Wed. Feb 8th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  26. lokakuuta 2022

  Kirjailija: George Barros, Karolina Hird, Riley Bailey, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentin Vladimir Putinin retoriikka kertoo siitä, ettei hän ole kiinnostunut neuvottelemaan tosissaan Ukrainan kanssa ja säilyttää maksimalistiset tavoitteet sodalle. Putin totesi Ukrainan ”menettäneen itsemääräämisoikeuden” kokouksessa Itsenäisten valtioiden yhteisön (IVY) turvallisuusviranomaisten kanssa 26. lokakuuta.

  Keskeiset takeaways

  Reutersin tutkimus Balakliyan Venäjä-asiakirjoista tukee aiempia ISW:n arvioita Venäjän joukkojen huonoista oloista.

  Putin totesi, että Ukraina on ”menettänyt suvereniteettinsa” lokakuussa 26 puhe, joka osoittaa, että Venäjä todennäköisesti säilyttää maksimalistiset tavoitteensa Ukrainassa ja on edelleen vastustuskykyinen neuvotteluille.

  Venäjän miehitysvirkamiehet Khersonin alueella yrittävät lieventää Venäjän vetäytymisen informatiivisia seurauksia Dnipro-joen länsirannalta.

  Venäjän joukot yrittävät korjata Ukrainan joukkoja Ukrainan pohjoisrajalla.

  Venäjän virkamiehet tunnustivat edelleen, että Venäjän viranomaiset karkottavat ukrainalaisia lapsia Venäjälle adoptio- ja lomajärjestelmien varjolla.

  Jevgeni Prigozhin kiisti aiemman ISW-arvion, jonka mukaan hän kohtasi Putinin ja muut siloviki-ryhmittymät Ukrainan sodan etenemisestä..

  Venäläislähteet väittivät, että Ukrainan joukot tekivät vastahyökkäysoperaatioita Svatoven länsipuolella.

  Venäjän joukot jatkoivat puolustusasemien valmistelua Dnipro-joen länsi- ja itärannalla Khersonin alueella.

  Venäläiset lähteet väittivät, että Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäysoperaatioita Luoteis-Khersonin alueella.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Venäjän asevoimat yrittävät tiettävästi värvätä ulkomaalaisia tukemaan sotatoimiaan Ukrainassa.

  Venäjän miehitysviranomaiset Khersonin alueella jatkoivat asukkaiden siirtämistä Dnipro-joen länsirannalta.

  Lue koko päivitys.

  25. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Riley Bailey, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän siloviki-ryhmän jäsenet ilmaisevat edelleen tyytymättömyytensä Venäjän sotatoimiin Ukrainassa, mikä osoittaa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin jatkaa taistelua sotaa kannattelevan vaalipiirin rauhoittamiseksi pitkällä aikavälillä.

  Keskeiset takeaways

  Venäläiset siloviki-ryhmittymät ilmaisevat edelleen tyytymättömyyttä Venäjän sotatoimiin Ukrainassa, mikä todennäköisesti osoittaa, että presidentti Vladimir Putin pyrkii rauhoittamaan sotaa edistävää ryhmittymää.

  Putinin ja silovikin jäsenten suorat vastakkainasettelut Ukrainan sodasta kuvaavat siloviki-ryhmittymien merkitystä Venäjän valtarakenteissa.

  Venäjän virkamiehet muuttavat todennäköisesti retorisesti Ukrainan sodan uskonnollisilla ihanteilla, jotka näennäisesti ovat sekä kristittyjen että muslimien käytettävissä uskonnollisten ja etnisten vähemmistöjen palvelemaan..

  Venäjän miehitysviranomaiset väittävät edelleen, että evakuoinnit Khersonin alueella ovat osa suurempaa uudelleensijoittamisohjelmaa.

  Levadan kyselytutkimukset viittaavat siihen, että Venäjän kansalaisten mielipiteet Venäjän hallitusta kohtaan eivät ole muuttuneet perusteellisesti Ukrainan sotaan liittyvistä yhteiskunnallisista paineista huolimatta.

  Venäläislähteet väittivät Ukrainan joukkojen tehneen maahyökkäyksiä Svatovesta länteen ja Kreminnaan 25. lokakuuta.

  Venäjän joukot jatkoivat vara- ja puolustusasemien perustamista Dnipro-joen itärannalle.

  Venäjän joukot tekivät epäonnistuneita maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Venäjän armeija jatkaa henkilöstön mobilisointia rekrytointipolitiikan vastaisesti. Venäjän mobilisointitoimet asettavat myös kantoja Venäjän työmarkkinoille.

  Ukrainalaiset partisaanit tekivät miehityspäähän kohdistuneen hyökkäyksen Venäjän miehittämässä Zaporizhian alueella.

  Lue koko päivitys.

  24. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, George Barros, Grace Mappes, Angela Howard, ja Fredrick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Kreml tehosti tiedotusoperaatiotaan syyttämään Ukrainaa siitä, että se valmisteli väärän lipun iskua likaisen pommin avulla toisena päivänä peräkkäin 24. lokakuuta. Venäjän pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov soitti erikseen kollegoilleen Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Yhdysvalloista ”tilanteesta, joka liittyy Ukrainan mahdolliseen likaisen pommin käyttöön” (tavanomainen räjähde, joka on terästetty radioaktiivisella materiaalilla, joka ei ole ydinase) 24. lokakuuta.

  Keskeiset takeaways

  Kreml tehosti tiedotusoperaatiotaan syyttämään Ukrainaa siitä, että se valmisteli väärän lipun iskua likaisen pommin avulla toisena päivänä peräkkäin.

  Ukrainan sotilastiedustelun osasto (GUR) Pääkenraalimajuri Kyrylo Budanov totesi 24. lokakuuta, että Venäjän terrori-iskujen vaikutus kriittiseen Ukrainan infrastruktuuriin on vähenemässä.

  Venäjän presidentti Vladimir Putinin liittämä neljä Ukrainan aluetta syyskuussa 30 sytytti skisman Kremlissä, mikä todennäköisesti voimistuu, kun Ukraina vapauttaa lisää alueita Budanovin mukaan.

  Prigozhin jatkaa vallan keräämistä ja on perustamassa Venäjän asevoimien rinnakkaista sotilasrakennetta, joka saattaa tulla uhkaksi Putinin hallinnalle — ainakin informaatiotilan sisällä.

  Venäjän joukot valmistautuvat todennäköisesti puolustamaan Kherson Cityä eivätkä vetäydy täysin Khersonin alueen yläosasta huolimatta aikaisemmista vahvistetuista raporteista joidenkin venäläisten elementtien vetäytymisestä Khersonin alueen yläosasta.

  Ukrainan pääesikunta vahvisti, että Ukrainan joukot vangitsivat Karmazynivkan, Miasozharivkan ja Nevsken Luhanskin alueella ja Novosadovessa Donetskin alueella.

  Kurskin alue Govenor Roman Starovoit ilmoitti kahden vahvistetun puolustuslinjan rakentamisen valmistumisesta Ukrainan rajalle lokakuussa 23 - todennäköisesti turvallisuusteatteri, joka on suunniteltu kohdistamaan kotimaiselle venäläiselle yleisölle, koska Ukrainan koneellisesta hyökkäyksestä ei ole minkäänlaista vaaraa Venäjä.

  Wagner-konsernin rahoittaja Jevgeni Prigozhin tunnusti Wagner-konsernin maatoiminnan hitaan vauhdin Bakhmutin ympäristössä, kun Venäjän joukot menettivät edelleen maata lähellä kaupunkia.

  Ukrainan joukot jatkoivat Venäjän joukkokeskittymien kohdistamista lähellä Zaporižžian alueen etulinjaa 23.-24. Lokakuuta ja iskivät venäläisten joukkojen ja laitteiden keskittymiseen Enerhodarin läheisyydessä 22. lokakuuta.

  Venäjän kiireiset mobilisointitoimet etulinjojen henkilöstöpulan korjaamiseksi ovat kannibalisoineet Venäjän joukkojen sukupolven henkilöstöä ja heikentäneet Venäjän kykyä kouluttaa ja sijoittaa tehokkaasti uutta henkilöstöä ja henkilöstön kotimaista teollisuutta.

  Ammattihallinnon virkamiehet ovat poistaneet viestintäjärjestelmät Kherson Cityssä yrittäessään rajoittaa siviiliraportointia Venäjän asemista Ukrainan joukoille ennen odotettua Ukrainan edistystä.

  Lue koko päivitys.

  23. lokakuuta 2022

  arvioijalta Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu yritti todennäköisesti hidastaa tai keskeyttää länsimaisen sotilaallisen avun Ukrainalle ja mahdollisesti heikentää Naton liittoumaa pelottavissa puheluissa useiden Naton puolustusministerien kanssa 23. lokakuuta.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän viranomaiset todennäköisesti katkaisivat Internet-yhteyden Kherson Cityssä lokakuussa 22 rajoittaa paikallista raportointia Venäjän evakuoinnista Dnipro-joen itärannalle. Venäläiset lähteet väittivät, että venäläiset joukot torjuivat Ukrainan maahyökkäykset Luoteis-Khersonin alueella.

  Ukrainalaiset ja venäläislähteet kertoivat taistelleensa Siverskin, Soledarin, Bakhmutin, Avdiivkan ja Marinkan lähellä Itä-Ukrainassa. Venäjän puolustusministeriö (MoD) väitti Venäjän joukkojen torjuneen Ukrainan maahyökkäykset läntisessä Donetskin alueella.

  Venäläislähteet väittivät Ukrainan joukkojen suorittaneen vastahyökkäysoperaatioita Kreminnan ja Svatoven suuntaan.

  Venäjän joukot iski Zaporizhzhia kaupunki, Mykolaiv kaupunki, ja muilla alueilla Mykolaiv Oblast Shahed 136 drones ja S-300 ohjuksia. Ukrainalaislähteet kertoivat, että Venäjän joukot kohdistivat Nikopolin ja Marhanetsin, joilla on useita laukaisurakettijärjestelmän (MLRS) iskuja.

  Ukrainan ilmavoimien komennon tiedottaja väitti, että Ukrainan joukot ovat ampuneet alas yhteensä 273 Iranin toimittamaa Shahed-136-lennokkia sen jälkeen, kun Venäjä alkoi käyttää niitä Ukrainassa 13. syyskuuta.

  Ukrainan hallituksen lähde kertoi, että Iranin ohjaajat Valko-Venäjällä (aiemmin ilmoitettujen ohjaajien lisäksi Krimillä) auttoivat venäläisiä joukkoja koordinoimaan aiempia Shahed-136-drone-iskuja Kiovan alue sekä Ukrainan pohjois- ja länsialueet.

  Venäjän myyntipisteet jatkoivat edellytysten asettamista Ukrainan syyttämiseksi Kakhovkan vesivoimalaitoksen tuhoamisesta, jonka venäläiset joukot todennäköisesti tuhoavat hitaasti eteneville Ukrainan joukoille.

  Venäläislähteet keskustelivat laajasti puolustusasemien rakentamisesta Kurskin alueella.

  Ukrainalainen lähde kertoi, että Venäjän viranomaiset Krasnodarin aluepiirissä ovat ”loputtomiin” pidentäneet Enerhodarin, Zaporižžan alueen Enerhodarin lasten ”lomia” (tarkoittaen pakotettuja sieppauksia osana etnistä puhdistuskampanjaa).

  Venäläiset lähteet kertoivat, että yksityiset yritykset tarjoavat kouluttaa mobilisoituja miehiä yksityisomistuksessa oleviin sotilas- ja lääkinnällisiin laitteisiin vastineeksi rahalle. Toinen venäläinen hävittäjälentokone syöksyi kaksikerroksiseen rakennukseen Novo-Leninossa Irkutskin alueella.

  Lue koko päivitys.

  22. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Katherine Lawlor, Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Riley Bailey, Angela Howard, ja Mason Clar

  Keskeinen kehitys

  Venäjän joukot jatkoivat vetäytymistä Länsi-Khersonin alueelta valmistautuessaan viivästyttää toimia, jotka todennäköisesti ovat vain osittain tehokkaita.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot jatkoivat laajamittaisia iskuja Ukrainan infrastruktuuriin. Käynnissä olevat lakot eivät todennäköisesti heikennä Ukrainan taistelutahtoa, mutta aiheuttavat taloudellisia ja humanitaarisia haasteita koko talven ajan.

  Venäjän joukot jatkoivat vetäytymistä Länsi-Khersonin alueelta valmistautuessaan viivästämään toimia, jotka todennäköisesti ovat vain osittain tehokkaita.

  Khersonin alueen miehitysviranomaiset määräsivät siviilejä evakuoimaan itään 21. lokakuuta. Evakuoinnit Kherson Citystä tukevat Venäjän todennäköisiä suunnitelmia räjäyttää Kakhovkan vesivoimalaitos (HPP) pato kattamaan heidän vetäytymisensä.

  Prigozhinin johtamat pyrkimykset rakentaa puolustavien linnoitusten ”Wagner-linja” ulottuvat Luhanskin keskustan läpi ja rajoitetusti Belgorodiin.

  Prigozhinin ponnistelut ja viestit, mukaan lukien ”Wagner-linjan” luominen, ovat yhä enemmän Kremlin retoriikan vastaisia ja ovat kriittisiä sen suhteen, mitä Prigozhinin väittää olevan hitaasti liikkuvia ”byrokraatti-vihollisia”. Tällainen aktivismi on Prigozhinia venäläisille nationalisteille, jotka ovat tyytymättömiä rajoitettuun Kremlin eskaloitumiseen ja MoD: n epäjärjestämiseen.

  Venäläislähteet kertoivat ukrainalaisten vastahyökkäyksistä Kreminnan ja Svatoven suunnalla 22. lokakuuta.

  Venäjän joukot suorittivat rajoitettuja vastahyökkäyksiä ilman vahvistettuja edistysaskeleita kadonneen alueen palauttamiseksi Harkivissa, Luhanskissa ja Donetskin alueilla 22. lokakuuta.

  Krimin miehitysviranomaiset kielsivät infrastruktuurin ja sotilaallisen logistiikan kuvaamisen todennäköisesti Ukrainan jatkuvien lakkojen vuoksi, jotka kohdistuivat Venäjän toimituskeskuksiin ja linjoihin.

  ISW tunnisti lisäraportit lokakuussa 22 että Venäjän mobilisointi ei ole saavuttanut joukkojen luomisen tavoitteita ja jatkuu todennäköisesti vaihtoehtoisissa muodoissa.

  Venäjän ja miehityshallinnon virkamiehet jatkoivat väkisin asukkaiden siirtämistä Venäjän miehittämillä Ukrainan alueilla 22. lokakuuta alkaen.

  Venäjän ja miehityksen virkamiehet jatkoivat Ukrainan Venäjän miehittämillä alueilla asuvien asukkaiden liikkumista ja lisäsivät tarkastuspisteiden valvontaa 22. lokakuuta lähtien.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia lokakuusta 22 - 26, 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konfliktikartat - 102222-102622

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery