Tekniikasta todellisuuteen: syviä totuuksia Deepfakeista

As shared by Steve McNew, an MIT trained blockchain/cryptocurrency expert and senior managing director at FTI Consulting, “Online videos are exploding as a mainstream source of information. Imagine social media and news outlets frantically and perhaps unknowingly sharing altered clips — of police bodycam video, politicians in unsavory situations or world leaders delivering inflammatory speeches — to create an alternate truth. The possibilities for deepfakes to create malicious propaganda and other forms of fraud are significant.”

en flag
nl flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Toimittajan huomautus: Kun syväväärennösten mahdollisuudet luoda ilkeä propagandaa ja muita petoksia ovat yhä merkittävämpiä nykyisessä digitaalisessa viestintämaailmassa, syväväärennösten taustalla olevan teknologian ymmärtäminen voi olla hyödyllistä datan ja oikeudellisen löytämisen ammattilaisille, kun he pyrkivät arvioida ja todentaa sähköisesti tallennetut tiedot. Tässä artikkelissa ote Cointelegraph kirjailija Sharaz Jagati, useita alan asiantuntijoita, sisällyttää Steve McNew FTI Consulting, harkita ja kommentoida syvä totuuksia deep faes.

Syviä totuuksia Deepfakes — Teknologia, joka voi huijata ketään

Ote artikkelista Sharaz Jagati kautta Cointelegraph

Teknisestä näkökulmasta visuaaliset syväväärennökset on kehitetty koneoppimistyökaluilla, jotka pystyvät purkamaan ja irrottamaan kaikki näihin kahteen henkilöön liittyvät ilmeet matriisiksi, joka koostuu tietyistä keskeisistä ominaisuuksista, kuten kohteen nenän sijainnista, silmistä, Ja suu. Lisäksi hienommat yksityiskohdat, kuten ihon rakenne ja kasvojen karvat, ovat vähemmän tärkeitä, ja niitä voidaan pitää toissijaisina.

Dekonstruktio yleensä suoritetaan siten, että on enimmäkseen aina mahdollista luoda täysin kunkin kasvon alkuperäinen kuva sen irrotetuista elementeistä. Laadukkaan syväväärennöksen luomisen pääpiirteenä on myös se, miten hyvin lopullinen kuva rekonstruoidaan — siten, että jäljittelijän kasvot toteutuvat myös kohteen kasvoissa.

Tutkittaessa asiaa Illinois Institute of Technologyn Stuart Schoolin apulaisprofessori ja tutkija Matthew Dixon kertoi Cointelegraphille, että sekä kasvot että ääni voidaan helposti rekonstruoida tiettyjen ohjelmien ja tekniikoiden avulla.

” Kun henkilö on digitaalisesti kloonattu, on mahdollista luoda väärennettyä videomateriaalia, jossa hän sanoo mitä tahansa, mukaan lukien puhumalla haitallisen propagandan sanoja sosiaalisessa mediassa. Keskimääräinen sosiaalisen median seuraaja ei pystyisi huomaamaan, että video oli väärennös.”

Vlad Miller, Ethereum Expressin toimitusjohtaja, joka perustuu innovatiiviseen malliin omalla lohkoketjullaan ja käyttää auktoriteetin konsensusprotokollaa — kertoi Cointelegraphille, että syväväärennökset ovat yksinkertaisesti tapa syntetisoida ihmisen kuvia hyödyntämällä koneoppimistekniikkaa nimeltä GAN, algoritmi, joka ottaa käyttöön yhdistelmä kahden hermostoverkon.

Ensimmäinen tuottaa kuvanäytteitä, kun taas toinen erottaa todelliset näytteitä väärennöksistä. GANin toiminnallista hyödyllisyyttä voidaan verrata kahden henkilön työhön siten, että ensimmäinen henkilö harjoittaa väärentämistä ja toinen yrittää erottaa kopiot alkuperäisistä asiakirjoista. Jos ensimmäinen algoritmi tarjoaa ilmeisen väärennöksen, toinen määrittää sen välittömästi, minkä jälkeen ensimmäinen parantaa työtään tarjoamalla realistisemman kuvan.

Mitä tulee kielteisiin sosiaalisiin ja poliittisiin seurauksiin, joita syvävideoilla voi olla massoihin, Steve McNew, MIT koulutettu blockchain/kryptovaluutta asiantuntija ja vanhempi toimitusjohtaja FTI Consulting, kertoi Cointelegraph:

”Online-videot räjähtävät valtavirran tiedonlähteenä. Kuvittele sosiaalinen media ja uutistoimipisteitä kuumeisesti ja ehkä tietämättään jakamalla muutettuja leikkeitä — poliisikameravideoista, vastenmielisissä tilanteissa poliitikoista tai maailman johtajista, jotka pitävät tulehduksellisia puheita — luodakseen vaihtoehtoisen totuuden. Syväväärennösten mahdollisuudet luoda pahantahtoista propagandaa ja muita petoksia ovat merkittäviä.”

Lue koko artikkeli Deep Truths of Deepfakes — Tech, joka voi huijata ketään

Lisää lukemista

Löytää syväväärennöksiä? Taistelevat Fake Uutiset Blockchain

Ei enää paperityötä: Viron reunoja kohti digitaalista hallintoa

Lähde: ComplexDiscovery