EDiscovery Technology Provider Everlaw verhoogt $62M

“Everlaw is changing the way legal teams uncover the truth buried in mountains of data and documents,” said Steven Sinofsky, board partner at Andreessen Horowitz. “Everlaw has already established itself as a leader in the $11 billion ediscovery market, and promises to make a lasting impact defining modern work solutions for litigators.”

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Aankondiging van de pers

Everlaw haalt $62 miljoen in om juridische professionals, journalisten en non-profitorganisaties te helpen gerechtigheid te bereiken met de volgende generatie eDiscovery

CapitalG en Menlo Ventures leiden samen de Series C-investeringen met deelname van Andreessen Horowitz om ediscovery technologie te bevorderen en internationale expansie aan te wakkeren.

Everlaw, het cloud-gebaseerde platform voor ediscovery en procesvoering, heeft vandaag [10 maart 2020] aangekondigd dat het een $62 miljoen Series C-financieringsronde heeft gesloten onder leiding van nieuwe investeerder CapiLG en bestaande investeerder Menlo Ventures, met deelname van bestaande investeerders Andreessen Horowitz en K9 Ventures. Met deze investering bereikt Everlaw's totale financiering $96 miljoen, en Jesse Wedler, partner bij CapiLG, zal lid worden van de raad van bestuur van het bedrijf. Daarnaast heeft Everlaw een FedRamp Authority bereikt om te opereren op het gematigde impactniveau met steun van het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ), waardoor het DOJ veilig het platform kan implementeren voor ediscovery, samenwerking en documentbeoordeling voor producties, onderzoeken en geschillen.

Het digitale universum groeit exponentieel, naar verwachting zal dit jaar 44 biljoen gigabytes bereiken. Naarmate het volume aan gegevens groeit en ediscovery workloads veeleisender worden, worstelen procesgevers en onderzoekers met de kosten en complexiteit van mijnbouw door enorme troves aan documenten. Bewijs is de levensader van de wet, maar slechts een klein deel van de documenten is relevant in een gegeven geval, daarom is moderne ediscovery een nieuwe noodzaak om snel die naald van waarheid in de hooiberg te ontdekken die nodig is om gerechtigheid te bevorderen. De cloud-gebaseerde ediscovery oplossing van Everlaw stelt juridische teams in staat om gemakkelijk relevante informatie te vinden voor interne onderzoeken en geschillen, en om samen te werken aan onderzoek, analyse, narrative-building en rechtszaal klaar presentatie van het materiaal. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om snel verbindingen en inzichten te onthullen in alle soorten geschreven en multimedia data die anders over het hoofd gezien zouden kunnen worden en die kunnen helpen bij het maken of breken van een juridische zaak.

„De inzet voor het blootleggen van de waarheid en het handhaven van gerechtigheid is nooit hoger geweest. Toch is het proces om deze informatie te vinden ongelooflijk uitdagend, en we willen teams de tools geven die ze nodig hebben om de naalden in de hooiberg te vinden — die kritieke bewijsstukken die het traject van hun zaken veranderen,” zegt AJ Shankar, oprichter en CEO van Everlaw. „Deze investering zal ons helpen om de groei te vergroten, van het werven van inspanningen tot het voortzetten van internationale expansie en het investeren in nieuwe functies, zodat organisaties over de hele wereld onze waarheidsvindingmachine kunnen gebruiken om rechtvaardigheid en de rechtsstaat te bevorderen.”

Everlaw wint aan momentum binnen een markt die naar verwachting zal groeien tot $17 miljard in 2023. Het bedrijf is de eerste cloud-native software die een FedRamp Moderate Authority te Opereren verdient met ondersteuning van de DOJ, een prestatie die Everlaw's inzet voor beveiliging weerspiegelt. Zowel de opgeslagen gegevens als het aantal zaken op het platform zijn jaarlijks meer dan verdubbeld, met klanten als Hilton, Dick's Sporting Goods, Juniper Networks en de National Association of Attorneys General, en wereldwijde advocatenkantoren zoals Travers Smith, Orrick, Covington en Burling LLP, en Greenberg Traurig LLP. Daarnaast vertrouwen journalisten, opvoeders en non-profitorganisaties elke dag op Everlaw om hun werk te doen. Door tot 500.000 documenten per uur te verwerken, is de technologie van Everlaw vijf keer sneller dan de dichtstbijzijnde cloud-concurrent, met de grootste case tot 68M-documenten.

Citaten van beleggers

„Everlaw moderniseert de manier waarop procesmakers en onderzoekers bewijs aan het licht brengen,” zegt Jesse Wedler, partner bij CapiLG. „Technologie is zeer geschikt om het huidige probleem van gegevensoverbelasting aan te pakken, en met hun engineeringteam van wereldklasse en cloud-native product stelt Everlaw de procesteams in staat om zich te concentreren op het ontdekken van waarheid en het handmatige werk aan de machines over te laten.”

„De juridische sector blijft gebroken, handmatige workflow vervangen door moderne software”, aldus Tyler Sosin, partner van Menlo Ventures en bestuurslid van Everlaw. „Als categorie-leider kan Everlaw een multi-miljard dollar bedrijf bouwen. Maar ediscovery is slechts het topje van de ijsberg: Wij geloven dat Everlaw zijn productaanbod kan uitbreiden naar klanten, met speciaal ontwikkelde software die nieuwe efficiëntie in de juridische sector brengt.”

„Everlaw verandert de manier waarop juridische teams de waarheid ontdekken die begraven is in bergen van gegevens en documenten,” zegt Steven Sinofsky, bestuurspartner van Andreessen Horowitz. „Everlaw heeft zich al gevestigd als een leider in de ediscovery markt van $11 miljard, en belooft een blijvende impact te hebben op het definiëren van moderne werkoplossingen voor procesgevers.”

Citaat van Analist

„Everlaw is goed gepositioneerd om de juridische sector te transformeren,” zegt Ryan O'Leary, lead analist bij IDC. „En, met de explosie van data, is het transformeren van vaak zeer handmatige ediscovery processen nodig om ediscovery in het digitale tijdperk te brengen. Vooral grote bedrijven zullen enorm profiteren van de efficiëntie die wordt verkregen door de unieke zoekmogelijkheden van Everlaw en AI-aangedreven technologie.”

Over Everlaw

Everlaw combineert geavanceerde technologie met modern design om overheidsinstanties, advocatenkantoren en bedrijven te helpen de zwaarste problemen in de juridische sector op te lossen. Everlaw wordt gebruikt door Fortune 100 corporate counsels en huishoudelijke merken zoals Hilton en Dick's Sporting Goods, 76 van de AM Law 100, en alle 50 Amerikaanse advocaten generaal. Everlaw is gevestigd in Oakland, Californië en wordt gefinancierd door top-tier investeerders, waaronder CapiLG, Menlo Ventures, Andreessen Horowitz en K9 Ventures.

Meer informatie op

Lees de volledige versie van Everlaw Verhoogt $62M om juridische professionals, journalisten en non-profitorganisaties te helpen gerechtigheid te bereiken met Next Generation eDiscovery

Aanvullend lezen

Investeringen in eDiscovery (een lopende lijst)

Een verkorte blik op het bedrijf van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

Bron: ComplexDiscovery