Sun. Oct 2nd, 2022
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Noot van de redactie: Een van de meest nauwkeurige en gedetailleerde bronnen voor voortdurende updates over de crisis in Oekraïne is de Ukraine Conflict Update van het Institute for the Study of War. Het Institute for the Study of War (ISW) is een 501 (c) (3) organisatie en produceert strikt onpartijdig, niet-ideologisch, op feiten gebaseerd onderzoek. ISW streeft ernaar een geïnformeerd begrip van oorlog en militaire zaken te bevorderen door middel van uitgebreid, onafhankelijk en toegankelijk open source onderzoek en analyse. Het onderzoek van ISW wordt beschikbaar gesteld aan het grote publiek, militaire beoefenaars, beleidsmakers en medialeden. ISW-updates bieden een dagelijkse synthese van belangrijke gebeurtenissen in verband met de Russische agressie tegen Oekraïne en kunnen ten goede komen aan professionals op het gebied van cyberbeveiliging, informatiebeheer en juridische ontdekking, aangezien zij de zakelijke, informatietechnologie en juridische trends en trajecten volgen die worden beïnvloed door en voortvloeien uit de het huidige conflict in Oekraïne.

  Evaluatie en kaarten*

  Conflictbeoordelingen in Oekraïne - een overzicht in kaarten

  Instituut voor Oorlogsstudie (ISW), Russia Team

  Critical Threats Project (CTP), American Enterprise Institute

  Algemene achtergrondinformatie over de beoordeling

  ISW publiceert systematisch Russische campagnebeoordelingen, waaronder kaarten die de beoordeelde controle over het terrein in Oekraïne en de belangrijkste Russische manoeuvreassen benadrukken.

  Deze kaarten zijn een aanvulling op dagelijkse synthetische producten die betrekking hebben op belangrijke gebeurtenissen in verband met de hernieuwde Russische agressie tegen Oekraïne.

  Evaluaties van de Russische offensieve campagne

  21 september 2022

  Door Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Mason Clark, Kat Lawlor en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  De aankondiging van de Russische president Vladimir Poetin van „gedeeltelijke mobilisatie” op 21 september weerspiegelde vele problemen waarmee Rusland wordt geconfronteerd bij de haperende invasie van Oekraïne die Moskou de komende maanden waarschijnlijk niet zal kunnen oplossen. Poetin heeft ook nadrukkelijk niet gezegd dat de Russische nucleaire paraplu geannexeerde gebieden van Oekraïne zou bestrijken, noch koppelde hij mobilisatie aan de annexatie.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  De aangekondigde „gedeeltelijke mobilisatie” van de Russische president Vladimir Poetin zal het verloop van de oorlog in de komende maanden niet wezenlijk beïnvloeden.

  Poetin dreigde niet expliciet met het gebruik van kernwapens als Oekraïne doorgaat met tegenoffensieve operaties om bezette gebieden te bevrijden na de Russische annexatie.

  Oekraïense troepen hebben waarschijnlijk de offensieve operaties rond Lyman voortgezet.

  Oekraïense troepen voerden stakingen uit ten noorden en oosten van Kherson City als onderdeel van een verbandscampagne op operationeel niveau tegen Russische logistieke, militaire en transportmiddelen in de oblast Cherson.

  Oekraïense en Russische bronnen identificeerden op 21 september drie gebieden met kinetische activiteit: ten noordwesten van de stad Cherson, nabij het Oekraïense bruggenhoofd over de rivier de Inhulets, en ten zuiden van de grens met de oblast Kherson-Dnipropetrovsk rond Vysokopillya.

  Russische federale onderdanen (regio's) zetten hun inspanningen op het gebied van cryptomobilisatie voort, ongeacht de verklaring van de Russische president Vladimir Poetin over gedeeltelijke mobilisatie.

  De door Rusland benoemde bezettingsbestuurders verhogen waarschijnlijk de wetshandhavings- en filtratiemaatregelen in de bezette gebieden van Oekraïne ter voorbereiding op de referenda over schijnannexatie in Rusland.

  Lees de volledige update.

  20 september 2022

  Door Katherine Lawlor, Karolina Hird, George Barros en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  Door Rusland benoemde bezettingsambtenaren in de oblasten Luhansk, Donetsk, Cherson en Zaporizhia hebben op 20 september aangekondigd dat ze een „referendum” zullen houden over de toetreding tot Rusland, met een stemming van 23 tot 27 september.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Door Rusland benoemde bezettingsambtenaren in de oblasten Luhansk, Donetsk, Cherson en Zaporizhia hebben op 20 september aangekondigd dat ze een „referendum” zullen houden over de toetreding tot Rusland, met een stemming van 23 tot 27 september.

  De annexatieplannen van het Kremlin zijn vooral gericht op een binnenlands publiek; Poetin is waarschijnlijk van plan de capaciteit van de Russische strijdkrachten te verbeteren door het Russische volk op te roepen vrijwilligerswerk te doen voor een oorlog, zogenaamd om nieuw opgeëist Russisch grondgebied te verdedigen.

  Oekraïense troepen bleven de lopende Russische inspanningen om de grondlijnen van communicatie (GLOC's) over de rivier de Dnipro in de oblast Cherson te herstellen, verstoren.

  Russische troepen richten zich waarschijnlijk op de Oekraïense hydrotechnische infrastructuur in de oblast Kharkiv en Luhansk om de Oekraïense posities langs de Siverskyi Donets-rivier te bedreigen.

  Russische troepen voerden op 20 september grondaanvallen uit in de oblast Donetsk.

  Russische troepen voerden op 20 september geen bevestigde grondaanvallen uit ten westen van Hulyaipole en zetten routinematige artillerieaanvallen voort in de hele oblast Zaporizhia.

  Russische troepen blijven hun capaciteiten om troepen op te wekken verminderen door trainingselementen te kannibaliseren om te vechten in gevechtsformaties in Oekraïne.

  Lees de volledige update.

  19 september 2022

  Door Karolina Hird, Katherine Lawlor, Mason Clark en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  De dringende discussie op 19 september tussen de Russische machthebbers over de noodzaak voor Rusland om de oblasten van Luhansk en Donetsk onmiddellijk te annexeren (waarvan een groot deel niet onder Russische controle staat) suggereert dat het aanhoudende noordelijke tegenoffensief van Oekraïne gepaard gaat met paniektroepen en sommige besluitvormers van het Kremlin.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  De dringende discussie op 19 september tussen de Russische machthebbers over de noodzaak voor Rusland om de oblasten van Luhansk en Donetsk onmiddellijk te annexeren (waarvan een groot deel niet onder Russische controle staat) suggereert dat het aanhoudende noordelijke tegenoffensief van Oekraïne gepaard gaat met paniektroepen en sommige besluitvormers van het Kremlin.

  Successen in het Oekraïense tegenoffensief zijn een vernederend moreel onder Russische eenheden die vóór de invasie van Oekraïne als elite werden beschouwd.

  Oekraïense troepen zetten waarschijnlijk beperkte en plaatselijke offensieve operaties voort over de Oskil-rivier en langs de Lyman-Yampil-Bilohorivka-lijn.

  Russische troepen zetten de grondaanvallen ten zuiden van Bakhmut voort.

  Oekraïense troepen blijven Russische militaire, transport- en logistieke middelen aanvallen in de oblast Cherson.

  Oekraïense en Russische bronnen identificeerden op 19 september drie gebieden met kinetische activiteit: ten noordwesten van de stad Kherson, nabij het Oekraïense bruggenhoofd over de rivier de Inhulets, en in de noordelijke oblast Cherson bij Olhine.

  De omvang van de vrijwilligerseenheden die Rusland kan genereren, neemt waarschijnlijk af.

  Lees de volledige update.

  18 september 2022

  Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Katherine Lawlor, George Barros en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  De Russische president Vladimir Poetin vertrouwt steeds meer op illegale vrijwilligers- en volmachtstroepen in plaats van conventionele eenheden en formaties van de strijdkrachten van de Russische Federatie.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  De Russische president Vladimir Poetin lijkt steeds meer afhankelijk te zijn van onregelmatige, slecht opgeleide ad-hocvrijwilligers en volmachteenheden in plaats van te proberen beschadigde of vernietigde conventionele Russische grondtroepen weer op te bouwen.

  Oekraïense troepen blijven hun posities op de oostelijke oever van de Oskil-rivier in de oblast Charkov consolideren, ondanks de inspanningen van Rusland om ze in bedwang te houden.

  Russische troepen in de westelijke oblast Cherson proberen mogelijk terug te vallen op meer verdedigbare posities in een gecontroleerde terugtrekking om de chaotische terugtrekking te vermijden die kenmerkend was voor de ineenstorting van de Russische defensie in Charkov eerder in september.

  Russische troepen leden verwoestende verliezen aan mankracht en uitrusting in hun strijd voor Oost-Oekraïne en vooral tijdens het tegenoffensief van Kharkiv in Oekraïne. Volgens beoordelingen die op 18 september zijn vrijgegeven, zijn waarschijnlijk meerdere Russische gepantserde en gemechaniseerde eenheden effectief vernietigd.

  Lees de volledige update.

  17 september 2022

  Door Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Angela Howard en Frederick W. Kagan

  Belangrijkste ontwikkeling

  Russische troepen blijven zinloze offensieve operaties uitvoeren rond Donetsk City en Bakhmut in plaats van zich te concentreren op de verdediging tegen Oekraïense tegenoffensieven die blijven oprukken.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Russische troepen blijven prioriteit geven aan strategisch zinloze offensieve operaties rond Donetsk City en Bakhmut boven verdediging tegen voortdurende Oekraïense tegenoffensieve operaties in de oblast Charkov.

  Oekraïense troepen hebben een nederzetting ten zuidwesten van Lyman bevrijd en zullen waarschijnlijk hun posities in het gebied blijven uitbreiden.

  Oekraïense troepen gingen door met het voeren van een verbodingscampagne in de oblast Cherson.

  Russische troepen bleven mislukte aanvallen uitvoeren rond Bakhmut en Avdiivka.

  Oekraïense bronnen maakten melding van uitgebreide partijdige aanvallen op Russische militaire goederen en logistiek in de zuidelijke oblast Zaporizhia.

  Russische functionarissen bleven crypto-mobilisatiemaatregelen nemen om strijdkrachten te genereren voor oorlog Russische oorlogsinspanningen.

  De Russische autoriteiten werken eraan om 125 „weeskinderen” uit de bezette oblast Donetsk bij Russische gezinnen te plaatsen.

  Lees de volledige update.

  We rapporteren niet in detail over Russische oorlogsmisdaden omdat deze activiteiten goed aan bod komen in de westerse media en geen directe invloed hebben op de militaire operaties die we beoordelen en voorspellen. We zullen doorgaan met het evalueren en rapporteren over de effecten van deze criminele activiteiten op het Oekraïense leger en de bevolking, en met name op gevechten in Oekraïense stedelijke gebieden. We veroordelen deze Russische schendingen van de wetten van gewapende conflicten, de Conventies van Genève en de mensheid ten zeerste, ook al beschrijven we ze niet in deze verslagen.

  Chronologie van kaarten van 17 tot 21 september 2022 — muisaanwijzer om te scrollen

  Conflictkaarten van Oekraïne - 091722-092122

  Bekijk de interactieve kaart van de Russische invasie van het Institute for the Study of War

  Lees de laatste updates over het conflict in Oekraïne van het Institute for the Study of War

  * Gedeeld met directe uitdrukkelijke toestemming van het Institute for the Study of War (ISW).

  Over het Instituut voor de Studie van Oorlogsonderzoeksmethodologie

  De onderzoeksmethodologie van ISW is gebaseerd op zowel primaire als secundaire bronnen, waardoor onderzoekers een uitgebreid begrip van de situatie ter plaatse kunnen ontwikkelen. Om militaire en politieke ontwikkelingen op een bepaald gebied te analyseren, moeten de onderzoeksanalisten van ISW de systemen van vijandelijke en bevriende troepen volledig begrijpen. Ze moeten ook de demografische gegevens van de bevolking, het fysieke terrein, de politiek en de geschiedenis van dat gebied begrijpen. Dit legt de analytische basis om de redenen voor bepaalde ontwikkelingen te begrijpen en de toegewezen onderzoeksdoelstellingen te bereiken. ISW-analisten brengen ook tijd door in plaatsen als Irak, Afghanistan en elders om een beter inzicht te krijgen in de veiligheids- en politieke situatie en om de implementatie van huidige strategieën en beleid te evalueren. Onze onderzoekers verzamelen gegevens en analyseren trends, waarbij ze een gedetailleerde analyse maken van ontwikkelingen op onderzoeksgebieden, waardoor een nauwkeurig, snel en grondig beeld van de situatie in hoge resolutie wordt verkregen. De onderzoeksmethodologie van ISW garandeert haar succes en toewijding om het vermogen van het land te verbeteren om militaire operaties uit te voeren, strategische doelstellingen te bereiken en te reageren op opkomende problemen waarvoor mogelijk het gebruik van Amerikaanse militaire macht nodig is.

  Over het Instituut voor Oorlogsstudie

  Het Institute for the Study of War bevordert een geïnformeerd begrip van militaire zaken door middel van betrouwbaar onderzoek, betrouwbare analyse en innovatief onderwijs. We zetten ons in om het vermogen van het land om militaire operaties uit te voeren en te reageren op nieuwe bedreigingen te verbeteren om de strategische doelstellingen van de VS te bereiken. ISW is een niet-partijgebonden organisatie voor onderzoek naar openbaar beleid zonder winstoogmerk.

  Kom meer te weten, doe mee en draag vandaag nog bij.

  Aanvullende lectuur

  [Jaarlijkse update] Internationaal cyberrecht in de praktijk: interactieve toolkit

  Data-ambassades: soevereiniteit, veiligheid en continuïteit voor natiestaten

  Bron: ComplexDiscovery

  Klaar voor de markt? IDC erkent DISCO als softwareleider voor vroegtijdige beoordeling van cases

  “As innovation continues to impact and disrupt the legal world, we’ve...

  Een cyberbeveiligingspersoneel opbouwen? Het Europees kader voor cyberbeveiligingsvaardigheden

  According to ENISA's Executive Director, Juhan Lepassaar, "The future security of...

  Naar voren leunen? Het strategisch plan CISA 2023-2025

  The purpose of the CISA Strategic Plan is to communicate the...

  Voortdurende risicoverbetering? Q3 Cyber Round-Up van Cowbell Cyber

  According to Manu Singh, director of risk engineering at Cowbell, "Every...

  Fusies, overnames en investeringen van eDiscovery in het derde kwartaal van 2022

  From HaystackID and Relativity to Exterro and TCDI, the following findings,...

  Beschuldigingen en ontkenningen? Nuix neemt nota van ASIC-handhavingsprocedures

  The recent investor news update from Nuix on 29 September 2022,...

  Een onthullende reactie? Nuix reageert op ASX-verzoek om informatie

  The following investor news update from Nuix shares a written response...

  Verslagen onthullen? Nuix merkt persspeculatie op

  According to a September 9, 2022 market release from Nuix, the...

  Onderweg? 2022 eDiscovery Market Kinetics: vijf interessegebieden

  Recently ComplexDiscovery was provided an opportunity to share with the eDiscovery...

  Vertrouw end op het proces? 2021 eDiscovery Processing Taak-, bestedings- en kostengegevens

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Het jaar in review? 2021 eDiscovery Review Taak-, uitgaven- en kostengegevenspunten

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Een blik op eDiscovery Collection in 2021: gegevenspunten voor taken, uitgaven en kosten

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Vijf geweldige artikelen over cyber-, data- en juridische ontdekkingen voor september 2022

  From privacy legislation and special masters to acquisitions and investigations, the...

  Vijf geweldige lezingen over cyber-, data- en juridische ontdekking voor augustus 2022

  From AI and Big Data challenges to intriguing financial and investment...

  Vijf geweldige lezingen over cyber-, data- en juridische ontdekking voor juli 2022

  From lurking business undercurrents to captivating deepfake developments, the July 2022...

  Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor juni 2022

  From eDiscovery ecosystem players and pricing to data breach investigations and...

  Problemen met Bubble? Operationele statistieken van eDiscovery in de herfst van 2022

  In the fall of 2022, 89 eDiscovery Business Confidence Survey participants...

  Koelere temperaturen? Resultaten van de eDiscovery Business Confidence Survey in

  Since January 2016, 2,874 individual responses to twenty-eight quarterly eDiscovery Business...

  Verbuiging of doorbuiging? Een geaggregeerd overzicht van acht halfjaarlijkse prijsenquêtes voor eDiscovery

  Initiated in the winter of 2019 and conducted eight times with...

  Veranderende stromingen? Achttien observaties over het vertrouwen van bedrijven in eDiscovery in de zomer van 2022

  In the summer of 2022, 54.8% of survey respondents felt that...