EY kondigt voltooiing van de overname van Pangea3 Legal Managed Services aan

The acquisition significantly grows the existing EY Law service offerings. With Pangea3, more than 1,100 legal project managers, services professionals and technologists join EY, bringing the total number of EY Law professionals across the globe to 3,500. The acquisition will enhance EY technology-enabled LMS in the three core areas of contract life cycle management, regulatory risk and compliance, and investigations.

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Persaankondiging van EY

EY vandaag [3 juni 2019] kondigt de afsluiting van de overname van de Pangea3 Legal Managed Services (LMS) -activiteiten van Thomson Reuters aan. Samen met de recente overname van Riverview Law betekent dit dat EY in meer dan 80 rechtsgebieden de eerste organisatie is met dienstenaanbod waaronder juridisch functieadvies, toonaangevende LMS en juridische technologie naast juridische adviesdiensten waar toegestaan.

De overname vergroot het bestaande EY Law dienstenaanbod aanzienlijk. Met Pangea3 sluiten meer dan 1.100 juridische projectmanagers, serviceprofessionals en technologen zich aan bij EY, waardoor het totale aantal EY Law professionals over de hele wereld op 3.500 komt. De overname zal LMS op basis van EY-technologie versterken op de drie kerngebieden: levenscyclusbeheer van contracten, regelgevingsrisico's en naleving, en onderzoeken.

Kate Barton, vicevoorzitter van EY Global — Tax, zegt:

„Bedrijven willen hun juridische afdelingen transformeren. Cutting edge technologie, processen en de juiste mensen die juridische functies meer holistisch kunnen integreren in het bedrijf zijn de sleutel tot deze transformatie. Deze overname verdiept de EY bank van bekwame middelen om bedrijven te helpen hun juridische afdelingen te moderniseren en tot het optimale operationele model te komen.”

De overname ondersteunt de groei van het EY LMS-aanbod door middelen en mogelijkheden uit te breiden, juridische procesautomatisering en een dienstenmodel over de hele wereld aan te bieden. Deze mogelijkheden zullen ook meetbare efficiëntieverbeteringen introduceren en klanten helpen hun juridische afdelingen te transformeren en betekenisvolle waarde te leveren aan hun bedrijf.

Jeff Banta, mede-leider van EY Global Law, zegt:

„Naast het verlagen van de kosten en het stimuleren van efficiëntie, erkennen juridische afdelingen dat de toekomst ligt in het nauw aansluiten bij een bredere bedrijfstransformatie. Door de overname van Pangea3 zijn de diensten van EY Law goed gepositioneerd om gebruik te maken van een brede ervaring op het gebied van professionele dienstverlening om wereldwijd een consistent, marktleidend aanbod te creëren dat de juridische functies van de toekomst zal vormgeven.”

Pangea3 is bekend om zijn hoogwaardige oplossingen en een consistente industrieprijs winnaar, en was de oorspronkelijke pionier op het gebied van alternatieve juridische diensten. Pangea3 is aanzienlijk gegroeid binnen Thomson Reuters en heeft 15 jaar ervaring, actief in acht centra wereldwijd. Het beschikt over een diepgaande technologische ervaring, meertalige mogelijkheden en een „follow-the-sun” model, dat juridische workflow en kwaliteitscontrole ondersteunt.

Eric Laughlin, Managing Director Legal Managed Services, Ernst en Young LLP, zegt:

„Het serviceaanbod van EY Legal Operations staat nu aan de allernieuwste kant op het gebied van juridisch beheerde dienstverlening voor ondernemingen en biedt diepgaande domeinkennis, processtrengheid en schaal om bedrijfstransformatie te begeleiden en te implementeren. De combinatie van juridisch advies en nu, met Pangea3, juridisch beheerde diensten, stelt EY in staat om nog meer op maat gemaakte diensten te creëren om klanten te helpen hun meest urgente uitdagingen aan te gaan.”

Meer weten over EY Legal Operations?

Lees de volledige release op EY kondigt de voltooiing van Pangea3 Legal Managed Services Acquisition aan

Aanvullend lezen

Een verkorte blik op het bedrijf van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

Een Running List van Industrie M en A+I-gerelateerde aankondigingen

Bron: ComplexDiscovery