De magie van Open Source? Merlin Legal Open Source Foundation gelanceerd

A worldwide, non-profit organization, the Merlin Foundation strives to foster worldwide education about the benefits of open source software; provide a central platform for legal professionals to collaborate on open source development projects; and distribute open source software under free license to individuals and organizations around the world to improve access to justice and for legal and regulatory compliance.

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Aankondiging van de pers

Merlin Legal Open Source Foundation lanceert

Verbetering van de toegang tot de rechter door het gebruik van open source software.

John Tredennick, langdurige rechtsadvocaat en voormalig CEO en oprichter van de bekroonde Catalyst Repository Systems, heeft vandaag [16 oktober 2019] de oprichting aangekondigd van de Merlin Legal Open Source Foundation. De Merlin Foundation is een non-profit organisatie die zich registreert als een 501 (c) (3). De eenvoudige missie is om de toegang tot de rechter te verbeteren en de naleving van wet- en regelgeving efficiënter te maken door het gebruik van open source software.

De missie: Het bevorderen van Open Source voor Juridische

„Open source heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop software wereldwijd wordt ontwikkeld”, legt John Tredennick uit. „Het vertegenwoordigt een nieuw en krachtig alternatief voor propriëtaire software en heeft geweldige toepassingen in juridische. Teams van ontwikkelaars en juridische professionals over de hele wereld werken samen om software te maken die de toegang tot de rechter voor klanten verbetert en de naleving van wet- en regelgeving minder kostbaar maakt”, vervolgde hij.

„Open source draait om samenwerking. Wat het zo krachtig maakt, is dat mensen wereldwijd samen kunnen komen om gratis, volledig uitgeruste software op maat van juridische behoeften te ontwikkelen en vrij te geven,” zegt Mary Mack, de voormalige directeur van ACEDS en nu aan een nieuwe onderneming beginnen. „Ik ben enthousiast om deze geweldige nieuwe onderneming te ondersteunen en deel uit te maken van deze geweldige nieuwe onderneming.”

De Merlin Foundation is van plan haar missie te verwezenlijken door:

Het bevorderen van wereldwijde educatie over de voordelen van open source software en secure cloud computing;

een centraal platform bieden voor juridische professionals om samen te werken aan open source ontwikkelingsprojecten; en

Het verspreiden van open source software onder vrije licenties aan individuen en organisaties over de hele wereld voor wettelijke en regelgevende nalevingsprocessen.

Het doel is om een centrale opslagplaats van actieve juridische open source projecten te ontwikkelen en een thuis te bieden voor juridische technologen om samen te werken aan geweldige software die zowel het juridische beroep als degenen die juridische diensten nodig hebben tegen een betaalbare prijs.

„Een Open Source Foundation als deze is al jaren nodig voor de juridische beroepen”, aldus Bob Ambrogi, een bekroonde juridische verslaggever, schrijver en podcaster die zal dienen in de Merlin Advisory Board. „Open source opent deuren voor efficiëntie en kostenbesparingen in zowat alle andere delen van de wereld. Legal is rijp voor open source samenwerkingsinspanningen. In feite zien we al open source projecten opduiken over de hele wereld,” voegde hij eraan toe.

Industrie-veteraan Lew Visscher zal optreden als Chief Financial Officer voor de Stichting. Lew is een bekende financiële en boekhoudkundige professional die meer dan een decennium als CFO van Catalyst heeft gediend. Daarvoor werkte hij samen met een aantal stichtingen en technologiebedrijven en begon hij zijn carrière als CPA bij PriceWaterHouse. „Als non-profit moet Merlijn boven verwijt staan met betrekking tot zijn financiële en donaties. Mijn taak zal zijn om ervoor te zorgen dat de organisatie in gezonde financiële vorm is en om verslag uit te brengen over onze boeken aan het publiek,” aldus Lew.

De Merlin Foundation begint snel uit de poort en heeft al een aantal toonaangevende professionals in haar adviesraad opgesteld. „We gaan ons tegenhouden totdat we het bestuur volledig hebben gevestigd,” legt Tredennick uit. „Maar we hebben al topnamen van grote advocatenkantoren, juridische afdelingen en open source technologen in de VS en de EU. We hopen in de komende maanden ook in Azië-Pacific en Australazië te rekruteren”, voegde hij eraan toe. „We zijn actief op zoek naar geweldige mensen om mee te doen aan onze zaak.”

Toenemende complexiteit en regelgevingsvereisten

Naarmate de wereldwijde wettelijke en reglementaire vereisten zowel reikwijdte als complexiteit toenemen, is er een dringende behoefte aan technologie die juridische afdelingen en advocatenkantoren helpt hun verplichtingen na te komen. Open source samenwerking stelt juridische teams van verschillende organisaties in staat om samen te werken om software te bouwen die ze allemaal kunnen gebruiken voor compliance-processen. Het kan ons ook helpen consumenten wereldwijd te bereiken en hen te helpen deze moeilijke wateren te navigeren.

Over de Merlin Legal Open Source Foundation

De Merlin Legal Open Source Foundation is toegewijd aan het verbeteren van de toegang tot de rechter en het efficiënter maken van wet- en regelgeving door het gebruik van open source software. De Merlin Foundation, een wereldwijde non-profit organisatie, streeft ernaar wereldwijd onderwijs te bevorderen over de voordelen van open source software; een centraal platform te bieden voor juridische professionals om samen te werken aan open source ontwikkelingsprojecten; en open source software onder vrije licentie te verspreiden aan particulieren en organisaties over de hele wereld om de toegang tot de rechter te verbeteren en de naleving van wet- en regelgeving te waarborgen.

De Merlin Foundation is een non-profit organisatie die zich registreert als een 501 (c) (3) belastingvrijgestelde organisatie.

Voor meer informatie over de Merlin Foundation, ga naar www.MerlinFoundation.org of neem contact op met: Kaylee Walstad Communications kaylee@marymack.com 612.804.3244.

Merlin Legal Open Source Foundation lanceert persbericht (PDF)

Persbericht Merlin Legal Open Source Foundation

Lees meer informatie over de Merlin Legal Open Source Foundation op MerlinFoundation.org.

Aanvullend lezen

De Cloud Security Alliance

De Vereniging van Storage Networking Industrie

Bron: ComplexDiscovery