Fri. Mar 24th, 2023
  en flag
  nl flag
  fr flag
  de flag
  pt flag
  es flag

  Noot van de redactie: Hoewel het niet direct wordt bijgehouden als onderdeel van het eDiscovery ecosysteem, benadrukt de aangekondigde investering in Axiom van Permira, een wereldwijde private equity onderneming, de aanhoudende interesse en affiniteit voor investeringen in de juridische dienstensector en in alternatieve juridische dienstverleners (ALSP) organisaties , waarvan er vele eDiscovery aanbiedingen aanbieden als onderdeel van hun portfolio van juridische diensten.

  Axiom kondigt strategische investeringen aan van de Permira-fondsen

  Aankondiging van de pers

  Axiom, de wereldleider in gespecialiseerd juridisch talent op aanvraag, en Permira, het wereldwijde private equity bedrijf, hebben vandaag [5 september 2019] aangekondigd dat ze een definitieve overeenkomst hebben gesloten waarbij een bedrijf dat wordt gesteund door de Permira-fondsen een aanzienlijke investering in Axiom zal doen. Het management team van Axiom, onder leiding van CEO Elena Donio, zal het bedrijf blijven leiden in hun huidige functies. De nieuwe investering zal Axiom ondersteunen terwijl het blijft groeien in de VS en internationaal, nieuwe serviceleveringsmogelijkheden lanceren en de voortdurende verschuiving van de juridische sector naar flexibele talentmodellen benutten.

  Al bijna 20 jaar leidt Axiom een revolutie in de juridische sector door de traditionele keuze tussen advocatenkantoren en in-house teams te verstoren. Vandaag combineert het bedrijf zijn platform van meer dan 2.000 ervaren advocaten met diensten die klanten in staat stellen een flexibele laag on-demand talent rond hun kernteams te wikkelen. Door een eigen carrière te omarmen, komen er elk jaar meer advocaten bij Axiom dan welk advocatenkantoor dan ook. Axiom werkt met meer dan de helft van de Fortune 100 en is momenteel actief in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Hong Kong en Singapore.

  Elena Donio, Chief Executive Officer van Axiom, zei: „Onze industrie is in de begindagen van een complete transformatie, weg van het historische advocatenkantoor paradigma naar wendbare, technologie-aangedreven oplossingen. Axiom heeft die transformatie geleid, en dit partnerschap gaat over het voorbereiden op snellere innovatie, meer ontwrichting en het uitbreiden van onze voorsprong.

  „We zijn blij met de steun van een ervaren partner als Permira. Samen kunnen we de groei versnellen, onze service propositie voor klanten verdiepen en bieden we nog grotere carrièremogelijkheden voor de advocaten op ons platform en onze teamgenoten.”

  Mark Harris, de oprichter en voorzitter van Axiom, voegde eraan toe: „Dit is een krachtige unie, perfect getimed. Het werk dat Elena en het team doen om Axiom en de industrie naar de toekomst te brengen, is nu op turbo-boost.”

  „We zijn verheugd om samen te werken met Elena en Axiom. Permira's filosofie is om categorie-definiërende merken te steunen, waar een door technologie geleide thesis enorme waarde kan ontsluiten. Axiom creëerde de categorie voor juridisch talent op aanvraag voor de onderneming en onderneemt nu actie om haar technologie te verbeteren en haar aanbod uit te breiden voor haar unieke, wereldwijde gemeenschap van advocaten en klanten. We zijn blij dat verhaal te delen,” zegt Permira Partner Dipan Patel.

  „Axiom is een pionier in het liberaliseren van de carrièrealternatieven voor juridische professionals door middel van een sterke cultuur en een dwingende waardepropositie. Permira en het Axiom-team delen dezelfde visie op het verbreden van de toepassingen en het vereenvoudigen van de integratie van Axiom-advocaten in de juridische afdelingen van's werelds toonaangevende bedrijven”, voegde Permira Principal Daniel Brenhouse toe.

  De investering van de Permira fondsen zal Axiom ondersteunen bij het nastreven van groeimogelijkheden die voortvloeien uit de toenemende behoefte aan juridisch talent dat flexibel is maar geïntegreerd is met de onderneming. Gebieden van mogelijke ondersteuning zijn verdere investeringen in het technologieplatform van Axiom, dat helpt om bedrijven met talent te identificeren, te matchen en te betrekken, en voortdurende uitbreiding van het verkoopteam van Axiom om beter te voldoen aan de behoeften van huidige en potentiële klanten, met name binnen de Fortune 500. Permira zal ook zijn internationale voetafdruk benutten om Axiom's voortdurende expansie te ondersteunen, door middel van investeringen en bedrijfsontwikkeling, in de VS en wereldwijd.

  Permira heeft een sterke staat van dienst in samenwerking met professionele dienstverleners en hun managementteams om hun bedrijf succesvol te laten groeien en hun marktleidende posities te verbeteren. Bestaande investeringen omvatten wereldwijde taxatie en corporate finance adviseur Duff en Phelps, online juridische dienstverlener LegalZoom, specialist fondsbeheerder Alter Domus, leverancier van bedrijfs- en investeerdersdiensten Tricor en payroll software provider P en I.

  BofA Merrill Lynch en Barclays fungeerde als financieel adviseur van de Permira-fondsen en Barclays verstrekte vastgelegde financiering. Skadden, Arps, Slate, Meagher en Flam LLP trad op als juridisch adviseur van de Permira-fondsen. Voor Axiom, Goldman, Sachs en Co. LLC trad op als financieel adviseur en Cooley LLP trad op als juridisch adviseur. Weil, Gotshal en Manges LLP fungeerde als adviseur van Barclays.

  De transactie is onderhevig aan gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 worden afgesloten.

  Over Axiom

  Axiom, de wereldleider in gespecialiseerd juridisch talent op aanvraag, verstoort de manier waarop juridische teams en advocaten werken. Met Axiom hebben klanten toegang tot meer dan 2.000 getalenteerde advocaten via een samengesteld platform en bouwen ze dynamischer teams om betere bedrijfsresultaten te behalen. Axiom stelt advocaten in verschillende sectoren en praktijkgebieden in staat om te gedijen terwijl ze meer werk nastreven waar ze van houden. Het bedrijf is zeer toegewijd aan gendergelijkheid en diversiteit en is trots op het hebben van een van de meest uiteenlopende werknemerspopulaties in de industrie. Axiom werkt samen met meer dan de helft van de Fortune 100-bedrijven en is momenteel actief in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Centraal-Europa en Azië-Pacific. www.axiomlaw.com.

  Over Permira

  Permira is een wereldwijde beleggingsonderneming. Het bedrijf werd opgericht in 1985 en adviseert fondsen met een totaal toegezegde kapitaal van ongeveer US $47,4 miljard (43 miljard euro) en doet langetermijninvesteringen, waaronder meerderheidsbeheerbeleggingen en strategische minderheidsinvesteringen, in bedrijven met als doel hun prestaties te transformeren en duurzaam te stimuleren. groei. De Permira Fondsen hebben meer dan 250 private equity investeringen gedaan in vijf belangrijke sectoren: technologie, consumenten, financiële diensten, industriële technologie en diensten en gezondheidszorg. Permira heeft meer dan 250 medewerkers in 14 kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.

  Lees de volledige release op Axiom kondigt Strategische Investeringen van de Permira Funds on Business Wire.

  Aanvullend lezen

  Een verkorte blik op het bedrijf van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

  Een Running List van Industrie M en A+I-gerelateerde aankondigingen

  Bron: ComplexDiscovery