Sat. Aug 13th, 2022
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Opmerking van de redactie: Een van de meest nauwkeurige en gedetailleerde bronnen voor voortdurende updates over de crisis in Oekraïne is de Ukraine Conflict Update van het Institute for the Study of War. Het Institute for the Study of War (ISW) is een 501 (c) (3) organisatie en produceert strikt niet-partijgebonden, niet-ideologisch, op feiten gebaseerd onderzoek. ISW streeft ernaar een geïnformeerd begrip van oorlog en militaire zaken te bevorderen door middel van uitgebreid, onafhankelijk en toegankelijk open-source onderzoek en analyse. Het onderzoek van ISW wordt beschikbaar gesteld aan het grote publiek, militaire beoefenaars, beleidsmakers en medialeden. Het bieden van een dagelijkse synthese van belangrijke gebeurtenissen met betrekking tot de Russische agressie tegen Oekraïne, ISW-updates kunnen cyberbeveiliging, informatiebeheer en juridische ontdekkingsprofessionals ten goede komen omdat ze het bedrijf, informatietechnologie en juridische trends en trajecten volgen die worden beïnvloed door en voortkomen uit de het huidige conflict in Oekraïne.

  Evaluatie en kaarten*

  Conflictbeoordelingen in Oekraïne — Een overzicht in kaarten

  Instituut voor de studie van oorlog (ISW), Rusland Team

  Critical Threats Project (CTP), American Enterprise Institute

  Achtergrondinformatie voor algemene beoordeling

  ISW publiceert systematisch Russische campagnebeoordelingen, waaronder kaarten die de beoordeelde controle over terrein in Oekraïne en de belangrijkste Russische manoeuvreassen benadrukken.

  Deze kaarten vormen een aanvulling op dagelijkse synthetische producten die belangrijke gebeurtenissen behandelen die verband houden met hernieuwde Russische agressie tegen Oekraïne.

  Beoordelingen van de Russische offensieve campagne

  16 mei 2022

  Door Kateryna Stepanenko, Karolina Hird en Frederick W. Kagan

  Russische troepen voerden op 16 mei beperkte en grotendeels mislukte grondoffensieven uit langs de frontlinie in Oekraïne. De Russische groepering rond de stad Kharkiv probeert met name de grens vast te houden en te voorkomen dat Oekraïense troepen verder naar het noorden oprukken. Deze activiteit verschilt van eerdere Russische terugtrekkingen uit Kiev, Tsjernihiv en Sumy eerder in de oorlog toen de Russen zich volledig terugtrokken naar Russisch grondgebied. Russische troepen kunnen proberen posities in Oekraïne te behouden en artillerie-aanvallen op Oekraïense posities voort te zetten om te voorkomen dat Oekraïense troepen in buis- of raketartilleriebereik van de buitenwijken van Belgorod terechtkomen, een grote stad in Rusland en een belangrijk knooppunt van de Russische militaire inspanning. De Russen zouden als alternatief kunnen hopen een tegenoffensief uit te voeren om terug naar het zuiden richting Kharkiv te duwen, hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is dat een dergelijke inspanning zal slagen.

  Russische militaire bloggers bleven analyses plaatsen die sceptisch staat tegenover Russische inspanningen en steeds meer in lijn was met westerse beoordelingen van Russische militaire mislukkingen in Oekraïne. Een dergelijke blogger, Igor Strelkov, beweerde dat het Russische offensief om Donbas in te nemen uiteindelijk is mislukt en dat „geen enkele grote nederzetting „is bevrijd. Strelkov merkte zelfs op dat de verovering van Rubizhne relatief onbeduidend is omdat het gebeurde voordat het nieuwe offensief in Donbas was begonnen. Strelkov verklaarde dat het onwaarschijnlijk is dat Russische troepen Donbas tegen de zomer zullen bevrijden en dat Oekraïense troepen hun posities rond Donetsk City zullen bekleden. Strelkov beweerde met name dat Russische mislukkingen hem tot nu toe niet hebben verrast, omdat de bedoeling van het Russische commando tijdens de operatie zo duidelijk is geweest dat Oekraïense troepen precies weten hoe ze het beste kunnen reageren, en waarschuwt dat Russische troepen vechten tot het punt van uitputting onder „regels”. voorgesteld door de vijand.” De voortdurende ontgoocheling van pro-Russische milbloggers over de Russische oorlogsinspanning kan ontevredenheid in Rusland zelf aanwakkeren, vooral als Moskou blijft aandringen op rekrutering en dienstplicht die slecht opgeleid kanonnenvoer naar de frontlinie sturen.

  Meer dan 260 Mariupol-verdedigers evacueerden op 16 mei van de Azovstal Steel Plant naar Russische bezette nederzettingen in de oblast Donetsk. De Oekraïense en Russische autoriteiten onderhandelden via humanitaire corridors over evacuatie voor gewonde Oekraïense militairen. Oekraïense functionarissen riepen eerder op tot de evacuatie van 60 medici en ernstig gewonde militairen op 13 mei. Het Kremlin kan humanitaire corridors uitbreiden voor resterende Oekraïense verdedigers in een poging Mariupol volledig te controleren.

  Wrijvingen tussen Russische bezettingsadministraties en pro-Russische medewerkers nemen toe in bezette gebieden van Oekraïne. De militaire regering van de Zaporizhia Oblast meldde dat Russische troepen ernstige conflicten hebben met medewerkers als gevolg van interpersoonlijke machtsconflicten. Een bekende medewerker in Zaporizhia beschuldigde de in Rusland geïnstalleerde gouverneur van het gebied van het stelen van zijn 10.000 roebel compensatie. Adviseur van de burgemeester van Mariupol Petro Andryshchenko beweerde bovendien dat familieleden van degenen die zijn gemobiliseerd in de troepen van de Volksrepubliek Donetsk (DNR) massaal protest houden tegen mobilisatie in de stad Donetsk. Hoewel ISW deze beweringen niet onafhankelijk kan verifiëren, suggereert een dergelijke ontevredenheid tussen bezettingselementen een algemeen gebrek aan planning door de Russische autoriteiten in bezette gebieden, nu verergerd door steeds duidelijker Russische verliezen.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  De Russische en Oekraïense autoriteiten onderhandelden op 16 mei over de evacuatie van 264 gewonde Oekraïense militairen uit de Azovstal Steel Plant.

  Oekraïense troepen bereikten de Russische grens ten noorden van de stad Kharkiv.

  Russische troepen zetten mislukte grondoperaties voort in de Oblasten Donetsk en Luhansk en maakten op 16 mei geen bevestigde vorderingen.

  Russische troepen bleven hun posities in de oblast Zaporizhia versterken.

  Lees de volledige update.

  15 mei 2022

  Door Kateryna Stepanenko, Frederick W. Kagan en George Barros

  Russische troepen hebben waarschijnlijk het doel opgegeven om een grootschalige omsingeling van Oekraïense eenheden van Donetsk City tot Izyum te voltooien ten gunste van de voltooiing van de inbeslagname van de oblast Luhansk. Serhiy Haidai, hoofd van de oblast Luhansk, zei dat het Russische militaire commando waarschijnlijk begrijpt dat het de oblast Donetsk niet in beslag zal kunnen nemen, maar gelooft dat het de capaciteit heeft om de administratieve grenzen van de oblast Luhansk te bereiken. Zijn observaties komen over het algemeen overeen met onze analyse. Het Russische militaire commando zal waarschijnlijk prioriteit geven aan de Slag om Severodonetsk in de toekomst, met enkele inspanningen gericht op het verstoren van Oekraïense grondlijnen van communicatie (GLOC's) in het oosten van de oblast Donetsk. Russische troepen zetten een gecoördineerde inspanning voort om Severodonetsk vanuit het noorden en het zuiden in beslag te nemen, wat zou resulteren in een ondiepere omsingeling van Oekraïense troepen dan oorspronkelijk werd verwacht. De mislukte Russische pogingen om de Siverskyi Donets-rivier bij Kreminna over te steken, kunnen Russische omsingelingsoperaties verder naar het oosten verschuiven, dichter bij Severodonetsk via Rubizhne, in plaats van een bredere omsingeling langs meerdere assen uit te voeren. Russische troepen hebben waarschijnlijk ook de vooruitgang naar Slovyansk vanuit Izyum verkleind, mogelijk vanwege het trage tempo van de offensieve operatie daar.

  Russische troepen hebben waarschijnlijk geen gevechtsklare reservisten meer, waardoor het Russische militaire commando gedwongen werd soldaten uit veel verschillende elementen samen te voegen, waaronder particuliere militaire bedrijven en volmachtmilities, tot ogenschijnlijk reguliere legereenheden en marine-infanterie. De Oekraïense generale staf meldde dat ongeveer 2.500 Russische reservisten trainen in de oblasten Belgorod, Voronezh en Rostov om Russische offensieve operaties in Oekraïne te versterken. Het is onwaarschijnlijk dat dat aantal reservisten genoeg kracht zal genereren om Russische eenheden aan te vullen die naar verluidt tot 20 procent van het personeel in sommige gebieden hebben verloren - om nog maar te zwijgen van de tactische groep van het bataljon die onlangs grotendeels werd vernietigd tijdens een poging de Siverskyi Donets-rivier over te steken. Het Oekraïense directoraat Militaire Inlichtingen verklaarde dat Russische troepen geheime mobilisatie uitvoeren en nieuwe eenheden creëren met nieuw gemobiliseerd personeel dat waarschijnlijk onvoldoende training heeft om effectief te zijn en weinig motivatie om te vechten. Russische troepen zetten ook nieuwe dienstplichtigen in uit bezette nederzettingen in de oblasten Donetsk en Luhansk om een offensief rond de stad Kharkiv te handhaven, waarschijnlijk vanwege het gebrek aan Russische reserves.

  Russische particuliere militaire bedrijven vormen naar verluidt gecombineerde eenheden met elementen in de lucht als gevolg van aanzienlijke verliezen aan mankracht. Het denatureren van elite-luchtlandingseenheden met huurlingen is schokkend, en zou de duidelijkste indicatie tot nu toe zijn dat Rusland zijn beschikbare gevechtsklare mankrachtreserves heeft uitgeput. De Russische 810th Guards Naval Infantry Brigade ontvangt naar verluidt personeel van andere eenheden van de Zwarte Zeevloot, waaronder bemanningsleden van marineschepen. Het is onwaarschijnlijk dat nieuw gevormde of hergroepeerde eenheden effectief zijn in gevechten.

  Russische troepen versterken waarschijnlijk bezette nederzettingen in Zuid-Oekraïne, wat aangeeft dat de Russen proberen permanente controle in de regio tot stand te brengen. Oekraïense functionarissen meldden dat Russische troepen loopgraven begonnen te graven en betonnen omhulsels te bouwen in niet-gespecificeerde gebieden van Mykolaiv en Cherson Oblast, in de buurt van Melitopol, en in het westen van de oblast Zaporizhia.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Russische troepen zullen waarschijnlijk prioriteit geven aan het winnen van de Slag om Severodonetsk die de administratieve grenzen van de oblast Donetsk overschrijdt.

  Russische troepen gingen niet verder in de richting van Slovyansk vanwege mislukte offensieve operaties in het Izyum-gebied. De Oekraïense luchtvaart blijft ten noorden en oosten van Izyum opereren.

  Russische troepen bleven artillerie-, lucht- en marineaanvallen lanceren op de Azovstal Steel Plant, maar Mariupol-verdedigers behielden hun posities.

  Russische troepen versterken bezette nederzettingen langs de zuidelijke as, wat wijst op Russische doelstellingen voor permanente controle over het gebied.

  Lees de volledige update.

