Wed. Feb 1st, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Noot van de redactie: Van tijd tot tijd belicht ComplexDiscovery openbaar beschikbare of privé te kopen aankondigingen, inhoudsupdates en onderzoek van aanbieders van cyber-, data- en juridische ontdekkingen, onderzoeksorganisaties en leden van de ComplexDiscovery-gemeenschap. Hoewel ComplexDiscovery deze informatie regelmatig onder de aandacht brengt, is ComplexDiscovery niet verantwoordelijk voor inhoudelijke beweringen.

  Neem vandaag nog contact met ons op als u aanbevelingen wilt indienen die u in overweging wilt nemen en kunt opnemen in de diensten, producten of onderzoeksaankondigingen van ComplexDiscovery, die gericht zijn op cyberbeveiliging, data en juridische ontdekkingen.

  Mededeling in de pers

  Update van de resultaten van Nuix 1H23

  Nuix

  Sydney, Australië — Het wereldwijde softwarebedrijf Nuix (ASX: NXL) geeft vandaag [19 januari 2023] een update met betrekking tot de resultaten voor het halfjaar eindigend op 31 december 2022.

  Op basis van niet-geauditeerde financiële resultaten die nog steeds onderworpen zijn aan een accountantsbeoordeling, verwacht Nuix voor het halfjaar eindigend op 31 december 2022 resultaten te rapporteren in de volgende reeksen:

  Bereik 1H23

  Contractwaarde op jaarbasis (ACV): $168 - $171 miljoen

  Wettelijke inkomsten: $85 - $88 miljoen

  Onderliggende EBITDA*: $24-$26 miljoen

  Wettelijke EBITDA: $19 - $21 miljoen

  Gerapporteerd in de eerste helft van 22 uur (vorige overeenkomstige periode)

  Contractwaarde op jaarbasis (ACV): $164,5 miljoen

  Wettelijke inkomsten: $84 miljoen

  Onderliggende EBITDA*: $24,7 miljoen

  Wettelijke EBITDA: $13,8 miljoen

  *De onderliggende EBITDA is exclusief niet-operationele juridische kosten en Topos-kosten.

  Het verwachte bereik voor de contractwaarde op jaarbasis (ACV) voor december 2022 (1u23) vertegenwoordigt een stijging van 3,7% tot 5,6% ten opzichte van het halfjaar dat eindigt in juni 2022 en is ook in lijn met de ACV die werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de Vennootschap in 2022.

  De wettelijke inkomsten vertonen een grotere mate van variabiliteit dan ACV vanwege de gevolgen van meerjarige transacties. De wettelijke inkomsten zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande overeenkomstige periode, dankzij betere handelsprestaties in december en tegenwind in de valuta.

  De onderliggende EBITDA, exclusief niet-operationele juridische kosten en Topos-kosten, zal naar verwachting in lijn zijn met de voorgaande periode.

  De niet-operationele juridische kosten waren gedurende de helft aanzienlijk lager in vergelijking met de voorgaande periode. Dienovereenkomstig wordt verwacht dat de wettelijke EBITDA aanzienlijk hoger zal zijn dan de voorgaande overeenkomstige periode. Als gevolg hiervan zal de nettowinst na belasting (NPAT) naar verwachting ook aanzienlijk hoger zijn dan de voorgaande overeenkomstige periode. De kosten voor niet-operationele juridische procedures kunnen in de tweede helft van het boekjaar hoger zijn dan in de eerste helft van het boekjaar, wat mogelijk gevolgen heeft voor zowel de EBITDA als de NPAT in de tweede helft van het boekjaar.

  Het bedrijf heeft op dit moment geen verdere updates met betrekking tot de eerder bekendgemaakte gerechtelijke procedures met betrekking tot een voormalige CEO. Als er echter een oordeel wordt ontvangen vóór de publicatie van de volledige 1H-resultaten, kunnen aanpassingen van de 1H-resultaten nodig zijn. Nuix zal de markt adviseren als er een uitspraak wordt gedaan, samen met eventuele financiële gevolgen.

  Nuix zet zijn strategie voort om de kosten van softwareontwikkeling te financieren met vrije cashflow. Gedurende de helft was de Vennootschap cashflowneutraal vóór niet-operationele juridische kosten en acquisitie- en bedrijfskosten in verband met de overname van Topos, in lijn met het gestelde doel op korte termijn. Nuix eindigde de helft met contant geld van $37,1 miljoen en zonder schulden.

  Nuix zal zijn halfjaarresultaten op 20 februari 2023 bekendmaken. Deze aankondiging is goedgekeurd door de Nuix Board.

  Over Nuix

  Nuix Limited is een toonaangevende leverancier van software voor onderzoeksanalyse en inlichtingen, met de visie om „een positieve kracht te zijn door de waarheid te vinden in een digitale wereld”. Nuix helpt klanten om gegevens uit een groot aantal verschillende bronnen te verwerken, te normaliseren, te indexeren, te verrijken en te analyseren, waardoor veel van hun complexe gegevensuitdagingen worden opgelost. Het Nuix-platform ondersteunt een reeks gebruiksscenario's, waaronder strafrechtelijk onderzoek, financiële criminaliteit, ondersteuning bij geschillen, onderzoeken van werknemers en voorkennis, juridische eDiscovery, gegevensbescherming en privacy, en gegevensbeheer en naleving van regelgeving.

  Ga voor meer informatie naar investors.nuix.com

  Lees de originele release.

  Lees de volledige update van de resultaten van 1u23 (PDF) - Museover to Scroll

  Financiële update Nuix 1H23 - 011923

  Lees de volledige resultaten van de eerste helft van 23 uur en de webcast (PDF) - Mouseover to Scroll

  Nuix-bericht over de resultaten van de eerste helft van 23 uur en webcast - 012123

  Aanvullende lectuur

  Investeringen in eDiscovery (een doorlopende lijst)

  Een beknopte kijk op de activiteiten van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

  Bron: ComplexDiscovery