Tijd om naar het clubhuis te gaan? Een nieuwe kans en uitdaging voor eDiscovery Professionals

Launched in early 2020 and currently with six million registered users and a valuation of one billion dollars, Clubhouse is a social media app that allows users to have “casual, drop-in audio conversations” with others. Currently accessible via invitation, Clubhouse provides unique communications opportunities and discovery challenges for data and legal discovery professionals in the eDiscovery ecosystem.

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Opmerking van de redactie: Als u een waarnemer bent van social media communicatieplatforms en trends, ziet u waarschijnlijk een toename van de hartslag van verwijzingen naar het social media platform genaamd Clubhouse. Clubhouse is begin 2020 gelanceerd en is een social media-app waarmee gebruikers „casual, drop-in audiogesprekken” kunnen voeren met anderen. Clubhouse is momenteel toegankelijk via uitnodiging en biedt unieke communicatiemogelijkheden en ontdekkingsuitdagingen voor professionals in het eDiscovery ecosysteem. In deze post is een compilatie van informatieve artikel uittreksels die nuttig kunnen zijn voor data en juridische ontdekkingsprofessionals die meer willen weten over Clubhouse en de opkomst ervan als zowel een social media communicatie kanaal en een kortstondige messaging enabler te leren.

Een uittreksel van Eric Griffith via PC Mag

Wat is Clubhouse? Uitgelegd in de alleen uitnodigen-chatapp

Oké, dus wat is het?

Hier is de kern: Stel je voor dat je een app op je telefoon hebt waarmee je kunt luisteren naar de live gesprekken van andere mensen. Maar niet op een griezelige manier; deze mensen willen gehoord worden. Ze kunnen zelfs beroemd zijn, of op zijn minst interessant of deskundig (geen garantie, echter). En u krijgt mogelijk de mogelijkheid om deel te nemen aan de chat. Zie het als een audio-chat sociaal netwerk. Of zoals de Jordan Minor van PCMag in onze recensie zegt: „Wat als Twitter een podcast was waar je in woonde?”

Hoe kan ik dit nu pas horen? Wanneer is het gelanceerd?

Clubhouse werd gelanceerd (samen met COVID in de VS!) in maart 2020. Het werd een groot probleem voor een select paar voor een deel vanwege de exclusieve uitnodiging, net als een echte club lidmaatschap. In die begindagen was het een ongelooflijk kleine gemeenschap, voornamelijk bestaande uit durfkapitalisten. Immers, het bedrijf achter Clubhouse—Alpha Exploration Co. Ik kreeg een investering van $12 miljoen van Andreessen Horowitz na twee maanden bestaan. Het was al snel de moeite waard $100 miljoen - en het had slechts 1.500 gebruikers op dat moment. Nu is het open voor veel meer dan investeerders, zelfs als het nog steeds alleen uitnodigen-toegang is.

Lees het volledige artikel via PC Mag

Een uittreksel uit een artikel van Tim Marcin via Mashable

Dit is wat u moet weten over Clubhouse, de alleen uitnodigen-sociale app

Misschien heb je al van Clubhouse gehoord. Het is onwaarschijnlijk dat je lid bent van Clubhouse.

Dat komt omdat het nieuwe social media platform zijn reputatie deels heeft opgebouwd op exclusiviteit. Je moet een uitnodiging regelen om binnen te komen, hoewel dat binnenkort kan veranderen. Dit is wat u moet weten over Clubhouse voor het geval u snel merkt dat u het gebruikt.

Wat is Clubhouse?

Kortom: Clubhouse is een audio-gebaseerde social media app. Het bedrijf beschrijft zichzelf als „een nieuw soort sociaal product gebaseerd op stem [dat] mensen overal in staat stelt om te praten, verhalen te vertellen, ideeën te ontwikkelen, vriendschappen te verdiepen en interessante nieuwe mensen over de hele wereld te ontmoeten.”

Kortom, je kunt in en uit verschillende chats springen, over verschillende onderwerpen, in iets dat lijkt op een live, vrij stromende podcast. Je kunt gewoon luisteren of ervoor kiezen om je gedachten in te gooien. Stel je een cocktailparty voor of clubhuis.

Vogue beschreef de ervaring van de app als „een duizelingwekkend samenbrengen van live podcast-achtige gesprekken, paneldiscussies, netwerkmogelijkheden (sommige slimme mensen wisselen al 'influencer' voor 'moderator') en voordelig gebruik van meerdere kamers (vergrendelde en privéopties zijn beschikbaar, zodat u kunt praten ook aan vrienden), bootst de social-media-app real-life interacties na.”

De audio zelf verlaat de app echter niet. Dat is de hoofdregel: er is geen opname van gesprekken en ze zijn niet opgeslagen.

Lees het volledige artikel over Mashable

Een uittreksel uit een artikel van Cat Casey via DISCO

Moeten juridische professionals toetreden tot de Cool Kids Club (huis)?

Net toen je dacht dat je je hoofd had gewikkeld rond alle verschillende smaken van sociale media, hier komt de nieuwe jongen op de social media blog om het script weer om te draaien! Clubhouse, opgericht in 2020, is een audio-chat social networking applicatie die is gestegen van een $100 miljoen taxatie in december 2020 naar meer dan $1B in januari 2021. Het groeit in een tempo dat Facebook en Instagram te schande maakt en geen tekenen van vertraging vertoont. Juridische beoefenaars zouden er goed aan doen om te begrijpen wat het precies is, hoe mensen ermee omgaan en welke juridische vragen en bewijskrachten het oplevert.

Als een mix tussen een live podcast, een Reddit bord, en talkback radio waar alle chats verdwijnen zodra het gesprek voorbij is, deze app vormt grote vooruitgang in sociale verbondenheid, maar ook risico's die de makers misschien niet hebben voorzien.

Wat zijn de gevaren?

Clubhouse lijkt op het eerste gezicht een vrij laag risico platform, vooral gezien het feit dat het platform de audio-interacties niet archiveert of opneemt. Maar, alleen maar omdat het platform niet vergemakkelijkt het bewaren van audiobestanden betekent niet dat de deelnemers dit zelf niet kunnen doen, of erger nog een claim maken over wat werd gedeeld zonder bewijs om er een back-up van te maken.

Lees het volledige artikel via DISCO

Een uittreksel uit een artikel van Nicole Black via Above the Law

De volgende Social Media Frontier voor advocaten: Clubhouse

Als u er nog niet bekend mee bent, is Clubhouse een audiochatplatform dat beschikbaar is als een iOS-app en is nu alleen op uitnodiging. Het bestaat uit door de gebruiker gemaakte drop-in audio chatrooms. U kunt uw eigen chatroom vormen of deelnemen aan kamers die door anderen zijn gemaakt. Deze chatrooms kunnen spontaan worden gemaakt of van tevoren worden gepland. Onderwerpen lopen het bereik, en er is voor elk wat wils, ongeacht uw interessegebieden.

De reden waarom Clubhouse zo goed geschikt is voor advocaten, is omdat het een geweldige manier is om uw expertise te laten zien, contact te leggen met professionele collega's die potentiële verwijzingsbronnen kunnen zijn, en om bekendheid te genereren voor uw advocatenkantoor. De app biedt volop mogelijkheden om al deze doelen te bereiken — het is gewoon een kwestie van meer leren over hoe de app werkt en deze vervolgens strategisch gebruiken.

En het beste van alles, het biedt een formaat dat comfortabel en vertrouwd is voor de meeste advocaten. Als je de moderator van een chatsessie bent, voelt het alsof je een informele CLE leidt. En voor veel advocaten past het mondeling delen van informatie veel beter dan schriftelijk communiceren via een blog of video op YouTube. Audio-chat is minder formeel dan schrijven, en met chatten is er geen druk om een professioneel geproduceerde video te maken - of om perfect verzorgd en gekleed te zijn elke keer dat je communiceert. In plaats daarvan is het een meer informele vorm die perfect is voor advocaten die hun expertise willen tonen en hun kennis willen delen.

Lees het volledige artikel over Boven de Wet

Een uittreksel uit een artikel van Bruce Hogan via SoftwarePundit

Clubhouse Statistiek

De statistieken van Clubhouse zijn indrukwekkend. Hieronder vindt u de belangrijkste, meest recente statistieken over de toepassing.

Aantal Clubhouse-gebruikers

Clubhouse heeft 6 miljoen geregistreerde gebruikers vanaf februari 2021

Clubhouse had 2 miljoen wekelijkse actieve gebruikers in januari 2021

Clubhouse had 600.000 geregistreerde gebruikers in december 2020

Clubhouse had 1.500 gebruikers in mei 2020

Clubhouse had 270 dagelijkse actieve gebruikers in mei 2020

Bedrijfswaardering Clubhouse

Clubhouse bestaat al minder dan een jaar en wordt al gewaardeerd op meer dan $1 miljard. Hier is een geschiedenis van de financiering rondes en waardering:

Clubhouse werd gewaardeerd op $1 miljard in januari 2021

Clubhouse werd gewaardeerd op $100 miljoen in mei 2020

Lees het volledige artikel over Software Pundit

Extra lezen

ComplexDiscovery op Clubhouse (@ComplexD) - Eerste evenement: eDiscovery Lagniappe

Volg je het geld? Mike Bryant biedt een SOLID blik op de fusie en overname van juridische technologie

Bron: complexDiscovery

Eerste juridische verwerft Redpoint Technologies van eDiscovery Provider

According to Alex Martinez, CEO of First Legal, “Both First Legal...

Veristar verwerft Planetgegevens

According to Veristar company founder, CEO, and president Rick Avers, “We...

Questel verwerft DoeleGal

doeLEGAL today announced that it has been acquired by intellectual property...

Volg je het geld? Mike Bryant biedt een SOLID blik op de fusie en overname van juridische technologie

From seed and venture capital investments to private equity and Special...

A New Era in eDiscovery? Framing Market Growth Through the Lens of Six Eras

There are many excellent resources for considering chronological and historiographical approaches...

Een eDiscovery Market Size Mashup: 2020-2025 Wereldwijd overzicht van software en services

While the Compound Annual Growth Rate (CAGR) for worldwide eDiscovery software...

De basislijn resetten? EDiscovery Marktgrootte aanpassingen voor 2020

An unanticipated pandemeconomic-driven retraction in eDiscovery spending during 2020 has resulted...

Thuis of weg? eDiscovery Collection Market Overwegingen voor afmetingen en prijzen

One of the key home (onsite) or away (remote) decisions that...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor februari 2021

From litigation trends and legal tech investing to facial recognition and...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor januari 2021

From eDiscovery business confidence and operational metrics to merger and acquisition...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor december 2020

May the peace and joy of the holiday season be with...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor november 2020

From market sizing and cyber law to industry investments and customer...

HayStackID herkend in IDC MarketScape voor eDiscovery Services

According to HaystackID CEO Hal Brooks, “We are proud to once...

Een generatieweergave van externe beveiliging? HayStackID™ brengt 3.0 beveiligingsverbeteringen uit om technologie te beoordelen

According to HaystackID's Senior Vice President and General Manager for Review...

Slechts een kwestie van tijd? HayStackID lanceert nieuwe service voor detectie en beoordeling van datalekken

According to HaystackID's Chief Innovation Officer and President of Global Investigations,...

Het is een Match! Focus op de totale kosten van eDiscovery Review met ReviewRight Match

As a leader in remote legal document review, HaystackID provides clients...

Koud weer Catch? Onderzoek naar voorspellende coderingstechnologieën en protocollen — Resultaten voorjaar 2021

The Predictive Coding Technologies and Protocols Survey is a non-scientific semi-annual...

Kom je uit het bos? Achttien observaties over eDiscovery Bedrijfsvertrouwen in de winter van 2021

In the winter of 2021, 85.0% of eDiscovery Business Confidence Survey...

Problemen die van invloed zijn op de bedrijfsprestaties van eDiscovery: een overzicht

In the winter of 2021, 43.3% of respondents viewed budgetary constraints...

Niet zo uitmuntend? Operationele statistieken van eDiscovery in de winter van 2021

In the winter of 2021, eDiscovery Business Confidence Survey more...