Thu. Feb 9th, 2023
  en flag
  nl flag
  fr flag
  de flag
  pt flag
  es flag

  Is Perceptie Realiteit? Negentien waarnemingen over ACEDS in de zomer van 2019

  “Perceptie is werkelijkheid.” Radika Duggal (1)

  De discipline van eDiscovery heeft dagelijks invloed op juridische, zakelijke en informatietechnologieprofessionals, aangezien het verstrikt is in de levenscycli van informatie en geschillen van elektronisch opgeslagen informatie, van creatie tot vernietiging. Organisaties en individuen die succesvol zijn in deze discipline begrijpen het belang van uitgebreid onderwijs, praktische uitvoering en het streven naar uitmuntendheid in hun eDiscovery inspanningen. Met dit in gedachten, de Association of Certified E-Discovery Specialists (ACEDS), geleid door de industrie pionier Mary Mack sinds 2015, is toegewijd aan het bieden van aanbiedingen en mogelijkheden om professionals in verschillende disciplines te helpen hun eDiscovery kennis en vaardigheden te verbeteren en te certificeren, hun carrière, hun contacten te vergroten en de algehele competentie op het gebied van eDiscovery en aanverwante gebieden te vergroten. (2)

  In het kader van haar focus op aanbiedingen en kansen die gevolgen hebben voor certificeringen, carrières, contacten en competentie, heeft ACEDS onlangs een uitgebreid online onderzoek uitgevoerd onder personen die momenteel werkzaam zijn op het gebied van de eDiscovery. Het doel van de enquête, de ACEDS Community Survey, was om een uitvoerbaar inzicht te krijgen in de perceptie van de industrie op vier belangrijke gebieden. Deze gebieden zijn het bewustzijn van respondenten en het bezit van branchecertificeringen, de waardering van ACEDS-aanbiedingen door respondenten met inbegrip van de CEDS-certificering, de weergave van respondenten van de evolutie van eDiscovery en de competentie van respondenten op het gebied van technologie. De enquête werd uitgevoerd door een uitbesteed en primair onderzoeksbureau Hannover Research, en was ontworpen om inzicht te verschaffen in onderzoeksgebieden door middel van de antwoorden op ongeveer 250 vragen georganiseerd rond zes algemene ACEDS-gerelateerde onderwerpen. De zes onderwerpen zijn:

  Bewustzijn en gebruik

  Percepties en Waarde

  EDiscovery Belang

  Technologie Competentie

  Ervaringen uit het verleden

  Kenmerken respondent

  De doelgroep voor de ACEDS Community Survey was de e-maillijst van ACEDS community van meer dan 20.000 eDiscovery professionals, een lijst die een van de meest uitgebreide aanbiedingen is van eDiscovery professionals die beschikbaar zijn. Deze ACEDS-community eDiscovery professionals werden uitgenodigd om deel te nemen aan de enquête via directe e-mail, en de enquête was geopend tussen 15 mei 2019 en 3 juni 2019. Van degenen die uitnodigingen ontvangen om deel te nemen, voltooiden 149 eDiscovery professionals alle 250 vragen. Gedeeltelijke reacties op de enquête werden niet getabelleerd als onderdeel van de enquêteresultaten, en de beloning voor volledige enquête was $20 gericht door respondenten naar een van de drie goede doelen. Daarnaast werden juridische, technische en compliance professionals binnen het ecosysteem eDiscovery en geïdentificeerd als onderdeel van de ACEDS-community die niet op de e-maillijst van de community stonden, niet onderzocht.

  Hoewel de antwoorden van de respondenten op de enquête vertrouwelijk zijn, worden de belangrijkste resultaten van elk van de zes onderwerpen ter overweging gegeven. Deze resultaten benadrukken de huidige invloed en potentiële kansen voor ACEDS en eDiscovery professionals als ze dienen in het ecosysteem eDiscovery.

