Thu. Feb 9th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  1. syyskuuta 2022

  Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Layne Philipson, George Barros, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentti Vladimir Putin toisti väärän kehystyksensä Venäjän provosoimattomasta hyökkäyksestä Ukrainaan puolustavana operaationa Venäjän suojelemiseksi syyskuussa 1.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan joukot jatkoivat Venäjän logististen solmujen ja avainasemien kohdistamista koko Khersonin alueella Etelä-Ukrainassa meneillään olevan vastahyökkäyksen tueksi..

  Venäläiset milbloggaajat toistivat väitteet, joiden mukaan Ukrainan joukot taistelevat neljällä etenemisakselilla Länsi-Khersonin alueella.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä luoteeseen Slovjanskista, etelään ja koilliseen Bakhmutista, ja luoteeseen ja lounaaseen Donetskin kaupungista.

  Venäjän viranomaiset kärjistivät väitteitä siitä, että Ukrainan joukot uhkaavat sekä Zaporizhzhian ydinvoimalaa (ZNPP) että vasta saapunutta Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) valtuuskuntaa ZNPP:n alueella.

  Venäjän 3. armeijakunta jatkaa muodostamistaan Donbasin lähettämistä varten.

  Venäjän miehitysviranomaiset tunnustavat todennäköisesti yhä enemmän kyvyttömyytensä järjestää menestyksekkäästi huijauskansanäänestyksiä Ukrainan miehitetyillä alueilla Venäjän sotilaallisten epäonnistumisien ja Ukrainan jatkuvan vastarinnan vuoksi miehitetyillä alueilla.

  Lue koko päivitys.

  31. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainalaisten ja lännen ei pitäisi joutua Venäjän tiedotusoperaatioihin, joissa Ukrainan vastahyökkäys Khersonin alueella on epäonnistunut melkein välittömästi tai jotka kuvaavat Ukrainaa länsimaisten mestareiden avuttomana nukkeena sen käynnistämisessä tällä hetkellä..

  Keskeiset takeaways

  Venäjän puolustusministeriö ja venäläiset milbloggaajat aloittivat tiedotusoperaation, jossa Ukrainan vastahyökkäys julistettiin epäonnistuneeksi lähes heti sen käynnistyttyä. On aivan liian aikaista arvioida vastahyökkäyksen etenemistä, kuitenkin, jota on todennäköisesti vaikea arvioida lyhyellä aikavälillä, jos se perustuu heikkoon ja väärään suuntaan.

  Venäjän miehitysviranomaiset asettavat ukrainalaisille opiskelijoille opetussuunnitelman, jonka tarkoituksena on poistaa käsitys Ukrainan kansallisesta identiteetistä, nimenomaisesti Venäjän presidentin Vladimir Putinin puheiden ja kirjoitusten mukaisesti, joissa väitetään väärin, että Ukraina on osa Venäjää, ja että ukrainalainen identiteetti oli Neuvostoliiton keksintö.

  G7-maiden ydinsulkujohtajaryhmä tuomitsi Venäjän yritykset irrottaa Zaporižžian ydinvoimala Ukrainan sähköverkosta ”mahdottomiksi hyväksyä” ennen Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n valtuuskunnan saapumista laitokseen.

  Venäjän joukot tekivät rajoitetun maahyökkäyksen Harkovan kaupungin pohjoispuolella.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Bakhmutin eteläpuolella ja Donetskin kaupungin länsilaitamilla.

  Venäjän nimittämät virkamiehet Krimillä alkoivat ”rekonstruoida” ilmapuolustusjärjestelmiä pienempien kohteiden torjumiseksi vastauksena toistuviin drone-iskuihin niemimaalla. Venäjän virkamiehet vahvistavat todennäköisesti Krimin ilmapuolustusta muiden teattereiden kustannuksella.

  Zabaykalsky Krai ilmoitti ”Daursky” vapaaehtoisen insinööri-sapper-pataljoonan muodostamisesta.

  Ukrainalaiset partisaanit tekivät improvisoidun räjähteen (IED) hyökkäyksen ”Yhdessä Venäjän kanssa” -poliittisen järjestön päämajaan Berdjanskissa Zaporizhian alueella, jossa miehitysviranomaiset olivat tiettävästi valmistautumassa huijauskansanäänestyksiin.

  Lue koko päivitys.

  30. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, George Barros, Grace Mappes ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan joukot alkoivat lyödä venäläisiä ponttonilauttoja Dnipro-joen yli elokuussa 29, mikä on sopusoinnussa Ukrainan vastahyökkäyksen alkamisen kanssa. Lauttojen tuhoamisen vaikutukset ovat todennäköisesti lyhytaikaisempia kuin siltojen poistamisen vaikutukset, joten niihin hyökkääminen on järkevää yhdessä aktiivisen maaoperaation kanssa.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäyksiä maahyökkäyksillä ja iskuilla venäläisiä kelloja vastaan Dnipro-joen yli. Ukrainan joukot saivat voittoja kentällä ja ovat alkaneet lyödä ponttonilauttoja joen yli.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin asettaa todennäköisesti lailliset ja sosiaaliset olosuhteet siirtymään joutuneiden ukrainalaisten pakottamiselle kulttuuriseen assimilaatioon Venäjällä heidän ukrainalaisen kulttuuri-identiteettinsä poistamiseksi.

  Venäjän joukot tekivät rajoitetun maahyökkäyksen Harkovan kaupungin pohjoispuolella.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Izyumista lounaaseen, Bakhmutin eteläpuolella, ja lähellä Donetskin kaupungin länsilaitamia.

  Venäjän joukot tekivät rajoitetun maahyökkäyksen Pohjois-Khersonin alueella.

  Nimetön Yhdysvaltain armeijan vanhempi virkamies totesi, että Yhdysvallat uskoo Venäjän ampuvan tykistöä asemista Zaporižžian ydinvoimalan ympärillä ja sen läheisyydessä.

  Venäjän miehitysviranomaiset jatkavat pyrkimyksiä integroida miehitetyn Ukrainan koulut väkisin Venäjän koulutusjärjestelmään ja laajentaa sosiaalisen valvonnan menetelmiä.

  Venäjän joukot jatkavat sotilaskaluston siirtämistä Krimille.

  Venäjän liittovaltion subjektit (alueet) jatkavat vapaaehtoisten pataljoonien rekrytointia ja lähettämistä.

  Venäjän miehitysviranomaiset ryhtyvät toimenpiteisiin ukrainalaisten koulujen integroimiseksi väkisin Venäjän koulutustilaan valmistautuakseen lähestyvään lukuvuoteen.

  Lue koko päivitys.

  29. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Angela Howard, Layne Philipson, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan armeijan virkamiehet ilmoittivat aloittavansa Ukrainan vastahyökkäyksen Khersonin alueella 29. elokuuta. Ukrainan virkamiehet kertoivat, että Ukrainan joukot ovat murtautuneet ensimmäisen puolustuslinjan Khersonin alueen määrittelemättömillä alueilla ja pyrkivät hyödyntämään Ukrainan HIMARS-lakkojen aiheuttamia venäläisten maaviestintälinjojen häiriöitä monien viikkojen ajan.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan armeijan virkamiehet ilmoittivat Ukrainan joukkojen aloittaneen vastahyökkäysoperaation Khersonin alueella 29. elokuuta.

  Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) pääjohtaja Rafael Mariano Grossi ilmoitti, että IAEA: n operaatio Zaporizhzhian ydinvoimalaitokseen lähti laitokselle.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja hyökkäyksiä Slovjanskin pohjoispuolella, kaakkoon Siverskistä, Bakhmutin eteläpuolella, ja Länsi-Donetskin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat pyrkimyksiään edetä Donetskin kaupungin ympäristössä.

  Venäjän joukot eivät suorittaneet vahvistettuja maahyökkäyksiä Koillis-Kharkivin alueella.

  Venäjän joukot tekivät rajoitetun maahyökkäyksen Luoteis-Khersonin alueella.

  Venäjän liittovaltion aiheet jatkoivat ponnisteluja uusien pataljoonien muodostamiseksi, houkutella uusia rekrytoituja, ja pakottaa varusmiehiä allekirjoittamaan sotilassopimuksia.

  Ukrainan partisaanitoiminta uhkaa edelleen Venäjän miehitysviranomaisten valvontaa miehitetyillä alueilla.

  Lue koko päivitys.

  28. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Layne Philipson, Angela Howard, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti kaksi asetusta elokuussa 27 ilmoitetussa pyrkimyksessä auttaa kansalaisuudettomia kansoja ja Donbasin ja Ukrainan asukkaita asumaan ja työskentelemään Venäjän federaatiossa.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi kaksi asetusta ilmoitetussa pyrkimyksessä auttaa kansalaisuudettomia kansoja ja Donbasin ja Ukrainan asukkaita asumaan ja työskentelemään Venäjän federaatiossa.

  Venäjän joukot suorittivat epäonnistuneita hyökkäysoperaatioita Slovjanskin luoteeseen.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Bakhmutista kaakkoon ja Donetskin kaupungin länsi- ja lounaaseen.

  Venäjän joukot tekivät rajoitetun maahyökkäyksen Harkovan kaupungin pohjoispuolella.

  Venäjän joukot eivät suorittaneet ilmoitettuja hyökkäysoperaatioita Khersonin tai Zaporizhžian alueella.

  Kreml todennäköisesti ohjasi Moskovaan läheisesti sidoksissa olevan tiedotusvälineen kritisoimaan Pietarin kuvernööriä Aleksandr Beglovia siitä, että se ei kannustanut rekrytointia vapaaehtoisten pataljoonien rekrytointiin kaupungin sisällä.

  Venäjän miehitysviranomaiset jatkoivat pyrkimyksiä helpottaa koulutusjärjestelmän integrointia Ukrainan miehitetyillä alueilla Venäjän standardien mukaisesti.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia 28. elokuuta - 1. syyskuuta 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 082822-090122

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery