Thomson Reuters verwerft HighQ

“Legal professionals are being disrupted by technology change and are seeking software solutions to help them improve costs and increase productivity,” said Brian Peccarelli, COO, Customer Markets at Thomson Reuters and head of its Legal Professionals segment. “The acquisition of HighQ will help us meet customer needs for efficient, compliant workflow collaboration solutions, and supports our ongoing approach to providing open technologies and driving customer innovation.”

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Opmerking van de redacteur: Hoewel niet elke overname door aanbieders van eDiscovery technologie rechtstreeks verbonden is met de mogelijkheid om de levering van eDiscovery diensten in te schakelen of te verbeteren, lijkt deze aankondiging Thomson Reuters de mogelijkheid te bieden om zowel het begrip van cloudgebaseerde software uit te breiden als het vergroten van haar capaciteit om cloudgebaseerde diensten te leveren en indirect van invloed kan zijn op de effectiviteit van de ondersteuning van eDiscovery.

Aankondiging van de pers

Thomson Reuters verwerft HighQ

Een toonaangevend open SaaS-platform voor professionele samenwerking

Biedt een veilige cloud-gebaseerde omgeving, verbindt advocatenkantoren en hun zakelijke klanten

Breidt het aanbod uit en maakt gebruik van Thomson Reuters kanalen en klantrelaties

Thomson Reuters (TSX/NYSE: TRI) heeft vandaag [18 juli 2019] aangekondigd HighQ te hebben verworven, een toonaangevend samenwerkingsplatform voor de juridische en regelgevende markt. HighQ is gevestigd in Londen met kantoren in de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Australië en India en biedt een veilig cloud-gebaseerd platform voor zakelijke samenwerking, workflow automatisering en customer engagement. HighQ bedient momenteel meer dan 400 klanten, waaronder meer dan de helft van de Global 100 grootste advocatenkantoren.

Thomson Reuters biedt haar klanten oplossingen die hen helpen meer efficiëntie te genereren, kosten te verlagen, nauwkeurigheid te verbeteren en risico's te verminderen. Deze overname zal verder uitbouwen op de strategische doelstelling van het bedrijf om meer cloud-based software te bieden en zal voldoen aan een groeiende marktbehoefte voor juridische professionals, in overeenstemming met Thomson Reuters focus op juridische, fiscale, compliance en risico.

„Deze deal volgt op onze recente overname van Confirmation, een toonaangevende leverancier van veilige auditdiensten, en versterkt onze strategie om zorgvuldig te investeren in de groei van ons kernaanbod in de wereld van bedrijfsinformatiediensten”, aldus Jim Smith, president en CEO, Thomson Reuters.

„Het softwareplatform van HighQ is flexibel, gebruiksvriendelijk en integreert met andere toonaangevende technologie om een naadloze gebruikerservaring te bieden,” vervolgde hij. „Deze overname zal ons positioneren met een open best-in-class platform in het hart van het juridische software-ecosysteem. Het biedt ons de mogelijkheid om onze kanalen te benutten om HighQ te verkopen aan duizenden grote en middelgrote advocatenkantoren en juridische afdelingen wereldwijd. Het brengt ook indrukwekkend talent voor softwareontwikkeling in onze organisatie.”

„Juridische professionals worden verstoord door technologische veranderingen en zijn op zoek naar softwareoplossingen om hen te helpen de kosten te verhogen en de productiviteit te verhogen,” zegt Brian Peccarelli, COO, Customson Reuters en hoofd van haar Legal Professionals segment. „De overname van HighQ zal ons helpen tegemoet te komen aan de behoeften van de klant voor efficiënte, compatibele workflowsamenwerkingsoplossingen en ondersteunt onze voortdurende aanpak om open technologieën te bieden en de innovatie van klanten te stimuleren.”

„Ons intelligente workflowplatform stelt juridische professionals en interne juridische afdelingen in staat om samen te werken aan projecten, zaken en transacties, het transformeren van de juridische dienstverlening en het creëren van overtuigende digitale ervaringen voor klanten en bedrijven,” zegt Ajay Patel, CEO en oprichter van HighQ. „We zijn verheugd om onze wereldwijde voetafdruk uit te breiden en gebruik te maken van het Thomson Reuters-netwerk om verschillende verticale industrieën en geografische gebieden te ondersteunen en te bedienen.”

Financiële voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Thomson Reuters

Thomson Reuters is een toonaangevende leverancier van zakelijke informatiediensten. Onze producten omvatten zeer gespecialiseerde software en tools voor juridische, fiscale, boekhoudkundige en compliance professionals in combinatie met's werelds meest wereldwijde nieuwsdienst — Reuters. Voor meer informatie over Thomson Reuters, bezoek tr.com en voor het laatste wereldnieuws, reuters.com.

Aanvullend lezen

Een verkorte blik op het bedrijf van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

Een Running List van Industrie M en A+I-gerelateerde aankondigingen

Bron: ComplexDiscovery