  14 mei 2022

  Door Kateryna Stepanenko en Frederick W. Kagen

  De Oekraïense vernietiging van belangrijke elementen van een Russische gemotoriseerde geweerbrigade die op 11 mei probeerde een pontonbrug over de Siverskyi Donets-rivier over te steken, heeft prominente Russische milbloggers geschokt. Die bloggers zijn begonnen commentaar te geven op de incompetentie van het Russische leger aan hun honderdduizenden volgers. De poging tot rivieroversteek vertoonde een verbluffend gebrek aan tactisch gevoel, aangezien satellietbeelden (vernietigde) Russische voertuigen laten zien die stevig aan beide uiteinden van de (verwoeste) brug zijn gebundeld, waardoor Oekraïense artilleristen duidelijk honderden konden doden en tientallen voertuigen met geconcentreerde stakingen konden vernietigen. De milbloggers die tot nu toe het Russische leger hebben toegejuicht, bekritiseerden het leiderschap van de Russische strijdkrachten omdat ze niet leerden van ervaring in de oorlog. Ze spraken ook de bezorgdheid uit dat het constant duwen van de propagandalijnen van Rusland het voor hen moeilijk maakte om te begrijpen wat er werkelijk aan de hand was.

  De effecten van deze verandering in toon en discours door deze milbloggers zijn onzeker, maar kunnen krachtig zijn. Mensen die onder streng gecensureerde regimes leven, vertrouwen vaak individuen die onafhankelijk lijken te zijn van maar over het algemeen meer in lijn lijken te zijn met de regering dan de regeringslijn (zelfs meer dan burgers van democratische samenlevingen). Het commentaar van deze veelgelezen milbloggers kan in Rusland groeiende twijfels aanwakkeren over de vooruitzichten van Rusland in deze oorlog en de competentie van de Russische militaire leiders (althans).

  De vernietiging van de gemotoriseerde geweerelementen kan ook de Russische inspanningen om Severodonetsk en Lysychansk uit het noorden te isoleren ernstig verstoren. Russische troepen hebben de afgelopen 24 uur geen pogingen ondernomen om op te rukken in dat gebied.

  Russische troepen zetten hun activiteiten voort om voorwaarden te stellen voor de Slag om Severodonetsk vanuit het zuiden, echter, oprukken op de stad Zolote, ongeveer 30 km ten zuiden van Severodonetsk. Russische troepen proberen waarschijnlijk de snelweg naar het noorden van Zolote naar Severodonetsk veilig te stellen voor hun opmars, maar ze kunnen ook proberen de laatste snelweg die Severodonetsk met de rest van Oekraïne verbindt via Bakhmut af te snijden. Ze zouden kunnen proberen vanuit hun huidige posities het noordwesten in het hele land te slaan om die snelweg dichter bij Lysychansk en Severodonetsk te snijden. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat de Russen Bakhmut kunnen nemen, maar ze kunnen de snelweg van Bakhmut naar Severodonetsk misschien afsnijden of onbruikbaar maken als ze ver genoeg kunnen voortkomen langs een van deze mogelijke routes.

  Oekraïense troepen zullen waarschijnlijk tegenoffensieve operaties uitvoeren om de Russen uit de buurt van Izyum te bevrijden, volgens Oekraïense functionarissen. We hebben eerder opgemerkt dat Russisch artillerievuur dat vanuit Izyum naar het westen werd gericht eerder bedoeld was om een dergelijk tegenoffensief te verstoren dan om voorwaarden te stellen voor een Russische aanval.

  Russische troepen zetten hun terugtrekking uit de oblast Charkov voort, maar zullen waarschijnlijk proberen een lijn ten oosten van Vovchansk vast te houden om de grondlijn van communicatie (GLOC) veilig te stellen die van Belgorod via Vovchansk naar Izyum loopt. Het terrein in dit gebied is over het algemeen gunstig voor de verdediger, en de Russen hebben andere GLOC's om Izyum te leveren, dus de Oekraïners proberen op dit moment misschien niet veel verder naar het oosten te gaan.

  Oekraïense verdedigers bleven vechten in de Azovstal Plant in Mariupol ondanks gruwelijke omstandigheden en aanhoudende Russische aanvallen. De Oekraïense verdediging van Azovstal bindt nog steeds Russische gevechtstroepen af en brengt slachtoffers toe.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Catastrofale Russische verliezen bij een mislukte rivieroversteek en de militaire incompetentie die bij die oversteek wordt getoond, hebben het vertrouwen van enkele prominente Russische milbloggers geschud.

  Russische troepen blijven operaties voor de Slag om Severodonetsk vanuit het zuiden vormgeven, ook al hebben die verliezen hun inspanningen vanuit het noorden op zijn minst tijdelijk verstoord.

  Oekraïense troepen hebben aangekondigd dat ze een tegenoffensief zullen voeren rond Izyum.

  Russische troepen bleven zich terugtrekken uit de noordelijke oblast Charkov, maar zullen waarschijnlijk proberen een lijn vast te houden die hun basiscommunicatielijnen verdedigt van Belgorod via Vovchansk naar Izyum.

  Lees de volledige update.

  13 mei 2022

  Door Kateryna Stepanenko en Frederick W. Kagen

  Het Russische leger heeft waarschijnlijk besloten zich volledig terug te trekken uit zijn posities rond de stad Kharkiv in het licht van Oekraïense tegenoffensieven en de beperkte beschikbaarheid van versterkingen. Russische eenheden hebben de afgelopen dagen over het algemeen niet geprobeerd terrein te houden tegen het tegenaanvallen van Oekraïense troepen, op enkele uitzonderingen na. Rapporten van westerse functionarissen en een video van een officier van de Volksrepubliek Donetsk (DNR) geven aan dat Moskou zich richt op het uitvoeren van een ordelijke terugtrekking en het prioriteren van het naar huis krijgen van Russen voordat volmachtstroepen Rusland binnenkomen in plaats van te proberen zijn posities in de buurt van de stad te bekleden.

  Oekraïne lijkt dus de Slag om Kharkiv te hebben gewonnen. Oekraïense troepen beletten Russische troepen te omcirkelen, laat staan Kharkiv in beslag te nemen, en verdreven ze vervolgens uit de hele stad, zoals ze deden met Russische troepen die Kiev probeerden in beslag te nemen. Oekraïense troepen zullen waarschijnlijk proberen ten minste de meest westelijke van de grondlijnen van communicatie (GLOC's) tussen Belgorod en Russische troepen geconcentreerd rond Izyum te verstoren, hoewel Rusland verschillende GLOC's gebruikt, waaronder enkele verder weg van de huidige Oekraïense posities dan welke Oekraïense dan ook. tegenoffensief zal waarschijnlijk binnenkort bereiken. Het terrein ten oosten van de huidige Oekraïense posities kan ook de Russen begunstigen die proberen hun GLOC's te verdedigen, omdat grote waterpartijen beweging kanaliseren en chokepoints creëren die de Oekraïners zouden moeten doorbreken.

  Russische troepen zetten hun inspanningen voort om door de hele periferie van de stad Izyum-Donetsk te komen, maar boekten weinig vooruitgang. Russische troepen probeerden een grondoffensief vanuit Izyum dat geen vooruitgang boekte. We hadden eerder verondersteld dat Rusland pogingen om uit Izyum te komen zou opgeven, maar de Russen hebben een dergelijke beslissing niet genomen of hebben zich er nog niet volledig aan verbonden. Kleinschalige en mislukte aanvallen op de zuidkant van de saillant nabij de stad Donetsk gingen door, maar boekten geen echte vooruitgang.

  De belangrijkste Russische inspanning blijft de poging om Severodonetsk en Lysychansk vanuit het noorden en vanuit het zuiden te omringen. Russische troepen die vanuit Popasna naar het noorden aanvielen, hebben de afgelopen 24 uur geen significante vooruitgang geboekt. Russische troepen die van noord naar zuid komen, zijn er niet in geslaagd de Siverskyi Donets-rivier over te steken en verwoestende verliezen geleden bij hun pogingen. De Russen hebben misschien niet genoeg extra nieuwe gevechtskracht om die verliezen te compenseren en het offensief voort te zetten op een schaal die groot genoeg is om de omsingeling te voltooien, hoewel ze dat waarschijnlijk zullen blijven proberen te doen.

  De Oekraïense verdedigers van Mariupol blijven vechten ondanks de kansen, hoewel Russische aanvallers de Azovstal-faciliteit lijken te zijn binnengedrongen.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Oekraïne heeft waarschijnlijk de Slag om Kharkiv gewonnen. Russische troepen bleven zich terugtrekken uit de noordelijke nederzettingen rond de stad Kharkiv. Oekraïense troepen zullen waarschijnlijk proberen de Russische communicatielijnen met Izyum te verstoren.

  Oekraïense troepen hebben waarschijnlijk de Russische poging om de Siverskyi Donets-rivier over te steken verstoord, waardoor de Russische inspanningen voor massatroepen in het noorden van Donbas worden ondermijnd en de omsingeling van Severodonetsk en Lysychansk worden voltooid.

  Russische troepen hebben waarschijnlijk de snelweg bij de westelijke ingang van de Azovstal Steel Plant veiliggesteld, maar de strijd voor de faciliteit gaat door.

  Russische troepen in de oblast Zaporizhia proberen waarschijnlijk artilleriebereik buiten Zaporizhia City te bereiken.

  Oekraïense troepen proberen naar verluidt de controle over Snake Island voor de Roemeense kust terug te krijgen of op zijn minst het vermogen van Rusland om het te gebruiken te verstoren.

  Lees de volledige update.

  We rapporteren niet in detail over Russische oorlogsmisdaden omdat die activiteiten goed worden behandeld in westerse media en geen directe invloed hebben op de militaire operaties die we beoordelen en voorspellen. We zullen blijven evalueren en rapporteren over de effecten van deze criminele activiteiten op het Oekraïense leger en de bevolking en met name op gevechten in Oekraïense stedelijke gebieden. Wij veroordelen deze Russische schendingen van de wetten van gewapende conflicten, de Verdragen van Genève en de mensheid volledig, ook al beschrijven we ze niet in deze verslagen.

  Chronologie van kaarten van 13-16 mei 2022 (Oekraïne, Mariupol, Luhansk, Kharkiv, Kherson-Mykolaiv en Moldavië) - Mouseover om te scrollen

  Lees de laatste updates over conflicten in Oekraïne van het Institute for the Study of War

  * Gedeeld met directe uitdrukkelijke toestemming van het Institute for the Study of War (ISW).

  Over het Institute for the Study of War Research Methodology

  De onderzoeksmethodologie van ISW is gebaseerd op zowel primaire als secundaire bronnen, waardoor onderzoekers een alomvattend begrip van de situatie ter plaatse kunnen ontwikkelen. Om militaire en politieke ontwikkelingen op een bepaald gebied te analyseren, moeten de onderzoeksanalisten van ISW de systemen van vijandelijke en vriendschappelijke troepen volledig begrijpen. Ze moeten ook de demografische gegevens van de bevolking, fysiek terrein, politiek en geschiedenis van dat gebied begrijpen. Dit legt de analytische basis voor het begrijpen van de redenen voor bepaalde ontwikkelingen en het bereiken van de toegewezen onderzoeksdoelstellingen. ISW-analisten brengen ook tijd door in plaatsen als Irak, Afghanistan en elders om een beter begrip te krijgen van de veiligheids- en politieke situatie en om de implementatie van huidige strategieën en beleid te evalueren. Onze onderzoekers verzamelen gegevens en analyseren trends, produceren een gedetailleerde analyse van ontwikkelingen op onderzoeksgebieden, waardoor een nauwkeurig, tijdig en grondig beeld van de situatie met hoge resolutie wordt verkregen. De onderzoeksmethodologie van ISW garandeert zijn succes en toewijding om het vermogen van het land om militaire operaties uit te voeren te verbeteren, strategische doelstellingen te bereiken en te reageren op opkomende problemen die mogelijk het gebruik van Amerikaanse militaire macht vereisen.

  Over het Institute for the Study of War

  Het Institute for the Study of War bevordert een geïnformeerd begrip van militaire zaken door middel van betrouwbaar onderzoek, vertrouwde analyse en innovatief onderwijs. We zetten ons in om het vermogen van het land om militaire operaties uit te voeren te verbeteren en te reageren op opkomende bedreigingen om strategische doelstellingen van de VS te bereiken. ISW is een niet-partijgebonden, non-profit onderzoeksorganisatie voor openbaar beleid.

  Lees meer, doe mee en draag vandaag nog bij.

  Extra lezen

  [Jaarlijkse update] Internationaal cyberrecht in de praktijk: interactieve toolkit

  Data-ambassades: soevereiniteit, veiligheid en continuïteit voor natiestaten

  Bron: ComplexDiscovery

  Het topje van de ijsberg? Nieuw ENISA-rapport over bedreigingslandschap voor ransomware-aanvallen

  According to ENISA, this threat landscape report analyzed a total of...

  Betalen consumenten de prijs? De kosten van een datalek bereiken recordhoogte volgens nieuw IBM-rapport

  According to IBM Security, the annual Cost of a Data Breach Report...

  EPHi beschermen? NIST actualiseert richtlijnen voor cyberbeveiliging in de gezondheidszorg

  This new NIST Special Publication aims to help educate readers about...

  Bedreigingsactoren tegengaan? Sociale netwerkanalyse gebruiken voor Cyber Threat Intelligence (CCDCOE)

  According to the NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE)...

  Tegenwind van inkomsten? KLDiscovery Inc. maakt financiële resultaten tweede kwartaal 2022 bekend

  According to Christopher Weiler, CEO of KLDiscovery Inc, “The second quarter...

  Meer dan inkomsten? DISCO maakt financiële resultaten tweede kwartaal 2022 bekend

  According to Kiwi Camara, Co-Founder and CEO of DISCO, “We are...

  Woon je bij Leeds? Exterro voltooit herkapitalisatie van meer dan $1 miljard

  According to the press release, with the support of a group...

  TCDI voltooit overname van de eDiscovery-praktijk van Aon

  According to TCDI Founder and CEO Bill Johnson, “We chose Aon’s...

  Onderweg? 2022 eDiscovery Market Kinetics: vijf interessegebieden

  Recently ComplexDiscovery was provided an opportunity to share with the eDiscovery...

  Vertrouw end op het proces? 2021 eDiscovery Processing Taak-, bestedings- en kostengegevens

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Het jaar in review? 2021 eDiscovery Review Taak-, uitgaven- en kostengegevenspunten

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Een blik op eDiscovery Collection in 2021: gegevenspunten voor taken, uitgaven en kosten

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Vijf geweldige lezingen over cyber-, data- en juridische ontdekking voor juli 2022

  From lurking business undercurrents to captivating deepfake developments, the July 2022...

  Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor juni 2022

  From eDiscovery ecosystem players and pricing to data breach investigations and...

  Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor mei 2022

  From eDiscovery pricing and buyers to cyberattacks and incident response, the...

  Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor april 2022

  From cyber attack statistics and frameworks to eDiscovery investments and providers,...

  Droning On? Conflictbeoordelingen in Oekraïne in kaarten (3 - 7 augustus 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Noodsituatie verzachten? Conflictbeoordelingen in Oekraïne in kaarten (29 juli - 2 augustus 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Momentum-uitdagingen? Conflictbeoordelingen in Oekraïne in kaarten (24 - 28 juli 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Ondersteuning voor de haven? Conflictbeoordelingen in Oekraïne in kaarten (19 - 23 juli 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...