  Negentien enquêtes

  Weet je wie ik ben? Opmerkingen over certificeringen, inhoud en community (Grafieken 1-3)

  93% van de ACEDS Community Survey respondenten was op de hoogte van de Certified E-Discovery Specialist (CEDS) certificering, waarbij 80% van deze respondenten zeer vertrouwd was met de CEDS certificering. Deze rangschikking was de hoogste sensibiliseringsranglijst van gepresenteerde certificeringskeuzes, keuzes die onder meer leverancier, projectbeheer en beveiligingscertificeringen vallen. (Grafiek 1)

  De ACEDS Blog werd door 79% van de respondenten opgemerkt als een primaire bron van juridisch nieuws en gedachteleidende informatie. Deze rangschikking van de ACEDS Blog was de hoogste ranglijst van gepresenteerde keuzes voor informatiebronnen, keuzes die varieerden van branchenieuwsorganisaties, verenigingen en gemeenschappen tot educatieve blogs en onderzoekswebsites. (Grafiek 2)

  Niet verrassend gezien de doelgroep van de enquête, deelde 75% van de respondenten dat ze huidige leden van ACEDS waren. Bovendien merkte 35% van de respondenten Women in eDiscovery (WIE) op als het meest voorkomende niet-ACES-lidmaatschap in de gepresenteerde juridische groepen. Ook werd het Electronic Discovery Reference Model (EDRM) gemarkeerd als het op één na meest voorkomende niet-ACES-lidmaatschap, waarbij 25% van de enquêterespondenten meldde dat het een van de lidmaatschappen was die zij hadden. (Grafiek 3)

  Wat vind je nu van me? Waarnemingen op perceptie, waarde en carrière (grafieken 4-6)

  84% van de respondenten van ACEDS Community Survey deelde dat ze een positieve indruk van ACEDS hebben, en een derde van de respondenten merkte op dat de reden voor de positieve indruk ACEDS educatieve inhoud en certificeringsmateriaal was. (Grafiek 4)

  Bij het overwegen van de frequentie respondenten gebruik maken van vaardigheden die zijn verworven uit certificeringen in hun werk, bleken beveiligingsgerelateerde certificeringen de meest gebruikte certificeringsvaardigheden te zijn, waarbij 91% van de respondenten met beveiligingsgerelateerde certificeringen meldt dat ze altijd gebruik maken van de vaardigheden met betrekking tot die certificering in hun werk. 58% van de respondenten CEDS-certificaathouders merkte ook op dat ze altijd gebruik maken van CEDS-gerelateerde vaardigheden in hun werk. (Grafiek 5)

  Van enquêterespondenten die een CEDS-certificering hebben, was 91% het ermee eens dat de certificering hun eDiscovery kennis valideert, 85% was het ermee eens dat de certificering hun professionele reputatie verbeterde en 84% was het ermee eens dat de certificering hen liet opvallen als sollicitant. (Grafiek 6)

  Heb je me nodig? Observaties over onderwijs, uitbreiding en economie (grafieken 7-9)

  Slechts 7% van de respondenten van ACEDS Community Survey deelde dat eDiscovery werd onderwezen als onderdeel van hun rechtenschool of curriculum van de academie. Met iets minder dan twee derde van dat onderwijs (64%) is onderwijs als onderdeel van een cursus gewijd aan eDiscovery. (Grafiek 7)

  90% van de respondenten is van mening dat de aanwezigheid van eDiscovery de komende vijf jaar zal blijven toenemen. De elementen voor beveiliging, privacy en gegevensvolume van deze eDiscovery uitbreiding werden beoordeeld als elementen van extreem belang: 80% van de respondenten ziet beveiliging als uiterst belangrijk, 79% van de respondenten ziet privacy als uiterst belangrijk, en 66% van de respondenten ziet het gegevensvolume als een uiterst belangrijke belangrijk element voor eDiscovery. (Grafiek 8)

  Van de enquêterespondenten in rollen waarin ze eDiscovery professionals inhuren, wat 40% van alle respondenten was, zijn bijna alle (97%) van mening dat eDiscovery competentie een impact zal hebben op de toekomstige inhuurbeslissingen voor werkgevers. Bovendien was meer dan de helft van de respondenten in wervingsfuncties het erover eens dat CEDS-gecertificeerde individuen hun bedrijven helpen geld te besparen op basis van de door CEDS gecertificeerde individuele vaardigheden op het gebied van gegevensreductie en foutenreductie. (Grafiek 9)

  Weet je hoe je dat moet doen? Waarnemingen over vertrouwdheid, attitudes en financiële competentie (grafieken 10-12)

  73% van de respondenten van ACEDS Community Survey meldde een hoge bekendheid te geven aan de ethische plicht van technologische competentie zoals voorgeschreven door de American Bar Association in haar Model Rules of Professional Conduct. (Grafiek 10)

  Bijna alle respondenten (96%) zijn van mening dat technologische competentie advocaten in staat zal stellen cliënten beter van dienst te zijn. Bovendien denkt 85% van de respondenten dat meer staten het mandaat inzake technologische competentie zullen aannemen. (Grafiek 11)

  De meeste enquêterespondenten zagen financiële competentie niet zo belangrijk als technische competentie, waarbij meer dan de helft (56%) de basistaak van het opstellen van jaarrekeningen beschouwt als helemaal niet belangrijk voor hun loopbaanontwikkeling. (Grafiek 12)

  Kijk je ooit in de achteruitkijkspiegel? Observaties over loopbaanpaden, stabiliteit en conferenties (grafieken 13-15)

  89% van de respondenten van ACEDS Community Survey meldde een stijging van de compensatie in de afgelopen vijf jaar en 77% meldde een toename van het aantal vacatures. (Grafiek 13)

  37% van de respondenten deelde mee dat zij in de afgelopen vijf jaar vier of meer vacatures hadden ontvangen, waarbij 91% gedurende die periode ten minste één aanbieding meldt. (Grafiek 14)

  Meer dan de helft van de respondenten (53%) meldde de afgelopen vijf jaar niet van werkgever te zijn veranderd. (Grafiek 15)

  Weet je hoe we eruit zien? Waarnemingen op particulieren, bedrijfstakken en inkomen (Grafieken 16-18)

  42% van de ACEDS Community Survey respondenten bezit ten minste een advocaat, paralegal of onderzoeker licentie. (Grafiek 16)

  Meer dan een derde (36%) van de enquêterespondenten werkte als onderdeel van advocatenkantoren in hun eDiscovery werk. Dienstverleners (24%), bedrijven (19%) en overheidsdiensten (9%) waren de op één na meest vertegenwoordigde industriële groepen van tewerkstelling voor enquêterespondenten. (Grafiek 17)

  85% van de enquêterespondenten werkt in de Verenigde Staten en 41% van alle respondenten meldde een jaarlijkse totale compensatie voor eDiscovery activiteiten ten minste $100.000, waarbij 5% een totale compensatie van $200.000 of meer rapporteert. (Grafiek 18)

  Lagniappe (Grafiek 19)

  69% van de respondenten woonde het afgelopen jaar ten minste één professionele ontwikkelingsconferentie bij, waarbij LegalTech NY, Relativity Fest en ILTACON de meest bijgewoonde conferenties waren. 32% van de respondenten nam nota van het bezoek aan LegalTech NY, 24% van de respondenten nam deel aan Relativity Fest (Chicago of Londen), en 20% van de respondenten opgemerkt bijwonen ILTACON. (Grafiek 19)

  Survey Grafieken

  Grafiek 1: Bewustwording van certificeringen respondenten

  Survey 1 — Respondent Bewustzijn van certificeringen

  Grafiek 2: Online bronnen van informatie over de sector respondent

  Survey 2 Online bronnen van informatie over de sector respondent

  Grafiek 3: Lidmaatschap van respondenten in groepen juridische industrie

  Survey 3 Lidmaatschap van respondenten in groepen juridische industrie

  Grafiek 4: Perceptie van respondenten van ACES

  Survey 4 Respondent Perceptie van ACEDS

  Grafiek 5: Frequentie respondent van altijd gebruik van certificeringsvaardigheid

  Survey 5 Respondentfrequentie van altijd gebruik van certificeringsvaardigheid

  Grafiek 6: CEDS Certified Survey Respondent Overeenkomst over belangrijke CEDS-kenmerken

  Enquête 6 CEDS Certified Survey Respondent Overeenkomst over belangrijke CEDS-kenmerken

  Grafiek 7: Institutionele eDiscovery-ervaring respondent

  Survey 7 Respondent Institutionele eDiscovery Education

  Grafiek 8: Discovery Elementen van respondent voor vijf jaar als uiterst belangrijk

