Thu. Feb 2nd, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  17. elokuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, Angela Howard, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän johto ja Venäjän nationalistinen informaatiotila ovat panostaneet yhä enemmän Ukrainan viimeaikaisten iskujen kehystämiseen Venäjän sotilasvoimavaroihin Krimillä terroriteoiksi, jotta informaatiokerronta voitaisiin siirtää pois Venäjän kansainvälisen oikeuden rikkomuksista ja kehottaa länttä nimetä Venäjä terrorismin valtiolliseksi sponsoriksi.

  Keskeiset takeaways:

  Venäjän sotilasjohto väittää valheellisesti, että äskettäiset iskut Venäjän sotilaallisiin esineisiin Krimillä ovat terrori-iskuja, jotka ohjaavat kehotuksia nimetä Venäjä terrorismin valtiolliseksi sponsoriksi.

  Venäjän joukot yrittivät useita epäonnistuneita hyökkäyksiä lähellä Harkivan ja Donetskin alueen rajaa taktisesti haastavilla metsäalueilla.

  Venäjän joukot jatkoivat tuloksetta hyökkäystä siirtokuntiin Siverskistä kaakkoon.

  Venäjän joukot käynnistivät useita hyökkäyksiä Bakhmutista koilliseen ja etelään, ja yrittävät todennäköisesti parantaa taktisia asemia Horlivkan lähellä.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja voittoja luoteeseen Donetskin kaupungista ja lähellä Zaporizhia-Donetskin alueen hallinnollista rajaa.

  Venäjän joukot valmistautuvat todennäköisesti puolustamaan maan viestintälinjojaan (GLOCS) Melitopol-Tokmak-Berdjanskin kolmiossa kaivamalla siirtokuntia itäisen Zaporižžian alueen etulinjassa.

  Venäjän liittovaltion aiheet jatkavat uusien vapaaehtoisyksiköiden muodostamista ja sopimuspalvelun mainostamista samalla kun he kohtaavat rekrytointihaasteita.

  Venäjän miehitysviranomaiset pyrkivät lisäämään valvontatoimenpiteitä miehitetyillä alueilla lisääntyneen puolueellisen toiminnan keskellä.

  Lue koko päivitys.

  16. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Angela Howard, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan lakko logistisiin kohteisiin Krimillä, joka on Ukrainan suvereeni alue, ei riko Ukrainan sitoumuksia länsimaisille kumppaneille, jotka koskevat Ukrainan länsimaiden toimittamien aseiden käyttöä Ukrainan alueella tai ilmoittanut Yhdysvaltojen politiikkaa Ukrainan oikeudesta käyttää voimaa hallinnan palauttamiseksi koko sen alueella, mukaan lukien alueet, jotka Venäjä takavarikoi vuonna 2014.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä itäisen akselin yli, mutta eivät edenneet luoteeseen Slovjanskista ja Siverskistä itään.

  Venäjän joukot käynnistävät hyökkäysoperaatioita Bakhmutin ympäristössä, lounaaseen Avdiivkasta, ja lounaaseen Donetskin kaupungista.

  Venäjän joukot suorittivat epäonnistuneita hyökkäysoperaatioita pohjois- ja luoteisosassa Khersonin alueella.

  Venäjän puolustusministeriö väitti, että Ukrainan joukot Nikopolissa valmistautuvat provokaatioiden suorittamiseen Zaporizhian ydinvoimalaitoksessa, mahdollisesti asettamalla tiedotusolosuhteita Nikopolin edelleen tulitukselle tai omille provokaatioille.

  Tšetšenian yksiköt ovat tiettävästi muuttamassa Khersonin alueelle poliisin venäläisten sotilaskarkureiden poliiseihin.

  Venäjän joukot kamppailevat rekrytoidakseen sotilaita jopa turvallisista, arvostetuista työpaikoista.

  Lue koko päivitys.

  15. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Layne Philipson, Angela Howard, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Luhanskin kansantasavallan elementit (LNR) miliisi kieltäytyi jatkamasta taistelua Donetskin alueella ja valitti hyökkäysten uuvuttavasta tahdista Luhanskin alueen ulkopuolella.

  Keskeiset takeaways

  Raportoitu video LNR: n sotilaista, jotka kieltäytyivät taistelemasta Donetskin alueella, ehdottaa edelleen jakautumista Venäjän johtamien joukkojen kesken.

  Venäjän joukot yrittivät useita rajoitettuja maa-hyökkäyksiä Slovjanskista luoteeseen.

  Venäjän joukot suorittivat useita hyökkäysoperaatioita Siverskistä itään ja kaakkoon sekä koilliseen ja kaakkoon Bakhmutista.

  Venäjän joukot jatkoivat loukkaavien operaatioiden suorittamista luoteeseen, länteen, ja lounaaseen Donetskin kaupungista.

  Venäjän joukot suorittivat rajoitetun maahyökkäyksen Harkovan kaupungin pohjoispuolella.

  Venäjän ja Ukrainan joukot jatkoivat kauppaa syytöksillä Zaporizhian ydinvoimalan tulituksesta.

  Pietarin viranomaiset kielsivät virallisesti paikallisten miesten kutsumisen sotilaallisiin rekrytointi- ja värväyskeskuksiin sopimuspalvelun keskusteluihin.

  Venäjän miehitysviranomaiset jatkoivat valmisteluja Ukrainan miehitettyjen alueiden liittämiseksi Venäjään.

  Lue koko päivitys.

  14. elokuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Angela Howard, Katherine Lawlor, Karolina Hird, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän ja valtakirjajoukot Ukrainassa toimivat todennäköisesti noin kuudessa joukkojen ryhmässä, jotka ovat suuntautuneet Kharkivin kaupunkiin ja Koillis-Harkovan alueelle; Izyum-Slovjansk-linjaa pitkin; Siversk-Lysychanskin alue; Bakhmut; Avdiivka-Donetskin kaupungin alueella; ja Etelä-Ukraina.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän ja proxy-joukot Ukrainassa toimivat noin kuudessa joukkoryhmässä.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Kharkivin kaupungin pohjoispuolella, luoteeseen Slovjanskista, itään Siverskistä, ja teki määrittelemättömiä voittoja Bakhmutin ympäristössä.

  Ukrainan joukot ilmoittivat iskeneen Wagner-joukkojen keskittymään Popasnaan, Luhanskin alue, uhrien aiheuttaminen.

  42 valtiota kehotti Venäjän joukkoja vetäytymään Zaporizhzhian ydinvoimalasta Enerhodarissa, vain kahdesta neljään tuntia ennen kuin uusi lakko osui Enerhodariin.

  Ukrainan joukot iskivät Antonivsky-tien siltaan, todennäköisesti pitämällä kaikki kolme tiesiltaa Dnipron oikealla rannalla ja oikealla rannalla käyttökelvottomina raskaille laitteille.

  Venäjän armeijan rekrytointi- ja värväyskeskuksilla on edelleen haasteita kannustamalla venäläisiä allekirjoittamaan asepalvelusopimuksia.

  Venäjän miehitysviranomaiset jatkoivat ruplan torjuntatoimenpiteitä ja siviilitietojen keräämistä miehitetyillä alueilla asettaakseen ehtoja kansanäänestysten liittämiselle.

  Lue koko päivitys.

  13. elokuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Grace Mappes, Angela Howard, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan joukot jatkavat pyrkimyksiään häiritä Venäjän maayhteyksiä (GLOCS), jotka tukevat Venäjän joukkoja Dnipro-joen oikealla rannalla.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan joukot jatkavat pyrkimyksiään häiritä Venäjän maayhteyksiä (GLOCS), jotka tukevat Venäjän joukkoja Dnipro-joen oikealla rannalla.

  Venäjän joukot saattavat priorisoida ponnisteluja Koillis-Donetskin alueella houkuttaakseen Ukrainan huomion pois eteläisestä akselista.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Slovjanskista luoteeseen, itään Siverskistä, sekä Bakhmutista etelään ja itään.

  Venäjän joukot suorittivat rajoitetun maahyökkäyksen Harkovan kaupungin pohjoispuolella.

  Venäjän ja Ukrainan viranomaiset syyttivät toisiaan Zaporizhzhian ydinvoimalan tulituksesta.

  Venäjän viranomaiset jättävät maksamatta venäläisille reserviläisille ja vapaaehtoisyksiköiden jäsenille palveluksesta Ukrainassa.

  Venäjän tukemat miehitysviranomaiset käsittelevät todennäköisesti sisäisiä haasteita, jotka vaikeuttavat pyrkimyksiä hallinnoida miehitysjärjestelmiä ja perustaa kunnostushankkeita Donbasin tuhoutuneilla alueilla.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia elokuusta 13-17 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 081322-081722

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery