Proofpoint om ObserveIt te verwerven voor $225 miljoen in contanten

“Today’s ObserveIT acquisition underscores Proofpoint’s commitment to providing organizations with people-centric cybersecurity and compliance solutions that protect what matters: their people and the data they have access to, in a post-perimeter, cloud-first world,” said Gary Steele, chairman of the board and chief executive officer of Proofpoint.

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Aankondiging van de pers

Proofpoint sluit een definitieve overeenkomst aan bij Aquire ObserveIt voor $225 in contanten

Proofpoint's toonaangevende mogelijkheden voor gegevensbescherming zijn uitgebreid om gegevensrisico's en bedreigingen van insiders voor e-mail, cloud en eindpunt te voorkomen

Proofpoint, Inc., (NASDAQ: PFPT), de leider in people-centric cybersecurity, heeft een definitieve overeenkomst gesloten om ObserveIt te verwerven, het toonaangevende platform voor insider threat management. De afsluiting van de transactie zal naar verwachting laat in het vierde kwartaal van 2019 plaatsvinden en is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder Hart-Scott-Rodino fusietoetsing, en alle andere vereiste goedkeuringen van de regelgeving.

Met deze overname breidt Proofpoint zijn mogelijkheden voor gegevensverlies Preventie (DLP) uit met endpoint-toetreding tot e-mail, CASB en data-at-rest om een verbeterd DLP-aanbod voor bedrijven te vormen. De combinatie van ObserveIt's toonaangevende lichtgewicht endpoint-agenttechnologie en data-risicoanalyse met Proofpoint's toonaangevende informatieclassificatie, dreigingsdetectie en intelligentie, zal bedrijven ongekende inzichten geven in gebruikersactiviteiten met hun gevoelige gegevens, waar deze zich ook bevinden. Tegelijk investeert Proofpoint in ObserveIt's toonaangevende oplossing voor insider threat management, die beveiligingsteams in staat stelt om potentiële incidenten met insider dreiging te detecteren, te onderzoeken en te voorkomen door real-time waarschuwingen te leveren en bruikbare inzichten in gebruikersactiviteiten in één gebruiksvriendelijke oplossing.

„De huidige ObserveIT-overname onderstreept Proofpoint's inzet om organisaties te voorzien van mensgerichte cyberbeveiligings- en compliance-oplossingen die beschermen wat belangrijk is: hun mensen en de gegevens waartoe ze toegang hebben, in een post-perimeter, cloud-first wereld”, aldus Gary Steele, voorzitter van de raad van bestuur en Chief Executive Officer van Proofpoint. „Het verdedigen van gegevens vereist de mogelijkheid om risicovol gedrag van insider bedreigingen en risicovolle gebruikersactiviteiten te detecteren en risico's snel te beperken voor cloudapps, e-mail en eindpunten. Wij zijn het enige beveiligingsbedrijf dat organisaties een diepe zichtbaarheid biedt in hun meest aangevallen mensen — en met ObserveIT brengen we het eerste echt innovatieve zakelijke DLP-aanbod in jaren op de markt. We zijn blij om de medewerkers en klanten van ObserveIt te mogen verwelkomen in Proofpoint.”

Meer dan 99% van de cyberaanvallen van vandaag vereisen menselijke interactie om te werken, waardoor individuele gebruikers de laatste verdedigingslinie zijn, aangezien cybercriminelen steeds meer gericht zijn op bedrijven via hun werknemers. Met steeds meer gebruikers toegang krijgen tot gegevens van eindpunten buiten het bedrijfsnetwerk in zowel gesanctioneerde als niet-gesanctioneerde cloudapps, moeten organisaties ervoor zorgen dat ze over de meest effectieve op mensen gerichte beveiligingscontroles beschikken om te begrijpen hoe, wanneer en waar gebruikers omgaan met kritieke gegevens en intellectuele eigendom. Zoals benadrukt in het Verizon Data Investigation rapport van 2019, is dit met name van cruciaal belang om datalekken te voorkomen die gebruikmaken van gecompromitteerde referenties (29% van de totale inbreuken), gecompromitteerde eindpunten (32%) of worden gepleegd door kwaadwillende insiders (34%). [1]

Aangezien meer bedrijven hun werknemers aanmoedigen om overal en op elk apparaat te werken, moet de preventie van gegevensverlies (DLP) voor bedrijven evolueren van een legacy, perimeter-gebaseerde controle en compliance checkbox naar een intelligente, op activiteiten gebaseerde oplossing om risico's op gegevens in cloudapps te detecteren en te reageren. e-mail en lichtgewicht endpoint agents.

Het geïntegreerde DLP-platform biedt real-time detectie van de afwijkende interacties tussen mensen, gegevens, apparaten en applicaties, zodat beveiligingsteams kunnen begrijpen en reageren op onjuiste verwerking van gegevens, zowel op een bedrijfsapparaat, in een cloudapp zoals Office 365 of via e-mail.

„Het leiderschap van Proofpoint op het gebied van mensengerichte cyberbeveiliging, bredere intelligentie en R- en D-bronnen zijn belangrijke marktdifferentiatoren en vormen een directe aanvulling op ons vermogen om snel insider-bedreigingen te detecteren en kritieke informatieverlies te voorkomen”, aldus Mike McKee, CEO van ObserveIT. „We zijn erg enthousiast om lid te worden van het Proofpoint-team en bieden klanten nog krachtigere oplossingen om insiderbedreigingen te beperken, incidentenonderzoek te verminderen en ervoor te zorgen dat gebruikers niet opzettelijk of per ongeluk waardevolle, vertrouwelijke informatie extern verzenden.”

De geïntegreerde oplossing zal deel uitmaken van de Proofpoint-informatiebeschermingspakket en zal naar verwachting ergens in 2020 beschikbaar zijn.

Financiële impact

Het inkomstenmodel van ObserveIt heeft historisch gezien gewerkt onder een perpetuum licensing paradigma dat Proofpoint van plan is om over te stappen op abonnement onmiddellijk nadat de transactie is afgesloten. ObserveIt's jaarlijkse kostenlooptarief was iets meer dan $40 miljoen vanaf het derde kwartaal van 2019.

Indien de transactie in december 2019 wordt afgesloten, verwacht Proofpoint dat de financiële resultaten van ObserveIt nominaal zouden zijn voor de omzet- en factureringsrichtsnoeren van het bedrijf voor Q4 2019, laatst verstrekt op 24 oktober 2019, en nominaal verwaterd zijn met de richtsnoeren voor niet-gaap netto-inkomsten en vrije kasstroom voor dezelfde periode. Voor boekjaar 2020 wordt verwacht dat de bijdrage van anorganische inkomsten en facturen uit het historische bedrijfsmodell van ObserveIt vrij beperkt zal zijn als gevolg van deze geplande verschuiving naar een op abonnementen gebaseerd model.

Proofpoint is van plan om extra commentaar te geven op de overname van ObserveIT tijdens de winstoproep van het bedrijf in het vierde kwartaal en het jaar eindigde in 2019.

Ga voor meer informatie over de op mensen gerichte, cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen van Proofpoint naar www.proofpoint.com/products.

Over Proofpoint, Inc.

Proofpoint, Inc. (NASDAQ: PFPT) is een toonaangevend cybersecurity en compliance bedrijf dat de grootste activa en risico's van organisaties beschermt: hun mensen. Met een geïntegreerde suite van cloud-gebaseerde oplossingen helpt Proofpoint bedrijven over de hele wereld gerichte bedreigingen te stoppen, hun gegevens te beschermen en hun gebruikers veerkrachtiger te maken tegen cyberaanvallen. Toonaangevende organisaties van elke omvang, waaronder meer dan de helft van de Fortune 1000, vertrouwen op de mensengerichte beveiligings- en compliance-oplossingen van Proofpoint om hun meest kritieke risico's op e-mail, de cloud, sociale media en het web te beperken. Meer informatie is beschikbaar op www.proofpoint.com.

Lees de volledige release op Proofpoint Into Definitive Agreement to Aquire ObserveIt voor $225 in contanten

Aanvullend lezen

Investeringen in eDiscovery (een lopende lijst)

Een verkorte blik op het bedrijf van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

Bron: ComplexDiscovery