Tue. Jan 31st, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  11. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, George Barros, Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Riley Bailey, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän joukot tekivät massiivisia ohjusiskuja Ukrainan yli toista päivää peräkkäin 11. lokakuuta. Ukrainan pääesikunta totesi, että Venäjän joukot ampuivat lähes 30 Kh-101- ja Kh-55-risteilyohjusta Tu-95- ja Tu-160-strategisista pommikoneista ja vahingoittivat kriittistä infrastruktuuria Lvivissä, Vinnytsissa, Dnipropetrovskissa, Donetskissa ja Zaporižžian alueella.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot tekivät valtavia ohjusiskuja Ukrainan yli toista päivää peräkkäin.

  Armeijan kenraali Sergey Surovicinin aikaisempi kokemus Venäjän asevoimien komentajana Syyriassa ei todennäköisesti liity Ukrainan viime päivien valtavaan ohjusiskujen aaltoon., se ei myöskään merkitse muutosta Venäjän kykyjen tai strategian etenemissuuntaan Ukrainassa.

  Venäjän federaatio todennäköisesti purkaa ampumatarvikkeita ja muuta materiaalia Valkovenäjän varastotukikohdista, mikä on ristiriidassa sen käsityksen kanssa, että Venäjän joukot asettavat edellytykset Valko-Venäjän maahyökkäykselle Ukrainaa vastaan.

  Venäläiset lähteet väittivät, että Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäyksiä Oskil-joen itäpuolella ja Kreminna-Svatoven suuntaan.

  Venäläislähteet väittivät Ukrainan joukkojen jatkaneen maahyökkäyksiä pohjois- ja länsiosissa Khersonin alueella.

  Ukrainan joukot jatkavat kieltokampanjaa Venäjän armeijan kohdistamiseksi, tekninen, ja logistiikkavarat ja keskittymisalueet Khersonin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Venäjän raportti räjähdyksistä Dzhankoyssa, Krimillä, osoitti paniikkia uusien logistiikkavalmiuksien menettämisestä Krimillä Kerchin salmen sillan räjähdyksen jälkeen.

  Venäjän liittovaltion aiheet ilmoittavat uusista laajennuksista ja mobilisoinnin vaiheista tietyillä alueilla, mikä voi osoittaa, että he eivät ole täyttäneet mobilisointikiintiöitään.

  Venäjän ja miehityshallinnon virkamiehet jatkavat suodatustoimintaa Venäjän miehittämillä alueilla.

  Lue koko päivitys.

  10. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, George Barros, Riley Bailey, Angela Howard, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän joukot tekivät massiivisen ohjusiskun yli 20 kaupunkia, mukaan lukien Kiova, 10. lokakuuta. Ukrainan pääesikunta kertoi, että Venäjän joukot laukaisivat yli 84 risteilyohjusta ja 24 lennokki-iskua, joista 13 tehtiin iranilaisvalmisteisilla Shahed-136-lennokeilla.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot tekivät massiivisia, koordinoituja ohjusiskuja yli 20 Ukrainan kaupunkiin.

  Presidentti Vladimir Putin väitti, että koordinoidut ohjusiskut olivat kostoksi Kerchin salmen sillan räjähdyksestä, todennäköisesti osittain suosivat ”sotaa edistäviä” ryhmittymiä.

  Venäjän ja Valko-Venäjän maajoukot eivät todennäköisesti hyökkää Ukrainaan Valko-Venäjän alueelta pohjoiseen.

  Ukrainan joukot ovat todennäköisesti vapauttaneet yli 200 neliökilometriä aluetta Länsi-Luhanskin alueella lokakuusta 10.

  Venäjän joukot jatkoivat epäonnistuneita yrityksiä palauttaa äskettäin menetetty alue Luoteis-Khersonin alueella vahvistaen samalla läheisiä asemia vaurioituneilla ja hätäisesti mobilisoiduilla yksiköillä.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Venäjän ja miehityshallinnon virkamiehet asettavat ehtoja siirtää jopa 40 000 asukasta pois Khersonin alueesta Venäjän miehitetylle Krimille ja Venäjän federaatioon.

  Venäjän joukot eivät voi toimittaa mobilisoituja joukkoja, todennäköisesti sopimussotilaiden ja komentajien vuosien toimitusvarkauksien vuoksi.

  Lue koko päivitys.

  9. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Hyökkäys Kertšinsalmen sillalle, yhdistettynä viimeaikaisiin Venäjän sotilaallisiin epäonnistumisiin ja osittaiseen mobilisointiin, herättää suoraa kritiikkiä Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja Kremliä kohtaan Venäjän sotaa kannattelevalta kansallismieliseltä yhteisöltä.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan joukot jatkoivat etenemistä itään Oskil Rveristä Luhanskin alueen suuntaan ja ovat tulleet Stel'makhivkaan (noin 18 km Svatovesta länteen). Venäjän joukot käynnistivät epäonnistuneet hyökkäykset Burdakalle Kharkivin alueen ja Venäjän rajalla, ja Terny koilliseen Lymanista.

  Venäläiset lähteet kertoivat, että venäläiset joukot yrittivät hyökätä Ternovi Podyn suuntaan (noin 30 km luoteeseen Kherson Citystä) Ukrainan lähteet kertoivat, että venäläiset joukot jatkoivat vasta vapautettujen siirtokuntien kohdistamista Pohjois-Khersonin alueella tykistön avulla, MLRS, ja ilmailu.

  Ukrainalaislähteet kertoivat Ukrainan joukkojen torjuneen yli 30 hyökkäystä Bakhmutin ja Avdiivkan alueilla. Venäjän joukot käynnistivät epäonnistuneen hyökkäyksen Donetskin kaupungista lounaaseen.

  Venäjän joukot kohdistivat Zaporizhzhia Cityn asuinalueita risteilyohjuksilla.

  Venäläinen milblogger syytti Pohjois-Ossetiaa ja Vladikavkazia siitä, että he eivät ole noudattaneet mobilisointimääräyksiä huolimattomuuden ja alueellisten virkamiesten henkilökohtaisten etujen vuoksi.

  Ukrainalaislähteet kertoivat, että venäläiset miehitysviranomaiset siirtävät perheitään Khersonin alueelta Krimille ja Starobilskista Luhanskin kaupunkiin.

  Lue koko päivitys.

  8. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Riley Bailey, Angela Howard, Grace Mappes, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Laajamittainen räjähdys vaurioitti Kertšinsalmen siltaa, joka yhdistää miehitetyn Krimin Venäjään lokakuussa 8. Maxarin satelliittikuvista käy ilmi, että räjähdys romahdutti maantiesillan yhden kaistan ja vahingoitti läheistä junarataa.

  Keskeiset takeaways

  Laajamittainen räjähdys vahingoitti vakavasti Kertšinsalmen siltaa, joka yhdistää miehitetyn Krimin Venäjään.

  Kreml nimesi Venäjän ilmailu- ja avaruusjoukkojen komentajan, armeijan kenraali Sergei Surovikin, Venäjän Ukrainan operaation uudeksi komentajaksi. Nimitys on tuottanut positiivista palautetta kansallismielisen yhteisön sisällä.

  Venäläislähteet väittivät, että Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäysoperaatioita Harkovan ja Luhanskin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat puolustusasemien perustamista Pohjois-Khersonin alueelle.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäystä Bakhmutin ympäristössä sijaitseviin siirtokuntiin, Avdiivka, ja länteen Donetskin kaupungista.

  Ukrainan joukot jatkoivat iranilaisvalmisteisten Shahed-136-lennokkien ampumista alas.

  Venäjän liittovaltion aiheilla on taloudellisia haasteita mobilisoinnin rahoittamisessa.

  Venäjän ja miehityshallinnon virkamiehet jatkoivat toimenpiteitä ukrainalaisten lasten poistamiseksi kodeistaan Venäjän miehittämillä alueilla.

  Lue koko päivitys.

  7. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, Grace Mappes, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Länsimaiset ja venäläiset raportit Kremlin sisäisistä murtumista ovat saamassa pitoa Venäjän informaatiotilassa, mikä heikentää Venäjän presidentin Vladimir Putinin hallinnon vakauden ilmaantumista.

  Keskeiset takeaways

  Länsimaiset ja venäläiset raportit Kremlin sisäisistä murtumista ovat saamassa pitoa Venäjän informaatiotilassa, mikä heikentää Venäjän presidentin Vladimir Putinin hallinnon vakauden ilmaantumista.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin saattoi odottaa ilmoittavansa korvanneensa itäisen sotilaspiirin (EMD) komentajan Aleksandr Chaikon, kunnes hänen täytyi käyttää Chaikoa syntipukkina Venäjän armeijan epäonnistumisiin Harkovan alueella ja Lymanissa Donetskin alueella.

  Ukrainan joukot jatkoivat todennäköisesti vastahyökkäysoperaatioita Kreminna-Svatove-tietä pitkin Länsi-Luhanskin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat puolustusasemien perustamista Pohjois-Khersonin alueelle, ja ukrainalaiset ja venäläiset lähteet kertoivat meneillään olevista taisteluista Kherson Citystä pohjoiseen ja luoteeseen.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Anekdotiset raportit mobilisoidun henkilöstön huonoista olosuhteista Venäjän tietotilassa jatkavat Kremlin ja Venäjän puolustusministeriön (MoD) epäpätevyyden tarkkaa kertomusta.

  Venäjän virkamiehet tarjosivat perustavanlaatuisia myönnytyksiä mobilisoiduille miehille ja heidän perheilleen lokakuussa 7 mutta luottaa edelleen paikallishallintoihin ja muihin ei-liittovaltion instituutioihin tuen tarjoamiseksi, mukaan lukien ruoka ja koulutus, vasta mobilisoituneille miehille.

  Venäjän miehitysviranomaiset Donetskin alueella jatkavat Ukrainan siviilien väkisin mobilisointia, Venäjän väitteiden mukaan äskettäin liitettyjen alueiden asukkaita ei mobilisoida.

  Ukrainan virkamiehet äskettäin vapautetussa Kharkivin alueella paljastavat edelleen Venäjän kidutuskammioita ja muita ihmisoikeusloukkauksia.

  Venäjän miehitysviranomaiset eivät todennäköisesti ole onnistuneet korjaamaan tarvittavaa siviiliinfrastruktuuria Ukrainan miehitetyissä ja laittomasti liitetyissä osissa talvea ajoissa lämpötilan laskiessa.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia lokakuusta 7 - 11, 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 100722-101122

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery