Sun. Jun 26th, 2022
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  22. kesäkuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Mason Clark, George Barros, ja Grace Mappes

  Venäjän vahvistetut ilmapuolustusjärjestelmät Itä-Ukrainassa rajoittavat yhä enemmän ukrainalaisten lennokkien tehokkuutta, heikentää Ukrainan keskeistä kykyä sodassa. Ulkopolitiikan Jack Detsch lainasi useita nimettömiä ukrainalaisia virkamiehiä ja sotilashenkilöstöä, että Ukrainan joukot ovat suurelta osin lopettaneet turkkilaisten Bayraktar-droonien käytön, joita käytettiin suureen vaikutukseen aiemmin sodassa, Venäjän ilmapuolustuskyvyn parannusten vuoksi. Ukrainan virkamiesten on ilmoitettu olevan yhä huolestuneempia siitä, että Yhdysvaltojen toimittamat Gray Eagle -lakko-droonit ammutaan myös Venäjän vahvistetulla ilmapuolustuksella Donbasin yli. Ukrainan joukot ovat tiettävästi skaalanneet lentotoimintaa 20 että 30 lajia päivässä, ja aktiivisten lentäjien käytettävissä olevien lentokoneiden alijäämä on alijäämäinen. Venäjän joukot asettavat todennäköisesti etusijalle ilmapuolustuksen sijoittamisen Itä-Ukrainaan Ukrainan operaatioiden mitätöimiseksi ja tykistöjärjestelmien suojelemiseksi. Venäjän joukot ovat riippuvaisia edistyäkseen. kuitenkin, Ukrainan ilmavoimat ja aseistetut dronit pysyvät aktiivisina muualla, aiheuttaen useita onnistuneita iskuja kohteisiin Khersonin alueella viime viikolla.

  Venäjän sotilasyhteisön jäsenet kommentoivat edelleen Venäjän joukkojen tuotantokyvyn puutteita, joilla on konkreettisia vaikutuksia Ukrainassa taistelevien venäläisten moraaliin ja kurinalaisuuteen. Venäläinen milblogger Juri Kotyenok väitti, että venäläisillä joukoilla ei ole numeroita ja voimaa menestyä taistelussa Ukrainassa. Kotyenok syytti Venäjän johtoa uusien ja alikoulutettujen rekrytointien lähettämisestä ja vaati joukkojen täydentämistä hyvin koulutetuilla rekrytoijilla, joilla on jalkaväen kokemusta - vaikka Venäjän armeija ei todennäköisesti pysty luomaan nopeasti tällaista joukkoa, kuten ISW on aiemmin arvioinut. Huolimatta kasvavista vaatimuksista lisätä rekrytointia kansallismielisiltä henkilöiltä, Venäjän johto jatkaa pakkokeinojen osittaista mobilisointia, jotka tuottavat vain rajoitetun määrän korvauksia ja vaikuttavat samalla negatiivisesti väkisin mobilisoidun henkilöstön moraaliin ja kurinalaisuuteen. Ukrainan turvallisuuspalvelu (SBU) väitti, että venäläisviranomaiset Luhanskissa järjestävät kerrostaloihin kaasuvuotoja pakottaakseen liikekannallepanolta piileskelevät miehet kaduille. Ukrainan päätiedusteluosasto (GUR) ilmoitti lisäksi, että venäläiset sotilaat miehitetyssä Tokmakissa, Zaporižžan alue, vetoavat paikallisiin ukrainalaisiin lääkäreihin antamaan heille todistuksia, jotka väittävät lääketieteellisen kyvyttömyyden jatkaa asepalvelusta.

  Ukrainan joukot tekivät drone-iskun (todennäköisesti viipyvällä ammuksella, vaikka tätä ei voida vahvistaa) venäläiselle öljynjalostamolle Novoshakhtinskissa, Rostovin alueella, 22. kesäkuuta. Venäläinen sähke-kanava Voenyi Osvedomitel väitti, että lakko, joka kohdistui Venäjän infrastruktuuriin 15 kilometrin sisällä Ukrainan rajasta, on peräisin Donetskin alueelta. Ukrainan joukot eivät ole kohdistaneet Venäjän infrastruktuuria useaan viikkoon, ja tämä lakko on todennäköisesti yritys häiritä Venäjän logistiikkaa ja polttoainetoimituksia Venäjän operaatioihin Itä-Ukrainassa.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot jatkoivat voittoja Lysychanskin eteläpuolella ja saavuttavat todennäköisesti kaupungin lähipäivinä, vaikka he eivät todennäköisesti vangitse nopeasti Severodonetsk-Lysychanskin aluetta.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Slovjanskia kohtaan ja tekivät pieniä edistysaskeleita.

  Venäjän joukot tehostivat ponnistelujaan Ukrainan viestintälinjojen torjumiseksi T1302 Bakhmut-Lysychansk -moottoritietä pitkin tukeakseen Venäjän operaatioita Lysytšanskiin.

  Venäjän joukot keskittyivät puolustustoimiin eteläisen akselin varrella ja ovat saattaneet saavuttaa marginaalisia voittoja Mykolajivin alueella.

  Venäjän viranomaiset jatkavat toimenpiteitä miehitettyjen alueiden taloudellisen yhdentymisen helpottamiseksi.

  Lue koko päivitys.

  21. kesäkuuta 2022

  Kirjailija: Mason Clark, Kateryna Stepanenko, George Barros, ja Grace Mappes

  Kreml korvasi äskettäin Venäjän ilmavoimien (VDV) joukkojen komentajan ja saattaa olla parhaillaan radikaalisti muuttamassa Venäjän hyökkäyksen komentorakennetta Ukrainaan, mikä osoittaa Ukrainan epäonnistumisista syytettyjen vanhempien upseerien mahdollisen puhdistuksen. Useat venäläiset ulostulot vahvistivat, että nykyinen Keski-sotilaspiirin esikuntapäällikkö, kenraalieverstiluutnantti Mihail Teplinski korvaa Venäjän maahanlaskujoukkojen nykyisen komentajan, kenraalieverstiluutnantti Andrei Serdjukovin. Ukrainalaiset lähteet ilmoittivat aiemmin kesäkuussa 17 että Kreml ampui Serdyukovin huonosta suorituskyvystä hyökkäyksen aikana ja laskuvarjojääkäreiden suurista uhreista, mutta ISW ei voinut vahvistaa tätä ilmoitusta tuolloin. Useat lähteet ilmoittavat lisäksi ristiriitaisista väitteistä nykyisen eteläisen sotilaspiirin komentajan - ja Venäjän Ukrainan hyökkäyksen yleisen komentajan - armeijan kenraalin Alexander Dvornikovin korvaamisesta:

  Venäjän varapäällikkö Oleg Marzoev väitti 21. kesäkuuta, että venäläiset sotilashenkilöt nimittävät pian armeijan kenraalin Sergei Surovikinin, Venäjän ilmailuvoimien nykyisen komentajan, eteläisen sotilaspiirin (SMD) komentajaksi, korvaamalla tehokkaasti nykyisen SMD-komentajan Aleksanterin Dvornikov.

  Tutkiva journalismiryhmä Bellingcat kertoi aiemmin 17. kesäkuuta, että Venäjän presidentti Vladimir Putin suunnitteli korvaavansa Dvornikovin Ukrainan maihinnousun komentajana Dvornikovin liiallisen juomisen ja venäläisjoukkojen luottamuspulan jälkeen.

  Ukrainan konfliktitiedusteluryhmä (CIT) kertoi 19. kesäkuuta, että Putin korvasi Dvornikovin Ukrainan operaation komentajana Venäjän asevoimien sotilaspoliittisen osaston päälliköllä kenraalieversti Gennadi Zhidkolla.

  Epävirallinen, mutta laajalti seurattu Venäjän ilmavoimien sosiaalisen median sivu väitti, että Dvornikovia on ylennetty ja että Serdyukov ottaa asemansa SMD: ssä. Tämä väite on erittäin epätodennäköistä, että se olisi totta, kun otetaan huomioon, että Kremlin kannattajan lähteet ilmoittivat Serdyukovin jäävän eläkkeelle.

  ISW ei voi tarkistaa näitä raportteja itsenäisesti, ja se seuraa edelleen tilannetta vahvistamisen varalta. Jos nämä monipuoliset raportit kuitenkin pitävät paikkansa, entinen ilmailu- ja avaruusjoukkojen komentaja Surovikin on korvannut Dvornikovin (joka on saattanut joutua eläkkeelle) eteläisen sotilaspiirin komentajaksi. Zhidko on kuitenkin nimitetty Venäjän operaatioiden komentajaksi Ukrainassa, vaikka hän ei suoraan komentanut Venäjän taistelujoukot pysyvässä roolissaan. Zhidko johtaa tällä hetkellä Venäjän puolustusministeriön elintä, joka vastaa moraalin ja ideologisen valvonnan ylläpitämisestä Venäjän armeijassa, sotilaspiirin komentamisen sijaan. Kuten ISW aiemmin kertoi, Eteläisen sotilaspiirin komentaja Dvornikov oli luonnollinen valinta komentaa Venäjän operaatioita Ukrainassa Venäjän menetettyä Kiovan taistelussa, koska suurin osa Venäjän hyökkäysoperaatioista tapahtuu eteläisen sotilaspiirin vastuualueella. Erillisen komentajan nimittäminen eteläiselle sotilaspiirille, ja SMD: n komentajan korvaaminen keskellä suuria taisteluoperaatioita, on raju askel, joka puhuisi vakavista kriiseistä Venäjän korkeassa johdossa, ja mahdollisesti Kremlin suorittama puhdistus. Tällaiset dramaattiset kierrokset Venäjän armeijassa, jos totta, eivät ole suuren menestyksen partaalla olevan voiman toteuttamia toimia ja osoittavat jatkuvaa toimintahäiriötä Kremlin sodan käyttäytymisessä.

  Venäjän joukot etenevät menestyksekkäästi kohti Lysychanskia etelästä sen sijaan, että tekisivät vastakkaisen joen ylityksen Severodonetskista, uhkaavat Ukrainan puolustuksia alueella. ISW ennusti aiemmin, että Venäjän joukot pyrkivät hyökkäämään kohti Lysychanskia etelästä kumotakseen puolustavan edun, jonka Siverskyi Donets-joki antaisi ukrainalaisille puolustajille, jotka vastustavat Severodonetskin suoraa hyökkäystä.. Venäjän joukot näyttävät turvaavan tällaisen etenemisen ja hyökkäävät todennäköisesti Lysytšanskin laitamille tulevan viikon aikana. Tämä Venäjän eteneminen on selvä takaisku Ukrainan puolustuksille Severodonetsk-Lysychanskin alueella, mutta Venäjän joukot vaativat todennäköisesti lisää pitkittyneitä taisteluita Ukrainan joukkojen kanssa, jotka ovat samanlaisia kuin Mariupolissa ja Severodonetskissa nähdyt lohkokohtaiset taistelut Lysychanskin vangitsemiseksi.

  Kreml ei pysty estämään Moskvan uppoamisesta selvinneiden merimiesten perheenjäseniä tekemästä valitusta eloonjääneiden varusmiesten lähettämisestä Ukrainan sotaan 20. kesäkuuta alkaen. Venäjän oppositiomyymälä Novaja Gazeta julkaisi eloonjääneiden vanhempien vetoomuksen 49 Moskvan varusmiesmiehistön jäsenet, vaatii Sevastopolin sotilassyyttäjänvirastoa, sotilaiden äitien komitea, ja ihmisoikeuskomissaari lopettavat välittömästi miehistön jäsenten käyttöönotto. Vetoomuksessa todetaan, että venäläiskomentajat eivät lähettäneet eloon jääneitä varusmiehiä kotiin lähetystöltään Moskvan uppoamisen jälkeen ja että heidät sitoudutaan uudelleen vihamielisyyksiin 30. kesäkuuta. Valituksessa todettiin, että eloonjääneet kieltäytyvät osallistumasta muihin tehtäviin psykologisen ahdistuksen vuoksi ja ovat tällä hetkellä vanhassa Ladnyi-aluksessa, jonka valitus väittää soveltumattomaksi taisteluun. Ukrainan sotilastiedustelun osasto (GUR) kertoi aiemmin, että Venäjän joukot ovat uhanneet Moskvan merimiesten perheitä rikossyytteillä ja mahdollisten taloudellisten etujen mitätöimisellä estääkseen heitä puhumasta Venäjän operaatioita vastaan.

  Venäjän joukot kohtaavat edelleen joukkojen sukupolven haasteita ja sitoutuvat valmistautumattomia sopimusmiehiä hyökkäykseen Ukrainaan. BBC: n venäläinen palvelu kertoi 20. kesäkuuta, että uudet venäläiset rekrytoidut saavat vain 3—7 päivää koulutusta ennen lähettämistä ”rintaman aktiivisimmille aloille”. BBC kertoi myös, että tavanomaisen Venäjän armeijan vapaaehtoiset, Rosgvardian yksiköt, ja Wagner-ryhmän palkkasotureista on tullut Venäjän tärkein hyökkäysvoima, toisin kuin täydet tavanomaiset sotilaalliset yksiköt. ISW on aiemmin arvioinut, että Venäjän yksiköt Itä-Ukrainassa kärsivät jalkaväen huonoista täydennyksistä, hidastaa niiden kykyä tarttua kaupunkimaastoon. Venäjän armeija tarjoaa huomattavia taloudellisia kannustimia uusien rekrytointien turvaamiseksi huomioimatta heidän ikäänsä yhä enemmän, terveyttä, rikosrekisterit, ja muut vakiintuneet palvelupätevyydet. Ukrainan pääesikunta kertoi 21. kesäkuuta, että Venäjän Airborne (VDV) yksiköt joutuvat värväämään reserviupseereita lyhytaikaisiin kolmen kuukauden sopimuksiin merkittävien upseeritappioiden vuoksi. BBC kertoi Venäjän puolustusministeriön tarjoutuvan maksamaan vapaaehtoisten lainat ja velat houkutella rekrytoijia.

  Keskeiset takeaways

  Kreml korvasi äskettäin Venäjän maahanlaskujoukkojen (VDV) joukkojen komentajan ja saattoi erottaa eteläisen sotilaspiirin komentajan ja nimitti uuden venäläisten joukkojen kokonaiskomentajan Ukrainaan, mikä viittaa jatkuvaan toimintahäiriöön Kremlin sodankäynnissä.

  Venäjän joukot suorittivat useita onnistuneita edistysaskeleita Severodonetskista kaakkoon asutuksissa kesäkuussa 21 ja voi pystyä uhkaamaan Lysychanskia lähipäivinä välttäen vaikeasti vastustettua Siverskyi Donets-joen ylitystä.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysten käynnistämistä T1302 Lysychansk-Bakhmut -moottoritien varrella sijaitseviin siirtokuntiin Ukrainan maayhteyksien (GLOCS) kieltämiseksi.

  Venäjän operaatiot Izyum-Slovjansk-akselilla pysähtyy yhä enemmän, kun Venäjän joukot priorisoivat operaatioita Severodonetskin ympäristössä.

  Venäjän joukot valloittivat todennäköisesti Inhulets-joen itärannan Ukrainan sillanpäästä, joka sijaitsee lähellä Kherson-Mykolajivin alueen rajaa.

  Ukrainan joukot ilmoitettiin iskeneen Venäjän asemiin Käärmesaarella Mustallamerellä, todennäköisesti tuhoaa venäläisiä linnoituksia ja varusteita saarella, mutta ISW ei voi vahvistaa kilpailevia ukrainalaisten ja venäläisten väitteitä hyökkäyksen tuloksista.

