Een zomerse traktatie voor het eDiscovery Ecosysteem? AWS kondigt algemene beschikbaarheid van AWS Snowcone aan

“Thousands of our customers have found AWS Snowball devices to be ideal for collecting data and running applications in remote and harsh environments. Since 2015, customer use of Snowball devices has greatly increased, as has their need for an even smaller device with even greater portability,” said Bill Vass, VP of Storage, Automation and Management Services, AWS. “With more applications running at the edge for an expanding range of use cases, like analyzing IoT sensor data and machine learning inference, AWS Snowcone makes it easier to collect, store, pre-process, and transfer data from harsh environments with limited space to AWS for more intensive processing.”

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Opmerking van de redactie: AWS Snowcone is eind vorige week aangekondigd door Amazon Web Services (AWS),'s werelds meest gebruikte cloudplatform, en is een klein, ultradraagbaar, robuust en beveiligd edge computerapparaat voor het verzamelen, verwerken en verplaatsen van gegevens naar AWS vanuit losgekoppelde omgevingen. Gezien de recente verschuiving in het eDiscovery ecosysteem van on-site naar externe operaties, kan dit apparaat een interessante optie bieden voor advocatenkantoren en juridische afdelingen die gegevens van externe omgevingen naar AWS willen verzamelen, opslaan, voorbewerken en overbrengen voor intensievere verwerking.

Persaankondiging via Business Wire

AWS kondigt algemene beschikbaarheid van AWS Snowcone aan

Vandaag [17 juni 2020] kondigde Amazon Web Services, Inc. (AWS), een bedrijf op Amazon.nl (NASDAQ: AMZN), AWS Snowcone aan, een nieuw klein, ultradraagbaar, robuust en beveiligd apparaat voor computergebruik en gegevensoverdracht. AWS Snowcone is minder dan 5 lbs en in staat om in een standaard mailbox of een kleine rugzak te passen, het kleinste lid van de AWS Snow Family of devices, waardoor klanten gegevens kunnen verzamelen, lokaal verwerken en verplaatsen naar AWS ofwel offline (door het apparaat naar AWS te verzenden) of online (met behulp van AWS DataSync om de gegevens naar AWS via het netwerk). AWS Snowcone is gebouwd om bestand te zijn tegen zware omstandigheden en is ontworpen voor verschillende gebruiksgevallen in omgevingen buiten het traditionele datacenter die geen consistente netwerkconnectiviteit hebben en/of draagbaarheid vereisen, waaronder gezondheidszorg, industriële IoT, drones, tactische edge computing, contentdistributie, gegevensmigratie, het maken van video-inhoud en transport. Om aan de slag te gaan met AWS Snowcone, ga naar:

Miljoenen klanten hebben toepassingen die afhankelijk zijn van AWS voor gegevensverwerking, analyse, opslag, IoT en machine learning. Edge-computertoepassingen (zoals machinelearning-gevolgtrekking, industriële IoT en autonome machines) maken de behoefte van klanten om gegevens vast te leggen, te verwerken en te analyseren dichter bij eindgebruikers en apparaten te brengen. Het uitvoeren van toepassingen in niet-verbonden omgevingen of verbonden edge-locaties kan een uitdaging zijn omdat deze locaties vaak de ruimte, stroom en koeling in datacenters missen. Vandaag de dag gebruiken klanten de AWS Snow Family (een verzameling fysieke apparaten die zijn ontworpen om buiten het datacenter te draaien en variërend in grootte van AWS Snowball van de koffer tot de 45 voet lange robuuste scheepvaart container AWS Snowmobile) om gegevens te verzamelen en te verwerken, lokale computertoepassingen uit te voeren en te verplaatsen grote hoeveelheden gegevens van logbestanden, digitale media, genomische gegevens en sensorgegevens van aangesloten apparaten tot AWS. Aangezien klanten het bereik van hun cloudinfrastructuur willen uitbreiden naar meer randlocaties, komen er nieuwe use cases voor edge computing in meer situaties zoals voertuigen (land, zee en lucht), industriële activiteiten en afgelegen en sobere locaties waarvoor een robuust en veilig apparaat nodig is met nog meer draagbaarheid en een kleinere vormfactor dan de AWS Snow Family apparaten traditioneel heeft verstrekt.

AWS Snowcone biedt maximale flexibiliteit voor geavanceerde computeromgevingen en biedt een klein, ultradraagbaar, robuust en militair niveau veilig apparaat om toepassingen uit te voeren en gegevens naar AWS te migreren. AWS Snowcone meet 23 cm x 15 cm x 8 cm en weegt 2,1 kg. Het apparaat past gemakkelijk in een rugzak of boodschappentas, standaard brievenbus of elk type voertuig en is licht genoeg om door een drone te worden gedragen. AWS Snowcone kan gegevens offline naar AWS verplaatsen door het apparaat te verzenden (met behulp van het E-Ink-verzendlabel) en online via Ethernet of Wi-Fi met AWS DataSync, die zijn geïntegreerd in het apparaat. AWS Snowcone beschikt over 2 CPU's, 4 GB geheugen, 8 TB opslagruimte en USB-C-voeding (of optionele batterij). AWS Snowcone is ontworpen om te werken in extreme omgevingen of losgekoppelde externe locaties (inclusief olieplatforms, eerste responder voertuigen, militaire operaties, fabrieksvloeren, afgelegen kantoren, ziekenhuizen of bioscopen) gedurende lange tijd zonder traditionele datacenteromstandigheden. Met ondersteuning voor AWS IoT Greengrass, de mogelijkheid om Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) -instanties uit te voeren en ruime lokale opslag, kan AWS Snowcone worden gebruikt als een IoT-hub, gegevensaggregatiepunt, toepassingsmonitor of lichtgewicht analyse-engine.

„Duizenden van onze klanten hebben ontdekt dat AWS Snowball apparaten ideaal zijn voor het verzamelen van gegevens en het uitvoeren van applicaties in externe en ruwe omgevingen. Sinds 2015 is het gebruik door de klant van Snowball apparaten sterk toegenomen, evenals hun behoefte aan een nog kleiner apparaat met nog grotere draagbaarheid”, aldus Bill Vass, VP of Storage, Automation and Management Services, AWS. „Met meer toepassingen die aan de rand draaien voor een groter aantal gebruiksgevallen, zoals het analyseren van IoT-sensorgegevens en machinelearning-gevolgtrekking, maakt AWS Snowcone het eenvoudiger om gegevens te verzamelen, op te slaan, vooraf te verwerken en over te dragen van ruwe omgevingen met beperkte ruimte naar AWS voor intensievere verwerking.”

Net als andere AWS Snow Family-apparaten worden alle gegevens op AWS Snowcone versleuteld met 256-bits sleutels van militaire kwaliteit die klanten kunnen beheren met behulp van de AWS Key Management Service (KMS). Daarnaast bevat AWS Snowcone anti-sabotage en manipulatie-evidente functies om ervoor te zorgen dat gegevens op het apparaat veilig blijven tijdens het transport. AWS Snowcone voldoet aan strenge robuustheid normen (het voldoet aan ISTA-3A, ASTM D4169 en MIL-STD-810G normen) voor vrije val schokken en operationele trillingen. Het apparaat is stofdicht en waterbestendig (het voldoet aan de IP65 International Protection Marking IEC-norm). AWS Snowcone heeft een breed bedrijfstemperatuurbereik van bevriezing (0 graden C/32 graden F) tot woestijnachtige omstandigheden (38 graden C/100 graden F) en is bestand tegen nog zwaardere temperaturen bij opslag of verzending (-32 graden C/-25,6 graden F tot 63 graden C/145,4 graden F). Het instellen van een AWS Snowcone duurt slechts 3 klikken, en zodra het is ingesteld, wordt het apparaat gemakkelijk gebruikt en beheerd via een gebruiksvriendelijke grafische interface. AWS Snowcone is beschikbaar in de AWS-regio's VS - oost (Noord-Virginia) en US West (Oregon), met beschikbaarheid gepland in extra AWS-regio's in de komende maanden.

Deluxe Entertainment Services (Deluxe) is's werelds toonaangevende bedrijf voor videocreatie naar distributie dat wereldwijde, end-to-end services en technologie aanbiedt. „Ons werk met AWS is een fundamenteel onderdeel van de strategie van Deluxe. Eén VZN, onze nieuwe cloud-gebaseerde IP-leveringsoplossing, is een sprong in innovatie voor digitale filmdistributie die de afgelopen tien jaar stagneert, waardoor niet alleen de economie van de filmdistributie voor exposanten en studio's over de hele wereld fundamenteel verandert, maar ook nieuwe theatrale ervaringen voor kijkers ook,” aldus Andy Shenkler, Chief Product and Technology Officer, Deluxe. „De combinatie van AWS Snowcone, AWS DataSync en Amazon S3 is essentieel voor One VZN — de collectieve diensten onderscheiden zich vandaag van alle andere cloud-aanbiedingen. Het veilige, compacte AWS Snowcone-apparaat, in combinatie met de krachtige cloud-gebaseerde oplossingen van Deluxe, creëert een echt gedifferentieerde oplossing van de industrie.”

SmugMug+Flickr is's werelds grootste en meest invloedrijke fotografie-gerichte platform. „SmugMug bewaart al meer dan tien jaar miljarden foto's en video's voor onze miljoenen gebruikers op een toegankelijke, beschikbare en veilige manier met Amazon S3. Met de introductie van AWS Snowcone hebben onze klanten nu een klein, ultradraagbaar apparaat met 8 terabytes opslagruimte waarmee ze meer inhoud kunnen vastleggen tijdens een foto- of videoshoot, de gegevens lokaal kunnen verwerken en deze sneller dan ooit naar de cloud kunnen uploaden”, Don MacAskill, CEO en Chief Nerd, SmugMug en Flickr. „AWS Snowcone's kleine vormfactor en robuuste, veilige ontwerp stelt ons in staat om deze apparaten eenvoudig naar klanten te verzenden, zodat ze naadloos hun kostbare en waardevolle media kunnen kopiëren en behouden, of het nu in het comfort van hun eigen huis of op een shoot off the grid in jungles, woestijnen, bossen, bergen, in het midden van de oceaan, en zelfs in drone gebruik gevallen. Klanten kunnen het apparaat vervolgens terugsturen naar AWS of het apparaat behouden voor meerdere opnamen terwijl ze hun gegevens online overzetten met AWS DataSync. AWS Snowcone helpt onze gebruikers en fotografen moeiteloos en flexibel hun passie, werk en inspiratie met elkaar te delen door gebruik te maken van het SmugMug-platform.”

Federated Wireless leidt de industrie in de ontwikkeling van gedeelde spectrum Citizens Broadband Radio Service (CBRS) mogelijkheden. Het partnerecosysteem van het bedrijf omvat meer dan 40 apparaatfabrikanten, samen met cloudedge-partners, die zich inzetten om samen te werken voor de ontwikkeling van CBRS-services. „De combinatie van AWS Snowcone en de Federated Wireless Connectivity-as-a-Service private draadloze oplossing maakt een uitgebreide verscheidenheid aan nieuwe bedrijfsmodellen en indoor en outdoor scenario's mogelijk aan de rand van de cloud, en zelfs buiten de rand van het netwerk,” aldus Iyad Tarazi, President en CEO van Federated Draadloos. „De kleine vormfactor en de robuuste mogelijkheden van Snowcone bieden ons meer flexibiliteit in onze technologiearchitectuur. De vereenvoudigde, innovatieve levering en bewezen cloudmogelijkheden van de gecombineerde oplossing bieden organisaties van alle soorten en maten de beveiliging, rekenkracht, draagbaarheid en mobiliteit die ze nodig hebben om hun meest dringende bedrijfs- en operationele doelstellingen te bereiken.”

Novetta is een bedrijf met geavanceerde analyseoplossingen dat zich richt op missiesucces voor haar klanten in de publieke sector, defensie, intelligentie en federale wetshandhavingsgemeenschappen. „AWS is toonaangevend in de ontwikkeling van praktische, bedrijfsklare geavanceerde computertechnologie die we gebruiken om oplossingen te ontwikkelen om onze publieke klanten te helpen levens te redden. AWS Snowcone is een geweldig voorbeeld van AWS innovatie voor de rand”, aldus Rob Sheen, Senior Vice President Client Operations bij Novetta. „Snowcone biedt ons een robuust, veilig en draagbaar edge-computerplatform dat we kunnen gebruiken in noodzones en sobere randlocaties. In onze recente veldoefeningen heeft Snowcone bewonderenswaardig gepresteerd als sensorhub aan de rand om mensen en assets in een rampzone te volgen.”

CommScope verlegt de grenzen van technologie om's werelds meest geavanceerde bekabelde en draadloze netwerken te creëren. „Bedrijven die particuliere LTE-netwerken willen implementeren en eenvoudige, eenvoudige installatieoplossingen nodig hebben, zullen AWS Snowcone, gekoppeld aan de CommScope CBRS-portfolio, fungeren als een optimale koppeling bij het oplossen van zakelijke uitdagingen. Snowcone is perfect geschikt voor het opstarten van 100s edge netwerkapparaten met private LTE-mobiliteit”, aldus Upendra Pingle, Vice President, Distributed Coverage en Capacity Solutions, CommScope. „Als AWS-technologiepartner zullen de CBRS-oplossingen van CommScope, waaronder ons Spectrum Access System en Radio Access Network aanbod, eenvoudig integreren voor snelle, wrijvingsloze implementaties die gebruikers volledige controle geven over hun gegevens. Het Snowcone-apparaat stelt ons in staat om verdere innovaties in onze CBRS-oplossingen te blijven stimuleren en tegelijkertijd de toegangsdrempel voor private LTE-netwerken te transformeren.”

