Sun. Oct 2nd, 2022
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Noot van de redactie: Een van de meest nauwkeurige en gedetailleerde bronnen voor voortdurende updates over de crisis in Oekraïne is de Ukraine Conflict Update van het Institute for the Study of War. Het Institute for the Study of War (ISW) is een 501 (c) (3) organisatie en produceert strikt onpartijdig, niet-ideologisch, op feiten gebaseerd onderzoek. ISW streeft ernaar een geïnformeerd begrip van oorlog en militaire zaken te bevorderen door middel van uitgebreid, onafhankelijk en toegankelijk open source onderzoek en analyse. Het onderzoek van ISW wordt beschikbaar gesteld aan het grote publiek, militaire beoefenaars, beleidsmakers en medialeden. ISW-updates bieden een dagelijkse synthese van belangrijke gebeurtenissen in verband met de Russische agressie tegen Oekraïne en kunnen ten goede komen aan professionals op het gebied van cyberbeveiliging, informatiebeheer en juridische ontdekking, aangezien zij de zakelijke, informatietechnologie en juridische trends en trajecten volgen die worden beïnvloed door en voortvloeien uit de het huidige conflict in Oekraïne.

  Evaluatie en kaarten*

  Conflictbeoordelingen in Oekraïne - een overzicht in kaarten

  Instituut voor Oorlogsstudie (ISW), Russia Team

  Critical Threats Project (CTP), American Enterprise Institute

  Algemene achtergrondinformatie over de beoordeling

  ISW publiceert systematisch Russische campagnebeoordelingen, waaronder kaarten die de beoordeelde controle over het terrein in Oekraïne en de belangrijkste Russische manoeuvreassen benadrukken.

  Deze kaarten zijn een aanvulling op dagelijkse synthetische producten die betrekking hebben op belangrijke gebeurtenissen in verband met de hernieuwde Russische agressie tegen Oekraïne.

  Evaluaties van de Russische offensieve campagne

  16 september 2022

  Door Katherine Lawlor, Grace Mappes, Mason Clark en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  De onthullingen van massagraven van burgers en martelkamers in het pas bevrijde Izyum bevestigen de eerdere beoordelingen van ISW dat de wreedheden van Bucha geen geïsoleerde oorlogsmisdaden waren, maar eerder een microkosmos van Russische wreedheden in door Rusland bezette gebieden.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  De ontdekking van massagraven en martelkamers in het bevrijde Izyum bevestigt eerdere ISW-beoordelingen dat de gruweldaden van Bucha eerder symbolisch waren voor Russische activiteiten in bezette gebieden dan als een anomalie.

  De Russische president Vladimir Poetin dreigde blijkbaar de Russische aanvallen op civiele Oekraïense infrastructuur uit te breiden als Oekraïne doorgaat met het melden van aanvallen op militaire faciliteiten in Rusland.

  Het Oekraïense verzetscentrum waarschuwde dat Russische troepen tussen 17 september en 20 september valse vlagaanvallen kunnen uitvoeren in bezette gebieden.

  Oekraïense troepen veroverden op 16 september heel de stad Kupyansk en zetten de offensieve operaties ten oosten van de Oskil-rivier voort.

  Oekraïense troepen hebben naar verluidt op 15-16 september van de ene op de andere dag doelen beschoten in Valuyki, Belgorod Oblast, Rusland.

  Oekraïense troepen hebben het Russische bezettingshoofdkwartier in Cherson getroffen, waarschijnlijk met behulp van HIMARS, en zetten grondmanoeuvres voort in drie gebieden van de oblast Cherson als onderdeel van het aanhoudende zuidelijke tegenoffensief.

  Russische overheidsfunctionarissen scharen zich achter de oproep van de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov tot „zelfmobilisatie” op lokaal niveau om extra troepen te leveren aan het Russische leger.

  Geforceerde Russische mobilisatiecampagnes leiden waarschijnlijk tot uitputting van de mannelijke bevolking in delen van het geclaimde grondgebied van de Russische volmachtstaten Donetsk en Luhansk (DNR en LNR) langs de frontlinie.

  Uit de onmiddellijke en gecoördineerde reacties op de Russische informatie blijkt dat Oekraïense partizanen mogelijk niet verantwoordelijk zijn voor de moord op de procureur-generaal van de Volksrepubliek Luhansk (LNR) en zijn plaatsvervanger op 16 september.

  Lees de volledige update.

  15 september 2022

  Door Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, Grace Mappes, George Barros en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  Oekraïense troepen zetten tegenoffensieve operaties in Oost-Oekraïne voort, waarbij steeds meer druk wordt uitgeoefend op Russische posities en logistieke lijnen in Oost-Kharkiv, Noord-Luhansk en oostelijke oblast Donetsk.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Oekraïense troepen zetten de tegenoffensieve operaties in Oost-Oekraïne voort.

  Het Kremlin reageert op de nederlaag rond de oblast Charkov door de cryptomobilisatie te verdubbelen in plaats van voorwaarden te stellen voor algemene mobilisatie.

  Het Kremlin heeft vrijwel zeker een groot deel van de troepen uitgeput die oorspronkelijk op Russische bases in voormalige Sovjetstaten zaten sinds de grootschalige invasie van Oekraïne door Rusland in februari begon, waardoor de Russische invloed in die staten waarschijnlijk werd verzwakt.

  Russische en Oekraïense bronnen meldden Oekraïense grondaanvallen ten noordwesten van de stad Cherson, vlakbij het Oekraïense bruggenhoofd over de rivier de Inhulets, en ten zuiden van de grens met de oblast Kherson-Dnipropetrovsk.

  Door Rusland benoemde bezettingsambtenaren en milbloggers beweerden dat Oekraïense troepen een landing hadden uitgevoerd op de Kinburn Spit (een smal schiereiland in de oblast Cherson).

  Russische troepen voerden beperkte grondaanvallen uit en versterken de posities op de oostelijke as.

  De Russische gevolmachtigde Volksrepubliek Donetsk (DNR) probeert waarschijnlijk te voorkomen dat haar bestuurders vluchten voor het Oekraïense tegenoffensief, wat de bureaucratische kwetsbaarheid van de DNR aantoont.

  Lees de volledige update.

  14 september 2022

  Door Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, George Barros en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  Yevgeny Prigozhin, financier van de Wagner Group, wordt opgericht als het gezicht van de Russische „speciale militaire operatie” in Oekraïne.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Yevgeny Prigozhin, financier van de Wagner Group, wordt opgericht als het gezicht van de Russische „speciale militaire operatie” in Oekraïne.

  Russische troepen hebben waarschijnlijk de Oekraïense hydrotechnische infrastructuur in de oblast Dnjepropetrovsk aangevallen om het vermogen van Oekraïne om over de Inhulets-rivier te opereren te verstoren.

  Het Oekraïense tegenoffensief in de oostelijke oblast Charkov blijft de Russische troepen degraderen en bedreigt de Russische artillerie en luchtverdediging.

  Russische en Oekraïense bronnen meldden Oekraïense grondaanvallen in de noordelijke oblast Kherson, in het westen van de oblast Cherson en ten noordwesten van de stad Cherson, maar rapporteerden geen grote winsten.

  Russische troepen zetten de grondaanvallen rond Bakhmut en ten noordwesten en zuidwesten van Donetsk City voort.

  De financiering van vrijwilligersbataljons legt waarschijnlijk financiële druk op Russische steden en oblasten.

  De Russische bezettingsautoriteiten hebben op 14 september het mobiele internet in de bezette oblast Luhansk afgesloten, wat waarschijnlijk de Russische operationele veiligheid zal behouden en de informatieomgeving beter zal beheersen, aangezien Russische troepen, bezettingsfunctionarissen en collaborateurs de pas bevrijde oblast Charkov ontvluchten naar Rusland en Rusland- gecontroleerde gebieden.

  Lees de volledige update.

  13 september 2022

  Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Katherine Lawlor, George Barros en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  Het Kremlin erkende zijn nederlaag in de oblast Charkov, de eerste keer dat Moskou openlijk een nederlaag erkent sinds het begin van de invasie van Oekraïne in februari 2022. Ambtenaren van het Kremlin en propagandisten van de staatsmedia bespreken uitgebreid de redenen voor de Russische nederlaag in de oblast Charkov, een duidelijke verandering ten opzichte van hun eerdere berichtgeving over overdreven of verzonnen Russische successen met beperkte details.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Het Kremlin heeft zijn nederlaag in de oblast Charkov erkend, de eerste nederlaag die Rusland in deze oorlog heeft erkend. Het Kremlin wijst de schuld af van de Russische president Vladimir Poetin en schrijft deze in plaats daarvan toe aan zijn militaire adviseurs.

  Het Kremlin probeert waarschijnlijk de nederlaag in Charkov te gebruiken om de inspanningen op het gebied van cryptomobilisatie te vergemakkelijken door patriottische retoriek en discussies over vollere mobilisatie te intensiveren en tegelijkertijd een wetsvoorstel van de Russische Doema opnieuw te bekijken, waardoor het leger per post oproepen kan sturen voor de reguliere halfjaarlijkse dienstplicht. Niets in het wetsvoorstel van de Doema wijst erop dat Poetin zich voorbereidt om algemene mobilisatie te gelasten, en het is verre van duidelijk dat hij dat in ieder geval snel zou kunnen doen.

  Het succesvolle Oekraïense tegenoffensief rond de oblast Charkov zorgt ervoor dat Russische militairen, bezettingsautoriteiten en milbloggers in paniek raken.

  De militaire mislukkingen van Rusland in Oekraïne zullen waarschijnlijk de invloed van Rusland in de voormalige Sovjet-Unie blijven verzwakken, aangezien Rusland niet bereid lijkt om een geschonden staakt-het-vuren af te dwingen dat het tussen Armenië en Azerbeidzjan heeft bemiddeld of Armenië toe te staan een beroep te doen op bepalingen van het door Rusland gedomineerde Collectieve Veiligheidsverdrag. Organisatie ter verdediging.

  Oekraïense troepen hebben waarschijnlijk grondaanvallen voortgezet langs de Lyman-Yampil-Bilohorivka-lijn in het noorden van de oblast Donetsk en voeren mogelijk beperkte grondaanvallen uit over de Oskil-rivier in de oblast Charkov.

  Russische en Oekraïense bronnen gaven aan dat Oekraïense troepen grondmanoeuvres voortzetten in drie gebieden van de oblast Cherson als onderdeel van het aanhoudende zuidelijke tegenoffensief.

  Russische troepen boekten incrementele winsten ten zuiden van Bakhmut en zetten de grondaanvallen in de hele oblast Donetsk voort.

  Oekraïense troepen leverden het eerste visuele bewijs van Russische troepen die op 13 september een drone van Iraanse makelij gebruikten in Oekraïne.

  Lees de volledige update.

  12 september 2022

  Door Karolina Hird, Grace Mappes, Katherine Lawlor, George Barros en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  Het zuidelijke tegenoffensief van Oekraïne blijft aanzienlijke gevolgen hebben voor het Russische moreel en de militaire capaciteiten in Zuid-Oekraïne.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Oekraïense troepen blijven indrukwekkende winsten boeken in de oblast Kherson en tasten gestaag het moreel en de gevechtscapaciteiten van de Russische troepen in dit gebied aan.

  Het Russische militaire commando schort mogelijk de inzet van nieuw gevormde eenheden naar Oekraïne op vanwege recente Russische verliezen en een algemeen verslechterd moreel.

  Russische troepen slagen er niet in om de nieuwe frontlinie te versterken na de Oekraïense winsten in de oostelijke oblast Kharkiv en ontvluchten actief het gebied of verplaatsen zich naar andere assen.

  Oekraïense troepen bleven zich richten op Russische militaire activa en posities in de oblast Kherson, waardoor ze waarschijnlijk gestaag werden vernederd.

  De Oekraïense herovering van Izyum heeft waarschijnlijk het vermogen van de Russische troepen om artillerieaanvallen uit te voeren langs de snelweg Izyum-Slovyansk aangetast.

  Het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) kondigde de restauratie aan van de tweede reservetransmissielijn voor de kerncentrale van Zaporizhzhia (ZNPP).

  Het ingrijpende tegenoffensief van Oekraïne schaadt de Russische bestuurlijke capaciteiten en drijft het vertrek van Rusland uit bezette delen van Oekraïne ver achter de contactlijn.

  Lees de volledige update.

  We rapporteren niet in detail over Russische oorlogsmisdaden omdat deze activiteiten goed aan bod komen in de westerse media en geen directe invloed hebben op de militaire operaties die we beoordelen en voorspellen. We zullen doorgaan met het evalueren en rapporteren over de effecten van deze criminele activiteiten op het Oekraïense leger en de bevolking, en met name op gevechten in Oekraïense stedelijke gebieden. We veroordelen deze Russische schendingen van de wetten van gewapende conflicten, de Conventies van Genève en de mensheid ten zeerste, ook al beschrijven we ze niet in deze verslagen.

  Chronologie van kaarten van 12 tot 16 september 2022 — muisaanwijzer om te scrollen

  Conflictkaarten van Oekraïne - 091222-091622

  Bekijk de interactieve kaart van de Russische invasie van het Institute for the Study of War

  Lees de laatste updates over het conflict in Oekraïne van het Institute for the Study of War

  * Gedeeld met directe uitdrukkelijke toestemming van het Institute for the Study of War (ISW).

  Over het Instituut voor de Studie van Oorlogsonderzoeksmethodologie

  De onderzoeksmethodologie van ISW is gebaseerd op zowel primaire als secundaire bronnen, waardoor onderzoekers een uitgebreid begrip van de situatie ter plaatse kunnen ontwikkelen. Om militaire en politieke ontwikkelingen op een bepaald gebied te analyseren, moeten de onderzoeksanalisten van ISW de systemen van vijandelijke en bevriende troepen volledig begrijpen. Ze moeten ook de demografische gegevens van de bevolking, het fysieke terrein, de politiek en de geschiedenis van dat gebied begrijpen. Dit legt de analytische basis om de redenen voor bepaalde ontwikkelingen te begrijpen en de toegewezen onderzoeksdoelstellingen te bereiken. ISW-analisten brengen ook tijd door in plaatsen als Irak, Afghanistan en elders om een beter inzicht te krijgen in de veiligheids- en politieke situatie en om de implementatie van huidige strategieën en beleid te evalueren. Onze onderzoekers verzamelen gegevens en analyseren trends, waarbij ze een gedetailleerde analyse maken van ontwikkelingen op onderzoeksgebieden, waardoor een nauwkeurig, snel en grondig beeld van de situatie in hoge resolutie wordt verkregen. De onderzoeksmethodologie van ISW garandeert haar succes en toewijding om het vermogen van het land te verbeteren om militaire operaties uit te voeren, strategische doelstellingen te bereiken en te reageren op opkomende problemen waarvoor mogelijk het gebruik van Amerikaanse militaire macht nodig is.

  Over het Instituut voor Oorlogsstudie

  Het Institute for the Study of War bevordert een geïnformeerd begrip van militaire zaken door middel van betrouwbaar onderzoek, betrouwbare analyse en innovatief onderwijs. We zetten ons in om het vermogen van het land om militaire operaties uit te voeren en te reageren op nieuwe bedreigingen te verbeteren om de strategische doelstellingen van de VS te bereiken. ISW is een niet-partijgebonden organisatie voor onderzoek naar openbaar beleid zonder winstoogmerk.

  Kom meer te weten, doe mee en draag vandaag nog bij.

  Aanvullende lectuur

  [Jaarlijkse update] Internationaal cyberrecht in de praktijk: interactieve toolkit

  Data-ambassades: soevereiniteit, veiligheid en continuïteit voor natiestaten

  Bron: ComplexDiscovery

  Klaar voor de markt? IDC erkent DISCO als softwareleider voor vroegtijdige beoordeling van cases

  “As innovation continues to impact and disrupt the legal world, we’ve...

  Een cyberbeveiligingspersoneel opbouwen? Het Europees kader voor cyberbeveiligingsvaardigheden

  According to ENISA's Executive Director, Juhan Lepassaar, "The future security of...

  Naar voren leunen? Het strategisch plan CISA 2023-2025

  The purpose of the CISA Strategic Plan is to communicate the...

  Voortdurende risicoverbetering? Q3 Cyber Round-Up van Cowbell Cyber

  According to Manu Singh, director of risk engineering at Cowbell, "Every...

  Fusies, overnames en investeringen van eDiscovery in het derde kwartaal van 2022

  From HaystackID and Relativity to Exterro and TCDI, the following findings,...

  Beschuldigingen en ontkenningen? Nuix neemt nota van ASIC-handhavingsprocedures

  The recent investor news update from Nuix on 29 September 2022,...

  Een onthullende reactie? Nuix reageert op ASX-verzoek om informatie

  The following investor news update from Nuix shares a written response...

  Verslagen onthullen? Nuix merkt persspeculatie op

  According to a September 9, 2022 market release from Nuix, the...

  Onderweg? 2022 eDiscovery Market Kinetics: vijf interessegebieden

  Recently ComplexDiscovery was provided an opportunity to share with the eDiscovery...

  Vertrouw end op het proces? 2021 eDiscovery Processing Taak-, bestedings- en kostengegevens

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Het jaar in review? 2021 eDiscovery Review Taak-, uitgaven- en kostengegevenspunten

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Een blik op eDiscovery Collection in 2021: gegevenspunten voor taken, uitgaven en kosten

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Vijf geweldige artikelen over cyber-, data- en juridische ontdekkingen voor september 2022

  From privacy legislation and special masters to acquisitions and investigations, the...

  Vijf geweldige lezingen over cyber-, data- en juridische ontdekking voor augustus 2022

  From AI and Big Data challenges to intriguing financial and investment...

  Vijf geweldige lezingen over cyber-, data- en juridische ontdekking voor juli 2022

  From lurking business undercurrents to captivating deepfake developments, the July 2022...

  Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor juni 2022

  From eDiscovery ecosystem players and pricing to data breach investigations and...

  Problemen met Bubble? Operationele statistieken van eDiscovery in de herfst van 2022

  In the fall of 2022, 89 eDiscovery Business Confidence Survey participants...

  Koelere temperaturen? Resultaten van de eDiscovery Business Confidence Survey in

  Since January 2016, 2,874 individual responses to twenty-eight quarterly eDiscovery Business...

  Verbuiging of doorbuiging? Een geaggregeerd overzicht van acht halfjaarlijkse prijsenquêtes voor eDiscovery

  Initiated in the winter of 2019 and conducted eight times with...

  Veranderende stromingen? Achttien observaties over het vertrouwen van bedrijven in eDiscovery in de zomer van 2022

  In the summer of 2022, 54.8% of survey respondents felt that...