  Venäjän miehitysviranomaiset kohtaavat edelleen haasteita rekrytoida paikallisia yhteistyökumppaneita ja luottavat todennäköisesti Venäjän hallituksen henkilöstöön lujittaakseen yhteiskunnallista hallintaansa miehitetyillä Ukrainan alueilla.

  Lue koko päivitys.

  20. kesäkuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, ja Frederick W. Kagan

  Ukrainan virkamiehet korostavat, että tuleva viikko on ratkaiseva Venäjän pyrkimyksille ottaa Severodonetsk hallintaansa. Ukrainan varapuheenjohtaja Hanna Malyar kertoi, että Venäjän johto on asettanut kesäkuun 26 määräajaksi Venäjän joukkojen saavuttamiselle Luhanskin alueen hallinnolliselle rajalle, mikä todennäköisesti johtaa tehostetuihin pyrkimyksiin ottaa Severodonetsk täysi hallinta ja siirtyä länteen kohti alueen rajaa. Luhanskin aluehallinnon päällikkö Serhiy Haidai kertoi, että Venäjän joukot hallitsevat koko Severodonetskia teollisuusaluetta lukuun ottamatta kesäkuusta 20, mikä on ensimmäinen nimenomainen ukrainalainen vahvistus siitä, että venäläiset joukot hallitsevat koko Severodonetskia lukuun ottamatta Azotin laitosta. Venäjän joukot jatkavat todennäköisesti pyrkimyksiä puhdistaa Azot-tehdas ja suorittaa saartooperaatiot Severodonetskin ja Lysychanskin eteläpuolella ajamalla T1302 Bakhmut-Lysychansk -moottoritietä pitkin.

  Venäjän viranomaiset pyrkivät todennäköisesti hyödyntämään Venäjän saarron seurauksia Ukrainan viljan viennille, jotta länsi saataisiin heikentämään pakotteitaan. Valtion omistaman propagandapisteen johtaja RT Margarita Simonyan totesi kesäkuussa 20 että Venäjän viljan viennin saarron aiheuttama nälänhätä pakottaa muun maailman poistamaan pakotteet maailmanlaajuisen nälänhädän lisävaikutusten hillitsemiseksi. Simonyanin lausunto on erityisen merkittävä, kun otetaan huomioon Yhdistyneen kuningaskunnan ulkomaisen, Kansainyhteisön ja kehitystoimiston raportti, jonka mukaan Ukraina oli tuottanut 12% maailman vehnän ja ohran viennistä ja että Venäjän saarto on loukannut yli 20 miljoonaa tonnia viljaa varastossa.

  Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriö väitti 20. kesäkuuta, että Venäjän ilmavoimien jatkuvia epäonnistumisia on merkittävästi vaikuttanut Venäjän rajalliseen menestykseen Ukrainassa. Yhdistyneen kuningaskunnan pääministerikunta korosti, että Venäjän ilmavoimat ovat jatkuvasti heikommat ja olleet suurelta osin riskin välttäviä, epäonnistuminen ilma-paremmuuden luomisessa tai Venäjän joukkojen ratkaisevan edun antamisessa Ukrainassa. Raportissa väitettiin lisäksi, että ilmavoimien henkilöstön koulutusmenettelyt on kirjoitettu ja suunniteltu vaikuttamaan ylempiin virkamiehiin, mutta eivät valmistele henkilöstöä riittävästi aktiivisen ilmataistelun haasteisiin.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainalaislähteet totesivat, että tuleva viikko on ratkaiseva sille, että Venäjän joukot saavat Severodonetskin vangitsemisen päätökseen ja että Venäjän joukot keskittävät joukkoja ja kalustoa alueelle.

  Ukrainalaislähteet vahvistivat, että venäläiset joukot hallitsevat koko Severodonetskia lukuun ottamatta Azotin teollisuusaluetta, jossa taistelut ovat käynnissä.

  Venäläiset lähteet asettavat todennäköisesti tietoehtoja perustellakseen hitaita ja epäonnistuneita edistysaskeleita kohti Slovjanskia Izyumin kaakkoisosasta ja Lymanin länsipuolelta.

  Venäjän joukot todennäköisesti tehostavat operaatioita Ukrainan viestintälinjojen kieltämiseksi T1302 Bakhmut-Lysychansk -moottoritietä pitkin tukeakseen lisääntyviä operaatioita Severodonetsk-Lysychanskissa.

  Venäjän joukot keskittyivät edelleen vastustamaan Ukrainan etenemistä Harkovan kaupungin pohjoispuolella kohti kansainvälistä rajaa.

  Venäjän joukot jatkavat puolustusoperaatioita eteläisen akselin varrella.

  Ukrainan puolueellinen toiminta vaikeuttaa edelleen Venäjän miehitysviranomaisten pyrkimyksiä vahvistaa miehitettyjen alueiden valvontaa.

  Lue koko päivitys.

  19. kesäkuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, ja Mason Clark

  Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriö arvioi, että Kremlin jatkuva Ukrainan hyökkäyksen kehystäminen ”erityiseksi sotilasoperaatioksi” eikä sodaksi estää aktiivisesti Venäjän joukkojen luomisvalmiuksia. Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriö ilmoitti 19. kesäkuuta, että Venäjän viranomaiset kamppailevat löytääkseen laillisia keinoja rangaista sotilaallisia erimielisyyksiä ja niitä, jotka kieltäytyvät mobilisoimasta, koska Ukrainan konfliktin luokittelu ”erityiseksi sotilasoperaatioksi” estää lailliset rangaistustoimenpiteet, joita voitaisiin käyttää muodollisen sodan aikana. ISW on aiemmin arvioinut, että Kremlin määrittelemä sota ”erityisoperaatioksi” yhdistää johdonmukaiset kysymykset ja huonot käsitykset Venäjän sotilaallisesta johtajuudesta venäläisten nationalistien keskuudessa, ongelmia joukkojen maksamisessa, käytettävissä olevien joukkojen puute, ja epäselvät tavoitteet Venäjän joukkojen keskuudessa. Kreml yrittää edelleen taistella suurta ja jauhaa sotaa Ukrainassa joukkojen kanssa, jotka on koottu siihen, minkä Kreml virheellisesti olettaa olevan lyhyt hyökkäys Ukrainan symbolista vastarintaa vastaan. Kreml jatkaa kamppailua tämän perustavanlaatuisen puutteen korjaamiseksi ”erityisessä sotilasoperaatiossaan”.

  Venäjän viranomaiset pyrkivät todennäköisesti käyttämään sotarikosoikeudenkäyntejä vangittuja ukrainalaisia sotilaita vastaan, erityisesti joukot, jotka puolustivat Mariupolia, edistää kertomuksiaan sodan ympärillä. Venäläislähteet kertoivat, että Donetskin kansantasavallan (DNR) viranomaiset aikovat pitää sotarikostuomioistuimet elokuun 2022 loppuun saakka ja että ainakin yksi näistä tuomioistuimista pidetään Mariupolissa. Tuomioistuimet arvioidaan kuulemma DNR-lainsäädännön mukaisesti (joka erityisesti sallii kuolemanrangaistuksen, toisin kuin Venäjän lainsäädännössä), ja ne on mallinnettu Nürnbergin sotarikosoikeudenkäyntien muotoon. Oikeudenkäynnit ovat huijausyritys yrittää laillisia sotavankeja sotarikollisina ja tukea Kremlin väärää muotoilua sen provosoimattomasta hyökkäyksestä Ukrainaan ”natsifikaation poistamisen” operaationa.. Huolimatta siitä, että DNR-viranomaiset aikovat kokeilla ukrainalaisia sotilaita DNR: ssä, Venäjän lainvalvontaviranomaisten lähde kertoi valtion omistamalle tiedotusvälineelle TASS: lle, että Azovin rykmentin apulaiskomentaja ja Ukrainan 36. merijalkaväen prikaatin komentaja siirretään molemmat Venäjälle tutkittavaksi ja oikeudenkäynti. Venäjän viranomaiset todennäköisesti käyttävät näitä oikeudenkäyntejä vahvistaakseen miehitettyjen alueiden laillista valvontaa ja demoralisoimaan Ukrainan puolustajia edelleen luomalla ankaran oikeudellisen ennakkotapauksen alustavissa tuomioistuimissa, samoin kuin edistämällä Kremlin väärää kertomusta Ukrainan hyökkäämisestä sen poistamiseksi.

  Keskeiset takeaways

  Keskittynyt venäläinen tykistövoima pariksi todennäköisesti alivahvisten jalkaväkiyksiköiden kanssa on edelleen riittämätön Venäjän edistymisen mahdollistamiseksi Severodonetskissa.

  Venäjän joukot jatkoivat valmistautumistaan etenemiseen Slovjanskilla Izyumista kaakkoon ja Lymanin länsipuolella.

  Venäjän joukot keskittyvät puolustusasemien vahvistamiseen eteläisen akselin varrella Ukrainan viimeaikaisten onnistuneiden vastahyökkäysten vuoksi Kherson-Mykolajivin alueen rajalla.

  Ukrainan onnistuneet vastahyökkäykset Zaporižžian alueella pakottavat Venäjän joukot kiirehtimään vahvistuksia tälle etulinjan heikentyneelle sektorille.

  Venäjän joukot suorittavat todennäköisesti väärien lippujen tykistöhyökkäyksiä Venäjän hallussa olevalle alueelle varoittaakseen Ukrainan tunteita ja rohkaistakseen valtakirjajoukkojen mobilisointia.

  Lue koko päivitys.

  18. kesäkuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Mason Clark, George Barros, ja Grace Mappes

  Venäjän joukot tekivät marginaalisia voittoja Severodonetskin laitamilla kesäkuussa 18 mutta ovat suurelta osin pysähtyneet muiden etenemisakseleiden varrella. Venäläiset joukot kohtaavat todennäköisesti kasvavia tappioita ja joukkojen ja laitteiden heikkenemistä, mikä vaikeuttaa yrityksiä uudistaa hyökkäysoperaatioita muissa kriittisissä paikoissa, kun hidas taistelu Severodonetskista jatkuu. Kuten ISW aiemmin arvioi, Venäjän joukot pystyvät todennäköisesti tarttumaan Severodonetskiin lähiviikkoina, mutta kustannuksella, että suurin osa käytettävissä olevista joukoista keskitetään tälle pienelle alueelle. Muut Venäjän operaatiot Itä-Ukrainassa - kuten pyrkimykset vangita Slovjanskin ja edetä Bakhmutin itäpuolella - ovat edistyneet vain vähän kahden viime viikon aikana. Venäjän joukot jatkavat taistelua Ukrainan joukkojen työntämiseksi pois miehitetyiltä rajoilta Kharkivin kaupungin pohjoispuolella ja eteläisen akselin varrella, mutta eivät ole saavuttaneet merkittäviä voittoja tekemällä niin, jättäen heidät alttiiksi Ukrainan vastahyökkäävälle ja puolueelliselle painostukselle.

  Venäjän armeija kohtaa edelleen haasteita Ukrainan joukkojensa moraalin ja kurinalaisuuden myötä. Ukrainan päätiedustelupalvelu julkaisi ilmoitetut puhelut kesäkuussa 17 ja 18 jossa venäläiset sotilaat valittivat etulinjan olosuhteista, huono varustus, ja yleinen henkilöstön puute. Yksi sotilas väitti, että yksiköistä on suurelta osin tyhjennetty henkilöstöä ja että tietyillä pataljoonan taktisilla ryhmillä (BTG) on vain 10-15 joukkoa jäljellä palveluksessa.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot saivat vähäiset voitot Severodonetskin laitamilla ja etenivät todennäköisesti Metolkineen, mutta Venäjän toiminta on edelleen hidasta.

  Venäjän joukot jatkoivat ponnisteluja Ukrainan viestintälinjojen torjumiseksi T1302 Bakhmut-Lysychansk -moottoritietä pitkin ja tekivät maa- ja tykistöiskuja moottoritietä pitkin.

  Venäjän joukot pyrkivät työntämään Ukrainan joukot pois tykistöalueelta rautatielinjoja Kharkivin kaupungin ympärillä, jota käytetään Venäjän hyökkäysoperaatioiden toimittamiseen kohti Slovjanskia.

  Venäjän joukot eivät ryhtyneet vahvistettuihin toimiin eteläisen akselin varrella ja kohtaavat edelleen puolueellista painostusta Etelä-Ukrainan miehitetyillä alueilla.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia kesäkuusta 18-22 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 061822-062222

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery

  Varhaiset oppitunnit kybersodasta: Uusi Microsoftin raportti Ukrainan puolustamisesta

  According to a new report from Microsoft, the Russian invasion relies...

  Jatkuvuudesta kulttuuriin? Ukrainan julkisen ja yksityisen sektorin tietojen säilyttäminen ja turvaaminen

  Highlighted by ComplexDiscovery prior to the start of the current Ukrainian...

  Ottaen huomioon kulunvalvontakäytäntömallit? Blockchain kulunvalvontajärjestelmille (NIST)

  As current information systems and network architectures evolve to be more...

  Ystävät matalissa paikoissa? The 2022 Verizonin tietorikkomusten tutkimusraportti

  The 15th Annual Data Breach Investigations Report (DBIR) from Verizon looked...

  TCDI hankkimaan Aonin eDiscovery-käytännön

  According to TCDI Founder and CEO Bill Johnson, “For 30 years,...

  Smarsh hankkia TeleMessage

  “As in many other service industries, mobile communication is ubiquitous in...

  Virstanpylväs neljännes? DISCO julkistaa ensimmäisen vuosineljänneksen 2022 taloudelliset tulokset

  According to Kiwi Camara, Co-Founder and CEO of DISCO, “This quarter...

  Uusi Nuixilta? Macquarie Australia -konferenssi 2022 Esityksen ja kaupankäynnin päivitys

  From a rebalanced leadership team to three concurrent horizons to drive...

  Liikkeellä? 2022 eDiscovery Market Kinetics: Viisi kiinnostavaa aluetta

  Recently ComplexDiscovery was provided an opportunity to share with the eDiscovery...

  Luottaen prosessiin? 2021 eDiscovery-käsittelytehtävä, kulutus- ja kustannustiedot

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Tarkastelun vuosi? 2021 eDiscovery Review -tehtävä, viettää ja kustannustietopisteet

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  A 2021 Katso eDiscovery-kokoelma: Tehtävä, viettää, ja kustannustietopisteet

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö kesäkuussa 2022

  From eDiscovery ecosystem players and pricing to data breach investigations and...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö toukokuussa 2022

  From eDiscovery pricing and buyers to cyberattacks and incident response, the...

  Viisi suurta lukua Cyber istä, Data, ja oikeudellinen löytö huhtikuussa 2022

  From cyber attack statistics and frameworks to eDiscovery investments and providers,...

  Viisi suurta lukua Cyber istä, Data, ja oikeudellinen löytö maaliskuussa 2022

  From new privacy frameworks and disinformation to business confidence and the...

  Kuuma vai ei? Kesällä 2022 eDiscovery-yritysten luottamustutkimus

  Since January 2016, 2,701 individual responses to twenty-six quarterly eDiscovery Business...

  Kivutus tai taipuma? Kokonaiskatsaus kahdeksasta puolivuosittaisesta eDiscovery-hinnoittelukyselystä

  Initiated in the winter of 2019 and conducted eight times with...

  Ruokinta vimma? Kesä 2022 eDiscovery-hinnoittelututkimuksen tulokset

  Initiated in the winter of 2019 and conducted eight times with...

  Ylijännite tai Splurge? Kahdeksantoista havaintoa eDiscovery-liiketoiminnan luottamuksesta keväällä 2022

  In the spring of 2022, 63.5% of survey respondents felt that...