  Survey 8 Respondent Vijf jaar overzicht van eDiscovery Elementen als uiterst belangrijk

  Grafiek 9: Aanwerving Roll Survey Respondenten Overeenkomst inzake CEDS Personeelsimpact

  Enquête 9 Inhuren rol Survey Respondent Overeenkomst over CEDS gecertificeerde personeelseffecten

  Chat 10: Vertrouwdheid van respondenten met ethische plicht van technologische competentie

  Survey 10 Respondent Bekendheid met de ethische plicht van technologische competentie

  Grafiek 11: Overeenkomst inzake de voordelen van technologiecompetentie

  Survey 11 Respondentovereenkomst inzake de voordelen van technologiecompetentie Mandaat

  Grafiek 12: Weergave van de respondenten van financiële competenties als helemaal niet belangrijk voor carrière

  Survey 12 Respondentweergave van financiële competenties als helemaal niet belangrijk voor carrière

  Grafiek 13: Overzicht Verhoging van de compensatie respondenten gedurende de afgelopen vijf jaar

  Enquête 13 Verhoging van compensatie respondent Overzicht gedurende de afgelopen vijf jaar

  Grafiek 14: Overzicht van de respondenten over vacatures in de afgelopen vijf jaar

  Survey 14 Werkaanbod respondent Verhoog overzicht gedurende de afgelopen vijf jaar

  Grafiek 15: Aantal werkgeverswijzigingen respondent gedurende de laatste vijf jaar

  Survey 15 Respondent Aantal werkgeverswijzigingen gedurende de laatste vijf jaar

  Grafiek 16: Respondenten op basis van licenties

  Survey 16 Respondenten op basis van licenties

  Grafiek 17: Respondenten per bedrijfstak van de werkgelegenheid

  Survey 17 Respondenten per bedrijfstak van de werkgelegenheid

  Grafiek 18: Respondenten per compensatieband

  Survey 18 Respondenten per compensatieband

  Grafiek 19: Deelname van respondenten aan industrieconferenties gedurende het laatste jaar

  Enquête 19 Respondenten Deelname aan industrieconferenties gedurende het laatste jaar

  Ja, Perceptie is werkelijkheid

  Zoals aangetoond door de resultaten en observaties van deze uitgebreide enquête, blijft ACEDS haar invloed op de wereld van eDiscovery uitbreiden door middel van uitgebreide certificeringsprogramma's; via educatieve en informatieve inhoud, evenementen en enquêtes; en via een netwerk van leden; partners, en voorstanders. Gebaseerd op feedback uit de industrie die is geoogst uit deze uitgebreide zomer 2019 enquête van 149 eDiscovery professionals, lijkt het erop dat de positieve perceptie die professionals uit de industrie hebben ten opzichte van ACEDS inderdaad een realiteit is, een positieve realiteit die iedereen ten goede komt die gebruik maakt van het aanbod van ACEDS en kansen.

  Daarnaast heeft het team van ACEDS onder leiding van Executive Director Mary Mack en Vice President van Client Engagement Kaylee Walstad via de dienst van deze ACEDS Community Survey informatie verzameld die veel verder gaat dan wat in dit korte overzicht is gedeeld. Informatie die ongelooflijk waardevol kan zijn voor individuen en organisaties die educatieve en economische uitdagingen en kansen in het ecosysteem eDiscovery willen begrijpen. Om meer te weten te komen over de volledige resultaten van de ACEDS Community Survey, of om meer te weten te komen over ACEDS en hoe het u kan helpen op uw eDiscovery reis, neem vandaag nog contact op met het ACEDS team op Aceds.org.

  (1) Duggal, R. (2018). Het enige marketingtruïsme dat je niet kunt negeren: perceptie is realiteit. Forbes. [online] Beschikbaar op: [Toegang tot 28 juni 2019].

  (2) Vereniging van gecertificeerde E-Discovery Specialisten. (2019). [online] Beschikbaar op: [Toegang tot 28 juni 2019].

  Extra lezen

  Een educatieve update: E-Discovery Essentials van ACEDS

  Wat is de toegangsprijs? Zomer 2019 eDiscovery Pricing Survey Resultaten

  Bron: ComplexDiscovery