Sun. Mar 26th, 2023
  en flag
  nl flag
  fr flag
  de flag
  pt flag
  es flag

  Een artikel van Rob Robinson

  Deze zomer budgettaire beperkingen betreffen eDiscovery Professionals

  De eDiscovery Business Confidence Survey is een niet-wetenschappelijke driemaandelijkse enquête die is ontworpen om inzicht te geven in het bedrijfsbetrouwbaarheidsniveau van personen die in het eDiscovery ecosysteem werken. De enquête bestaat uit negen fundamentele meerkeuzevragen die gericht zijn op factoren die verband houden met de creatie, levering en consumptie van eDiscovery producten en services. Daarnaast bevat de enquête drie optionele vragen die gericht zijn op de bedrijfsoperationele statistieken van uitstaande dagen (DSO), maandelijkse recurring omzet (MRR) en inkomstenverdeling over klantenbases.

  Ingeleid in januari 2016, tot op heden is de enquête vijftien keer toegediend met 1.621 individuele antwoorden. De enquête staat open voor juridische, zakelijke en informatietechnologieprofessionals die actief zijn in het eDiscovery ecosysteem en individuen worden uitgenodigd om deel te nemen in de eerste plaats via directe e-mailuitnodigingen.

  De laatste enquête werd uitgevoerd in de zomer van 2019 en had 173 respondenten in rollen waaronder executive leadership (27,2%), operationeel management (37,6%) en tactische executie (35,3%).

  Een van de vragen in de driemaandelijkse enquête vraagt deelnemers om te kiezen uit een lijst van zes onderwerpen die volgens hen mogelijk de meeste impact hebben op hun eDiscovery bedrijf in de komende zes maanden. De gepresenteerde onderwerpen zijn onder meer:

  Begrotingsbeperkingen

  Verhoging van soorten gegevens

  Beveiliging van gegevens

  Verhoging van de hoeveelheid gegevens

  Gebrek aan personeel

  Ontoereikende technologie

  Hoewel het niet allesomvattend is, biedt de lijst van issues een realistisch overzicht van potentiële gebieden die een directe en voortdurende impact lijken te hebben op het bedrijf van eDiscovery.

  Op basis van de geaggregeerde resultaten van eerdere enquêtes, kunnen de volgende bevindingen en in kaart gemaakte overzichten van antwoorden op de vraag van problemen die van invloed zijn op het bedrijfsleven nuttig zijn om de collectieve mentaliteit van veel experts in de sector te begrijpen met betrekking tot deze kwesties en hun impact op het bedrijf van eDiscovery.

  Zeven belangrijke bevindingen in de zomer van 2019

  In de zomer van 2019 beschouwde 27,2% van de respondenten toenemende budgettaire beperkingen als potentieel de grootste zakelijke impact op hun bedrijf in de komende zes maanden. Dit percentage is de hoogste van alle zorgen vertegenwoordigd in de enquête en is ook de achtste keer in vijftien enquêtes dat dit probleem is beoordeeld als de top zorg. (grafieken 1 en 2)

  Het percentage respondenten dat budgettaire beperkingen als bedrijfszorg beschouwde, nam in het laatste kwartaal aanzienlijk toe en nam als bezorgdheid toe met 6,6% van 20,6% in het voorjaar van 2019 tot 27,2% in de zomer van 2019. (Grafiek 3)

  Toenemende datavolumes blijven een grote zorg voor eDiscovery professionals. 22,5% van de respondenten in de zomerenquête beschouwde datavolumeuitdagingen als potentieel een aanzienlijke impact op het bedrijfsleven in de komende zes maanden. Dit is een lichte daling ten opzichte van het voorgaande kwartaal, toen deze bezorgdheid werd beschouwd als de grootste zorg voor potentiële gevolgen voor het bedrijfsleven in de komende zes maanden. (Grafiek 4)

  Het percentage respondenten dat de impact van toenemende soorten gegevens als een topzakelijke kwestie beschouwde, nam in het laatste kwartaal licht toe en wordt nu gezien als de grootste zorg door 20,8% van de enquêterespondenten in de zomer 2019. Dit is het derde kwartaal op rij, deze bezorgdheid is toegenomen en blijft een kritische zorg voor de deelnemers aan de enquête. (Grafiek 5)

  De impact van een gebrek aan personeel op de bedrijfsprestaties van eDiscovery is in het laatste kwartaal licht toegenomen en is voor 12,7% van de respondenten de grootste zorg. Dit is ook het derde kwartaal op rij dit probleem is toegenomen als een zorg voor enquêterespondenten. (Grafiek 6)

  Het percentage respondenten dat de impact van gegevensbeveiliging als een topzakelijke kwestie beschouwde, daalde met 3,4% ten opzichte van het laatste kwartaal en wordt nu door 11,6% van de respondenten als de grootste zorg beschouwd. (Grafiek 7)

  In de zomer van 2019 daalde de impact van ontoereikende technologie als de top business issue 3,1% ten opzichte van het laatste kwartaal en wordt nu door slechts 5,2% van de respondenten als de grootste zorg beschouwd. Dit is de laagste beoordeling van dit probleem als een zorg van enquêterespondenten sinds het begin van de enquête en de laagste beoordeling van enige bezorgdheid sinds het begin van de enquête. (Grafiek 8)

  Gezien vijftien kwartalen van de resultaten van 2016 tot 2019

  Vanuit een top issue perspectief, worden de volgende potentiële problemen en het aantal kwartaalkeren dat ze zijn beschouwd als de belangrijkste zorg van enquêterespondenten gedeeld om context te creëren met betrekking tot de cyclische zorgen van eDiscovery professionals.

  Budgettaire beperkingen: De top betreft acht keer in vijftien kwartalen (3x Winter*, 2x Lente, 2x Zomer, 1x Herfst).

  Toenemende hoeveelheden gegevens: De top betreft zes keer in vijftien kwartalen (2x Winter*, 2x Lente, 1x Zomer, 1x Herfst).

  Gegevensbeveiliging: Nooit gerangschikt als de belangrijkste zorg.

  Toenemende soorten gegevens: De top betreft twee keer in vijftien kwartalen (1x zomer, 1x herfst).

  Gebrek aan personeel: Nooit gerangschikt als de top zorg.

  Ontoereikende technologie: Nooit gerangschikt als de belangrijkste zorg.

  * Top zorg band tussen budgettaire beperkingen en toenemende volumes van gegevens in de winter van 2017.

  Enquête grafieken

  (Grafieken kunnen worden uitgebreid voor gedetailleerde weergave)

  Grafiek 1: Een geaggregeerd overzicht van problemen die van invloed zijn op de prestaties van eDiscovery Business

  1 — Problemen die van invloed zijn op de prestaties van eDiscovery

  Grafiek 2: Een overzicht van problemen die van invloed zijn op de prestaties van eDiscovery Business in de zomer 2019

  2 — Problemen die van invloed zijn op de prestaties van eDiscovery

  Grafiek 3: Een overzicht van het percentage respondenten dat budgettaire beperkingen ziet als het hoogste probleem dat van invloed is op eDiscovery Business

  3 — Impact van budgettaire beperkingen op eDiscovery Business

  Grafiek 4: Een overzicht van het percentage respondenten dat toenemende hoeveelheden gegevens bekijkt als het hoogste probleem dat van invloed is op eDiscovery Business

  7 — Impact van toenemende hoeveelheden gegevens op eDiscovery Business

  Grafiek 5: Een overzicht van het percentage respondenten dat toenemende soorten gegevens bekijkt als het hoogste probleem dat van invloed is op eDiscovery Business

  6 — Impact van toenemende soorten gegevens op eDiscovery Business

  Grafiek 6: Een overzicht van het percentage respondenten dat gebrek aan personeel ziet als het hoogste probleem dat van invloed is op eDiscovery Business

  8 — Impact van gebrek aan personeel op eDiscovery Business

  Grafiek 7: Een overzicht van het percentage respondenten dat gegevensbeveiliging als topprobleem van eDiscovery Business bekijkt

  4 — Impact van gegevensbeveiliging op eDiscovery Business

  Grafiek 8: Een overzicht van het percentage respondenten dat ontoereikende technologie als het topprobleem van eDiscovery Business beschouwde

  5 — Impact van ontoereikende technologie op eDiscovery Business

  Lopende lijst van enquêteresultaten

  Zomer 2019 Survey (1 juli - 17 juli 2019)

  Voorjaar 2019 Enquête (1 april - 18 april 2019)

  Winter 2019 Survey (27 december 18 - 10 januari 2019)

  Herfst 2018 Survey (14 oktober - 26 oktober 2018)

  Zomer 2018 Survey (4 juli - 24 juli 2018)

  Voorjaar 2018 Survey (7 april - 20 april 2018)

  Winter 2018 Survey (24 december 17 - 15 januari 2018)

  Herfst 2017 Survey (5 oktober - 17 oktober 2017)

  Zomer 2017 Survey (6 juli - 31 juli 2017)

  Voorjaarsenquête 2017 (14 april - 1 mei 2017)

  Winter 2017 Survey (20 januari — 6 februari 2017)

  Herfst 2016 Survey (11 oktober — 1 december 2016)

  Zomer 2016 Survey (1 augustus — 31 augustus 2016)

  Voorjaarsenquête 2016 (1 mei — 31 mei 2016)

  Winter 2016 Survey (15 februari — 29 februari 2016)

  Grafiek 9: Overzicht deelnemer enquête

  9 — Enquête Respondenten (Individueel en geaggregeerd overzicht)

  Bron: ComplexDiscovery