Over Amazon Web Services

Amazon Web Services is al 14 jaar's werelds meest uitgebreide en breed geadopteerde cloudplatform. AWS biedt meer dan 175 volledig uitgeruste services voor compute, opslag, databases, netwerken, analyses, robotica, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI), Internet of Things (IoT), mobiel, beveiliging, hybride, virtuele en augmented reality (VR en AR), ontwikkeling van media en toepassingen, implementatie, en beheer van 76 beschikbaarheidszones (AZ's) binnen 24 geografische regio's, met aangekondigde plannen voor negen extra beschikbaarheidszones en nog drie AWS-regio's in Indonesië, Japan en Spanje. Miljoenen klanten, waaronder de snelst groeiende startups, grootste ondernemingen en toonaangevende overheidsinstanties, vertrouwen AWS om hun infrastructuur te voorzien, flexibeler te worden en de kosten te verlagen. Ga voor meer informatie over AWS naar aws.amazon.com.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: klantobsessie in plaats van concurrent focus, passie voor uitvinding, inzet voor operationele excellentie en langetermijndenken. Klantrecensies, 1-Click-winkelen, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire-tablets, Fire TV, Amazon Echo en Alexa zijn enkele van de producten en services die door Amazon zijn ontwikkeld. Ga voor meer informatie naar amazon.com/about en volg @AmazonNews.

Lees de volledige release op AWS Aankondigt algemene beschikbaarheid van AWS Snowcone

Aanvullend lezen

NIST kijkt naar de zwarte doos van computer- en mobiele telefoon forensisch onderzoek

Amazon kondigt algemene beschikbaarheid van Textract aan

Bron: ComplexDiscovery

Gezamenlijk Cybersecurity Advisory van de CISA, FBI en NSA over BlackMatter Ransomware

This Joint Cybersecurity Advisory from the CISA, FBI, and NSA provides...

Geheimen bewaren? Ransomware-trends in Bank Secrecy Act Gegevens tussen januari 2021 en juni 2021

According to a recently published report, the U.S. Treasury's Financial Crimes...

Een geografische afbeelding: Ransomware-aanvallen in de Verenigde Staten tussen 2018 en vandaag

Published by Comparitech, a pro-consumer website providing information, tools, reviews, and...

Aanbevelingen voor het beperken van het risico op softwareklekken: NIST Secure Software Development Framework

This draft document from NIST on a proposed secure software development...

Consilio voltooit de overname van juridische advies⸺- en e-Discovery Business Units van Special Counsel van Adecco

According to Andy Macdonald, CEO of Consilio, “Consilio’s acquisition of D4...

Cellebrite verwerft digitale aanwijzingen

According to Cellebrite CEO Yossi Carmil, “We are pleased to announce...

iCONECT verwerft Ayfie Inspector Artificial Intelligence Codebase

According to Ian Campbell, CEO of iCONECT, “Direct access to the...

eDiscovery Fusies, overnames en investeringen in Q3 2021

From Ipro and Disco to Nuix and Lighthouse, the following findings,...

A New Era in eDiscovery? Framing Market Growth Through the Lens of Six Eras

There are many excellent resources for considering chronological and historiographical approaches...

Een eDiscovery Market Size Mashup: 2020-2025 Wereldwijd overzicht van software en services

While the Compound Annual Growth Rate (CAGR) for worldwide eDiscovery software...

De basislijn resetten? EDiscovery Marktgrootte aanpassingen voor 2020

An unanticipated pandemeconomic-driven retraction in eDiscovery spending during 2020 has resulted...

Thuis of weg? eDiscovery Collection Market Overwegingen voor afmetingen en prijzen

One of the key home (onsite) or away (remote) decisions that...

Vijf geweldige lezingen over Cyber, Data en Legal Discovery voor september 2021

From countering ransomware to predictive coding and packaged services, the September...

Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor augustus 2021

From the interplay of digital forensics in eDiscovery to collecting online...

Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor juli 2021

From considerations for cyber insurance and malware to eDiscovery business confidence...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor juni 2021

From remediating cyberattacks to eDiscovery pricing, the June 2021 edition of...

Oogsttijd? eDiscovery Operationele Metrics in het najaar van 2021

In the fall of 2021, 67 eDiscovery Business Confidence Survey participants...

Ongewoon heet? Najaar 2021 eDiscovery Resultaten van onderzoek naar bedrijfsvertrouwen

Since January 2016, 2,595 individual responses to twenty-four quarterly eDiscovery Business...

Nog meer keepers? Voorspellende coderingstechnologieën en protocollen enquête — Resultaten van herfst 2021

From the most prevalent predictive coding platforms to the least commonly...

Gloeiende verwachtingen? Achttien waarnemingen over het vertrouwen van eDiscovery in de zomer van 2021

In the summer of 2021, 63.3% of survey respondents felt that...