De wet is niet langer immuun voor bredere krachten die wereldwijde verandering aansturen

Discerning corporate legal buyers are less concerned with traditional legal distinctions like in-house versus firm or firm versus legal service provider. In the new legal marketplace, right-sourcing demands more collaboration and more fluidity between and among provider sources.

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Noot van de redactie: Mark A. Cohen is een van de meest doordachtzame commentatoren op het gebied van juridische zaken binnen de dynamische wereldwijde juridische sector. Zijn recente artikel, getiteld The Legal Industry is Starting to Collaborate — Why Now and Why It Matters, deelt uitstekend inzicht in de kinetiek van een veranderende markt, de impact van krachten die wereldwijde verandering aansturen. Een kort uittreksel uit zijn net gepubliceerde Forbes artikel deelt een aantal van zijn duidelijke inzichten in de cultuur, verandering en kenmerken van nieuwe modellen juridische aanbieders.

Uittreksel uit een artikel van Mark A. Cohen zoals uitgegeven door Forbes

De wet is niet langer immuun voor bredere krachten die wereldwijde verandering aansturen

Law's insulariteit—zo niet de cultuur — is de afgelopen tien jaar veranderd met de convergentie van de wereldwijde financiële crisis, technologie en globalisme. Deze krachtige mondiale macro-economische krachten hebben geleid tot juridische desaggregatie, segmentatie en een scheiding van juridische praktijk van het leveren van juridische diensten, onder andere. Technologie heeft het mogelijk gemaakt nieuwe legale leveringsmodellen te creëren waarvan het DNA meer lijkt op zaken dan op wet.

Enkele gemeenschappelijke kenmerken van toonaangevende juridische aanbieders van nieuwe modellen zijn: een plattere, bedrijfsorganisatiestructuur; een economisch model dat is afgestemd op de waarde van de klant; platforms met technische ondersteuning; focus op netto-promotorscore (klanttevredenheid); institutioneel kapitaal; wendbaar, multigenerationeel, multidisciplinair, multidisciplinair diverse arbeidskrachten; datagestuurde interne en klantgerichte operaties; proactieve risicoidentificatie/mitigatie; en klantgerichte focus. Deze aanbieders worden vaak aangeduid als „legal tech” bedrijven. Hoewel ze technisch zijn, maakt technologie slechts deel uit van een breder, holistisch proces van klantgerichte reorganisatie, dat bedrijfswaarde stimuleert en aansluit op uitdagingen van ondernemingen.

De veranderingen in de juridische sector worden voornamelijk gedreven door zakelijke kopers en aanbieders van nieuwe modellen, niet door traditionele advocatenkantoren. Kopers en aanbieders van nieuwe modellen zijn over het algemeen agnostisch over wie het werk uitvoert, zolang de resultaten snel, datagestuurd, risicogepast en kosteneffectief zijn. Dat vereist „right-sourcing” en, in de meeste gevallen, samenwerking tussen en tussen verschillende aanbieders. Krikkende zakelijke juridische kopers houden zich minder bezig met traditionele juridische onderscheidingen zoals in-house versus bedrijf of bedrijf versus juridische dienstverlener. In de nieuwe juridische markt vereist rechts-sourcing meer samenwerking en meer vloeiendheid tussen en tussen leveranciers.

Lees het volledige artikel bij The Legal Industry is Starting to Collaborate — Waarom nu en waarom het belangrijk is

Aanvullend lezen

Outsourcing, insourcing en juiste sourcing

De korte lijst: een verkorte eDiscovery Directory

Bron: ComplexDiscovery