Thu. Feb 9th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  27. elokuuta 2022

  Karolina Hird, Grace Mappes, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan eteläinen operatiivinen komento totesi, että 10-henkinen venäläinen sabotaasi- ja tiedusteluryhmä yritti hyökkäysoperaatioita Khersonin alueella 27. elokuuta, mikä viittaa siihen, että Venäjän hyökkäyskyvyt Khersonin alueella ovat heikentyneet entisestään.

  Keskeiset takeaways

  Vapaaehtoiset pataljoonat, jotka muodostavat Venäjän kolmannen armeijan joukon, ovat todennäköisesti valmiita yrittämään hyökkääviä yhdistettyjä aseoperaatioita, mutta todennäköisesti puuttuu riittävä taisteluvoima merkittävän muutoksen aikaansaamiseksi taistelukentällä.

  Ukrainan eteläinen operatiivinen komento totesi, että 10-henkinen venäläinen sabotaasi- ja tiedusteluryhmä yritti hyökkäysoperaatioita Khersonin alueella, mikä osoittaa, että Venäjän hyökkäyskyvyt Khersonin alueella ovat heikentyneet entisestään.

  Venäjän joukot tekivät rajoitetun maahyökkäyksen Harkovan kaupungin pohjoispuolella.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Izyumista lounaaseen, koilliseen Siverskistä, koilliseen ja etelään Bakhmutista, sekä länteen ja lounaaseen Donetskin kaupungista.

  Ukrainan joukot kohdistivat Venäjän ilmassa olevia komento- ja ohjauselementtejä Länsi-Khersonin alueella.

  Venäläiset ja ukrainalaiset lähteet kauppasivat syytöksiä Zaporizhzhian ydinvoimalan tulituksesta.

  Venäjän armeijan johto saattaa olla siirtymässä uuteen mobilisointivaiheeseen Keski-Venäjällä ja on todennäköisesti käyttänyt potentiaalisten rekrytoijien joukkoja syrjäisemmillä ja äänioikeutemattomilla alueilla.

  Venäjän viranomaiset tehostavat lainvalvontatoimia miehitetyillä alueilla.

  Lue koko päivitys.

  26. elokuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Grace Mappes, Angela Howard, George Barros, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA totesi, että määrittelemättömät toimijat (mutta melkein varmasti venäläiset joukot) liittivät osan Zaporižžian ydinvoimalasta (ZNPP) Ukrainan sähköverkkoon 26. elokuuta.

  Keskeiset takeaways

  Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA totesi, että Zaporizhzhian ydinvoimalan (ZNPP) osat liitettiin uudelleen Ukrainan sähköverkkoon 26. elokuuta.

  Venäjän miehitysviranomaiset eivät todennäköisesti onnistu menestyksekkäästi toteuttamaan huijauskansanäänestyksiä Ukrainan alueen liittämiseksi Venäjän federaatioon syyskuun alkuun mennessä, huolimatta raporteista kansanäänestysten valmistelun etenemisestä.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Izyumista lounaaseen, koilliseen ja etelään Bakhmutista, ja Donetskin kaupungin luoteisosassa.

  Ukrainan joukot jatkoivat kohdistamista Venäjän maanpäällisiin viestintälinjoihin (GLOCS) ja sotilaalliseen infrastruktuuriin Khersonin alueella, jotka tukevat operaatioita Dniprojoen länsirannalla.

  Venäjän liittovaltion alamaiset (alueet) jatkoivat vapaaehtoisten pataljoonien rekrytointitehtäviä, jotka jatkavat lähettämistä Ukrainaan.

  Ukrainan partisaanit ja sisäinen jako uhkaavat edelleen Venäjän hallussa miehitettyjä alueita.

  Lue koko päivitys.

  25. elokuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Layne Philipson, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentin Vladimir Putinin 25. elokuuta antama asetus Venäjän armeijan koon kasvattamisesta tammikuusta 2023 alkaen ei todennäköisesti tuota merkittävää taisteluvoimaa lähitulevaisuudessa ja osoittaa, että Putin ei todennäköisesti tilaa joukkomobilisointia pian.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä luoteeseen ja koilliseen Slovjanskista, koilliseen ja etelään Bakhmutista, ja luoteeseen Donetskin kaupungista.

  Venäjän joukot tekivät rajoitetun maahyökkäyksen Luoteis-Harkovan alueella.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Luoteis-Khersonin alueella.

  Ukrainan joukot jatkoivat venäläisten sotilaallisten varojen ja maapallon viestintälinjojen (GLOCS) kohdistamista Khersonin alueella.

  Venäjän liittovaltion subjektit (alueet) jatkavat vapaaehtoisten pataljoonien rekrytointipyrkimyksiä, jotka jatkavat lähettämistä Venäjän ja Ukrainan koulutusalueille.

  Venäjän miehityksen hallintovirkamiehet jatkavat toimenpiteitä lieventääkseen auktoriteettiinsa kohdistuvia haasteita ja helpottaakseen miehitettyjen alueiden taloudellista ja koulutuksellista integroitumista Venäjän järjestelmään.

  Lue koko päivitys.

  24. elokuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Viimeaikaiset Ukrainan lakot Venäjän sotilas- ja kuljetusinfrastruktuuriin Krimillä ja Khersonin alueella vähentävät todennäköisesti Venäjän luottamusta Venäjän taka-alueiden turvallisuuteen.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot ovat menettäneet Tanskaa suuremman alueen sen jälkeen, kun heidän hyökkäyksensä Ukrainaan maaliskuun puolivälissä tapahtui korkean veden merkki, ja saavuttaneet Andorran kokoisen alueen (yksi prosentti menetetystä) viimeisen 39 päivän aikana.

  Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu vahvisti, että Venäjä ei ole muuttanut maksimalistisia strategisia sotatavoitteitaan.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä lounaaseen ja kaakkoon Izyumista, koilliseen ja etelään Bakhmutista, ja länteen ja lounaaseen Donetskin kaupungista.

  Venäjän joukot tekivät rajoitetun maahyökkäyksen Luoteis-Khersonin alueella.

  Ukrainan joukot jatkoivat Venäjän sotilaallista omaisuutta ja maan viestintälinjoja (GLOCS) Khersonin ja Zaporižžan alueilta.

  Venäjän miehitysviranomaiset kohtaavat edelleen puolueellisia ja sisäisiä haasteita miehitysagendojen hallinnossa.

  Venäjän valtakirjajohto jatkaa pyrkimyksiään valvoa miehitettyjen alueiden lainsäädännöllistä ja hallinnollista integrointia Venäjän järjestelmiin.

  Lue koko päivitys.

  23. elokuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän hallituksen lähteet vahvistivat, että Venäjä tuo ukrainalaisia lapsia Venäjälle ja antaa venäläisten perheiden adoptoida heidät.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän hallituksen lähteet vahvistivat, että Venäjän viranomaiset tuovat ukrainalaisia lapsia Venäjälle ja saavat venäläiset perheet adoptoimaan heidät. Lasten pakkosiirtäminen ryhmästä toiseen ”tarkoituksenaan tuhota kokonaan tai osittain kansallinen, etninen, rodullinen tai uskonnollinen ryhmä” on kansanmurhan rikosten ehkäisemistä ja rankaisemista koskevan yleissopimuksen vastaista.

  Venäjän viranomaiset lähettävät turvallisuusjoukkoja Luhanskin alueelle todennäköisesti vastauksena sodan vähentyneeseen tukeen ja kasvavaan taisteluhaluttomuuteen Luhanskin asukkaiden keskuudessa. Tämä lähetys ohjaa nämä joukot operaatioista muualle Ukrainassa, todennäköisesti myötävaikuttaa Venäjän laajempaan epäonnistumiseen muuttaa rajoitettuja taktisia voittoja operatiivisiksi menestyksiksi.

  Venäjän virkamiehet ovat saattaneet järjestää väärän lipun tapahtuman Donetskin kaupungissa perustellakseen hyökkäyksiä Ukrainan hallituksen rakennuksia vastaan Ukrainan itsenäisyyspäivänä.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Bakhmutista koilliseen ja etelään, Donetskin kaupungin luoteislaitamilla, ja lounaaseen Donetskin kaupungista.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja voittoja Mykolajivin kaupungista itään ja Luoteis-Khersonin alueella.

  Ukrainan joukot jatkoivat iskuja Venäjän sotilaallisiin varoihin ja maan viestintälinjoihin (GLOCS) Khersonin alueella.

  Venäjän liittovaltion aiheet (alueet) lisäävät edelleen kertaluonteisia rekrytointibonuksia rekrytoijille, ja rekrytoivat todennäköisesti henkilöstöä, jolla ei ole aikaisempaa sotilaskokemusta asiantuntijatehtäviin.

  Ukrainan puolueellinen toiminta häiritsee edelleen Venäjän miehitystoimintaa.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia elokuussa 23-27 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 082322-082722

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery