Hyytävä Ciao? Kasvojentunnistus Italian rajoilla

According to the recent article from European Digital Rights (EDRi), biometric surveillance dehumanizes us into lifeless bits of data, depriving us of our autonomy and the ability to express who we are. This is even more dangerous when applied to people who reach our countries escaping from violence, economic disasters, and environmental catastrophes. Meeting human beings with biometric surveillance technologies destroys our humanity.

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Toimittajan huomautus: Yhteinen luvalla* Euroopan digitaalisista oikeuksista (eDri), joka on kansalais- ja ihmisoikeusjärjestöjen järjestö eri puolilta Eurooppaa, artikkeli nimeltä Chilling use of face tunnistus Italian rajoilla osoittaa, miksi meidän on kiellettävä biometrinen massavalvonta tutkii kasvojen tunnistuksen käyttöä teknologiat ja biometrinen massavalvonta lähestymistapoja Italian poliisi maan rajoilla. Artikkelissa korostetaan kommentti eDri jäsen Hermes Center, italialainen kansalaisoikeusjärjestö, joka keskittyy edistämään ja kehittämään tietoisuutta ja huomiota avoimuuteen, vastuuvelvollisuuteen, sananvapauteen verkossa sekä oikeuksien ja henkilökohtaisten vapauksien suojeluun yhdistyneessä maailmassa.

Kasvojentunnistuksen hyytävä käyttö Italian rajoilla osoittaa, miksi biometrinen massavalvonta on kiellettävä

EdRin kirjoittama

Reclaim Your Face -kampanja on tutkinut ja paljastanut kasvojentunnistustekniikan ja muun biometrisen massavalvonnan väärinkäytöksiä ja oikeuksia loukkaavia käyttötarkoituksia viime vuonna. Viimeisimmässä pitkässä esimerkkijonossa, jotka osoittavat, että näitä luonnostaan syrjivää teknologiaa käytetään joidenkin yhteiskunnan syrjäytyneimpien ihmisten sulkemiseen entisestään, Hermes Center kertoo, miten Italian poliisi käyttää epäinhimillisiä biometrisiä järjestelmiä Italian rajoilla olevia ihmisiä vastaan. Nyt, enemmän kuin koskaan, meidän on vaadittava näiden biometristen massavalvontakäytäntöjen kieltämistä. Reclaim Your Face -kampanjan suuri EU-vetoomus (eurooppalainen kansalaisaloite), joka käynnistyy 17. helmikuuta, antaa meille lailliset keinot vaatia juuri sitä.

Kasvojentunnistusjärjestelmien käyttöönotto Italiassa osoittaa edelleen samoja oireita, joita tuomitsemme Reclaim Your Face -kampanjassa: avoimuuden puute, ihmisoikeuksien kunnioituksen ehdoton piittaamattomuus ja kyvyttömyys myöntää, että jotkin tämän teknologian käyttötarkoitukset ovat liian vaarallisia.

Viimeisin jakso koskee automaattista kuvantunnistusjärjestelmää (SARI), jonka Italian poliisi osti alun perin vuonna 2017 ja joka on nyt IrPimedian tutkinnassa paljastunut, uuden julkisen tarjouskilpailun keskipisteessä, jonka tavoitteena on parantaa järjestelmää ja työllistää sitä maahanmuuttajien saapumisen ja turvapaikan valvomiseen hakijoita Italian rannikoilla ja siihen liittyvissä toiminnoissa.

”Tätä varten sisäministeriö on käyttänyt kahta strategiaa: Euroopan sisäisen turvallisuuden rahastojen hyödyntäminen ja, kuten jotkin IRPIMedian FOIA-pyynnön ansiosta saamat asiakirjat osoittavat, jättäen huomiotta Italian tietosuojaviranomaisen (DPA) kysymykset, jotka ovat odottaneet kaksi vuotta lopettaa tutkinnan kasvojentunnistusjärjestelmästä, jota poliisi haluaa käyttää”, lukee artikkelin.

Pyydämme Reclaim Your Face -pyynnöissämme sisäministeriötä julkaisemaan kaikki käytettyjen algoritmien arvioinnit, järjestelmän käyttöä koskevat numerot sekä kaikki tiedot SAR:n käyttämästä tietokannasta.

Nämä tiedot ovat perustavanlaatuisia, jotta voidaan ymmärtää algoritmien vaikutukset, jotka vaikuttavat tietokantaan, joka on jo ennestään vahvasti epätasapainoinen ja syrjivä: kuten Wired Italia paljasti lähes kaksi vuotta sitten, 8 SAR:n tietokannan kymmenestä henkilöstä on ulkomaalaisia. Ei ole selvää, kuinka moni näistä on siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita.

Maahanmuuttajien ja pakolaisten biometristä ja digitaalista identiteetin käsittelyä Italiassa on tutkittu Data and Society -raportissa, jonka tutkija Mark Latonero teki vuonna 2019 yhteistyössä italialaisen kansalaisjärjestön Reclaim Your Face -kumppanin CILD:n kanssa. Kenttäanalyysi paljasti kokonaisen ekosysteemin, joka koostuu kansalaisjärjestöistä, hallituksista, tutkijoista, tiedotusvälineistä ja yksityisestä sektorista, joka kerää, analysoi ja hallinnoi maahanmuuttajia ja pakolaisia koskevaa digitaalista tietoa antaakseen heille tukea, säännelläkseen heitä ja tutkiakseen heidän käyttäytymistään. Tietojen kerääminen voi johtaa vaihtelevaan syrjintään, joka johtuu maahanmuuttajien ja pakolaisten haavoittuvuuteen liittyvistä nykyisistä puolueellisuuksista. Kun otetaan huomioon tämä tutkimus, kuvittelemme, miten läpäisevä ja suojaamaton kasvojentunnistusjärjestelmä, joka on hyväksytty juuri yhteen tiettyyn ihmisryhmään, voisi olla. Ylimääräinen valvonnan taso, jota emme halua normalisoitua ja tulla osaksi meidän kaikkien jokapäiväistä elämää.

Vaikka pyyntöjä algoritmin ja tietokannan avoimuudesta ei täytetä ja jopa tietosuojavirka-osasto odottaa yhä järjestelmän vaikutustenarviointia, ministeriö käyttää hyväkseen myös eurooppalaista sisäisen turvallisuuden rahastosta saatua rahaa.

IrPimedia kertoo sopimuksen kohteen seuraavasti: ”Järjestelmän tehostamiseen varattu budjetti on 246000€ ja parannus sisältää lisenssin hankkimisen kasvojentunnistusohjelmistoon, jonka omistaa Neurotechnology, joka on yksi maailman tunnetuimmista valmistajista, joka pystyy käsittelemään videovirta vähintään kahdesta kamerasta ja valvontaluettelon hallinta, joka sisältää jopa 10 tuhatta kohdetta. Lisäksi laitteisto- ja ohjelmistokokoonpanon on oltava pienikokoinen, ne on sijoitettava reppuun ja sallittava ”strategiset asennukset paikoissa, joihin on vaikea päästä käsiksi toimitetuilla laitteilla”, lukee sisäministeriön julkisen tarjouskilpailun tekniset tiedot.”

Biometrinen valvonta epäinhimillistää meidät elottomiin datapaloihin, mikä vie meiltä autonomian ja kyvyn ilmaista, keitä olemme. Tämä on vielä vaarallisempaa, kun sitä sovelletaan ihmisiin, jotka pääsevät maihimme pakenemaan väkivaltaa, taloudellisia katastrofeja ja ympäristökatastrofeja. Ihmisten kohtaaminen biometrisellä valvontateknologialla tuhoaa ihmisyytemme.

Tarina on järkyttävä, mutta se ei ole väistämätön. Raa'at teknologiat, jotka vahvistavat jo ennestään vainoavia maahanmuuton vastaisia strategioita, ovat viimeisin väline, joka osoittaa näiden rakenteellisten ongelmien laajuuden. Biometrisen massavalvonnan kieltäminen ei tarkoita ainoastaan tällaisten välineiden käytön lopettamista vaan yhteiskuntiemme taustalla olevan eriarvoisuuden ja syrjinnän korjaamista. Voit tukea Reclaim Your Face -kampanjaa syrjivää ja tungettelevaa biometristä massavalvontaa vastaan. Rekisteröidy, jotta voit tietää, milloin uusi oikeudellinen vetoomuksemme käynnistyy, ja paljon muuta osoitteessa

Lue eDrin alkuperäinen artikkeli.

Lisä lukeminen

Sano Cheese? Kasvojentunnistustekniikan käyttö varoitus Hollannin Supermarket

Tietosuojavaltuutuksen päivitys: ohjeita esimerkeistä tietoturvaloukkauksen ilmoittamisesta

Lähde: Complex Discover

* Uudelleenjaettu luvalla Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 -lisenssillä

Ensimmäinen oikeudellinen hankkii eDiscoveryn tarjoaja Redpoint Technologies

According to Alex Martinez, CEO of First Legal, “Both First Legal...

Veristar hankkii planeetan tiedot

According to Veristar company founder, CEO, and president Rick Avers, “We...

Questel hankkii DoeGalin

doeLEGAL today announced that it has been acquired by intellectual property...

Seuraatko Moneya? Mike Bryant tarjoaa SOLID tarkastella Legal Tech Sulautuminen ja hankinta

From seed and venture capital investments to private equity and Special...

Uusi aikakausi eDiscoveryssa? Kehystys markkinoiden kasvu kuuden aikakausien linssin läpi

There are many excellent resources for considering chronological and historiographical approaches...

An eDiscovery Market Koko Mashup: 2020-2025 Maailmanlaajuiset ohjelmistot ja palvelut Yleiskatsaus

While the Compound Annual Growth Rate (CAGR) for worldwide eDiscovery software...

Perusviivan nollaaminen? eDiscoveryn markkinakoon mukautukset vuodelle 2020

An unanticipated pandemeconomic-driven retraction in eDiscovery spending during 2020 has resulted...

Kotiin vai pois? eDiscovery Malliston markkinoiden mitoitukseen ja hinnoitteluun liittyvät näkökohdat

One of the key home (onsite) or away (remote) decisions that...

Viisi suurta lukee eDiscovery helmikuussa 2021

From litigation trends and legal tech investing to facial recognition and...

Viisi suurta lukee eDiscovery tammikuu 2021

From eDiscovery business confidence and operational metrics to merger and acquisition...

Viisi suurta lukua eDiscovery joulukuu 2020

May the peace and joy of the holiday season be with...

Viisi suurta lukua eDiscoveryssa marraskuulle 2020

From market sizing and cyber law to industry investments and customer...

HaysTackid tunnustettu IDC MarketScape for eDiscovery Services

According to HaystackID CEO Hal Brooks, “We are proud to once...

Sukupolvenäkymä etätietoturvasta? HaysTackid™ -julkaisut 3.0 -tietoturvaparannukset tarkistustekniikkaan

According to HaystackID's Senior Vice President and General Manager for Review...

Vain ajan kysymys? HaysTackid käynnistää uuden palvelun tietomurtojen etsimistä ja tarkastelua varten

According to HaystackID's Chief Innovation Officer and President of Global Investigations,...

Se on Match! Keskittyminen eDiscovery-tarkastelun kokonaiskustannuksiin ja tarkistusoikeus Match

As a leader in remote legal document review, HaystackID provides clients...

Kylmä sää saalis? Ennakoiva koodaustekniikat ja -protokollat -kysely — kevään 2021 tulokset

The Predictive Coding Technologies and Protocols Survey is a non-scientific semi-annual...

Tuletko ulos metsästä? 18 huomautusta eDiscovery Business Luottamus talvella 2021

In the winter of 2021, 85.0% of eDiscovery Business Confidence Survey...

eDiscovery-liiketoiminnan suorituskykyyn vaikuttavat ongelmat: Talvi 2021 -yleiskatsaus

In the winter of 2021, 43.3% of respondents viewed budgetary constraints...

Ei niin erinomainen? eDiscoveryn operatiiviset mittarit talvella 2021

In the winter of 2021, eDiscovery Business Confidence Survey more...