Sun. Mar 26th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Noot van de redactie: De discipline eDiscovery, die betrekking heeft op de identificatie, bewaring en analyse van elektronische gegevens, wordt steeds vaker gebruikt in onderzoeken en rechtszaken met betrekking tot oorlogsmisdaden. In het geval van de Russisch-Oekraïense oorlog kunnen eDiscovery-hulpmiddelen en -technieken worden gebruikt om elektronisch bewijs van oorlogsmisdaden te identificeren en te verzamelen, zoals e-mails, posts op sociale media en andere digitale communicatie die waardevolle inzichten kunnen verschaffen in de acties van individuen en organisaties die betrokken zijn bij het conflict. Dit bewijs kan vervolgens worden gebruikt in onderzoeken en gerechtelijke procedures om daders van oorlogsmisdaden verantwoordelijk te houden voor hun daden. Bovendien kan eDiscovery helpen om de enorme hoeveelheid elektronisch bewijs dat relevant kan zijn voor oorlogsmisdaden efficiënt en effectief te beheren, zodat onderzoekers en juridische teams de gegevens snel en nauwkeurig kunnen analyseren om belangrijke informatie te identificeren. Deze wekelijkse update kan nuttig zijn voor professionals op het gebied van cyberbeveiliging, informatiebeheer en juridische ontdekkingen bij het overwegen van onderzoeken en rechtszaken naar aanleiding van oorlogsmisdaden die tijdens de oorlog zijn gepleegd.

  Achtergrondnotitie: Een van de meest nauwkeurige en gedetailleerde bronnen voor voortdurende updates over de crisis in Oekraïne is de Russian Offensive Campaign Assessment van het Institute for the Study of War. Het Institute for the Study of War (ISW) is een 501 (c) (3) organisatie en verricht strikt onpartijdig, niet-ideologisch, op feiten gebaseerd onderzoek. ISW streeft naar een geïnformeerde kennis van oorlog en militaire zaken door middel van uitgebreid, onafhankelijk en toegankelijk open-source onderzoek en analyse. Het onderzoek van ISW wordt beschikbaar gesteld aan het grote publiek, militairen, beleidsmakers en medialeden. Met een dagelijkse samenvatting van belangrijke gebeurtenissen in verband met de Russische agressie tegen Oekraïne, kunnen ISW-updates nuttig zijn voor onderzoekers en rechtszaken, aangezien zij de zakelijke, informatietechnologische en juridische trends en trajecten volgen die zijn beïnvloed door en voortvloeien uit het huidige Russisch-Oekraïense conflict.

  Evaluatie en kaarten*

  Russisch-Oekraïense conflictbeoordelingen - een overzicht in kaarten

  Instituut voor Oorlogsstudie (ISW), team Rusland

  Project voor kritieke bedreigingen (CTP), American Enterprise Institute

  Achtergrondinformatie over de algemene beoordeling

  ISW publiceert systematisch Russische campagnebeoordelingen, waaronder kaarten die de beoordeelde controle over het terrein in Oekraïne en de belangrijkste Russische manoeuvre-assen benadrukken.

  Deze kaarten vormen een aanvulling op dagelijkse synthetische producten die betrekking hebben op belangrijke gebeurtenissen in verband met de hernieuwde Russische agressie tegen Oekraïne.

  Beoordelingen van de Russische offensieve campagne

  23 januari 2023

  Door Karolina Hird, George Barros, Kateryna Stepanenko, Layne Philipson en Frederick W. Kagan

  Belangrijke ontwikkeling

  De Oekraïense inlichtingendienst beoordeelde dat Russische troepen zich voorbereiden op een offensieve inspanning in het voorjaar of de vroege zomer van 2023, wat gedeeltelijk bevestigt dat ISW van mening is dat Russische troepen in de komende maanden een beslissende actie kunnen ondernemen.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  De Oekraïense inlichtingendienst beoordeelde dat Russische troepen zich voorbereiden op een offensieve inspanning in het voorjaar of de vroege zomer van 2023, wat gedeeltelijk bevestigt dat ISW van mening is dat Russische troepen in de komende maanden een beslissende actie kunnen ondernemen.

  De grote afhankelijkheid van de Wagner Group van rekrutering uit strafkolonies lijkt steeds meer gevolgen te hebben voor de gevechtscapaciteit van Wagner.

  Rusland blijft de militaire en economische betrekkingen met Iran verdiepen in een poging om tot wederzijds voordelige sanctieontduiking te komen.

  De Russische troepen zetten beperkte tegenaanvallen voort om verloren posities langs de Svatove-Kreminna-linie terug te winnen.

  Oekraïense troepen hebben Russische concentratiegebieden in de bezette oblast Luhansk aangevallen.

  Russische troepen zetten grondaanvallen rond Bakhmut en aan de westelijke rand van Donetsk City voort.

  Russische troepen hebben waarschijnlijk in de afgelopen 72 uur een mislukte offensieve operatie uitgevoerd in de oblast Zaporizhia.

  De Russische strijdkrachten hebben geen bevestigde territoriale winsten geboekt in de oblast Zaporizhia, ondanks de aanhoudende beweringen van een Russische bezettingsfunctionaris. De bezettingsambtenaar is misschien bezig met een verhaal over Russische tactische successen in de oblast Zaporizja om positieve verhalen te genereren om de Russen af te leiden van het gebrek aan beloofde vooruitgang in Bakhmut.

  De inspanningen van het Kremlin om de Russische strijdkrachten te professionaliseren blijven kritiek uitlokken bij aanhangers van nieuwe parallelle Russische militaire structuren.

  Russische functionarissen en bezettingsautoriteiten blijven zich inspannen om bezette gebieden te integreren in de Russische sociale, administratieve en politieke systemen en om partijdige meningsverschillen in bezette gebieden hard aan te pakken.

  Lees de volledige update.

  22 januari 2023

  Door Kateryna Stepanenko en Frederick W. Kagan

  Belangrijke ontwikkeling

  De ster van Wagner-financier Yevgeny Prigozhin begint te dalen na maanden van schijnbare stijging nadat hij zijn beloften om Bakhmut met zijn eigen troepen te vangen niet is nagekomen.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Vyacheslav Volodin, voorzitter van de Russische Doema, dreigde ongelooflijk met nucleaire escalatie als onderdeel van een lopende informatieoperatie om de westerse verstrekking van verdere militaire hulp aan Oekraïne af te schrikken. ISW blijft beoordelen dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Rusland kernwapens zal gebruiken in Oekraïne en dat het buitengewoon onwaarschijnlijk is dat het deze tegen het Westen zal gebruiken.

  Russische milbloggers bleven op 22 januari discussiëren over de mogelijkheden van een dreigend groot Russisch of Oekraïens offensief en speculeerden over welke gebieden de hoogste prioriteit hebben.

  De Russische troepen zetten op 22 januari beperkte tegenaanvallen voort om verloren posities langs de Svatove-Kreminna-linie terug te winnen. Russische bronnen beweerden dat Oekraïense troepen een industriële faciliteit in Kadiivka, in de oblast Luhansk, hadden aangevallen met HIMARS-raketten.

  De Russische troepen zetten de offensieve operaties voort in de gebieden Bakhmut en Donetsk City-Avdiivka.

  Russische bronnen beweerden op 22 januari dat de Russische troepen offensieve operaties in twee richtingen in de oblast Zaporizja hebben voortgezet, waarbij hun belangrijkste inspanningen gericht waren op Hulyaipole en Orikhiv. Yevhen Yerin, hoofd van het Oekraïense Joint Press Center van de Tavrisk Direction Defense Forces, verklaarde op 22 januari dat Russische troepen geen grootschalige operaties uitvoeren in de richting van Zaporizhia.

  De Russische bezettingsautoriteiten bleven op 22 januari het bevel voeren over de civiele infrastructuur in bezette gebieden ten koste van de gezondheid en veiligheid van de burgers.

  Lees de volledige update.

  21 januari 2023

  Door Karolina Hird, Grace Mappes, Angela Howard, George Barros en Frederick W. Kagan

  Belangrijke ontwikkeling

  Yevgeny Prigozhin, financier van de Wagner Group, is begonnen met een reeks informatieoperaties om zichzelf af te schilderen als een offerheld van Rusland tijdens een kruistocht tegen kleinzielige en corrupte Russische autoriteiten.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  De Oekraïense verdediging van Bakhmut is waarschijnlijk een strategisch verantwoorde inspanning, ondanks de kosten voor Oekraïne.

  Het gesprek van Milblogger over de vermeende vervanging van kolonel-generaal Mikhail Teplinsky door luitenant-generaal Oleg Makarevich als commandant van de Russische luchtlandingsmacht (VDV) heeft verder de nadruk gelegd op de breuk tussen twee belangrijke groepen binnen het Russische ministerie van Defensie: het pro-Gerasimov-kamp, dat bestaat uit degenen die het conventionele ministerie van Defensie vertegenwoordigen, en milblogger-favorieten die minder verbonden zijn met het ministerie van Defensie. Het discours van milblogger over dit onderwerp biedt bovendien inzicht in de interne dynamiek van het Russische ministerie van Defensie die mogelijk heeft geleid tot de verwijdering van Teplinsky.

  Yevgeny Prigozhin, financier van de Wagner Group, is begonnen met een reeks informatieoperaties om zichzelf af te schilderen als een offerheld van Rusland tijdens een kruistocht tegen kleinzielige en corrupte Russische autoriteiten.

  The Sun meldde dat de Amerikaanse inlichtingendienst het totale aantal Russische militaire slachtoffers in Oekraïne op 20 januari schat op 188.000, wat wijst op een mogelijke 47.000 Russen die in minder dan een jaar van gevechten zijn omgekomen.

  Russische troepen voerden een kleine grondverkenning uit naar het noordoosten van de oblast Sumy.

  Russische troepen zetten beperkte grondaanvallen voort om verloren posities langs de Svatove-Kreminna-linie terug te winnen.

  Russische troepen bleven grondaanvallen uitvoeren rond Bakhmut en ten westen van Donetsk City. De Russische troepen boeken waarschijnlijk stapsgewijze winsten rond Bakhmut.

  Uit het beschikbare open-source bewijs van 21 januari blijkt dat de claims van Vladimir Rogov, de Russische bezettingsambtenaar van de oblast Zaporizhia, op 20 januari van een grote territoriale verovering waarschijnlijk deel uitmaken van een Russische informatieoperatie.

  Uit klachten van Russische milbloggers blijkt dat Russische troepen nog steeds afhankelijk zijn van mobiele telefoons en onveilige civiele technologieën voor militaire kernfuncties — ernstige inbreuken op de operationele veiligheid (OPSEC).

  Lees de volledige update.

  20 januari 2023

  Door Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Riley Bailey, Grace Mappes, George Barros, Layne Philipson en Frederick W. Kagan

  Belangrijke ontwikkeling

  Ramzan Kadyrov, hoofd van de Tsjetsjeense Republiek, blijft de betrokkenheid van Tsjetsjeense strijders bij de oorlog in Oekraïne op duidelijk religieuze gronden plaatsen, en bouwt zo zijn reputatie en de reputatie van zijn machtsbasis verder uit.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Ramzan Kadyrov, hoofd van de Tsjetsjeense Republiek, blijft de betrokkenheid van Tsjetsjeense strijders bij de oorlog in Oekraïne op duidelijk religieuze gronden plaatsen, en bouwt zo zijn reputatie en de reputatie van zijn machtsbasis verder uit.

  De Wagner Group lijkt moeite te hebben om zichzelf te profileren als een effectieve parallelle militaire structuur, en blijkt zo steeds meer een parasitaire paramilitaire entiteit te zijn.

  De Amerikaanse inlichtingendienst bevestigde de rivaliteit tussen het Russische ministerie van Defensie (mod) en de Wagner Group, waarover ISW al lang rapporteert.

  Het streven van Prigozhin naar wettelijke erkenning van de Wagner-groep kan ook leiden tot verdere factionalisering binnen de Russische regering.

  Het Kremlin blijft zich bezighouden met demonstratieve openbare acties om informatieve voorwaarden te scheppen voor een langdurige oorlog in Oekraïne.

  Russische Telegram-bronnen beweerden dat Poetin de Russische commandant van de luchtlandingstroepen, kolonel generaal Mikhail Teplinsky, heeft ontslagen, maar deze berichten blijven onbevestigd.

  Het Kremlin blijft informatieoperaties promoten die dreigen met escalatie van westerse militaire hulp aan Oekraïne om de westerse steun te verzwakken.

  Russische en Oekraïense troepen zetten naar verluidt de offensieve operaties in de buurt van Svatove en Kreminna voort.

  Russische troepen zetten offensieve operaties aan de frontlinie van de oblast Donetsk voort. Russische bronnen bleven ten onrechte beweren dat Russische troepen op het punt staan Bakhmut te omsingelen.

  Russische troepen in de oblast Zaporizja bereiden zich waarschijnlijk nog steeds voor op een defensieve operatie op lange termijn, ondanks recente claims over territoriale winsten.

  Russische functionarissen en bronnen blijven aangeven dat er nog steeds mobilisatiemaatregelen worden genomen, ondanks talrijke beweringen dat de mobilisatie officieel is afgerond.

  Russische functionarissen en bezettingsautoriteiten blijven Oekraïense kinderen uit het bezette Oekraïne naar Rusland deporteren.

  Lees de volledige update.

  19 januari 2023

  Door George Barros, Riley Bailey, Kateryna Stepanenko, Madison Williams, Layne Philipson en Frederick W. Kagan

  Belangrijke ontwikkeling

  Hoge functionarissen van het Kremlin blijven vergaderingen op hoog niveau houden met de Wit-Russische nationale leiders — activiteiten die de voorwaarden zouden kunnen scheppen voor een Russische aanval op Oekraïne vanuit Wit-Rusland, hoewel niet noodzakelijk en niet in de komende weken.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  Hoge functionarissen van het Kremlin blijven vergaderingen op hoog niveau houden met de Wit-Russische nationale leiders — een activiteit die voorwaarden zou kunnen scheppen voor een Russische aanval op Oekraïne vanuit Wit-Rusland, hoewel niet noodzakelijk en niet in de komende weken.

  Een nieuwe Russische aanval op Oekraïne vanuit Wit-Rusland begin 2023 lijkt minder waarschijnlijk gezien de huidige Russische militaire activiteiten in Wit-Rusland, hoewel een aanval vanuit Wit-Rusland eind 2023 aannemelijker lijkt.

  Ultranationalistische Russische milbloggers blijven kritiek uiten op het idee dat Russische troepen Oekraïne aanvallen vanuit Wit-Rusland.

  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov viel de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) aan en onderstreepte hoe onhaalbaar het is dat het Kremlin een derde overeenkomst van het type Minsk steunt.

  Loekasjenko blijft in evenwicht met het Kremlin door Wit-Rusland te beschouwen als een soevereine staat binnen de door Rusland gedomineerde staat van de Unie.

  Het Kremlin blijft valselijk het verhaal promoten dat de oorlog zal escaleren als Oekraïne wapens krijgt waarmee Russische troepen op de bezette Krim kunnen worden aangevallen.

  Een extremistische bondgenoot van het Kremlin introduceerde opnieuw retoriek over nucleaire escalatie om westerse beleidsmakers af te schrikken van het verlenen van aanvullende militaire hulp aan Oekraïne.

  De Russische president Vladimir Poetin kiest steeds meer de kant van de vijanden van de financier van de Wagner Group, Yevgeny Prigozhin, waarschijnlijk in een voortdurende poging om de invloed van Prigozhin in Rusland te verminderen.

  Het feit dat Prigozhin het beweerde tactische succes van de Wagner Group blijft gebruiken om zijn positie te verhogen, zal waarschijnlijk een conflict met het Russische ministerie van Defensie (mod) over invloed in de Russische informatieruimte verdiepen.

  De Russische chef van het generale stafleger, generaal Valery Gerasimov, heeft mogelijk officieel verklaard dat de Wagnergroep niet thuishoort in de structuur van de Russische strijdkrachten en dat het Russische leger niet samenwerkt met Wagner, ondanks voldoende bewijs van het tegendeel.

  Oekraïense troepen zetten naar verluidt de tegenoffensieve operaties voort in de buurt van Svatove, en Russische troepen voerden beperkte tegenaanvallen uit in de buurt van Kreminna.

  Russische bronnen beweerden dat Russische troepen Klishchiivka hadden ingenomen tijdens lopende Russische offensieve operaties rond Soledar, Bakhmut en Avdiivka.

  Russische bronnen beweerden dat Russische troepen lokale offensieve operaties uitvoerden in de oblast Zaporizhia.

  Russische functionarissen blijven zich naar verluidt voorbereiden op een tweede mobilisatiegolf.

  Oekraïense partizanen hebben mogelijk een IED-aanval uitgevoerd in de oblast Zaporizhia.

  Lees de volledige update.

  18 januari 2023

  Door Riley Bailey, George Barros, Grace Mappes, Layne Philipson en Frederick W. Kagan

  Belangrijke ontwikkeling

  De toespraak van de Russische president Vladimir Poetin ter herdenking van het breken van de belegering van Leningrad door de Sovjettroepen illustreerde dat hij nog steeds onzeker blijft over zijn vermogen om de Russische informatieruimte significant vorm te geven.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  De toespraak van de Russische president Vladimir Poetin ter herdenking van de belegering van Leningrad bleef illustreren dat Poetin onzeker blijft over zijn vermogen om de Russische informatieruimte significant vorm te geven.

  Poetins toespraak maakt waarschijnlijk deel uit van een grotere informatie-inspanning om de „speciale militaire operatie” te plaatsen in de grotere Russische nationale mythos van de Grote Patriottische Oorlog (de Tweede Wereldoorlog) om de Russische steun voor een langdurige oorlog en mobilisatie te vergroten.

  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov versterkte deze inspanningen om de Russische steun voor een langdurige oorlog te vergroten door expliciet en belachelijk te beweren dat Oekraïne en het Westen de genocide op het Russische volk nastreven.

  Poetin blijft zich inspannen om de Russische industriële defensiebasis nieuw leven in te blazen om een langdurige oorlog in Oekraïne te ondersteunen.

  Poetin en Lavrov blijven de Oekraïense soevereiniteit ontkennen en directe onderhandelingen met Oekraïne ronduit afwijzen.

  Yevgeny Prigozhin, financier van de Wagner Group, wordt steeds brutaler in zijn verbale aanvallen op het Russische ministerie van Defensie (mod) en het Kremlin.

  Prigozhin en andere opmerkelijke stemmen in Rusland maken een nieuwe ruimte vrij om de Russische president Vladimir Poetin te bekritiseren zonder bang te hoeven zijn voor vergelding.

  De Russische troepen zetten beperkte tegenaanvallen voort om verloren posities in de buurt van Kreminna terug te winnen.

  De Russische troepen zetten de offensieve operaties voort in de buurt van Soledar, Bakhmut, Avdiivka en Donetsk City.

  Het Russische ministerie van Defensie blijft proberen de rol van de Wagner Group in de geclaimde tactische vooruitgang in het Soledar-gebied te bagatelliseren.

  Oekraïense functionarissen hebben aangegeven dat Russische troepen zich concentreren in de oblast Zaporizja, mogelijk voor een grote defensieve of offensieve inspanning.

  Het toenemende gebruik van brandgevaarlijke munitie door Russische troepen om schijnbaar routinematige aanvallen uit te voeren in Zuid-Oekraïne ondersteunt de recente inschatting van ISW dat Russische troepen waarschijnlijk te maken hebben met een tekort aan conventionele artillerierondes.

  Oekraïense en Russische bronnen bleven aangeven dat de Russische autoriteiten zich waarschijnlijk voorbereiden op een tweede mobilisatiegolf.

  Lees de volledige update.

  17 januari 2023

  Door Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Riley Bailey, Madison Williams, Layne Philipson, George Barros en Frederick W. Kagan

  Belangrijke ontwikkeling

  De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu kondigde op 17 januari aan dat hij uitvoering zal geven aan de richtlijn van de Russische president Vladimir Poetin om tussen 2023-2026 grootschalige militaire hervormingen door te voeren om de conventionele strijdkrachten van Rusland uit te breiden, waarschijnlijk ter voorbereiding op een langdurige oorlog in Oekraïne en ook om voorwaarden te scheppen om snel een aanzienlijk sterker Russisch leger op te bouwen.

  Belangrijkste afhaalrestaurants

  De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu kondigde op 17 januari aan dat hij uitvoering zal geven aan de richtlijn van de Russische president Vladimir Poetin om tussen 2023-2026 grootschalige militaire hervormingen door te voeren om de conventionele strijdkrachten van Rusland uit te breiden, waarschijnlijk ter voorbereiding op een langdurige oorlog in Oekraïne en ook om voorwaarden te scheppen om snel een aanzienlijk sterker Russisch leger op te bouwen.

  Poetin kan de komende dagen een tweede mobilisatiegolf aankondigen, mogelijk al op 18 januari.

  Het Russische ministerie van Defensie (mod) probeert de professionaliteit binnen de Russische strijdkrachten te verbeteren en waarschijnlijk de effectiviteit van de commandostructuren tot op het niveau van kleine eenheden te testen en te verbeteren.

  Verschillende prominente stemmen in de vooroorlogse informatieruimte hebben deze richtlijnen aangegrepen om verdere kritiek op het Russische ministerie van Defensie te ondersteunen, wat erop wijst dat het ministerie van Defensie waarschijnlijk op hevig verzet zal stuiten.

  De Servische president Alexander Vucic riep de Wagner Group op om de rekrutering in Servië stop te zetten.

  Russische troepen bleven beperkte tegenaanvallen uitvoeren in de buurt van Kreminna, aangezien Oekraïense functionarissen bleven suggereren dat Russische troepen zich zouden kunnen voorbereiden op een beslissende poging in de oblast Luhansk.

  Russische troepen zetten offensieve acties over de frontlinie van de oblast Donetsk voort.

  De Russische informatieruimte heeft moeite om tactische Russische winsten rond Soledar als operationeel significant af te schilderen.

  Russische troepen in de oblast Cherson blijven worstelen om hun logistieke inspanningen op de oostelijke (linker) oever van de oblast Kherson voort te zetten als gevolg van Oekraïense aanvallen.

  Een Russische bezettingsambtenaar beweerde dat Poetin op 18 januari een „belangrijke verklaring” zal afleggen over de oorlog in Oekraïne.

  Yevgeny Prigozhin, financier van de Wagner Group, probeert mogelijk de Wagner Group als juridische entiteit op te richten in Rusland.

  Lees de volledige update.

  We rapporteren niet in detail over Russische oorlogsmisdaden, omdat deze activiteiten in de westerse media uitgebreid aan bod komen en geen directe invloed hebben op de militaire operaties die we beoordelen en voorspellen. We zullen doorgaan met het evalueren en rapporteren over de gevolgen van deze criminele activiteiten voor het Oekraïense leger en de Oekraïense bevolking en in het bijzonder voor de gevechten in Oekraïense stedelijke gebieden. We veroordelen deze Russische schendingen van de wetten van gewapende conflicten, de Geneefse Conventies en de mensheid ten zeerste, ook al beschrijven we ze niet in deze verslagen.

  Chronologie van kaarten van 17 tot 23 januari 2023 — Museover to Scroll

  Conflictkaarten in Oekraïne - 011723 - 012323

  Bekijk de interactieve kaart van het Institute for the Study of War van de Russische invasie

  Lees de laatste updates over het conflict in Oekraïne van het Institute for the Study of War

  * Gedeeld met directe uitdrukkelijke toestemming van het Institute for the Study of War (ISW).

  Over het Instituut voor de Studie van de Methodologie van Oorlogsonderzoek

  De onderzoeksmethodologie van ISW is gebaseerd op zowel primaire als secundaire bronnen, waardoor onderzoekers een uitgebreid inzicht kunnen krijgen in de situatie ter plaatse. Om militaire en politieke ontwikkelingen op een bepaald gebied te kunnen analyseren, moeten de onderzoeksanalisten van ISW de systemen van vijandelijke en vriendschappelijke strijdkrachten volledig begrijpen. Ze moeten ook inzicht hebben in de bevolkingsdemografie, het fysieke terrein, de politiek en de geschiedenis van dat gebied. Dit legt de analytische basis om inzicht te krijgen in de redenen voor bepaalde ontwikkelingen en om te voldoen aan de toegewezen onderzoeksdoelstellingen. ISW-analisten brengen ook tijd door in plaatsen zoals Irak, Afghanistan en elders om een beter inzicht te krijgen in de veiligheids- en politieke situatie en om de uitvoering van huidige strategieën en beleidsmaatregelen te evalueren. Onze onderzoekers verzamelen gegevens en analyseren trends, waarbij ze een gedetailleerde analyse maken van ontwikkelingen op onderzoeksgebieden, waardoor een nauwkeurig, tijdig en grondig beeld van de situatie wordt verkregen met hoge resolutie. De onderzoeksmethodologie van ISW garandeert haar succes en toewijding om het vermogen van het land te verbeteren om militaire operaties uit te voeren, strategische doelstellingen te bereiken en te reageren op nieuwe problemen waarvoor mogelijk het gebruik van Amerikaanse militaire macht nodig is.

  Over het Instituut voor Oorlogsstudie

  Het Institute for the Study of War bevordert een geïnformeerd begrip van militaire zaken door middel van betrouwbaar onderzoek, betrouwbare analyses en innovatief onderwijs. We zetten ons in om het vermogen van het land om militaire operaties uit te voeren en te reageren op nieuwe bedreigingen te verbeteren om de strategische doelstellingen van de VS te bereiken. ISW is een niet-partijgebonden onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk op het gebied van openbaar beleid.

  Kom meer te weten, doe mee en draag vandaag nog bij.

  Aanvullende lectuur

  [Jaarlijkse update] Internationaal cyberrecht in de praktijk: interactieve toolkit

  Data-ambassades: soevereiniteit, veiligheid en continuïteit voor natiestaten

  Bron: ComplexDiscovery