Sun. Oct 2nd, 2022
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  16. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Katherine Lawlor, Grace Mappes, Mason Clark, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Siviilien joukkohautojen ja kidutuskammioiden paljastukset vasta vapautetussa Izyumissa vahvistavat ISW: n aiemmat arviot siitä, että Buchan julmuudet eivät olleet yksittäisiä sotarikoksia vaan pikemminkin Venäjän julmuuksien mikrokosmosta Venäjän miehittämillä alueilla.

  Keskeiset takeaways

  Joukkohautojen ja kidutuskammioiden löytäminen vapautetusta Izyumista vahvistaa aiemmat ISW: n arviot siitä, että Buchan julmuudet olivat vertauskuvallinen Venäjän toiminnasta miehitetyillä alueilla eikä poikkeavuuksia.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmeisesti uhkasi laajentaa Venäjän hyökkäyksiä Ukrainan siviili-infrastruktuuriin, jos Ukraina jatkaa raportoituja iskuja sotilaslaitoksiin Venäjällä.

  Ukrainan vastarintaliikkeen keskus varoitti, että Venäjän joukot saattavat tehdä false flag -iskuja miehitetyillä alueilla syyskuun 17. ja 20. syyskuuta välisenä aikana.

  Ukrainan joukot valloittivat koko Kupyanskin kaupungin syyskuussa 16, jatkuvat hyökkäysoperaatiot Oskil-joen itäpuolella.

  Ukrainan joukot ilmoitettiin tulittaneen kohteita Valuykissa, Belgorodin alueella Venäjällä, yön yli 15-16. syyskuuta.

  Ukrainan joukot iskivät Venäjän miehityksen päämajaan Khersoniin, todennäköisesti käyttämällä HIMARSia, ja jatkavat maaharjoitukset kolmella Khersonin alueen alueella osana meneillään olevaa eteläistä vastahyökkäystä.

  Venäjän hallintovirkamiehet rallittavat Tšetšenian johtajan Ramzan Kadyrovin kehotusta ”itsensä mobilisoinnista” paikallisella tasolla lisäjoukkojen tarjoamiseksi Venäjän armeijalle.

  Venäläisten pakotetut mobilisointikampanjat ovat todennäköisesti köyhdyttäviä miespopulaatioita Venäjän valtakirjan Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen (DNR ja LNR) väitetyn alueen osissa etulinjaa pitkin.

  Välittömät ja koordinoidut Venäjän tiedotusvastaukset viittaavat siihen, että ukrainalaiset partisaanit eivät välttämättä ole vastuussa Luhanskin kansantasavallan (LNR) valtakunnansyyttäjän ja hänen sijaisensa syyskuun 16. päivän murhasta.

  Lue koko päivitys.

  15. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, Grace Mappes, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan joukot jatkavat vastahyökkäysoperaatioita Itä-Ukrainassa, painostavat yhä enemmän Venäjän asemia ja logistiikkalinjoja Itä-Harkivissa, Pohjois-Luhansk, ja itäiset Donetskin alueet.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäysoperaatioita Itä-Ukrainassa.

  Kreml vastaa tappioon Kharkivin alueen ympärillä kaksinkertaistamalla salauksen mobilisoinnin sen sijaan, että asetettaisiin ehtoja yleiselle mobilisoinnille.

  Kreml on melkein varmasti tyhjentänyt suuren osan joukoista alun perin Venäjän tukikohdissa entisissä Neuvostoliiton osavaltioissa sen jälkeen, kun Venäjän täysimittainen hyökkäys Ukrainaan alkoi helmikuussa, todennäköisesti heikentää Venäjän vaikutusvaltaa näissä valtioissa.

  Venäläiset ja ukrainalaiset lähteet kertoivat Ukrainan maahyökkäyksistä luoteeseen Kherson Citystä, lähellä Ukrainan sillanpäätä Inhulets-joen yli, ja etelään Kherson-Dnipropetrovskin alueen rajasta.

  Venäjän nimittämät miehitysvirkamiehet ja milbloggaajat väittivät, että Ukrainan joukot tekivät laskeutumisen Kinburn Spit (kapea niemimaa Khersonin alueella).

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä ja vahvistavat asemia itäisellä akselilla.

  Venäläinen valtakirja Donetskin kansantasavalta (DNR) yrittää todennäköisesti estää ylläpitäjiään pakenemasta Ukrainan vastahyökkäyksen edellä, mikä osoittaa DNR:n byrokraattisen haurauden.

  Lue koko päivitys.

  14. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Wagner-konsernin rahoittaja Jevgeni Prigozhinia perustetaan Venäjän ”erityisen sotilasoperaation” kasvoiksi Ukrainassa.

  Keskeiset takeaways

  Wagner-konsernin rahoittaja Jevgeni Prigozhinia perustetaan Venäjän ”erityisen sotilasoperaation” kasvoiksi Ukrainassa.

  Venäjän joukot todennäköisesti kohdistivat Ukrainan vesitekniseen infrastruktuuriin Dnipropetrovskin alueella häiritseäkseen Ukrainan kykyä toimia Inhulets-joen yli

  Ukrainan vastahyökkäys Itä-Harkovan alueella jatkaa Venäjän joukkojen huonontamista ja uhkaa Venäjän tykistöä ja ilmapuolustusta.

  Venäläiset ja ukrainalaiset lähteet ilmoittivat Ukrainan maahyökkäyksistä Pohjois-Khersonin alueella, Länsi-Khersonin alue, ja luoteeseen Kherson Citystä, mutta ei ilmoittanut suurista voitoista.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Bakhmutin ympäristössä sekä Donetskin kaupungin luoteeseen ja lounaaseen.

  Vapaaehtoisten pataljoonien rahoittaminen aiheuttaa todennäköisesti taloudellista rasitusta Venäjän kaupungeille ja alueille.

  Venäjän miehitysviranomaiset sulkivat langattoman internetin miehitetyssä Luhanskin alueella syyskuussa 14, todennäköisesti säilyttää Venäjän operatiivisen turvallisuuden ja hallita paremmin tietoympäristöä Venäjän joukkoina, miehitysvirkamiehet, ja yhteistyökumppanit pakenevat äskettäin vapautetusta Kharkivin alueesta venäjän ja venäjän puolesta- valvotuilla alueilla.

  Lue koko päivitys.

  13. syyskuuta 2022

  Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Katherine Lawlor, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Kreml tunnusti tappionsa Harkovan alueella, ensimmäistä kertaa Moskova on avoimesti tunnustanut tappion helmikuun 2022 Ukrainan hyökkäyksen alkamisen jälkeen. Kremlin virkamiehet ja valtion tiedotusvälineiden propagandistit keskustelevat laajasti Venäjän tappion syistä Kharkivin alueella, merkittävä muutos heidän aikaisempaan malliinsa raportoida liioitelluista tai valmistetuista Venäjän menestyksistä rajoitetusti yksityiskohtaisesti.

  Keskeiset takeaways

  Kreml on tunnustanut tappionsa Harkovan alueella, ensimmäinen tappio, jonka Venäjä on tunnustanut tässä sodassa. Kreml syyttää Venäjän presidentti Vladimir Putinia ja osoittaa sen sijaan sotilasneuvonantajilleen.

  Kreml pyrkii todennäköisesti käyttämään Kharkivin tappiota salauksen mobilisoinnin helpottamiseksi tehostamalla isänmaallista retoriikkaa ja keskusteluja täydellisemmästä mobilisoinnista samalla kun tarkistetaan Venäjän valtion duuman lakiesitystä, jonka avulla armeija voi lähettää puhelut säännölliseen puolivuosittaiseen asevelvollisuuteen postitse. Mikään duuman lakiesityksessä ei viittaa siihen, että Putin valmistautuu tilaamaan yleistä mobilisointia, eikä ole läheskään selvää, että hän voisi tehdä niin nopeasti joka tapauksessa.

  Ukrainan onnistunut vastahyökkäys Kharkivin alueen ympäristössä saa venäläisiä sotilaita, miehitysviranomaiset, ja milbloggaajat paniikkiin.

  Venäjän sotilaalliset epäonnistumiset Ukrainassa todennäköisesti heikentävät edelleen Venäjän vipuvaikutusta entisessä Neuvostoliitossa, koska Venäjä näyttää olevan haluton panemaan täytäntöön Armenian ja Azerbaidžanin välillä välittämäänsä tulitaukoa tai sallimaan Armenian vedota Venäjän hallitseman kollektiivisen turvallisuuden sopimuksen määräyksiin Organisaatio puolustuksessaan.

  Ukrainan joukot jatkoivat todennäköisesti maahyökkäyksiä Lyman-Yampil-Bilohorivka-linjaa pitkin Pohjois-Donetskin alueella ja saattavat suorittaa rajoitettuja maahyökkäyksiä Oskil-joen yli Kharkivin alueella.

  Venäläiset ja ukrainalaiset lähteet ilmoittivat, että Ukrainan joukot jatkavat maaharjoitukset kolmella Khersonin alueen alueella osana meneillään olevaa eteläistä vastahyökkäystä.

  Venäläiset joukot saavuttivat asteittaisia voittoja Bakhmutin eteläpuolella ja jatkoivat maahyökkäyksiä koko Donetskin alueella.

  Ukrainan joukot toimittivat ensimmäiset visuaaliset todisteet Venäjän joukoista Iranin valmistaman lennokin avulla Ukrainassa 13. syyskuuta.

  Lue koko päivitys.

  12. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Grace Mappes, Katherine Lawlor, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan eteläisellä vastahyökkäyksellä on edelleen merkittäviä vaikutuksia Venäjän moraaliin ja sotilaallisiin voimavaroihin Etelä-Ukrainassa.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan joukot jatkavat vaikuttavia voittoja Khersonin alueella ja heikentävät tasaisesti Venäjän joukkojen moraalia ja taistelukykyä tällä alueella.

  Venäjän sotilasjohto saattaa keskeyttää vastaperustettujen yksiköiden lähettämisen Ukrainaan viimeaikaisten Venäjän tappioiden ja yleisesti heikentyneen moraalin vuoksi.

  Venäjän joukot eivät pysty vahvistamaan uutta etulinjaa Ukrainan voittojen jälkeen Itä-Harkovan alueella ja pakenevat aktiivisesti alueelta tai siirtävät uudelleen muille akseleille.

  Ukrainan joukot jatkoivat Venäjän armeijan omaisuuden ja asemien kohdistamista Khersonin alueella, todennäköisesti alentaa heitä tasaisesti.

  Ukrainan Izyumin takaisinvaltaus on todennäköisesti heikentänyt Venäjän joukkojen kykyä tehdä tykistöiskuja Izyum-Slovjanskin moottoritietä pitkin.

  Kansainvälinen atomienergiajärjestö (IAEA) ilmoitti toisen varavoimansiirtolinjan palauttamisesta Zaporizhzhian ydinvoimalaitokseen (ZNPP).

  Ukrainan laaja vastahyökkäys vahingoittaa Venäjän hallinnollisia valmiuksia ja ajaa Venäjän lähdöt Ukrainan miehitetyistä osista kauas yhteyslinjan taakse.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia syyskuusta 12 - 16, 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 091222-091622

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery

  Markkinat valmiina? IDC tunnustaa DISCO: n varhaisen tapausten arviointiohjelmiston johtajaksi

  “As innovation continues to impact and disrupt the legal world, we’ve...

  Kyberturvallisuuden työvoiman rakentaminen? Kyberturvallisuuden taitojen eurooppalainen kehys

  According to ENISA's Executive Director, Juhan Lepassaar, "The future security of...

  Eteenpäin nojaten? Yleissopimuksen 2023-2025 strateginen suunnitelma

  The purpose of the CISA Strategic Plan is to communicate the...

  Jatkuva riskien parantaminen? Q3 Cyber Round-Up alkaen Cowbell Cyber

  According to Manu Singh, director of risk engineering at Cowbell, "Every...

  eDiscovery-sulautumiset, yritysostot ja sijoitukset kolmannella vuosineljänneksellä 2022

  From HaystackID and Relativity to Exterro and TCDI, the following findings,...

  Väitteet ja kiellot? Nuix toteaa ASIC: n täytäntöönpanomenettelyn

  The recent investor news update from Nuix on 29 September 2022,...

  Paljastava vastaus? Nuix vastaa ASX: n tietopyyntöön

  The following investor news update from Nuix shares a written response...

  Paljastavat raportit? Nuix Notes Lehdistön spekulaatio

  According to a September 9, 2022 market release from Nuix, the...

  Liikkeellä? 2022 eDiscovery Market Kinetics: Viisi kiinnostavaa aluetta

  Recently ComplexDiscovery was provided an opportunity to share with the eDiscovery...

  Luottaen prosessiin? 2021 eDiscovery-käsittelytehtävä, kulutus- ja kustannustiedot

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Tarkastelun vuosi? 2021 eDiscovery Review -tehtävä, viettää ja kustannustietopisteet

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  A 2021 Katso eDiscovery-kokoelma: Tehtävä, viettää, ja kustannustietopisteet

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö syyskuussa 2022

  From privacy legislation and special masters to acquisitions and investigations, the...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö elokuussa 2022

  From AI and Big Data challenges to intriguing financial and investment...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö heinäkuussa 2022

  From lurking business undercurrents to captivating deepfake developments, the July 2022...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö kesäkuussa 2022

  From eDiscovery ecosystem players and pricing to data breach investigations and...

  Kupla ongelmia? eDiscovery-operatiiviset mittarit syksyllä 2022

  In the fall of 2022, 89 eDiscovery Business Confidence Survey participants...

  Viileämmät lämpötilat? Syksy 2022 eDiscovery Business Confidence Survey -tutkimuksen tulokset

  Since January 2016, 2,874 individual responses to twenty-eight quarterly eDiscovery Business...

  Kivutus tai taipuma? Kokonaiskatsaus kahdeksasta puolivuosittaisesta eDiscovery-hinnoittelukyselystä

  Initiated in the winter of 2019 and conducted eight times with...

  Muuttuvat virtaukset? 18 havaintoa eDiscovery-liiketoiminnan luottamuksesta kesällä 2022

  In the summer of 2022, 54.8% of survey respondents felt that...

  Merkittävä operatiivinen tappio? Ukrainan konfliktien arvioinnit Mapsissa (27. syyskuuta - 1. lokakuuta 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Havainto ja todellisuus? Ukrainan konfliktin arvioinnit Mapsissa (syyskuu 22 - 26, 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Ydinvoimavaihtoehdot? Ukrainan konfliktin arvioinnit Mapsissa (syyskuu 17 - 21, 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Joukkohaudat ja kidutuskammiot? Ukrainan konfliktin arvioinnit Mapsissa (syyskuu 12 - 16, 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...