Sun. Mar 26th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: eDiscoveryn kurinalaisuus, johon sisältyy tunnistaminen, säilyttäminen, ja sähköisten tietojen analysointi, käytetään yhä enemmän sotarikoksiin liittyvissä tutkimuksissa ja oikeudenkäynneissä. Venäjän ja Ukrainan sodan tapauksessa, eDiscovery-työkaluja ja -tekniikoita voidaan käyttää tunnistamaan ja keräämään sähköisiä todisteita sotarikoksista, kuten sähköpostit, sosiaalisen median viestit, ja muu digitaalinen viestintä, joka voi tarjota arvokasta tietoa konfliktiin osallistuvien henkilöiden ja organisaatioiden toiminnasta. Tätä näyttöä voidaan sitten käyttää tutkimuksissa ja oikeudenkäynneissä, jotta sotarikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan. Lisäksi, eDiscovery voi auttaa hallitsemaan tehokkaasti ja tehokkaasti valtavaa määrää sähköisiä todisteita, jotka voivat olla merkityksellisiä sotarikostapauksissa, antaa tutkijoille ja lakitiimille mahdollisuuden analysoida tiedot nopeasti ja tarkasti tärkeimpien tietojen tunnistamiseksi. Tämä viikoittainen päivitys voi olla hyödyllinen kyberturvallisuuden kannalta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he pitävät sodan aikana tehdyistä sotarikoksista johtuvia tutkimuksia ja oikeudenkäyntejä.

  Taustahuomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Venäjän loukkaavan kampanjan arviointi sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyödyttää tutkijoita ja riita-asioita heidän seuratessaan liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja polut, joihin Venäjän ja Ukrainan nykyinen konflikti vaikuttaa ja johtuu siitä.

  Arviointi ja karttat*

  Venäjän ja Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  16. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Angela Howard, Grace Mappes, George Barros, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Kreml haastaa edelleen julkisesti Wagner-konsernin rahoittajan Jevgeni Prigozhinin väitteet siitä, että Wagner-konsernin joukot olivat yksin vastuussa Donetskin alueen Soledarin vangitsemisesta 12. tammikuuta.

  Keskeiset takeaways

  Kreml haastaa edelleen Wagner-konsernin rahoittajan Jevgeni Prigozhinin väitteet siitä, että vain Wagnerin joukot takavarikoivat Donetskin alueen Soledarin.

  Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov syytti mahdollisesti epäsuorasti Prigozhinia Venäjän pääministerin ja Wagnerin välisen konfliktin tarkoituksellisesta paljastamisesta Venäjän tietotilassa.

  Prigozhin jatkoi pyrkimyksiään heikentää uskoa Venäjän MoD- ja Putin-linjassa toimiviin toimijoihin.

  Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi, että Venäjän ja Ukrainan sota on ”ratkaisevassa vaiheessa”, mikä ei tarkoita sitä, että sota olisi loppuvaiheessaan tai että Venäjän joukot aikovat käyttää kaikki resurssit lähestyviin toimiin.

  Näkyvä milblogger elvytti ennen helmikuun 2022 keskusteluja Kremlin aikomuksesta palauttaa läheinen Putin-liittolainen Viktor Medvedchuk valtaan Ukrainassa.

  Venäjän pääesikunnan päällikön nimittäminen, Armeijan kenraali Valery Gerasimov Venäjän joukkojen teatterikomentajaksi Ukrainassa ei herättänyt merkittävää kritiikkiaaltoa Venäjän nationalistisen milbloggaajan keskustelussa.

  Venäjän joukot jatkoivat paikallisten hyökkäysten käynnistämistä menetettyjen asemien palauttamiseksi Svatoveen ja Kupyanskin suuntaan, kun Ukrainan joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Kreminnan ympäristössä.

  Venäjän joukot tekivät lisää alueellisia voittoja Bakhmutin pohjoispuolella ja saattavat tehostaa hyökkäyksiä Bakhmutin eteläpuolella lähellä Klishchiivkaa.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä lähellä Avdiivkaa ja Donetskin kaupunkia.

  Venäjän joukot jatkoivat pyrkimyksiä kerätä työvoimaa itään (vasen) pankki Kherson Oblast ja kehittää uusia logistisia reittejä Venäjän ja Etelä-Ukrainan välillä.

  Venäjän joukkojen matala kurinalaisuus vaarantaa edelleen suoraan venäläisiä sotilaita ja rajoittaa joukkojen tehokkuutta.

  Lue koko päivitys.

  15. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, George Barros, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Kreml ryhtyy myöhässä henkilöstön mobilisointiin, uudelleenorganisointiin ja työtaistelutoimiin, jotka sen realistisesti pitäisi olla ennen hyökkäyksen aloittamista Ukrainaan helmikuussa 2022, ja ryhtyy toimiin ”erityisen sotilasoperaation” toteuttamiseksi merkittävänä tavanomaisena sotana.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan virkamiehet täsmensivät, että venäläinen Kh-22-ohjus iski tammikuussa Dnipro Cityn asuinrakennukseen 14, tappaen vähintään 25—30 siviiliä. Ukrainan viranomaiset selvensivät virheellisiä ilmoituksia siitä, että Ukrainan ilmapuolustukset ovat saattaneet aiheuttaa rakennuksen tuhoamisen, panee merkille, että Ukrainalla ei ole kykyä ampua alas Kh-22-ohjuksia.

  Wagner-ryhmän rahoittaja Jevgeni Prigozhin myönsi mitalit Wagner-ryhmän joukoille Soledarin vangitsemiseksi, todennäköisesti jatkuvassa pyrkimyksessä kehittää Soledarin vangitseminen Wagnerin saavutukseksi eikä yhteisenä ponnisteluksi Venäjän asevoimien kanssa, kuten Venäjän puolustusministeriö aiemmin väitti.

  Ukrainan pääesikunta kertoi Ukrainan joukkojen torjuneen Venäjän maahyökkäyksiä Makiivkan ja Bilohorivkan lähellä Luhanskin alueella. Venäläinen milbloggaaja väitti, että Venäjän joukot siirtävät Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) maastoajoneuvoja Venäjältä Luhanskin alueen käyttöön mahdollisesti taistelukäyttöön.

  Venäläiset lähteet väittivät, että venäläiset joukot lopettivat Soledarin puhdistamisen ja hyökkäsivät Ukrainan asemiin asutuksen pohjoiseen, länteen ja lounaaseen. Ukrainalainen lähde kertoi, että venäläiset joukot vangitsivat kaivoksen Soledarista länteen Dvorichchian lähellä 15. tammikuuta.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäystä Bakhmutiin ja pohjoiseen, itään, etelään, ja lounaaseen kaupungista. Venäjän joukot tekivät marginaalisia alueellisia voittoja Bakhmutista lounaaseen Andriivkan lähellä.

  Ukrainan Khersonin alueen sotilasneuvonantaja Serhiy Khlan totesi, että venäläiset joukot lisäsivät läsnäoloaan miehitetyssä Khersonin alueella ja että jotkut Wagner-ryhmän joukot saapuivat Khersonin alueelle. Venäjän miehityspäällikkö Khersonin alue Vladimir Saldo väitti, että Henichesk-Arabat Spit -sillan palauttaminen paransi venäläistä logistiikkaa miehitetylle Khersonin alueelle.

  Venäläinen palvelusjäsen ilmoitti räjäyttävän kranaatin rakennuksessa, jossa venäläiset sotilaat asettuivat neljännekseen Belgorodin alueella, Venäjä, mahdollisesti veljenvastaisessa vastustuskyvyssä mobilisaatiota vastaan. Venäläislähde kertoi, että kranaatti-iskussa kuoli kolme ja loukkaantui 10 mobilisoitua henkilöstöä.

  Lue koko päivitys.

  14. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Riley Bailey, Angela Howard, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Kreml väittää edelleen valheellisesti, että Ukraina on eksistentiaalinen uhka Venäjälle hylätä Ukrainan tarjoukset rauhanhuippukokouksesta ja säilyttää Putinin alkuperäiset maksimalistiset tavoitteet.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot aloittivat kaksi ohjusiskua, jotka kohdistuivat Ukrainan kriittiseen infrastruktuuriin 14. tammikuuta.

  Kreml väittää edelleen virheellisesti, että Ukraina on eksistentiaalinen uhka Venäjälle hylätä Ukrainan tarjoukset rauhanhuippukokouksesta ja säilyttää Putinin alkuperäiset maksimalistiset tavoitteet.

