Tue. Jan 31st, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  22. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Grace Mappes, Layne Philipson, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän miehitysvirkamiehet Zaporizhian alueella ovat viistosti julistaneet alueen itsenäiseksi Ukrainasta tunnistamalla väärin miehitetylle alueelle saapuvat Ukrainan kansalaiset väliaikaisiksi turvapaikanhakijoiksi. Venäjän miehitysviranomaiset luokittelevat siten virheellisesti kaikki Zaporižžian alueen miehitetyille alueille saapuvat ukrainalaiset pakolaisiksi, jotka pakenevat vainoa Ukrainassa.

  Keskeiset takeaways:

  Venäjän tukemat miehitysviranomaiset Zaporizhian alueella ovat viistosti julistaneet alueen miehitettyjen alueiden itsenäisyyden tunnistamalla väärin käyttämättömästä Ukrainasta saapuvat Ukrainan kansalaiset väliaikaisiksi turvapaikanhakijoiksi.

  Venäjän joukot tekivät paikallisia pilaantumishyökkäyksiä lounaaseen ja kaakkoon Izyumista.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Siverskistä kaakkoon ja koilliseen ja etelään Bakhmutista.

  Venäjän joukot jatkoivat yrityksiä edetä Donetskin kaupungin pohjois- ja länsilaitamilta ja tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Donetskin kaupungista lounaaseen.

  Venäjän joukot tekivät marginaalisia voittoja Mykolaiv-Kherson-linjalla.

  Ukrainan tiedustelupalvelu ilmoitti, että Luhanskin kansantasavalta (LNR) aloittaa ”yleiset mobilisointiprosessit” 1. syyskuuta.

  Prymorsky Krai ilmoitti uuden korjaus- ja palveluvapaaehtoisen pataljoonan muodostamisesta.

  Ukrainan partisaanit jatkoivat hyökkäyksiä Venäjän joukkoja vastaan miehitetyssä Melitopolissa.

  Lue koko päivitys.

  21. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Layne Philipson, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän voimien vauhti alueellisista voitoista Bakhmutin ja Avdiivkan ympäristössä heinäkuun lopulla on todennäköisesti käytetty loppuun, ja Venäjän hyökkäykset Itä-Ukrainassa huipentuvat todennäköisesti, vaikka Venäjän hyvin pienet edistysaskeleet todennäköisesti jatkuvat.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän hyökkäysoperaatiot Itä-Ukrainassa ovat todennäköisesti käyttäneet loppuun heinäkuun lopussa saamansa rajoitetun vauhdin ja todennäköisesti huipentuvat. Venäjän armeija on osoittanut jatkuvaa kyvyttömyyttä kääntää pienet taktiset voitot operatiivisiksi menestyksiksi, epäonnistuminen, joka todennäköisesti estää Venäjää tekemästä merkittäviä alueellisia edistysaskeleita tulevina kuukausina estäen suuria muutoksia taistelukentällä.

  Ukrainan sotilastiedustelu kertoo, että Venäjä ja Valko-Venäjä ovat päässeet ”kiireelliseen” sopimukseen Valko-Venäjälle vaurioituneen venäläisen ilmailukaluston korjaamisesta uudelleenkäyttöön Ukrainassa. Sopimus voisi olla osa Venäjän pyrkimystä käyttää Valko-Venäjää koskevaa löyhempää pakotejärjestelmää kiertääkseen alakohtaisia Venäjä-pakotteita.

  Venäjän joukot yrittivät useita epäonnistuneita maa-hyökkäyksiä lounaaseen ja kaakkoon Izyumista.

  Venäjän joukot aloittivat maahyökkäyksen Siverskistä kaakkoon ja koilliseen ja etelään Bakhmutista.

  Venäjän joukot saivat rajoitettuja voittoja Donetskin kaupungista länteen, mutta eivät tehneet mitään maahyökkäyksiä Donetskin ja Zaporizhian alueen hallinnollisella rajalla.

  Venäjän joukot yrittivät epäonnistuneita maahyökkäyksiä Donetskin kaupungista lounaaseen ja jatkoivat hyökkäyksiä siirtokuntiin luoteeseen ja lounaaseen Avdiivkasta.

  Venäjän joukot tekivät useita hyökkäyksiä Kherson-Mykolajivin etulinjassa ja etenivät osittain Mykolajivin kaupungin itäpuolella.

  Venäjän joukot eivät todennäköisesti kouluta uusia rekrytoijia kurinalaisuuteen, luomalla oikeutettu joukko, joka harjoittaa häiriökäyttäytymistä Venäjällä ja laitonta toimintaa Ukrainassa.

  Venäjän miehitysviranomaiset tehostivat suodatustoimenpiteitä ja sieppauksia miehitetyillä alueilla ennen Ukrainan itsenäisyyspäivää 24. elokuuta.

  Lue koko päivitys.

  20. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän miehitysvirkamiehet Krimillä harkitsevat todennäköisesti niemimaan turvallisuuden vahvistamista Venäjän sotilaalliseen infrastruktuuriin tehtyjen hyökkäysten jälkeen, ja tällaiset toimenpiteet voivat vetää Venäjän turvallisuusjoukot pois etulinjoista.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän miehitysviranomaiset Krimillä ilmoittivat uudesta drone-iskusta Venäjän Mustanmeren laivaston päämajaan Sevastopolissa ja harkitsevat todennäköisesti niemimaan turvallisuuden vahvistamista.

  Venäjän joukot tekivät epäonnistuneita hyökkäyksiä itäisen akselin yli.

  Venäjän joukot yrittivät rajoittaa, epäonnistuneet hyökkäykset Harkovan kaupungin pohjoispuolella.

  Venäjän joukot eivät edenneet useiden hyökkäysten jälkeen Kherson Citystä luoteeseen ja Mykolajivin kaupungista itään.

  Ukrainan joukot jatkoivat iskuaan Venäjän ampumatarvikkeiden varastoihin ja asemiin Khersonin ja Zaporizhian alueella.

  Venäläiset ja valtakirjat jatkavat mobilisointipyrkimyksiä, mukaan lukien pakotettu mobilisointi miehitetyillä alueilla ja mainoskampanjat.

  Venäjän miehitysviranomaiset jatkoivat pakkokeinoja siviiliyhteistyön pakottamiseksi miehityshallintojen kanssa.

  Olosuhteet miehitetyillä alueilla heikkenivät edelleen, mikä osoittaa tehotonta hallintoa.

  Lue koko päivitys.

  19. elokuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Grace Mappes, Layne Philipson, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Viimeaikaiset Ukrainan lakot Venäjän sotilas- ja kuljetusinfrastruktuuriin Krimillä ja Khersonin alueella vähentävät todennäköisesti Venäjän luottamusta Venäjän taka-alueiden turvallisuuteen.

  Keskeiset takeaways

  Viimeaikaiset Ukrainan lakot Venäjän sotilas- ja liikenneinfrastruktuuriin Krimillä ja Khersonin alueella vähentävät todennäköisesti Venäjän luottamusta Venäjän taka-alueiden turvallisuuteen.

  Zaporizhzhian ydinvoimalan (ZNPP) tilanne pysyi suhteellisen muuttumattomana 19. elokuuta huolimatta Venäjän väitteistä, että Ukrainan joukot esittäisivät provokaation laitoksessa.

  Venäjän viranomaiset valmistelevat todennäköisesti ukrainalaisten Azovstalin puolustajien näyttelykokeita Ukrainan itsenäisyyspäivänä Ukrainan miehitettyjen alueiden ammatillisen valvonnan lujittamiseksi ja edellytysten asettamiseksi Ukrainan joukkojen demoralisoimiseksi..

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Kharkivin kaupungin pohjoispuolella, lounaaseen ja kaakkoon Izyumista, itään Siverskistä, ja Bakhmutista etelään ja itään.

  Venäjän joukot tekivät useita epäonnistuneita maa-hyökkäyksiä eteläisen akselin siirtokunnille.

  Venäjä jatkaa alueellisten vapaaehtoisyksiköiden luomista ja sijoittaa todennäköisesti monet heistä Khersoniin ja Ukrainan etelään osana 3. armeijan joukkoa.

  Venäjän miehitysviranomaiset vahvistavat valtaamansa koulutusinfrastruktuurin hallintaa miehitetyillä alueilla valmistellessaan lähestyvää lukuvuotta ja saattavat lähettää ukrainalaisia lapsia Venäjälle osana laajempaa uudelleenkansotuskampanjaa.

  Lue koko päivitys.

  18. elokuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Layne Philipson, Angela Howard, Katherine Lawlor, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän puolustusministeriö (MoD) näyttää asettavan tiedotusehtoja syyttää Ukrainan joukkoja tulevista false flag -operaatioista Zaporižžian ydinvoimalassa (NPP).

  Keskeiset takeaways

  Ukrainassa ei ollut väitettyjä tai arvioittuja Venäjän alueellisia voittoja 18. elokuuta 2022 ensimmäistä kertaa 6. heinäkuuta 2022 jälkeen.

  Venäläislähteet kertoivat useista tunnistamattomista ja vahvistamattomista räjähdyksistä eri puolilla Krimiä elokuun 18. päivän vastaisena yönä.

  Venäjän puolustusministeriö saattaa olla asettamassa tiedotusehtoja syyttää Ukrainaa false flag -iskusta Zaporižžian ydinvoimalaan.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Siverskin eteläpuolella ja koilliseen ja etelään Bakhmutista.

  Venäjän joukot jatkoivat loukkaavia operaatioita pohjoiseen, länteen, ja lounaaseen Donetskin kaupungista.

  Venäjän joukot tekivät epäonnistuneen maa-hyökkäyksen Zaporizhia-akselilla.

  Ukrainan viranomaiset vahvistivat lisäiskut Venäjän sotilastukikohtaan ja varastoon Khersonin alueella.

  Kreml todennäköisesti hyödyntää vakiintuneita kasakkajärjestöjä tukemaan Venäjän joukkojen luomista.

  Venäjän miehitysvirkamiehet jatkoivat valmisteluja Ukrainan miehitettyjen alueiden pitkäaikaiseen integrointiin Venäjään.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia elokuusta 18-22 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 081822-082222

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery