Sun. Jun 26th, 2022
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Korostanut CompleDiscovery ennen nykyisen Ukrainan konfliktin alkua, data-suurlähetystöt ovat innovatiivinen lähestymistapa kansallisvaltioiden digitaaliseen jatkuvuuteen, koska ne toimivat kansallisvaltion pilven jatkeina valtion omistamien palvelinresurssien kautta kansallisvaltion ulkopuolella fyysiset alueelliset rajat. kuitenkin, tietosuurlähetystöjen suvereniteettiin perustuvan tarpeen lisäksi, kansallisvaltioiden on myös suunniteltava ja valmistauduttava säilyttämään ja turvaamaan tärkeät tiedot hallituksesta, koulutus, ja pankkitiedot yksityisen sektorin rekistereihin ja tietokantoihin sijainnista riippumatta.

  Tässä viestissä on ei-kattava kokoelma informatiivisia artikkeleita, joista voi olla apua kyberturvallisuudelle, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, jotka haluavat oppia lisää haasteista, näkökohdat, ja julkisen ja yksityisen sektorin tietojen säilyttäminen ja turvaaminen Ukrainan nykyisen konfliktin jälkeen Venäjän kanssa.

  Ote Wall Street Journalista (kesäkuu 14, 2022)

  Ukraina on alkanut siirtää arkaluonteisia tietoja rajojensa ulkopuolelle [1]

  Tekijä Catherine Stupp

  Ukrainan hallituksen virkamiehet ovat alkaneet tallentaa arkaluonteisia tietoja maan ulkopuolelle suojellakseen niitä Venäjän kyber- ja fyysisiltä hyökkäyksiltä, ja neuvottelevat useiden Euroopan maiden kanssa siirtääkseen lisää tietokantoja ulkomaille.

  Sodan alkamisen jälkeen noin 150 rekisteriä eri ministeriöistä ja toimistoista tai niiden varmuuskopioita on siirretty ulkomaille tai ovat keskusteluissa siirrettäväksi, Ukrainan digitaalisen muutoksen varaministeri George Dubinskiy sanoi.

  Aiemmin, suuri osa hallituksen tiedonsiirrosta pidettiin Ukrainan datakeskuksissa, ja se oli ensin siirrettävä pilveen, ennen kuin varmuuskopiot voitiin siirtää, hän sanoi. Hallitus priorisoi tärkeät tietokannat siirtyäkseen vanhoista vanhoista tietojen tallennusjärjestelmistä, ja loi kopiot näistä rekistereistä varastoitavaksi pilvissä Ukrainan ulkopuolella, hän sanoi.

  ”Ollaksemme turvallisella puolella, haluamme saada varmuuskopiot ulkomailla”, Dubinskiy sanoi.

  Lue koko artikkeli.

  Ote Amazon News -sivustolta (9. kesäkuuta 2022)

  Ukrainan tietojen turvaaminen sen nykyisyyden säilyttämiseksi ja tulevaisuuden rakentamiseksi [2]

  Tekijä Amazon Staff

  Ennen Venäjän hyökkäystä, Ukrainan laki vaati tiettyjä valtion tietoja ja valikoituja yksityisen sektorin tietoja tallennettavaksi palvelimille, jotka sijaitsevat fyysisesti Ukrainassa. Viikkoa ennen Venäjän armeijan hyökkäystä maahan Ukrainan parlamentti hyväksyi lainsäädännön, jonka mukaan hallituksen ja yksityisen sektorin tiedot voidaan siirtää pilveen. Tämän saavuttamiseksi Ukrainan johto esitti julkisen avunpyynnön. Amazon Web Services (AWS) oli ensimmäisten organisaatioiden joukossa, jotka vastasivat.

  AWS: n aikaisemman kokemuksen vuoksi katastrofivalmiuksista ja toimista, jotka auttavat ukrainalaisia organisaatioita rakentamaan kyberturvallisuuden puolustuksiaan konfliktin johdossa, AWS-tekniset asiantuntijat (mukaan lukien ratkaisuarkkitehdit) pystyivät nopeasti luomaan turvallisen viestinnän hallituksen virkamiesten kanssa ministeriöt Kiovassa ja Ukrainan edustajien kanssa ympäri Eurooppaa. Helmikuussa 24, hyökkäyksen päivä, AWS-julkisen sektorin ryhmän jäsenet tapasivat Ukrainan hallituksen jäseniä. Keskustelussa keskityttiin AWS Snowball -laitteiden - kestävien laskenta- ja tallennuslaitteiden - tuomiseen Ukrainaan suojaamaan, kaupassa, ja siirtää tietoja pilveen.

  Keskustelu oli torstaina. Lauantaiaamuun mennessä Puolan Krakovaan saapui joukko lumipalloja. Myöhään sinä iltana ja aikaisin sunnuntaihin, he saavuttivat määränpäähänsä Ukrainassa. Näistä lumipallolaitteista tulisi perusta pyrkimyksille säilyttää Ukrainan tiedot. Työskentely aikavyöhykkeiden ja kielimuurien yli, AWS-ratkaisuarkkitehdit tekivät yhteistyötä Ukrainan teknisten kollegoidensa kanssa aloittaakseen nopeasti prosessin, jolla Ukrainan kriittiset hallituksen tiedot siirretään turvallisesti pilveen. Valtavien tietomietojen siirtämistä paikallisilta palvelimilta AWS-palvelinkeskuksiin kutsutaan ”muuttoliikkeeksi” pilviliiketoiminnassa.

  Konfliktin jatkuessa neljännellä kuukaudella AWS lisää edelleen yli 10 petatavua (10 miljoonaa gigatavua) olennaisia tietoja, jotka on jo siirretty 27 Ukrainan ministeriöstä, 18 Ukrainan yliopistosta, suurin etäopiskelu K — 12 koulu (palvelee satoja tuhansia siirtymään joutuneita lapsia), ja kymmeniä muut yksityisen sektorin yritykset. Tällä hetkellä niitä on 61 hallituksen tiedonsiirrot AWS: ään, enemmän odotetaan tulevan.

  Lue koko artikkeli.

  Ote Amazon-verkkosivustolta (22. kesäkuuta 2022)

  AWS Lumipallo [3]

  Usein kysytyt kysymykset

  Mikä on AWS Snowball? AWS Snowball on palvelu, joka tarjoaa turvallisen, kestävät laitteet, joten voit tuoda AWS-laskenta- ja tallennusominaisuudet reunaympäristöihisi, ja siirtää tietoja AWS: ään ja ulos siitä. Näitä kestäviä laitteita kutsutaan yleisesti AWS Snowball- tai AWS Snowball Edge -laitteiksi. Aiemmin, AWS Snowball viittasi erityisesti näiden laitteiden varhaiseen laitteistoversioon, kyseinen malli on kuitenkin korvattu päivitetyllä laitteistolla. Nyt AWS Snowball -palvelu toimii Snowball Edge -laitteilla, jotka sisältävät aluksella olevat laskentaominaisuudet sekä tallennustilan.

  Mikä on AWS Snowball Edge? AWS Snowball Edge on AWS Snowball -palvelun tarjoama reuna laskenta- ja tiedonsiirtolaite. Siinä on sisäistä tallennustilaa ja laskentatehoa, joka tarjoaa valitut AWS-palvelut käytettäväksi reunapaikoissa. Snowball Edgessä on kaksi vaihtoehtoa, Varastointi optimoitu ja laskentaoptimoitu, tukea paikallista tietojenkäsittelyä ja keräämistä irrotetuissa ympäristöissä, kuten aluksissa, tuulimyllyt, ja etätehtaat.

  Lue koko UKK.

  Ote New/Lines Magazine -lehdestä (21. kesäkuuta 2022)

  Sodan jatkuessa, kilpailu on käynnissä Ukrainan historian säilyttämiseksi [4]

  arvioijalta Gisela Salim

  ”On olemassa rekisteri historiallisista paikoista, joita kukaan ei voi repiä - kuten rakennukseni”, sanoi Ben Schmidt, SUCHO: n vapaaehtoinen ja New Yorkin yliopiston digitaalisten humanististen tieteiden johtaja, joka hyödyntää koulun kadehdittavaa tiedekunnan asuntoa Manhattanin keskustassa. Mikään järjestelmä ei suojaa maalle kulttuurisesti merkittäviä verkkosivustoja, kuitenkin. Vaikka näiden verkkosivustojen palvelimet olisivatkin turvassa, heitä isännöivät yritykset voivat viedä heidät alas, jos omistajat eivät pysty maksamaan vuokraa. ”Virtuaalisivustojen maamerkintä on ajatus, joka meillä on ollut mielessämme jonkin aikaa, mutta nyt tapahtuva lisää kiireellisyyttä.”

  Monet ukrainalaiset verkkosivustot olisivat kadonneet, jos SUCHO ei olisi tallentanut kopiota. Joka päivä, välillä 14% ja 20% luetelluista verkkosivustoista on offline-tilassa, vaikka ne palaavat usein verkkoon, kun yhteys vakiintuu, mutta ei aina. Näin oli Kharkhivin valtionarkistossa, joka sisälsi koko alueen tiedot: syntymät, avioliitot, asiakirjat ihmisistä, jotka Neuvostoliitto karkotti Siperiaan. Muutama tunti sen jälkeen, kun Majstorovic lopetti kirjaston verkkosivuston arkistoinnin, kirjasto itse romahti ja puolet sen verkkosivustosta meni offline-tilaan.

  ”Oli outoa, että kirjastotyöstä tuli yhtäkkiä jännittävää”, sanoi [Sebastian] Majstorovic. ”Kirjastonhoitajat tekevät erittäin tärkeää työtä, josta he saavat vähän luottoa: arkistointi, säästäminen, luettelointi. Mutta se ei yleensä ole James Bondin työtä.

  Lue koko artikkeli.

  Ote sotatavaroista (13. toukokuuta 2022)

  Ukrainan konflikti ja digitaalisen kulttuuriomaisuuden tulevaisuus [5]

  arvioijalta Ronald Alcala

  Ukrainassa, ryhmät, kuten Saving Ukrainian Cultural Heritage Online (SUCHO), ovat kilpailleet digitaalisen kulttuuritiedon pelastamiseksi tuholta. Kolmen kulttuuriperinnön ammattilaisen - Quinn Dombrowskin, Anne E. Kijasin ja Sebastian Majstorovicin - johdolla ja vapaaehtoisten palveluksessa, SUCHO on omistautunut tunnistamaan ja arkistoamaan ”riskialttiita sivustoja, digitaalista sisältöä ja tietoja Ukrainan kulttuuriperintölaitoksissa”. Ryhmä luottaa tekniikoiden yhdistelmään, kuten Internet-arkiston Wayback Machine ja Browsertrix-indeksoija, indeksoida ja arkistoida näiden organisaatioiden digitaalista tietoa. Heidän tavoitteenaan on varmuuskopioida digitaalista perintöä koskevia tietoja, mukaan lukien verkkosivustojen sisältö, digitaaliset näyttelyt, ja digitoidut lehtiartikkelit, varmistaa, että sitä ei menetetä peruuttamattomasti meneillään olevassa konfliktissa.

  Lue koko artikkeli.

  Microsoftin digitaalisen tietoturvayksikön raportti (27. huhtikuuta 2022)

  Erityiskertomus: Ukraina [6]

  Tekijä Microsoft

  Tässä raportissa kuvataan yksityiskohtaisesti verkkotoimintaa, jonka Microsoft on havainnut osana Ukrainan sotaa, ja työ, jonka olemme tehneet yhteistyössä Ukrainan kyberturvallisuusviranomaisten ja yksityisen sektorin yritysten kanssa puolustautuaksemme kyberhyökkäyksiltä. Microsoftin jatkuva, päivittäinen sitoutuminen osoittaa, että Venäjän Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen kyberkomponentti on ollut tuhoisa ja säälimätön. Tämän raportin tarkoituksena on antaa oivalluksia laajuudesta, mittakaavassa, ja menetelmät Venäjän kybervalmiuksien käytöstä osana laajamittaista ”hybridisotaa” Ukrainassa, tunnustaa Ukrainan organisaatioiden työ, joka puolustaa pysyviä vastustajia vastaan, ja antaa strategisia suosituksia organisaatiot ympäri maailmaa.

  Lue koko artikkeli.

  Ote Naton osuuskunnan kyberpuolustuksen huippuyksiköstä (1.6.2022)

  Oikeudet yksityisyyteen ja tietosuojaan aseellisten konfliktien aikoina [7]

  Toimittanut Russell Buchan ja Asaf Lubin

  Nykyaikaisella sodankäynnillä on syvällinen vaikutus yksityisyyden ja tietosuojan oikeuksiin. Teknologinen kehitys sähköisen valvonnan aloilla, ennustavat algoritmit, big data -analytiikka, käyttäjän luomat todisteet, tekoäly, pilvitallennus, kasvojentunnistus, ja salaus määrittelevät uudelleen laajuuden, luonto, ja sotilasoperaatioiden ääriviivat. Vielä, kansainvälinen humanitaarinen oikeus tarjoaa hyvin vähän, jos mitään, lex specialis -säännöt laillisesta käsittelystä, analyysi, levittäminen, ja henkilökohtaisten tietojen säilyttäminen. Tämä muokattu antologia tarjoaa uraauurtavan selvityksen digitaalisten oikeuksien nykyisestä ja mahdollisesta tulevasta soveltamisesta aseellisissa konflikteissa.

  Lue koko artikkeli.

  Backgrounder (9. helmikuuta 2022)

  Tietosuurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus [8]

  Tekijä CompleDiscover

  Data-suurlähetystön lähestymistapa on ainutlaatuinen, koska kansallisvaltiot ovat historiallisesti tallentaneet tietonsa fyysisiin alueellisiin rajoihinsa. Tämä viimeaikainen lähestymistapa tarjoaa kansallisvaltiolle kyvyn isännöidä data- ja palveluresursseja turvallisessa datakeskuksessa fyysisten alueellisten rajojensa ulkopuolella ja käyttää näitä resursseja kriisin aikana laajamittaisista kyberhyökkäyksistä vihamielisten kansallisvaltioiden sotilaallisiin hyökkäyksiin.. Tämän lähestymistavan tarkoituksena on myös tarjota suvereniteetti, turvallisuus, ja jatkuvuus kansallisvaltioille tilanteissa, joissa isännöityjen tietojen ja palveluresurssien toiminta fyysisten alueellisten rajojen sisällä vähenee, kielletty, tai tuhottu. Saatuaan vakiintuneen data-suurlähetystön, kansallisvaltio voi viedä hallituksen kriittiset tiedot ja palvelut diplomaattisesti turvalliseen paikkaan, mahdollistaa hallituksen jatkuvuuden koskemattomuuden ja loukkaamattomuuden suojaamisen avulla.

  Lue koko artikkeli.

  Viitteet

  Stupp, C. (2022). Ukraina on alkanut siirtää arkaluontoisia tietoja rajojensa ulkopuolelle. Wall Street Journal. Haettu 22. kesäkuuta 2022, alkaen

  Ukrainan tietojen turvaaminen nykyisyyden säilyttämiseksi ja tulevaisuuden rakentamiseksi. US Tietoja Amazonista. (2022). Haettu 22. kesäkuuta 2022, alkaen

  AWS lumipallo. Amazon Web Services, Inc. (2022). Haettu 22. kesäkuuta 2022, alkaen

  Salim, G. (2022). Sodan jatkuessa, kilpailu on käynnissä Ukrainan historian säilyttämiseksi. New Lines -lehti. Haettu 22. kesäkuuta 2022, alkaen

  Alcala, R. (2022). Ukraina Symposium - Ukrainan konflikti ja digitaalisen kulttuuriomaisuuden tulevaisuus - Lieber Institute West Point. Lieber-instituutti West Point. Haettu 22. kesäkuuta 2022, alkaen

  Erityiskertomus: Ukraina. CompleDiscovery.com. (2022). Haettu 22. kesäkuuta 2022, alkaen

  Buchan, R., ja Lubin, A. (2022). Oikeudet yksityisyyteen ja tietosuojaan aseellisten konfliktien aikoina. CCDCOE.org. Haettu 22. kesäkuuta 2022, alkaen

  Tietojen suurlähetystöt: Suvereniteetti, Turvallisuus, ja jatkuvuus kansallisvaltioille. CompleDiscovery. (2022). Haettu 22. kesäkuuta 2022, alkaen

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Cyber Discoveryn määritteleminen? Määritelmä ja kehys

  Lähde: CompleDiscovery

  Varhaiset oppitunnit kybersodasta: Uusi Microsoftin raportti Ukrainan puolustamisesta

  According to a new report from Microsoft, the Russian invasion relies...

  Jatkuvuudesta kulttuuriin? Ukrainan julkisen ja yksityisen sektorin tietojen säilyttäminen ja turvaaminen

  Highlighted by ComplexDiscovery prior to the start of the current Ukrainian...

  Ottaen huomioon kulunvalvontakäytäntömallit? Blockchain kulunvalvontajärjestelmille (NIST)

  As current information systems and network architectures evolve to be more...

  Ystävät matalissa paikoissa? The 2022 Verizonin tietorikkomusten tutkimusraportti

  The 15th Annual Data Breach Investigations Report (DBIR) from Verizon looked...

  TCDI hankkimaan Aonin eDiscovery-käytännön

  According to TCDI Founder and CEO Bill Johnson, “For 30 years,...

  Smarsh hankkia TeleMessage

  “As in many other service industries, mobile communication is ubiquitous in...

  Virstanpylväs neljännes? DISCO julkistaa ensimmäisen vuosineljänneksen 2022 taloudelliset tulokset

  According to Kiwi Camara, Co-Founder and CEO of DISCO, “This quarter...

  Uusi Nuixilta? Macquarie Australia -konferenssi 2022 Esityksen ja kaupankäynnin päivitys

  From a rebalanced leadership team to three concurrent horizons to drive...

  Liikkeellä? 2022 eDiscovery Market Kinetics: Viisi kiinnostavaa aluetta

  Recently ComplexDiscovery was provided an opportunity to share with the eDiscovery...

  Luottaen prosessiin? 2021 eDiscovery-käsittelytehtävä, kulutus- ja kustannustiedot

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Tarkastelun vuosi? 2021 eDiscovery Review -tehtävä, viettää ja kustannustietopisteet

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  A 2021 Katso eDiscovery-kokoelma: Tehtävä, viettää, ja kustannustietopisteet

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö kesäkuussa 2022

  From eDiscovery ecosystem players and pricing to data breach investigations and...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö toukokuussa 2022

  From eDiscovery pricing and buyers to cyberattacks and incident response, the...

  Viisi suurta lukua Cyber istä, Data, ja oikeudellinen löytö huhtikuussa 2022

  From cyber attack statistics and frameworks to eDiscovery investments and providers,...

  Viisi suurta lukua Cyber istä, Data, ja oikeudellinen löytö maaliskuussa 2022

  From new privacy frameworks and disinformation to business confidence and the...

  Kuuma vai ei? Kesällä 2022 eDiscovery-yritysten luottamustutkimus

  Since January 2016, 2,701 individual responses to twenty-six quarterly eDiscovery Business...

  Kivutus tai taipuma? Kokonaiskatsaus kahdeksasta puolivuosittaisesta eDiscovery-hinnoittelukyselystä

  Initiated in the winter of 2019 and conducted eight times with...

  Ruokinta vimma? Kesä 2022 eDiscovery-hinnoittelututkimuksen tulokset

  Initiated in the winter of 2019 and conducted eight times with...

  Ylijännite tai Splurge? Kahdeksantoista havaintoa eDiscovery-liiketoiminnan luottamuksesta keväällä 2022

  In the spring of 2022, 63.5% of survey respondents felt that...