  Kreml käyttää edelleen pitkäaikaisia vääriä kertomuksia siitä, että Ukrainan hallitus sortaa uskonnonvapauksia moraalisena perusteluna kieltäytymiselleen neuvotteluista Ukrainan kanssa ja todennäköisesti toivoen kansainvälisen yleisen mielipiteen kääntämistä Ukrainaa vastaan.

  Wagner-rahoittaja Jevgeni Prigozhin jatkoi Wagner-ryhmän roolin hyödyntämistä Soledarin vangitsemisessa poliittisen asemansa nostamiseksi ja epäsuorasti kritisoidakseen tavanomaista Venäjän armeijaa.

  Venäjän joukot jatkoivat rajoitettuja vastahyökkäyksiä Svatove-Kreminnan linjalla.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Soledarin ympäristössä sekä Bakhmutin ja Avdiivkan alueilla. Ukrainan joukot ovat erittäin epätodennäköisiä edelleen pitämään asemiaan Soledarin asutuksessa.

  Venäjän joukot jatkoivat puolustusoperaatioita ja vahvistivat etulinjojen asemia Dnipro-joen itäisellä (vasemmalla) rannalla Khersonin alueella.

  Länsimaiset virkamiehet liittyvät yhä enemmän Ukrainan viranomaisiin varoittaen, että Venäjä valmistautuu välittömään toiseen mobilisoinnin aaltoon.

  Venäjän miehitysvirkamiehet Khersonissa jatkoivat toimenpiteitä asukkaiden siirtämiseksi väkisin Venäjälle.

  Ukrainan partisaanihyökkäykset häiritsevät edelleen Venäjän takaosan turvatoimia.

  Lue koko päivitys.

  13. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, George Barros, Riley Bailey, Angela Howard, Madison Williams, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Venäjän puolustusministeriö (MoD) ilmoitti 13. tammikuuta, että venäläiset joukot takavarikoivat Donetskin alueen Soledarin 12. tammikuuta illalla. Venäjän ministeriö väitti, että Venäjän joukot voivat nyt muodostaa ”pata” Bakhmutin ympärille ja uhata Soledarista lounaaseen kulkevia Ukrainan toimitusjohtoja, jotka tukevat Ukrainan joukkoja kaupungissa.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän puolustusministeriö (MoD) ilmoitti 13. tammikuuta, että Venäjän joukot takavarikoivat Soledarin 12. tammikuuta illalla.

  MoD: n alkuperäinen ilmoitus (jossa ei mainittu Wagner-ryhmää) herätti merkittävän vastahyökkäyksen Venäjän tietotilassa pakottaen ministeriötä antamaan toisen ilmoituksen Wagnerin hyvittämisestä.

  Prigozhin pyrkii todennäköisesti käyttämään Soledarin voittoa neuvotteluvälineenä korottaakseen auktoriteettiaan Venäjällä.

  Putin saattaa ryhtyä toimenpiteisiin Putinille ja Venäjän ministeriöille uskollisten milbloggaajien kaaderin kasvattamiseksi heikentääkseen Prigozhinin pyrkimyksiä nostaa itseään.

  Ukrainan korkeat virkamiehet ennustavat edelleen Ukrainan ja Venäjän operaatioiden voimistuvan keväällä 2023 ja että Venäjän hyökkäys Valko-Venäjältä on edelleen epätodennäköistä.

  Venäjän virkamiesten vastaukset ulkomaille paenneisiin venäläisiin uhkaavat jakaa Kremlin ja äärikansallismielisen sotaa kannattelevan yhteisön entisestään.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti määränneen Venäjän miehitysvirkamiehet karkottamaan ukrainalaisia lapsia Venäjälle lääketieteellisten siirtojärjestelmien nojalla.

  Venäjän joukot tekivät rajoitettuja vastahyökkäyksiä Svatove-Kreminnan linjalla, kun taas Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäyksiä Kreminnan lähellä.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Soledarin ympäristössä, Bakhmut, ja Avdiivka.

  Ukrainan tiedustelupalvelu kertoi, että Venäjän joukot pyrkivät nostamaan henkilöstömäärät kahteen miljoonaan määrittelemättömään päivämäärään mennessä.

  Ukrainan partisaanihyökkäykset ohjaavat edelleen Venäjän resursseja pois etulinjalta miehitettyjen alueiden taka-alueille.

  Lue koko päivitys.

  12. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Riley Bailey, Madison Williams, Layne Philipson, Kateryna Stepanenko, George Barros, Karolina Hird, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Venäjän voimat vangitsevat Soledarin todennäköisesti tammikuussa 11 ei ole toiminnallisesti merkittävä kehitys, eikä todennäköisesti edeltä Venäjän välitön Bakhmutin saarto.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot ovat todennäköisesti valloittaneet Soledarin tammikuussa 11, mutta tämä pienimuotoinen voitto ei todennäköisesti ennusta Bakhmutin välitön saarto.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin etsii todennäköisesti syntipukkeja Venäjän puolustusteollisuuden tukikohdan taisteluun laitteiden ja teknologisten haasteiden ratkaisemiseksi, ja säilyttää epärealistiset odotukset Venäjän kyvystä korvata tappiot nopeasti.

  Ukrainan tiedustelupalvelu vahvisti, että Venäjän vanhempi sotilasjohto valmistautuu merkittäviin sotilaallisiin uudistuksiin tulevana vuonna, vaikka ISW arvioi edelleen, että Venäjä kamppailee suunniteltujen uudistusten toteuttamiseksi nopeasti - jos ollenkaan.

  Venäjän ja Ukrainan joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Svatove-Kreminnan linjalla.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Bakhmutin ympäristössä, Avdiivka, ja länteen Donetskin kaupungista.

  Venäjän joukot jatkoivat puolustusoperaatioita Dnipro-joen itäisellä (vasemmalla) rannalla.

  Venäjän virkamiehet ja miehitysviranomaiset saattavat valmistautua Ukrainan kansalaisten joukkokarkotuksiin miehitetyiltä alueilta Venäjän federaatioon.

  Valtion duuman puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Andrei Kartapolov ilmoitti, että Venäjän armeijan värväystoimistot saattavat nostaa asevelvollisuuskelpoisuuden ikää jo tämän kevään asevelvollisuuskierteessä.

  Venäjän maavoimien päällikkö Oleg Saljukov (joka nimitettiin yhdeksi pääesikunnan päälliköksi Valeri Gerasimovin kolmesta ”varajäsenestä” teatterikomentajaksi Ukrainassa) saapui Valko-Venäjälle ottamaan hallintaansa Venäjän ja Valkovenäjän yhteisen alueellisen joukkojen ryhmittymän (RGV) taistelun koordinointiharjoituksia.

  Lue koko päivitys.

  11. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, George Barros, Riley Bailey, Grace Mappes, Madison Williams, Layne Philipson, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Venäjän puolustusministeriö (MoD) ilmoitti 11. tammikuuta, että pääesikunnan armeijan päällikkö, kenraali Valeri Gerasimov siirtyy teatterin komentajaksi osana Venäjän komentorakenteen suurta uudelleenjärjestelyä Ukrainan sotaan.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän puolustusministeriö (MoD) ilmoitti 11. tammikuuta, että pääesikunnan armeijan päällikkö, kenraali Valeri Gerasimov siirtyy teatterin komentajaksi osana Venäjän komentorakenteen suurta uudelleenjärjestelyä Ukrainan sotaan.

  Gerasimovin nimityksen tarkoituksena on todennäköisesti tukea suunniteltua ratkaisevaa Venäjän sotilaallisia ponnisteluja vuonna 2023, todennäköisesti uudelleen aloitettujen venäläisten hyökkäysoperaatioiden muodossa.

  Gerasimovin ja Venäjän pääministerin nousu Surovikinin yli, Prigozhinin ja siloviki-ryhmän suosikki, on lisäksi erittäin todennäköisesti ollut osittain poliittinen päätös vahvistaa Venäjän pääministerin ensisijaisuus Venäjän sisäisessä valtataistelussa.

  Gerasimov tulee todennäköisesti johtamaan epäjärjestynyttä komentorakennetta, jota vaivaa endeeminen, jatkuva, ja itsensä vahvistavat epäonnistumiset, jotka hän suurelta osin otti liikkeelle alkuperäisessä roolissaan ennen Ukrainan hyökkäystä.

  Venäjän puolustusteollisuuspohjan kyvyttömyys puuttua ammusten puutteeseen todennäköisesti estää Venäjän joukkojen kykyä ylläpitää hyökkäysoperaatioita Itä-Ukrainassa vuonna 2023.

  Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky toisti, että Venäjän uusi hyökkäysoperaatio Valko-Venäjältä on edelleen erittäin epätodennäköinen.

  Venäjän joukot eivät ole vielä täysin vallanneet Soledaria Venäjän viimeaikaisista edistysaskeleista huolimatta, ja Soledarin mahdollinen vangitseminen tuskin mahdollistaa Venäjän joukkojen vangitsemista Bakhmutin.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti antaneen salaisia ja ennaltaehkäiseviä armahduksia Venäjän tuomituille, jotka taistelevat Wagner-ryhmän kanssa Ukrainassa, mahdollisesti antaa Wagnerille mahdollisuuden toimia rankaisematta teatterissa.

  Venäjän joukot jatkoivat rajoitettuja vastahyökkäyksiä lähellä Svatovea, kun Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäysoperaatioita Kreminnan lähellä ja iskivät taka-alueille Luhanskin alueella.

  Venäläiset väitteet Wagner-konsernista ja Venäjän tavanomaisten sotilasjoukkojen operaatioista Soledarin alueella heijastavat todennäköisesti kilpailevia väitteitä vastuusta Venäjän viimeisimmistä merkittävimmistä taktisista edistysaskeleista Ukrainassa.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Donetskin alueen etulinjan yli.

  Ukrainan virkamiehet kertoivat, että Venäjän joukot vetävät pois keskeisiä omaisuuseriä ja uudistavat logistiikkaverkostoja Etelä-Ukrainassa Ukrainan lakkojen vuoksi.

  Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti suunnitelmasta parantaa Venäjän puolustusteollista perustaa.

  Lue koko päivitys.

  10. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Karolina Hird, Grace Mappes, George Barros, Katherine Lawlor, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Venäläismedia kertoi 10. tammikuuta, että Venäjän maajoukkojen esikuntapäälliköksi on nimitetty kenraalieversti Aleksandr Lapin, Keski-sotilaspiirin (CMD) ja Venäjän joukkojen entinen komentaja Itä-Harkova- ja Pohjois-Donetskin alueilla.

  Keskeiset takeaways

  Venäläismedia kertoi 10. tammikuuta, että Venäjän maajoukkojen esikuntapäälliköksi on nimitetty kenraalieversti Aleksandr Lapin, joka oli Keski-sotilaspiirin ja Venäjän joukkojen entinen komentaja Harkovan ja Pohjois-Donetskin alueilla Venäjän merkittävien tappioiden aikana syyskuussa 2022.

  Uutinen Lapin nimityksestä synnyttää lisää skismejä jo hajanaisessa sotaa edistävässä venäläisessä informaatiotilassa.

  Igor Girkin vihjasi voimakkaasti tukevansa Venäjän presidentin Vladimir Putinin poistamista virasta, mikä viittaa siihen, että halukkuus vähentää itsesensuuria ja kritisoida Putinia suoraan saattaa kasvaa joidenkin milbloggaajien keskuudessa.

  Ukrainan pääesikunta poikkesi normaalista raportointimallistaan Venäjän joukkoista Valko-Venäjällä ja lähellä Ukrainan pohjoisrajaa tammikuussa 10, indikaattori Venäjän mahdollisista hyökkäysvalmisteluista Pohjois-Ukrainassa, vaikka ISW arvioi, että tämä toimintatapa on edelleen epätodennäköistä tällä hetkellä.

  Ukrainan joukot jatkoivat voittoja Svatove-Kreminnan linjalla.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Donetskin alueen etulinjan yli ja saavuttivat voittoja Soledarin ympäristössä, mutta eivät ole vallanneet ratkaisua, vääristä väitteistä huolimatta.

  Kreml kiistää edelleen, että Venäjän viranomaiset valmistautuisivat toiseen osittaisen liikekannallepanon aaltoon.

  Venäjän miehitysviranomaiset kamppailevat tehokkaan puolueellisen liikkeen hillitsemiseksi miehitetyillä alueilla.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia tammikuusta 10 - 16, 2023 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 011023 - 011623

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery