Mindcrest verworven door advocatenkantoor DWF

According to Ganesh Natarajan, CEO at Mindcrest, “We are excited to become part of the DWF family. As one of the oldest legal services companies, Mindcrest has established a reputation for high quality and exceptional client service. This will be enhanced with DWF Mindcrest, bringing the right talent, technology, and processes coupled with strong project management to develop innovative integrated solutions for our clients across the globe.”

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Aankondiging van de pers

DWF verwerft Mindcrest

[29 januari 2020] Dit is de volgende stap in de groei en evolutie van beide bedrijven. Met deze integratie wordt Mindcrest de Managed Services arm van DWF.

De nieuwe entiteit zal worden gebrandmerkt als DWF Mindcrest en zal haar wereldwijde klanten innovatieve en geïntegreerde juridische oplossingen aanbieden. De management- en klantenteams gaan verder met DWF Mindcrest.

DWF werd in 1977 in Noord-Engeland opgericht als Davis Wallis Foyster en heeft de laatste tien jaar een snelle groei doorgemaakt om een van de toonaangevende juridische bedrijven in het Verenigd Koninkrijk te worden. In maart 2019 werd DWF de eerste juridische onderneming die op de belangrijkste markt van de London Stock Exchange werd opgenomen en was de enige belangrijkste notering in het Verenigd Koninkrijk in Q1 2019.

Mindcrest werd in 2001 opgericht als een van de eerste juridische dienstverleners met belangrijke activiteiten in India. Met vestigingen in Chicago, New York, Londen en Pune bedient Mindcrest een wereldwijd klantenbestand bestaande uit grote bedrijven en advocatenkantoren in Litigation, Contracts Management, Compliance en Legal Analytics. Mindcrest heeft zijn toonaangevende trainings- en ontwikkelingsprogramma ontwikkeld, genaamd Mindcrest University. In de loop der jaren heeft Mindcrest verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn kwaliteit en klantenservice.

DWF wil op nieuwe manieren zaken doen, zoals via haar Managed Services divisie, om waarde te bieden buiten de traditionele juridische adviseurfunctie. Net als Mindcrest wordt DWF consequent erkend voor haar ontwrichtende initiatieven. Zo heeft de Financial Times DWF in 2019 erkend als het achtste meest innovatieve advocatenkantoor in Europa.

Met gemeenschappelijke waarden en kenmerken, waaronder een mensgerichte visie, een ondernemingsgeest en een focus op technologie, is deze nieuwe fase een stap die DWF Mindcrest in staat zal stellen haar waarde voor haar klanten en medewerkers te blijven groeien en te verbreden.

Andrew Leaitherland, CEO van de Groep bij DWF, zei:

„Ik ben blij dat ik weer een belangrijke acquisitie voor DWF heb afgerond en dat ik Mindcrest welkom mag heten in onze Groep. Mindcrest past uitstekend bij ons bedrijf en stelt ons in staat om ons Managed Services aanbod snel uit te breiden in zowel bestaande als nieuwe gebieden, waardoor de groei wordt versneld in dit sleutelaanbod dat centraal staat in onze strategie.

„Managed Services blijft een echte differentiator voor DWF, en Mindcrest zal de middelen bieden om onze klanten wereldwijd beter te ondersteunen door te voldoen aan hun eisen waar en wanneer ze die nodig hebben.

„Na de recente overname van RCD benadrukt de Mindcrest-deal onze M&A-strategie en de aantrekkelijkheid van ons businessmodel, terwijl we onze IPO-beloften blijven nakomen en ons internationale aanbod uitbreiden op gerichte locaties en disciplines die ons bestaande bedrijf aanvullen. het aantrekken en behouden van het beste talent.”

Ganesh Natarajan, CEO bij Mindcrest, zei:

„We zijn enthousiast om deel uit te maken van de DWF-familie. Als een van de oudste juridische dienstverleners heeft Mindcrest een reputatie opgebouwd voor hoogwaardige en uitzonderlijke klantenservice. Dit wordt versterkt met DWF Mindcrest, met het juiste talent, technologie en processen in combinatie met een sterk projectmanagement om innovatieve geïntegreerde oplossingen voor onze klanten over de hele wereld te ontwikkelen. Onze gedeelde visie, waarden en cultuur maken DWF Mindcrest een winnende combinatie.”

Over DWF

DWF is een wereldwijd juridisch bedrijf dat complexe, beheerde en verbonden diensten aanbiedt en opereert vanaf 28 belangrijke locaties met ongeveer 4.200 mensen. De Vennootschap werd in maart 2019 de eerste juridische activiteit op de London Stock Exchange. DWF boekte een omzet van £272,4 miljoen in het jaar afgesloten op 30 april 2019. Voor meer informatie bezoek: www.dwf.law

Over Mindcrest

Mindcrest Inc. is een toonaangevende juridische dienstverlener die gespecialiseerd is in Contracts Management, Compliance, Legal Analytics en Litigation and Investigations. Wij bieden innovatieve technologie-gedreven resultaten aan veel van's werelds grootste organisaties. Door juridische expertise te combineren met een sterk projectmanagement, levert Mindcrest hoogwaardige, kosteneffectieve oplossingen aan klanten in meerdere sectoren. Mindcrest heeft bezorgcentra in Chicago, New York, Londen en Pune, India.

Lees de volledige release op DWF Acquires Mindcrest

Uittreksel uit Legaltech Nieuws

Advocatenkantoor DWF verwerft Managed Services Business Mindcrest voor $18,5 miljoen

Advocatenkantoor DWF verwerft wereldwijde juridische en managed services business Mindcrest voor $18,5 miljoen (£14,2 miljoen).

De transactie zal naar verwachting binnen de komende vier tot zes weken worden afgerond. Na voltooiing zal DWF kantoren hebben op 33 locaties, met in totaal ongeveer 4.200 mensen, volgens de verklaring.

Mindcrest is gespecialiseerd in diensten zoals procesondersteuning, juridische analyses, compliance en contracten voor grote internationale zakelijke klanten. Het bedrijf heeft ook een aanwezigheid in New York, Londen en Pune, India, volgens een verklaring.

Lees het volledige artikel bij Law Firm DWF Acquires Managed Services Business Mindcrest voor $18,5 miljoen

Aanvullend lezen

Investeringen in eDiscovery (een lopende lijst)

Een verkorte blik op het bedrijf van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

Bron: ComplexDiscovery