Sun. Mar 26th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodan tutkimuksen instituutista. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio, joka tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktapohjaista tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sota- ja sotilasasioista kattavasti, riippumaton, ja saatavilla oleva avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on yleisön saataville, sotilaslääkärit, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjoaa päivittäisen synteesin tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyödyttää kyberturvallisuutta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttavat ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja kartat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Sodan tutkimuksen instituutti (ISW), Venäjän tiimi

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleinen arviointi taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti venäläisiä kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäisiä synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arviointi 3. huhtikuuta 2022

  Frederick W. Kagan, George Barros ja Karolina Hird

  Ukraina on voittanut Kiovan taistelun. Venäjän joukot suorittavat vetäytymisensä loppuun, mutta eivät hyvässä järjestyksessä. Ukrainan joukot jatkavat Kiovan alueen puhdistamista eristyneistä venäläisjoukoista, jotka ovat jääneet perääntymään, joita jotkut Ukrainan virkamiehet kuvaavat ”kadonneiksi örkeiksi”. Venäjän joukot olivat yrittäneet suorittaa järjestäytyneen vetäytymisen asemastaan Kiovan ympäristössä nimettyjen peittävien joukkojen kanssa, joita tykistö ja miinat tukevat, jotta pääelin voi vetäytyä. Venäjän joukkojen pääruumis on vetäytynyt Dnipron länsirannalta ja saa päätökseen vetäytymistään itärannalta. Taaksepäin suuntaaminen on kuitenkin ollut sen verran sekavaa, että jotkut venäläisjoukot jäivät jälkeensä.

  Sota ei ole kaikkea muuta kuin ohi ja voisi silti kääntää Venäjän tietä, jos Venäjän armeija voi käynnistää onnistuneen operaation Itä-Ukrainassa. Nykyinen linja Venäjän miehityksestä Etelä- ja Itä-Ukrainassa on edelleen merkittävä hyöty Venäjän hallitsemalla alueella sodan alkamisen jälkeen. Jos tulitauko tai rauhansopimus jäädyttää nykyisen etulinjan jäljen kaltaisen linjan, Venäjä pystyy painostamaan Ukrainaa huomattavasti suuremman painostuksen kuin ennen maihinnousua ja saattaa ajan myötä koota tehokkaamman maihinnousun joukon uudelleen. Ukrainan voitto Kiovan taistelussa on siten merkittävä, mutta ei ratkaiseva.

  Venäjän vetäytymisen häiriö viittaa siihen, että ainakin osa Valko-Venäjälle ja Länsi-Venäjälle nyt uudelleenkeskittyneistä yksiköistä pysyy taistelutehottomana pitkittyneen ajan. Venäläisten joukkojen, jotka yrittävät korjata vetäytyessään takaisin Kiovan ympäriltä, on todennäköisesti yhdistettävä uudelleen yksiköihinsä, tunnistaa, mitkä sotilaat ovat edelleen läsnä, selvittää heidän laitteensa ja arvioida sen taisteluvalmiutta, ja yleensä uudelleen ennen kuin he voivat edes alkaa vastaanottaa korvaavia ja uusia laitteet ja valmistaudu edelleen taistelutoimiin.

  Venäjän joukot hylkäävät todennäköisesti myös Dnipron itärannan täysin, vetäytyminen Tšernihivin ympäristöstä pohjoiseen ja Brovarysta itään. Venäläiset joukot pyrkivät todennäköisesti pitämään keskeisen kohteen Konotopin ja Sumyn ympäristössä riittävän kauan, jotta heidän joukkonsa voivat suorittaa taaksepäin Kiovan läheltä, mutta vetäytyvät sitten todennäköisesti takaisin Venäjälle melkein kaikista asemistaan Harkova länteen.

  Moskova yrittää keskittää varantoja ja joitain yksiköitä, jotka on vedetty Sumyn ympärillä olevasta taistelusta vahvistaakseen hyökkäystoimintaansa idässä, mutta kohtaavat vakavia haasteita tässä ponnistelussa. Ukrainan pääesikunta kertoi 3. huhtikuuta, että venäläiset sotilaat vastustavat ja joissain tapauksissa kieltäytyvät käskystä päästä sotatoimiin tai palata takaisin siihen. Pääesikunta väitti, että kaksi pataljoonan taktista ryhmää (BTG), jotka muuttivat Etelä-Ossetiasta Donbasiin alle viikko sitten, kieltäytyivät taistelemasta ja että suunnitelmat siirtää heidät takaisin Etelä-Ossetiaan ovat junassa. Pääesikunta väitti, että noin 25 Venäjän 31. erillisen ilmaprikaatin sotilaat kieltäytyivät käskystä palata taisteluun vedoten liiallisiin tappioihin. Pääesikunta väitti myös, että Venäjän 3. moottoroidun kiväärivisioonan eri echelonien komentajat ovat kieltäytyneet osallistumasta taisteluoperaatioihin. [3] Meillä ei ole riippumatonta tarkistusta näistä raporteista, mutta ne ovat uskottavia Venäjän joukkojen kärsimien tappioiden ja riippumattomien tappioiden valossa raportit venäläisistä sotilaista, jotka tappavat komentajia ja komentajia, jotka tekivät itsemurhan aikaisemmasta konfliktista.

  Venäjän pyrkimykset edistää hyökkäystoimintaansa Itä-Ukrainassa edistyivät rajallisesti aiemmin 24 tuntia. Taistelut jatkuvat Mariupolissa ja Izyum-Severodonetskin akselilla.

  Tärkeimmät Takeaways

  Ukraina on voittanut Kiovan taistelun, ja Venäjän joukot suorittavat kotiutuksiaan sekä Dnipron itä- että länsirannoilta häiriöissä.

  Venäjän joukot, jotka vetäytyvät Kiovasta, tarvitsevat todennäköisesti paljon aikaa ennen kuin he voivat palata taisteluun.

  Tapaukset, joissa kielletään määräyksiä ryhtyä taisteluoperaatioihin Venäjän yksiköiden välillä, jatkuvat ja voivat johtaa kahden BTG: n uudelleensijoittamiseen, jotka olivat saapuneet Donbasin lähelle viime päivinä kotiasemilleen Etelä-Ossetiaan.

  Itsenäisen Ukrainan valtion jatkuva olemassaolo pääkaupungineen Kiovassa ei ole enää kyseenalaista tällä hetkellä, vaikka paljon taistelua on jäljellä ja sota voisi silti kääntää Venäjän tietä.

  Lue koko päivitys.

  Kronologia Kartat huhtikuu 1 - 3, 2022 (Ukraina, Kiova, Luhansk, ja Mariupol) — Mouseover vierittää

  Ukraina konflikti kartat - 040122-04032

  Lue viimeisimmät Ukrainan konfliktipäivitykset sodan tutkimuksen instituutista

  * Jaettu sodan tutkimuksen instituutin (ISW) suoralla nimenomaisella luvalla.

  Tietoja sodan tutkimusmetodologian tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmenetelmät perustuvat sekä primaarisiin että toissijaisiin lähteisiin, jolloin tutkijat voivat kehittää kattavan käsityksen tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi millä tahansa alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä kokonaan vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiselle ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiselle. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat suuntauksia, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata nouseviin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodan tutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan kansakunnan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio. Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisälukema

  [Vuosittainen päivitys] Kansainvälinen kyberlaki käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Data Suurlähetystöt: Suvereniteetti, Turvallisuus ja jatkuvuus kansallisvaltioille

  Lähde: ComplexDiscovery