Tue. Jan 31st, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  1. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, George Barros, Riley Bailey, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  TuKrainian joukot aiheuttivat toisen merkittävän operatiivisen tappion Venäjälle ja vapauttivat Lymanin, Donetskin alue, lokakuussa 1. Venäjän puolustusministeriö (MoD) ilmoitti venäläisten joukkojen vetäytymisestä Lymanista ”edullisempiin asemiin” välttääkseen ”saartouhan” asutuksessa. Sosiaalisen median kuvamateriaalit ja Ukrainan armeijan virkamiehet vahvistivat, että Ukrainan joukot ovat tulleet Lymaniin ja todennäköisesti puhdistavat ratkaisun lokakuusta lähtien 1.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan joukot vapauttivat Lymanin ja todennäköisesti puhdistavat ratkaisun lokakuusta lähtien 1.

  Venäjä asettaa todennäköisesti ehtoja oikeudellisen vastuun kantamiseksi Zaporižžian ydinvoimalasta (ZNPP).

  Ukrainan joukot jatkavat vastahyökkäysoperaatioita Khersonin alueella ja asettavat edellytykset tulevalle kehitykselle.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Donetskin alueen Bakhmutin ja Avdiivkan alueilla.

  Venäjän joukot jatkoivat rutiininomaisia iskuja Ukrainan taka-alueita vastaan etelässä.

  Venäjän sotilasjohto jatkaa kompromisseja joukkojen tulevasta uudelleensaattamisesta asettamalla etusijalle mahdollisimman monen elimen välitön mobilisointi meneillään oleviin taisteluihin Ukrainassa.

  Venäjän mobilisointiviranomaiset harjoittavat edelleen syrjiviä mobilisointikäytäntöjä.

  Lue koko päivitys.

  30. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, Grace Mappes, Riley Bailey, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentti Vladimir Putin ei uhannut välitöntä ydiniskua pysäyttääkseen Ukrainan vastahyökkäykset Venäjän miehittämään Ukrainaan puheessaan, jossa ilmoitettiin Venäjän laittomasta liittämisestä Ukrainan alueeseen.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti Venäjän laittomasta liittämisestä neljään Ukrainan alueeseen syyskuussa 30 määrittelemättä selkeästi näiden väitettyjen alueiden rajoja.

  Putin ilmoitti, että Venäjän tavanomainen syksyn asevelvollisuussykli alkaa kuukauden myöhässä marraskuussa 1, todennäköisesti siksi, että Venäjän osittainen venäläisten miesten mobilisointi verottaa Venäjän sotilaskomissaarien byrokratiaa, joka yleensä valvoisi puolivuotista asevelvollisuussykliä.

  Venäläiset virkamiehet voisivat mobilisoida viime vuoden varusmiehet uudelleen, kun heidän toimikautensa päättyvät 1. lokakuuta.

  Ukrainan joukot todennäköisesti vangitsevat tai ympäröivät Lymanin seuraavassa 72 tuntia.

  Ukrainan armeijan virkamiehet pitivät operatiivista hiljaisuutta Ukrainan maaharjoituksissa Khersonin alueella, mutta totesivat, että Ukrainan joukot pakottivat edelleen venäläisiä joukkoja puolustamaan asemiaan.

  Venäläisjoukot jatkoivat maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Venäjän viranomaiset jatkoivat pyrkimyksiä pakottaa Venäjän osallistuminen mobilisointiin, mutta todennäköisesti kamppailee pakottaakseen osallistumisen, kun venäläiset pakenevat edelleen Venäjältä rajavaltioiden puolesta, jotka toivottavat heidät tervetulleiksi.

  Venäjän virkamiehet hyväksyvät lahjuksia ja harjoittavat muuta etuuskohtelua varakkaiden mobilisoinnin taloudellisen taakan estämiseksi tai helpottamiseksi.

  Venäjän viranomaiset jatkavat mobilisoidun henkilöstön lähettämistä Ukrainaan ilman riittävää koulutusta tai varusteita, ja henkilöstöllä ei todennäköisesti ole varaa toimittaa omia tarvikkeitaan.

  Venäjän joukot tekivät ohjusiskun Ukrainan humanitaariseen saattueeseen ja yrittivät syyttää Ukrainan hallitusta.

  Lue koko päivitys.

  29. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, George Barros, Riley Bailey, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Kreml rikkoo edelleen ilmoitettuja ”osittaisen mobilisoinnin” menettelyjä ja on ristiriidassa oman viestinsä kanssa, vaikka tunnustaisi Venäjän byrokratian järjestelmälliset epäonnistumiset vain kahdeksan päivää mobilisoinnin julistamisen jälkeen.

  Keskeiset takeaways

  Kreml rikkoo edelleen ilmoitettuja ”osittaisen mobilisoinnin” menettelyjä ja on ristiriidassa oman viestinsä kanssa, vaikka tunnustaisi Venäjän byrokratian järjestelmälliset epäonnistumiset vain kahdeksan päivää mobilisoinnin julistamisen jälkeen.

  Valko-Venäjä saattaa valmistautua vastaanottamaan äskettäin mobilisoituja venäläisiä sotilaita, mutta ei todennäköisesti pääse Ukrainan sotaan Venäjän puolesta.

  Ukrainan joukot ovat todennäköisesti melkein saattaneet päätökseen venäläisen ryhmittymän saartamisen Lymanissa ja katkaisseet kriittiset viestintälinjat (GLOCS), jotka tukevat venäläisiä joukkoja Drobysheve-Lymanin alueella.

  Ukrainan armeijan virkamiehet pitivät operatiivista hiljaisuutta Ukrainan maaharjoituksissa Khersonin alueella, mutta totesivat, että Venäjän joukot lähettävät äskettäin mobilisoituja joukkoja vahvistamaan Khersonin alueen etulinjaa.

  Ukrainan joukot jatkoivat Venäjän logistiikan kohdistamista, kuljetus, ja sotilaalliset varat Khersonin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Venäjän joukot ovat todennäköisesti lisänneet Iranin valmistettujen Shahed-136-lennokkien käyttöä Etelä-Ukrainassa.

  Riippumaton venäläinen äänestysjärjestö Levada-keskus havaitsi, että lähes puolet kyselyyn vastanneista venäläisistä on huolissaan mobilisoinnista, mutta Venäjän sotatoimien tuki väheni vain hieman 44 prosenttiin.

  Ukrainan virkamiehet toistivat huolensa siitä, että Kreml mobilisoi Ukrainan kansalaiset miehitetyillä alueilla Venäjän presidentin Vladimir Putinin liittämisilmoituksen jälkeen.

  Lue koko päivitys.

  28. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Katherine Lawlor, Grace Mappes, Riley Bailey, ja Frederick W.

  Keskeinen kehitys

  Venäläiset milbloggaajat keskustelivat Ukrainan voitoista Lymanin ympäristössä lisääntyneenä huolena syyskuussa 28, mikä viittaa siihen, että Venäjän joukot tällä alueella voivat kohdata välittömän tappion.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän armeijan johto ei todennäköisesti ole asettanut tietoehtoja venäläisen ryhmittymän mahdolliselle tappiolle Lymanissa, huolimatta venäläisten milbloggaajien yhä huolestuneemmasta keskustelusta Lymanin ukrainalaisen kirjekuoren mahdollisuudesta.

  Kreml voisi väliaikaisesti lykätä Venäjän miehittämän Ukrainan alueen liittämisen ilmoittamista Venäjän tietotilan ja hallinnollisen organisaation valmistelemiseksi paremmin, vaikka 30. syyskuuta on edelleen todennäköisin päivämäärä jonkinlaiselle liittämisilmoitukselle.

  Venäjän viranomaiset lähettävät edelleen äskettäin mobilisoituja ja alikoulutettuja rekrytointeja vahvistamaan suoraan eri yksiköiden vakavasti heikentyneitä jäänteitä, mukaan lukien yksiköt, joita aiemmin pidettiin Venäjän tärkeimpinä tavanomaisina taistelujoukkoina.

  Ukrainan joukot jatkoivat todennäköisesti merkittäviä voittoja Lymanin ympäristössä syyskuussa 28, etenee pohjoisesta Zelena Dolyna-Kolodiazi -kaaria pitkin ja kaakosta Yampilin ympäri.

