Thu. Feb 9th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  26. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, George Barros, Riley Bailey, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Kreml yrittää viestiä tiensä ulos suurten ongelmien todellisuudesta ”osittaisen mobilisaation toteuttamisessa,” Mutta sen kertomukset eivät todennäköisesti sijoita venäläisiä, jotka pystyvät havaitsemaan todelliset virheet ympärillään.

  Keskeiset takeaways

  Kreml yrittää viestiä tiensä ulos suurten ongelmien todellisuudesta ”osittaisen mobilisaation toteuttamisessa,” Mutta sen kertomukset eivät todennäköisesti sijoita venäläisiä, jotka pystyvät havaitsemaan todelliset virheet ympärillään.

  Kremlin suunnittelema miehitetyn Ukrainan liittäminen voi tapahtua ennen lokakuuta tai pian sen jälkeen 1, Venäjän normaalin syksyn asevelvollisuussyklin alku, Ukrainan siviilien pakotetun asevelvollisuuden mahdollistamiseksi taistelemaan Ukrainaa vastaan.

  Ukrainan joukot jatkoivat etenemistä Lymanin pohjoispuolella ja Oskil-joen itärannalla.

  Ukrainan joukot jatkoivat venäläisten viestintälinjojen (GLOCS) kohdistamista osana eteläistä vastahyökkäävää kieltokampanjaa.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioiden suorittamista Bakhmutin ympärillä ja Donetskin kaupungin länsipuolella.

  Venäjän joukot jatkoivat iranilaisvalmisteisten lennokkien käyttöä Ukrainan joukkoihin ja kaupunkeihin Etelä-Ukrainassa.

  Kreml saattaa harkita rajojensa virallista sulkemista tai muodollisemmin rajoittaa taisteluikäisten miesten liikkumista maassa osittaisen mobilisoinnin toteuttamiseksi paremmin.

  Venäjän miehitysviranomaiset alkoivat ilmoittaa, että tulokset heidän huijausta liitteenä kansanäänestysten vedoten räikeästi väärennettyjä äänestysprosentti numerot.

  Lue koko päivitys.

  25. syyskuuta 2022

  arvioijalta Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentti Vladimir Putin tuskin selviää perustavanlaatuisista rakenteellisista haasteista yrittäessään mobilisoida suuria määriä venäläisiä jatkamaan sotaansa Ukrainassa.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän asevoimat ei ole asettanut edellytyksiä tehokkaalle laajamittaiselle liikekannallepanolle ainakaan vuoden 2008 jälkeen, eivätkä ole rakentaneet sellaista reservijoukkoa, jota tarvitaan pikamobilisointiin, jonka tarkoituksena on tuottaa välittömiä vaikutuksia taistelukentällä. Näihin ongelmiin ei ole nopeita ratkaisuja.

  Putinin kohtaamat ongelmat johtuvat osittain pitkäaikaisista ratkaisemattomista jännitteistä Venäjän lähestymistavassa sotilaallisen työvoiman tuottamiseen.

  Venäjän armeija yritti siirtyä vapaaehtoisuuteen vuoden 2008 finanssikriisin keskellä, eikä onnistunut siirtymään täysin.

  Venäjän asevoimat päätyivät varusmies- ja ammattisotilaita sekoittavaan hybridimalliin.

  Varusmiesten pakollisen palvelusajan lyhentäminen teki Venäjän varannot vähemmän taisteluvalmiiksi.

  Ammattivoiman rakentamisen priorisointi ja varusmiespalvelun priorisointi todennäköisesti kääntyi mobilisointiin tarvittavien byrokraattisten rakenteiden eroosioksi.

  Putin on jo tehnyt ainakin neljä mobilisointiyritystä viime vuonna, mikä todennäköisesti tyhjentää käytettävissä olevien taisteluvalmiiden (ja halukkaiden) reserviläisten joukon ennen ”osittaista mobilisointia”.

  Lue koko päivitys.

  24. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun julistukset siitä, mitkä venäläisten miesten ryhmät vapautetaan osittaisesta mobilisoinnista, eivät välttämättä heijasta Venäjän presidentin Vladimir Putinin aikomuksia tai määräyksiä.

  Keskeiset takeaways

  Paikalliset sotilaskomissaarit suorittavat mobilisointimääräyksiä tavalla, joka viittaa mahdolliseen katkaisuun Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun osittaista mobilisointia koskevien ohjeiden ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kiireen vaatimusten välillä.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin todennäköisesti jatkaa systeemisten kysymysten käsittelemistä Venäjän ylemmässä komennossa korvaamalla yksittäisiä vanhempia alaisia.

  Venäjä saattaa valmistautua saamaan ukrainalaiset sotavangit väkisin liikkeelle siinä, mikä saattaa rikkoa Geneven sotavankisopimusta.

  Ukrainan joukot jatkoivat todennäköisesti voittoja Kharkiv-Luhanskin alueen rajalla ja Lymanista luoteeseen.

  Ukrainan armeijan virkamiehet ilmoittivat, että Ukrainan jatkuva kieltokampanja Etelä-Ukrainassa halventaa Venäjän taisteluvalmiuksia.

  Venäläiset lähteet tunnistivat kolme paikkaa, joissa Ukrainan joukot suorittivat maaoperaatioita Khersonin alueella- pohjoinen Khersonin alue, Länsi-Khersonin alue lähellä Inhulets-jokea, ja luoteeseen Kherson Citystä lähellä Mykolaivin ja Khersonin alueen rajaa.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Bakhmutin ympärillä, Donetskin kaupunki, ja Länsi-Donetskin alueella.

  Venäjän viranomaiset pakotetaan edelleen miehitetyn Ukrainan alueen asukkaita äänestämään huijauskansanäänestyksissä.

  Lue koko päivitys.

  23. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän mobilisointijärjestelmä pyrkii suorittamaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin asettaman tehtävän, eikä todennäköisesti pysty tuottamaan mobilisoituja varajoukkoja edes heikkolaatuista, jonka Putinin suunnitelmat olisivat luoneet, ellei Kreml pysty nopeasti korjaamaan perustavanlaatuisia ja systeemisiä ongelmia.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän osittaiset mobilisaatiotoimet kärsivät ensimmäisinä päivinä vakavista ja systeemisistä ongelmista, tuottaa suosittua kaunaa ja asettaa olosuhteet mobilisoidun varajoukon tuottamiseksi, joka ei kykene suorittamaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin sille asettamia tehtäviä.

  Protestit, hyökkäykset rekrytointikeskuksia vastaan, ja ilkivaltaa on tapahtunut Venäjällä ensimmäisessä 48 tuntia osittaisen mobilisoinnin ilmoituksen jälkeen.

  Ukrainan joukot jatkoivat etenemistä Lymanista pohjoiseen ja luoteeseen.

  Ukrainan joukot jatkoivat kieltokampanjaansa Khersonin alueella ja pitivät operatiivista hiljaisuutta Ukrainan edistymisestä akselilla.

  Venäjän joukot jatkoivat epäonnistuneiden hyökkäysten käynnistämistä Bakhmutin lähellä ja Donetskin kaupungin luoteeseen.

  Ukrainan joukot ampuivat iranilaisvalmisteisen Mohajer-6-droonin määrittelemättömässä Mustanmeren alueella, todennäköisesti lähellä Odesaa.

  Venäjän miehitysviranomaiset aloittivat huijausliittymiskansanäänestystensä äänestysjakson syyskuussa 23 avoimella pakottamisella ja väärennetyillä äänestysprosentilla.

  Venäjän miehitysviranomaiset pysyivät erittäin valppaina estääkseen puolueellisia hyökkäyksiä huijausvaalityöntekijöitä vastaan, äänestyspaikat, ja valtion tilat.

  Lue koko päivitys.

  22. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, Katherine Lawlor, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Venäjän joukot jatkavat merkityksettömiä hyökkäysoperaatioita Donetskin kaupungin ja Bakhmutin ympäristössä sen sijaan, että keskittyisivät puolustamaan Ukrainan vastahyökkäyksiä vastaan, jotka jatkavat etenemistä.

  Keskeiset takeaways

  Kremlin raskaan käden lähestymistapa osittaiseen mobilisointiin voi onnistuneesti täyttää Kremlin sisäisen mobilisoidun henkilöstön kiintiön, mutta ei todennäköisesti tuota tehokkaita sotilaita ja saa aikaan merkittävää kotimaista vastahyökkäystä vähän hyötyä varten.

  Kreml ei avoimesti noudata luvattuja ehtoja osittaiselle liikekannallepanolle.

  Kremlin kiintiöt pakottavat todennäköisesti paikalliset virkamiehet mobilisoimaan miehet sotilaallisesta asemastaan riippumatta ja kannustavat todennäköisesti etnisesti ei-venäläisten ja maahanmuuttajayhteisöjen mobilisointia suhteettoman paljon.

  Kreml yritti todennäköisesti vähentää vankien vaihtoa Ukrainan kanssa, joka on syvästi epäsuosittu venäläisten nationalistien ja milbloggaajien keskuudessa tekemällä vaihdon samana päivänä, kun Putin ilmoitti osittaisesta mobilisoinnista.

  IAEA:n neuvottelut Zaporizhzhian ydinvoimalan ympärillä eivät todennäköisesti paranna merkittävästi laitoksen tilannetta, ja ne saattavat tarjota Venäjän joukoille mahdollisuuden provokaatioiden järjestämiselle.

  Ukrainan joukot jatkoivat todennäköisesti rajoitettuja vastahyökkäysoperaatioita Kharkiv-Luhanskin alueen rajalla ja jatkoivat hyökkäyksiä kohti Lymania 22. syyskuuta.

  Ukrainan armeijan virkamiehet pitivät operatiivista hiljaisuuttaan Ukrainan maahyökkäyksistä Khersonin alueella syyskuussa 22 ja toisti, että Ukrainan joukot suorittavat operatiivisen tason kieltokampanjaa Khersonin alueella.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä etulinjoja pitkin Donetskin alueella 22. syyskuuta.

  Venäjän joukot eivät suorittaneet vahvistettuja maahyökkäyksiä Hulyaipolesta länteen syyskuussa 22 ja jatkoivat rutiinilakkoja koko Länsi-Zaporizhian alueella.

  Venäjän miehitysjoukot asettavat kiireellisesti ehtoja huijauksen liittämisen kansanäänestysten järjestämiseksi miehitetyssä Ukrainassa 23.-27. Syyskuuta.

  Venäjän virkamiehet loivat äänestyspaikkoja osissa Venäjää, näennäisesti, jotta siirtymään joutuneet (monissa tapauksissa tarkoittavat siepattuja) Ukrainan asukkaita miehitetyillä alueilla ”äänestämään”.

  Venäjän miehitysviranomaiset Ukrainassa todennäköisesti odottavat joutuvansa tarjoamaan henkilöstöä täyttämään Venäjän alueelliset mobilisointikiintiöt sen jälkeen, kun Kreml laittomasti liittää miehitetyt Ukrainan alueet.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia syyskuusta 22 - 26, 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 092222-092622

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery