Post COVID-19 Hype? Nieuwe Gartner Hype-cyclus voor juridische en nalevingstechnologieën

According to Zack Hutto, director in the Gartner Legal and Compliance practice, “Just as enterprise resource planning (ERP) overhauled finance, there is promise for a foundational system of record to improve in-house legal operations and workflows. Legal leaders should take a lesson from ERP’s evolution: ‘monolithic’ IT systems tend to lack flexibility and can quickly become an anchor not a sail.”

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Gartner identificeert de juridische en nalevingstechnologieën om zich te concentreren op Post COVID-19

Media Release

Gartner's nieuwe hype cyclus voor juridische en compliance-technologieën helpt de algemene raad om zich te concentreren op de meest betekenisvolle technologische innovaties

COVID-19 heeft de duw naar digitale bedrijfstransformatie voor de meeste bedrijven versneld, en juridische en compliance leiders staan onder druk om te anticiperen op zowel de potentiële verbeteringen als de mogelijke risico's die gepaard gaan met nieuwe juridische technologische innovaties, aldus Gartner, Inc.

Om deze uitdaging het hoofd te bieden, bevat de Gartner Hype Cycle for Legal and Compliance Technologies, 2020 de 31 onmisbare juridische technologieën om juridische en compliance-leiders in staat te stellen innovaties te identificeren die hen in staat stellen sneller te handelen. Zij kunnen deze informatie gebruiken voor interne planning en prioritering van opkomende innovaties.

„Leiders voor juridische en compliance moeten samenwerken met andere belanghebbenden om ondersteuning te bieden voor organisatiebrede en functionele investeringen in technologie”, aldus Zack Hutto, directeur in de Gartner Legal and Compliance praktijk. „Ze moeten tegemoet komen aan de complexe vraag van bedrijven door te investeren in technologieën en praktijken om risico's beter te anticiperen, te identificeren en te beheren, terwijl ze kansen zoeken om bij te dragen aan groei.”

Volgens Gartner analisten zijn enterprise legal management (ELM), subject rights verzoeken, predictive analytics en robotic process automation (RPA) waarschijnlijk het meest voordelig voor de meerderheid van de juridische en compliance organisaties binnen een paar jaar (zie figuur 1). Ze zullen waarschijnlijk ook helpen met de toegenomen behoefte aan kostenoptimalisatie en ongepland juridisch werk als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Figuur 1: Hype Cycle for Legal and Compliance Technologies, 2020

Hype-cyclus voor juridische en compliance-technologie — Gartner 2020

Bron: Gartner (oktober 2020)

Juridisch beheer van ondernemingen

Dit is een veelzijdige markt waar verschillende leveranciers proberen om veel van de technologieën op de Hype Cycle van dit jaar te consolideren in uniforme platforms en suites om de vele aspecten van corporate governance te stroomlijnen.

„Net zoals Enterprise Resource Planning (ERP) de financiën heeft gereviseerd, is er een belofte voor een basissysteem van record om interne juridische activiteiten en workflows te verbeteren”, aldus de heer Hutto. „Juridische leiders zouden een les moeten nemen uit de evolutie van ERP: 'monolithische' IT-systemen hebben de neiging om flexibiliteit te missen en kunnen snel een anker worden en geen zeil.”

Leiders voor juridische toepassingen en algemene adviseurs moeten beginnen met hun gewenste bedrijfsresultaten, en pas dan een technologie vinden die kan helpen om die resultaten te leveren.

Verzoeken van rechten van

De vraag naar aanvragen voor rechten van personen (SRR's) neemt toe, samen met het aantal verordeningen dat het recht van een betrokkene op toegang tot zijn gegevens verankert en om wijziging of verwijdering verzoekt. De huidige regelgeving is onder meer de California Consumer Privacy Act in de VS, de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU en Lei Geral de Proteção de Dadosis in Brazilië.

Veel organisaties sluizen hun subject access requests (SAR's) via interne juridische raad om de potentiële blootstelling aan aansprakelijkheid te beperken. Volgens de laatste Gartner Security and Risk Survey kost dit gemiddeld $1.406 per SAR.

„In het licht van de stijgende aanvraagvolumes en de aanzienlijke kosten, is er een groot potentieel voor juridische en compliance leiders om aanzienlijke besparingen te maken en tijd vrij te maken door technologie te gebruiken om een deel, zo niet de meeste, van de SRR-workflow te automatiseren,” aldus de heer Hutto.

Predictive Analytics

Dit is een gevestigde technologie en de markt is volwassen, dus het kan relatief eenvoudig zijn om „out-of-the-box” of via een cloudservice te gebruiken. Doorgaans kan de technologie gegevens of inhoud onderzoeken om de vraag te beantwoorden: „Wat zal er waarschijnlijk gebeuren als...?”

„Het gebruik van deze technologie in juridische en naleving is meestal minder volwassen dan andere zakelijke functies,” aldus de heer Hutto. „Dit betekent waarschijnlijk onaangeboorde use cases waarbij bestaande oplossingen kunnen worden gebruikt in de juridische en nalevingscontext om een aantal reële voordelen te bieden. Hoewel analyseplatforms data-analyse meer 'turnkey' kunnen maken, kan het extraheren van echte inzichten meer ongrijpbaar zijn. Legal en compliance leiders moeten nog steeds rekening houden met het nut van hun gegevens, de capaciteiten van hun teams en de haalbaarheid van gegevens in verschillende bestaande systemen.”

Automatisering van robotprocessen (RPA)

Het potentieel van RPA om workflows voor repetitieve, op regels gebaseerde taken te stroomlijnen, is al goed ingeburgerd in andere bedrijfsfuncties. RPA is meestal het meest geschikt voor systemen met een gestandaardiseerde — vaak verouderde — gebruikersinterface waarvoor scripts kunnen worden geschreven.

„Waar juridische afdelingen dit soort systemen al gebruiken, is het waarschijnlijk dat RPA een hogere efficiëntie kan bereiken”, aldus Hutto. „Echter, niet alle juridische afdelingen maken gebruik van dergelijke systemen. Als dat niet het geval is, zou het zinvol zijn om langer te kijken en te overwegen te investeren in systemen met ingebouwde automatiseringsfunctionaliteit.”

Het advies van Gartner is om deze vier technologieën niet alleen te overwegen op basis van hun positie op de Hype Cycle. Legal en compliance leiders moeten zich richten op de technologieën die het meeste potentieel hebben voor het aansturen van de grootste transformatie binnen hun eigen organisaties op de korte tot middellange termijn; de positie op de Hype Cycle maakt daar deel van uit, maar niet het hele verhaal.

Bijvoorbeeld, de heer Hutto zei blockchain is een technologie die het potentieel heeft om een succesvolle reis naar het Plateau van Productiviteit binnen vijf jaar te maken. Maar voor nu zal de toepassing ervan waarschijnlijk beperkt zijn tot een vrij beperkt aantal gebruiksgevallen, en het is onwaarschijnlijk dat het transformerend zal zijn voor corporate legal en compliance leiders.

Aanvullende informatie is beschikbaar voor Gartner-klanten in het rapport Hype Cycle for Legal and Compliance Technologies.

Niet-cliënten kunnen gratis juridische technologiebronnen vinden bij Legal Technology for Your Department.

Over de juridische en nalevingspraktijk van Gartner

De Gartner Legal and Compliance praktijk ondersteunt senior juridische en compliance executives met hun belangrijkste prioriteiten. Gartner biedt een unieke breedte en diepte aan content om het individuele succes van klanten te ondersteunen en belangrijke initiatieven te realiseren die over financiële functies heen snijden om de impact op uw bedrijf te vergroten. Meer informatie op

Over Gartner

Gartner, Inc. (NYSE: IT) is's werelds toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau en is lid van de S en P 500. We voorzien bedrijfsleiders van onmisbare inzichten, advies en tools om hun bedrijfskritische prioriteiten vandaag te realiseren en de succesvolle organisaties van morgen op te bouwen.

Onze ongeëvenaarde combinatie van deskundig, praktijkgericht en datagedreven onderzoek stuurt klanten naar de juiste beslissingen over de kwesties die het belangrijkst zijn. Wij zijn een betrouwbare adviseur en een objectieve bron voor meer dan 14.000 ondernemingen in meer dan 100 landen — in alle belangrijke functies, in elke branche en elke bedrijfsgrootte.

Ga naar gartner.com om meer te weten te komen over hoe we besluitvormers helpen de toekomst van het bedrijfsleven aan te wakkeren.

Lees de originele mediarelease op Gartner Identificeert de juridische en compliance-technologieën om zich te concentreren op Post COVID-19

Extra lezen

Verborgen Trends? Boeiend onderzoek naar captieve ALSP's

Het Roer vasthouden? Resultaten van eDiscovery Business Confidence Survey

Bron: complexDiscovery

Nieuw van NIST: Cybersecurity en Enterprise Risk Management (ERM) integreren

NIST has released NISTIR 8286, Integrating Cybersecurity and Enterprise Risk Management...

Een bewolkte Alliantie? Een cloud van de volgende generatie voor Europa

According to Thierry Breton, Commissioner for the Internal Market, "Europe needs...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor oktober 2020

From business confidence and captive ALSPs to digital republics and mass...

Een seizoen van verandering? Achttien observaties over eDiscovery Bedrijfsvertrouwen in de herfst van 2020

In the fall of 2020, 77.2% of eDiscovery Business Confidence Survey...

A Running List: Top 100+ eDiscovery Providers

Based on a compilation of research from analyst firms and industry...

De handleiding voor kopers van eDisclosure Systems — editie 2020 (Andrew Haslam)

Authored by industry expert Andrew Haslam, the eDisclosure Buyers Guide continues...

De race naar de startlijn? Recente aankondigingen voor veilige externe beoordeling

Not all secure remote review offerings are equal as the apparent...

Remote eDiscovery inschakelen? Een momentopname van DaaS

Desktop as a Service (DaaS) providers are becoming important contributors to...

Thuis of weg? eDiscovery Collection Market Overwegingen voor afmetingen en prijzen

One of the key home (onsite) or away (remote) decisions that...

Herzieningen en besluiten? Nieuwe overwegingen voor eDiscovery Secure Remote Reviews

One of the key revision and decision areas that business, legal,...

Een macro blik op het verleden en de verwachte eDiscovery Marktgrootte van 2012 tot 2024

From a macro look at past estimations of eDiscovery market size...

Een eDiscovery Marktgrootte Mashup: 2019-2024 wereldwijd overzicht van software en services

While the Compound Annual Growth Rate (CAGR) for worldwide eDiscovery software...

Een seizoen van verandering? Achttien observaties over eDiscovery Bedrijfsvertrouwen in de herfst van 2020

In the fall of 2020, 77.2% of eDiscovery Business Confidence Survey...

Het voortdurende geval van budgettaire beperkingen in de activiteiten van eDiscovery

In the fall of 2020, 49.4% of respondents viewed budgetary constraints...

Uitstaande rekeningen? Operationele statistieken van eDiscovery in de herfst van 2020

In the fall of 2020, eDiscovery Business Confidence Survey more...

Het Roer vasthouden? Resultaten van eDiscovery Business Confidence Survey

This is the twentieth quarterly eDiscovery Business Confidence Survey conducted by...

DISCO verhoogt 60 miljoen dollar

According to the media release, DISCO will use this investment to...

Rampiva en de RYABI-groep samenvoegen

According to today's announcement, the RYABI Group merger is Rampiva's first...

eDiscovery Fusies, Overnames en Investeringen in Q3 2020

From HaystackID and NightOwl Global to Reveal Data and NexLP, the...

Mitratech verwerft scherpte ELM

According to Mike Williams, CEO of Mitratech, “We came to the...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor oktober 2020

From business confidence and captive ALSPs to digital republics and mass...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor september 2020

From cloud forensics and cyber defense to social media and surveys,...

Vijf geweldige leesboeken op eDiscovery voor augustus 2020

From predictive coding and artificial intelligence to antitrust investigations and malware,...

Vijf grote lezingen over eDiscovery voor juli 2020

From business confidence and operational metrics to data protection and privacy...