XDD verwerft Paralaw

According to Bob Polus, XDD Founder and CEO, “As part of XDD’s ongoing acquisition strategy, Paralaw further expands our brand, services and market reach on an international stage. The Paralaw team brings a solid reputation to the XDD table in providing advanced short and long-term legal staffing solutions.”

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Opmerking van de redactie: van tijd tot tijd markeert ComplexDiscovery openbaar of privé aanschafbare aankondigingen, contentupdates en onderzoek van gegevensdetectie- en juridische detectieproviders, onderzoeksorganisaties en leden van de ComplexDiscovery community. Hoewel ComplexDiscovery deze informatie regelmatig benadrukt, aanvaardt het geen enkele verantwoordelijkheid voor inhoudsbeweringen.

Neem vandaag nog contact met ons op om aanbevelingen in te dienen voor overweging en opname in de gegevens- en juridische kennisgevingen van ComplexDiscovery op basis van ontdekkingsactiviteiten, producten of onderzoek.

Mededeling van de pers

XDD verwerft Paralaw UK Limited om Managed Reviewer en eDiscovery Services Talent Pool uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk

Xact Data Discovery (XDD), een toonaangevende internationale aanbieder van eDiscovery, datamanagement en managed review services voor advocatenkantoren en bedrijven, kondigt [28 april 2021] de overname aan van Paralaw, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd juridisch outsourcingbedrijf dat managed review staffing, eDiscovery en contractbeheer levert diensten aan advocatenkantoren en bedrijven.

De overname breidt de Britse footprint van XDD uit via zijn merk Anexsys en biedt een interne pool van legale outsource-talent om te voldoen aan core managed review, eDiscovery en contracten management services in de regio Verenigd Koninkrijk. Paralaw is al meer dan 20 jaar gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk en biedt klanten flexibele uitbestede juridische ondersteuning aan zowel interne juridische teams als advocatenkantoren, met klanten variërend van start-ups tot gevestigde bedrijven, technologieleveranciers en 'blue chip-huisnamen.

Rob Crowley, Managing Director bij Anexsys, zegt: „Ik ben verheugd om Paralaw's portfolio van diensten aan ons bedrijf toe te voegen. Paralaw's expertise op het gebied van uitbesteding van juridische processen en contractbeheer in combinatie met Anexsy's suite van juridische technologie is ongelooflijk spannend. In combinatie met de belangrijkste beheerste beoordelingsmogelijkheden van het bedrijf, zal het Paralaw team ook een waardevolle bron zijn voor het schalen van eDiscovery op korte en lange termijn en contracten management op de Britse en Europese markten.”

Murray Duncan, Managing Director van Paralaw, voegt hieraan toe: „We zijn verheugd de krachten te bundelen met Anexsys en XDD. Na een aantal jaren nauw met Anexsys samengewerkt te hebben, weten we dat onze gedeelde passie voor klantenservice een stevige basis vormt voor blijvend succes. We zijn enthousiast over het feit dat we het aanbod aan onze klanten kunnen uitbreiden en onze medewerkers een schat aan mogelijkheden kunnen bieden.”

Bob Polus, oprichter en CEO van XDD, zegt: „Paralaw breidt ons merk, diensten en marktbereik verder uit op een internationaal toneel. Het Paralaw team brengt een solide reputatie aan de XDD-tafel in het leveren van geavanceerde oplossingen voor juridische medewerkers op korte en lange termijn.”

De overname van Paralaw door XDD komt als XDD en Consilio hebben onlangs plannen aangekondigd om samen te voegen, in afwachting van goedkeuring door de regelgeving. De fusie is in afwachting van toekomstige definitieve juridische contractuele overeenkomsten tussen respectievelijk XDD, Consilio en representatieve private equity firma's JLL Partners, Aquiline Capital Partners en Stone Point Capital Capital. Definitieve branding, operationele, diensten- en financiële modellen kunnen dienovereenkomstig worden aangepast.

Over Xact Data Discovery

Xact Data Discovery is een toonaangevende internationale aanbieder van eDiscovery, data management en managed review services voor advocatenkantoren en bedrijven. XDD helpt klanten hun eDiscovery zaken te optimaliseren door precisiecommunicatie tussen mensen, processen, technologie en data te orkestreren.

XDD-services omvatten forensisch onderzoek, eDiscovery verwerking, Relativity hosting en managed review. XDD heeft 21 kantoren in de Verenigde Staten, twee locaties in India en één in het Verenigd Koninkrijk. XDD biedt uitzonderlijke klantenservice met een inzet voor responsieve, transparante en tijdige communicatie om ervoor te zorgen dat klanten gedurende de gehele levenscyclus van de ontdekking op de hoogte blijven.

Over Paralaw

Paralaw, opgericht in 1997, is een gevestigde leverancier van flexibele uitbestede juridische ondersteuningsdiensten aan advocatenkantoren, technologieleveranciers en bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, met klanten variërend van start-ups tot namen van huishoudens. Onze diensten omvatten uitbesteding van juridische processen, managed document review, juridische rekrutering, wayleaves processing en een scala aan algemene paralegale ondersteuning. Onze ervaring, flexibiliteit en responssnelheid zorgen samen voor reële kostenbesparingen voor onze gewaardeerde klanten. Paralaw heeft kantoren in Londen en Nottingham en biedt ondersteuning op het terrein van de klant.

Over Anexsys

Anexsys werkt onder het merk XDD en is een adviesbureau voor juridische technologie, dat eDiscovery, digitale forensische en papieren diensten levert aan advocatenkantoren, bedrijven en overheidsinstanties in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Onze beveiligde kantoren beschikken over ISO9001-, ISO27001- en Cyber Essential Plus-certificeringen. Wij zijn uniek in het hebben van een aangepast softwareontwikkelingsteam, dat op maat gemaakte softwareoplossingen ontwerpt en implementeert om juridische processen te verbeteren.

Over Consilio

Consilio is wereldwijd toonaangevend op het gebied van eDiscovery, documentbeoordeling, risicobeheer en juridische adviesdiensten. Door zijn Consilio Complete pakket van mogelijkheden ondersteunt het bedrijf multinationale advocatenkantoren en bedrijven met behulp van innovatieve software, kosteneffectieve managed services en diepgaande expertise in de juridische en regelgevende sector. Consilio heeft uitgebreide ervaring in procesvoering, tweede verzoeken van HSR, interne en regelgevende onderzoeken, eDiscovery, documentbeoordeling, informatiegovernance, nalevingsrisicobeoordelingen, cybersecurity, advocatenbeheer, contractbeheer, juridische analyses, papieren ontdekking en digitaal printen, als evenals juridische rekrutering en plaatsing. Consilio heeft toonaangevende professionals in de branche in dienst en past verdedigbare workflows toe met gepatenteerde en bewezen technologie in alle fasen van de levenscyclus van eDiscovery en risicobeheer. ISO 27001:2013 gecertificeerd, heeft het bedrijf kantoren, documentbeoordelings- en datacenters in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Over Stone Point Capital LLC

Stone Point is een beleggingsonderneming gevestigd in Greenwich, CT, met ongeveer $30 miljard aan activa onder beheer. Stone Point richt zich op investeringen in bedrijven in de wereldwijde financiële dienstensector en aanverwante sectoren. De onderneming belegt in een aantal alternatieve activaklassen, waaronder private equity via haar vlaggenschip Trident Funds. Stone Point beheert ook zowel liquide als particuliere kredietfondsen en beheerde rekeningen. Daarnaast ondersteunt Stone Point Capital Markets onze firma, portefeuillebedrijven en andere klanten door specifieke financieringsoplossingen te bieden.

Over Aquiline Capital Partners LLC

Aquiline Capital Partners, opgericht in 2005, is een particuliere beleggingsonderneming gevestigd in New York en Londen die investeert in bedrijven in de financiële dienstensector in financiële technologie, verzekeringen, beleggingsbeheer, zakelijke dienstverlening, krediet en gezondheidszorg. Het bedrijf heeft $6,1 miljard aan activa in beheer op 31 december 2020.

Lees de originele release.

Extra lezen

Een eDiscovery Market Size Mashup: 2020-2025 Wereldwijd overzicht van software en services

Aanbieders beoordelen? De nieuwe wereldwijde eDiscovery Services MarketScape van IDC

Bron: complexDiscovery

Een SOLID Look uit Europa? Legal Tech Fusie- en overnameactiviteiten met Mike Bryant en John Jacobs

From Special Purpose Acquisition Companies (SPACs) to the recent flurry of...

Gimmal verwerft Sherpa-software

According to Mark Johnson, Chief Executive Officer at Gimmal, "With the...

Magneet Forensics sluit $115 miljoen IPO

According to Adam Belsher, Magnet Forensics' CEO, "I'm proud of the...

XDD verwerft Paralaw

According to Bob Polus, XDD Founder and CEO, “As part of...

A New Era in eDiscovery? Framing Market Growth Through the Lens of Six Eras

There are many excellent resources for considering chronological and historiographical approaches...

Een eDiscovery Market Size Mashup: 2020-2025 Wereldwijd overzicht van software en services

While the Compound Annual Growth Rate (CAGR) for worldwide eDiscovery software...

De basislijn resetten? EDiscovery Marktgrootte aanpassingen voor 2020

An unanticipated pandemeconomic-driven retraction in eDiscovery spending during 2020 has resulted...

Thuis of weg? eDiscovery Collection Market Overwegingen voor afmetingen en prijzen

One of the key home (onsite) or away (remote) decisions that...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor april 2021

From X-Road® and risk management to business confidence and cybersecurity, the...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor maart 2021

From data breach economics and vulnerabilities to private-equity investments and vendor...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor februari 2021

From litigation trends and legal tech investing to facial recognition and...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor januari 2021

From eDiscovery business confidence and operational metrics to merger and acquisition...

Gezien Cyber Discovery? Een strategisch kader

Cyber Discovery can be defined as the application of a combination...

Gimmal verwerft Sherpa-software

According to Mark Johnson, Chief Executive Officer at Gimmal, "With the...

Heb je interoperabiliteit? CloudNine lanceert ontdekkingsportaal

According to Jacob Hesse, VP of Product at CloudNine, “Discovery Portal...

Magneet Forensics sluit $115 miljoen IPO

According to Adam Belsher, Magnet Forensics' CEO, "I'm proud of the...

Achttien observaties over eDiscovery Bedrijfsvertrouwen in het voorjaar van 2021

In the spring of 2021, 60.0% of eDiscovery Business Confidence Survey...

Problemen die van invloed zijn op de bedrijfsprestaties van eDiscovery: een overzicht

In the spring of 2021, 25.0% of respondents viewed budgetary constraints...

Happy Days zijn weer in de buurt? Operationele statistieken van eDiscovery in het voorjaar van 2021

In the spring of 2021, 93 eDiscovery Business Confidence Survey participants...

Een plons van optimisme? Voorjaar 2021 Resultaten van eDiscovery Bedrijfsvertrouwen

This is the twenty-second quarterly eDiscovery Business Confidence Survey conducted by...