  Ukrainan armeijan virkamiehet pitivät suurelta osin operatiivista hiljaisuutta Ukrainan erityisistä toimista Khersonin alueella syyskuussa 28 mutta totesi, että Ukrainan joukot jatkavat paikkataisteluita määrittelemättömissä paikoissa vahvistaakseen ja parantaakseen asemiaan eteläisen akselin varrella.

  Venäjän joukot jatkoivat epäonnistuneita maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Venäjän armeijan rekrytointiviranomaiset ovat avoimesti ristiriidassa Kremlin julkisesti ilmoittamien suuntaviivojen kanssa, jotka koskevat mobilisointia kiintiövaatimusten täyttämiseksi, vaikka Kremlin propaganda yrittää muuttaa yleisön käsitystä osittaisesta mobilisoinnista.

  Venäjän viranomaiset alkavat rajoittaa Venäjän kansalaisten liikkumista Venäjän raja-alueille selviytyäkseen sadoista tuhansista venäläisistä miehistä, jotka yrittävät paeta maasta.

  Lue koko päivitys.

  27. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, Grace Mappes, Riley Bailey, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Venäjän viranomaiset Ukrainan Khersonin miehitetyissä osissa, Zaporizhia, Donetsk, ja Luhanskin alueet saivat väärennetyn liitteensä ”kansanäänestykset” päätökseen 27. syyskuuta ja väittivät epäuskoisesti, että jokainen huijauskansanäänestys sai välillä 87 ja 99% Ukrainan asukkaiden hyväksyntä.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoittaa todennäköisesti Venäjän miehitetyn Ukrainan alueen liittämisestä 30. syyskuuta sen jälkeen, kun venäläiset virkamiehet suorittivat väärennetyt ”kansanäänestyksensä” 27. syyskuuta.

  Venäjän joukot ovat tiettävästi syyllistyneet äskettäin liikkeelle joutuneen länsimaisen sotilaspiirin (WMD) miehet Khersonin ja Harkovan alueen etulinjoihin ilman edeltävää koulutusta.

  Ukrainan joukot vahvistavat asemiaan Oskil-joen itärannalla ja saavuttivat lisää voittoja Lymanin laitamilla.

  Ukrainan joukot jatkoivat Venäjän maapallon viestintälinjojen (GLOCS) kohdistamista osana eteläistä vastahyökkäävää kieltokampanjaa, mikä häiritsee erityisesti Venäjän pyrkimyksiä rakentaa proomun ylityksiä.

  Venäjän joukot jatkoivat epäonnistuneita hyökkäysoperaatioita Bakhmutin ympäristössä ja Donetskin kaupungin länsipuolella, yhä enemmän vipuvaikutus rikosyksiköitä.

  Venäjän joukot aiheuttivat vakavia vahinkoja Ukrainan lentokentälle Kryvyi Rihissä ja jatkoivat rutiininomaisia ilma- ja ohjusiskuja Etelä-Ukrainan yli.

  Venäjän viranomaiset perustavat tarkastuspisteitä Venäjän rajoille mobilisoidakseen väkisin venäläisiä miehiä, jotka pyrkivät välttämään pakotettua mobilisointia pakenemalla maasta.

  Venäjän virkamiehet asettavat ehtoja Ukrainan siviilien väkisin mobilisoimiseksi tai varusmiehittämiseksi miehitetyn Ukrainan pian liitetyillä alueilla.

  Venäjän miehitetyn Donetskin ja Luhanskin liittäminen todennäköisesti pahentaa jännitteitä DNR- ja LNR-joukkojen sisällä, jotka kapinoivat säännöllisesti, kun heitä pyydetään taistelemaan omien alueidensa rajojen ulkopuolella.

  Venäjän virkamiehet voivat yrittää muotoilla uudelleen hyökkäyksensä Ukrainaan ja miehityksen pian liitettävään Ukrainan alueeseen ”terrorismin vastaisena operaationa”.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia 27. syyskuuta - 1. lokakuuta 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 092722-100122

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery