Sun. Mar 26th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: eDiscoveryn kurinalaisuus, johon sisältyy tunnistaminen, säilyttäminen, ja sähköisten tietojen analysointi, käytetään yhä enemmän sotarikoksiin liittyvissä tutkimuksissa ja oikeudenkäynneissä. Venäjän ja Ukrainan sodan tapauksessa, eDiscovery-työkaluja ja -tekniikoita voidaan käyttää tunnistamaan ja keräämään sähköisiä todisteita sotarikoksista, kuten sähköpostit, sosiaalisen median viestit, ja muu digitaalinen viestintä, joka voi tarjota arvokasta tietoa konfliktiin osallistuvien henkilöiden ja organisaatioiden toiminnasta. Tätä näyttöä voidaan sitten käyttää tutkimuksissa ja oikeudenkäynneissä, jotta sotarikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan. Lisäksi, eDiscovery voi auttaa hallitsemaan tehokkaasti ja tehokkaasti valtavaa määrää sähköisiä todisteita, jotka voivat olla merkityksellisiä sotarikostapauksissa, antaa tutkijoille ja lakitiimille mahdollisuuden analysoida tiedot nopeasti ja tarkasti tärkeimpien tietojen tunnistamiseksi. Tämä viikoittainen päivitys voi olla hyödyllinen kyberturvallisuuden kannalta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he pitävät sodan aikana tehdyistä sotarikoksista johtuvia tutkimuksia ja oikeudenkäyntejä.

  Taustahuomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Venäjän loukkaavan kampanjan arviointi sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyödyttää tutkijoita ja riita-asioita heidän seuratessaan liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja polut, joihin Venäjän ja Ukrainan nykyinen konflikti vaikuttaa ja johtuu siitä.

  Arviointi ja karttat*

  Venäjän ja Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  2. tammikuuta 2023

  Kirjailija: George Barros, Kateryna Stepanenko, Angela Howard, Grace Mappes, Layne Philipson, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan ilmapuolustuksen ilmoitettiin sieppaavan kaikki droonit kahdesta peräkkäisestä yöstä Venäjän drone-iskuista Ukrainaa vastaan joulukuussa 31 - Tammikuu 2. Ukrainan ilmavoimat kertoi 1. tammikuuta, että Ukrainan ilmapuolustusjoukot ampuivat alas kaikki 45 venäläistä iranilaisvalmistettua Shahed-136-lennokkia, joita Venäjä ampui Ukrainaa kohti uudenvuodenaattona.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan ilmapuolustuksen ilmoitettiin sieppaavan kaikki droonit kahdesta peräkkäisestä yöstä Venäjän drone-iskuista Ukrainaa vastaan joulukuussa 31 - Tammikuu 2.

  Venäjän ilma- ja ohjuskampanja Ukrainaa vastaan ei todennäköisesti synnytä Kremlin toivottuja informaatiovaikutuksia Venäjän nationalistien keskuudessa.

  Tuhoisa ukrainalainen HIMARS-isku Venäjän tukikohtaan Makiivkassa, Donetskin alue, joulukuussa 31 herätti merkittävää kritiikkiä Venäjän sotilasjohdolle Venäjän informaatiotilassa.

  Venäjän ministeriö yrittää todennäköisesti kääntää syyn huonosta operatiivisesta turvallisuudestaan (OPSEC) Donetskin kansantasavallan (DNR) virkamiehille ja mobilisoidulle henkilöstölle.

  Venäläiset lähteet vastasivat haaleasti Venäjän presidentin Vladmir Putinin järjestämään uudenvuoden puheeseen, kun taas venäläiset milbloggaajat ylistivät Wagner-ryhmän rahoittajan Jevgeniy Prigozhinin esiintymisiä etulinjassa uudenvuoden lomien aikana.

  Venäjän joukot jatkoivat epäonnistuneita yrityksiä parantaa taktisia asemiaan Svatovesta luoteeseen sen jälkeen, kun heidän oli ilmoitettu suorittaneen taktisen tauon.

  Ukrainan puolustusstrategioiden keskus kertoi, että Venäjän joukot jatkavat henkilöstön lähettämistä Harkiv-Siverskin etulinjaan.

  Ukrainan virkamiehet kertoivat, että Venäjän joukot sijoittavat uudelleen itäakselia pitkin samalla kun he kamppailevat ylläpitääkseen tykistöiskujen vauhtia.

  Venäjän joukot yrittivät rajoitettuja hyökkäysoperaatioita Zaporizhian alueella ja jatkoivat pyrkimyksiä vahvistaa puolustusrakenteita.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin jatkaa venäläisille sotilaille annettujen taloudellisten lupausten jatkamista, kun Ukrainan virkamiehet varoittavat edelleen lähestyvästä Venäjän mobilisoinnin aallosta.

  Lue koko päivitys.

  Ei julkaisua, joka perustuu uudenvuoden loman noudattamiseen (1. tammikuuta 2023)

  31. joulukuuta 2022

  Kirjailija: Riley Bailey, Angela Howard, Madison Williams, George Barros, ja Frederick W.

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentin Vladimir Putinin vuotuinen uudenvuodenaaton puhe havainnollisti edelleen, että Putin on epävarma kyvystään muokata Venäjän informaatiotilaa ja keskittyy edelleen perustelemaan sotaa ja sen kustannuksia kansalleen. Putin totesi, että ”Venäjän suvereeni, itsenäinen ja turvallinen tulevaisuus riippuu vain meistä, vahvuudestamme ja päättäväisyydestämme” ja että 2022 ”oli vaikeiden, välttämättömien päätösten vuosi, tärkeistä askeleista kohti Venäjän täydellistä suvereniteettia ja yhteiskuntamme voimakasta vakiinnuttamista”.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän presidentin Vladimir Putinin vuotuinen uudenvuodenaaton puhe havainnollisti edelleen, että Putin on epävarma kyvystään muokata Venäjän informaatiotilaa ja keskittyy edelleen perustelemaan Ukrainan sotaa ja sen kustannuksia kotimaiselle yleisölleen.

  Putin antoi puheensa eteläisen sotilaspiirin (SMD) päämajasta osana jatkuvia pyrkimyksiään kuvata itseään tehokkaana sodanajan johtajana.

  Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu demonisoi Ukrainaa ja ilmoitti, että Venäjän voitto on väistämätön hänen uudenvuodenaaton puheessaan.

  Venäjän joukot todennäköisesti heikentävät tykistön ampumatarvikkeiden varastoja ja kamppailevat tukeakseen nykyistä toimintavauhtiaan Ukrainassa seurauksena.

  Venäjän joukot aloittivat uuden kierroksen ohjusiskuja, jotka kohdistuivat Ukrainan kriittiseen infrastruktuuriin, mutta pienemmällä intensiteetillä verrattuna aiemmin massiivisiin lakkoaaltoihin.

  Ukrainalaiset ja venäläislähteet totesivat, että Ukraina ja Venäjä vaihtoivat vankeja, mutta erosivat vaihdettavan henkilöstön määrää koskevassa raportoinnissaan.

  Venäjän joukot jatkoivat rajoitettuja vastahyökkäyksiä saadakseen takaisin menetettyjä asemiaan Svatove-Kreminna-linjan varrella 31. joulukuuta.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Bakhmutin ja Avdiivka-Donetskin kaupungin ympäristössä 31. joulukuuta.

  Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA ilmoitti Zaporizhian ydinvoimalaitoksen (ZNPP) menettäneen yhteyden viimeiseen toimivaan varavoimalinjaansa 29. joulukuuta illalla.

  Venäjän joukot jatkavat operaatioita itäisellä Zaporižžian alueella ja eteläistä akselia pitkin.

  Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov totesi 31. joulukuuta tietävänsä ”tosiasiasta”, että Kreml aikoo sulkea rajat miehille, julistaa sotatilalain ja aloittaa uuden mobilisoinnin aallon ”noin viikossa”.

  Venäjän miehitysviranomaiset tehostavat edelleen lainvalvontaviranomaisten torjuntaa miehitetyillä alueilla vastauksena Ukrainan puolueelliseen toimintaan.

  Venäjän miehitysvirkamiehet luovat edelleen sietämättömiä elinolosuhteita miehitettyjen alueiden asukkaille.

  Lue koko päivitys.

  30. joulukuuta 2022

  Kirjailija: Riley Bailey, Karolina Hird, Madison Williams, Layne Philipson, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentti Vladimir Putin avasi oven edelleen institutionaaliselle korruptiolle manipuloimalla Venäjän kotimaista oikeusalaa. Putin hyväksyi asetuksen joulukuussa 29 joka vapauttaa kaikki Venäjän virkamiehet, mukaan lukien armeijan ja lainvalvontaviranomaisten jäsenet, vaatimuksesta julkistaa tuloilmoitukset. Asetus ulottuu sotilashenkilöihin, Venäjän sisäasiainelinten työntekijät, Rosgvardiassa palvelevat ja lainvalvontaviranomaiset, Venäjän rangaistusjärjestelmän ja tutkintajärjestelmän työntekijät, ja Luhanskin tehtäviin lähetetyt henkilöt, Donetsk, Kherson, ja Zaporižžian alue.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot ottivat Kiovan kohteeksi Iranin valmistamilla lennokeilla 29.-30. joulukuuta välisenä yönä.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin avasi oven edelleen institutionaaliselle korruptiolle Venäjän federaatiossa.

  Venäjän joukot jatkoivat vastahyökkäyksiä Svatove-Kreminnan linjalla.

  Ukrainan joukot iskivät Venäjän keskitysalueille Luhanskin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita niin Avdiivkan alueella kuin Bakhmutissakin, missä Venäjän hyökkäysoperaatioiden tahti on saattanut hidastua edellisiin päiviin verrattuna.

  Venäläislähde väitti Venäjän joukkojen tehneen maahyökkäyksiä Zaporižžian alueella.

  Venäläiset ja ukrainalaiset lähteet jatkoivat keskustelua siitä, tapahtuuko Venäjällä välitön toinen mobilisaatioaalto ja milloin.

  Venäjän virkamiehet jatkavat miehitettyjen alueiden integrointia Venäjän federaatioon.

  Lue koko päivitys.

  29. joulukuuta 2022

  Kirjailija: Angela Howard, Riley Bailey, Karolina Hird, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan sotilastiedustelun pääosaston (GUR) päällikkö Kyrylo Budanov totesi, että taistelut Ukrainassa ovat umpikujassa 29. joulukuuta. Budanov totesi BBC:n haastattelussa, että ”tilanne on vain jumissa” ja että sekä Venäjän että Ukrainan joukoilta puuttuu resursseja tai kykyä edetä. Budanov korosti, että Ukraina ei voi voittaa Venäjän joukkoja ”kaikkiin suuntiin kattavasti” ja toisti, että Ukraina odottaa uusien ja kehittyneempien asejärjestelmien toimittamista.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot tekivät jälleen massiivisen sarjan ohjusiskuja Ukrainan kriittistä infrastruktuuria vastaan.

  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov toisti Venäjän haluttomuuden sitoutua aitoihin neuvotteluihin Ukrainan kanssa.

  Ukrainan sotilastiedustelun pääosaston (GUR) päällikkö Kyrylo Budanov totesi, että taistelut Ukrainassa ovat umpikujassa.

  Kreml jatkaa Venäjän lain manipulointia myöntääkseen valtiolle yhä laajemmat valtuudet epäselvissä olosuhteissa erimielisyyksien poistamiseksi.

  Toistuvat Ukrainan iskut laillisiin sotilaskohteisiin Venäjän federaation taka-alueilla osoittavat Venäjän ilmapuolustuksen tehottomuuden lennokkeja vastaan ja pahentavat kritiikkiä siitä, ettei Venäjä voi puolustaa omaa aluettaan.

  Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäysoperaatioita Kreminnan lähellä, kun taas Venäjän joukot tekivät rajoitettuja vastahyökkäyksiä Svatove-Kreminnan linjalla.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Avdiivkan alueella sekä Bakhmutin ympäristössä, missä Venäjän hyökkäyksen mahdollinen huipentuma todennäköisesti nopeutetaan.

  Venäjän joukot jatkoivat puolustusoperaatioita Khersonin alueella.

  Kremlin liikekannallepanoa käsittelevä työryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 29. joulukuuta. Mobilisoinnin toteuttamisen kritiikkifoorumi aiheuttaa todennäköisesti kitkaa Venäjän puolustusministeriön kanssa.

  Venäjän miehitysviranomaiset jatkavat lainvalvontaviranomaisten tehostamista epäonnistuneissa yrityksissä torjua puolueellista painostusta miehitetyillä alueilla.

  Lue koko päivitys.

  28. joulukuuta 2022

  Kirjailija: George Barros, Riley Bailey, Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän hyökkäys Bakhmutia vastaan huipentuu todennäköisesti, kuten ISW ennusti 27. joulukuuta. Yhdysvaltain armeijan oppi määrittelee huipentuman ”pisteeksi, jossa voimalla ei enää ole kykyä jatkaa operaation, rikoksen tai puolustuksen muotoa” ja ”kun joukko ei voi jatkaa hyökkäystä ja sen on omaksuttava puolustava asento tai suoritettava operatiivinen tauko”. Jos Venäjän joukot Bakhmutin alueella ovat todellakin huipentuneet, ne saattavat kuitenkin jatkaa hyökkäystä aggressiivisesti. Huipentuneet Venäjän joukot voivat jatkaa tehottomia joukkuekokoisia hyökkäyksiä Bakhmutia vastaan, vaikka nämä hyökkäykset eivät todennäköisesti saisi toiminnallisesti merkittäviä voittoja.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän hyökkäys Bakhmutia vastaan huipentuu todennäköisesti.

  Venäjän joukot näyttävät valmistautuvan päättäväisiin ponnisteluihin Luhanskin alueella ja näyttävät olevan vähemmän todennäköisiä tekemään uutta hyökkäystä Zaporižžan alueella talvella 2023.

  Kreml osoittaa edelleen, ettei Venäjällä ole aitoa aikomusta ryhtyä neuvotteluihin Ukrainan kanssa vaatimalla, että Ukraina hyväksyy Venäjän laittomat liitteet Ukrainan maihin.

  Kreml esittää edelleen Yhdysvaltojen Patriot-ilmapuolustusjärjestelmien siirtoa kärjistymisenä Yhdysvaltain ja Venäjän suhteissa, mutta ISW ennustaa suurella luottamuksella, että Venäjä ei tarkoituksella pyrkisi kärjistämään suureksi konfliktiksi Naton kanssa sen seurauksena.

  Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäysoperaatioita Kreminnaa kohtaan, missä Venäjän joukot jatkoivat vastahyökkäyksiä menetettyjen asemien palauttamiseksi.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Bakhmutin ympäristössä, Donetskin kaupunki, ja Länsi-Donetskin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat puolustus- ja rotaatiooperaatioita Khersonin ja Zaporizhian alueella.

  Kreml on hyväksynyt lisävaroja puolustavien linnoitusten kehittämiseen ja yrittää henkilöstön linnoituspyrkimyksiä Venäjän raja-alueilla ja miehitetyssä Ukrainassa.

  Lue koko päivitys.

  27. joulukuuta 2022

  Kirjailija: Riley Bailey, Kateryna Stepanenko, George Barros, Madison Williams, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi, että Kreml jatkaa sotilaallisen ratkaisun tavoittelua sotaan, kunnes Ukrainan hallitus kapituloituu Venäjän vaatimuksiin. Lavrov totesi joulukuussa 27 haastattelu Venäjän valtion uutistoimisto TASS: n kanssa, että Ukraina ja länsi ovat ”hyvin tietoisia Venäjän ehdotuksista demilitarisoinnista ja denazifioinnista” Ukrainan hallitsemalla alueella ja että Venäjän armeija ratkaisee nämä kysymykset, jos Ukraina kieltäytyy hyväksymästä näitä ehdotuksia.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi, että Kreml jatkaa sotilaallisen ratkaisun tavoittelua sotaan, kunnes Yhdysvallat hyväksyy sen vaatimukset ja pakottaa Ukrainan tekemään samoin.

  Lavrov totesi, että Venäjä ei kykene työskentelemään minkään lännen kanssa tehtyjen sopimusten parissa oletettujen provosoivien tekojensa vuoksi.

  Kreml jatkaa todennäköisesti tiedotusoperaatioita pakottaakseen lännen tarjoamaan ennalta ehkäiseviä myönnytyksiä ja painostamaan Ukrainaa neuvottelemaan.

  Kreml integroi yhä enemmän valikoituja milbloggaajia tiedotuskampanjoihinsa, todennäköisesti pyrkiessään saamaan takaisin hallitsevan kertomuksen tietotilassa.

  Ukrainan joukot ovat todennäköisesti saaneet enemmän voittoja Koillis-Ukrainassa kuin ISW on aiemmin arvioinut.

  Venäjän joukot saattavat olla lähellä huipentumaa Bakhmutin alueella Venäjän jatkuvien hyökkäysoperaatioiden keskellä siellä ja Avdiivka-Donetskin kaupungin alueella.

  Venäjän joukot pitävät yllä linnoituspyrkimyksiään Etelä-Ukrainassa.

  Kreml jatkaa pyrkimyksiään rangaista sotilaskarkureita ja sabotoijia julkisesti.

  Venäjän virkamiehet tehostavat pyrkimyksiä karkottaa lapsia miehitetyiltä alueilta Venäjälle.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia 27. joulukuuta 2022 - 2. tammikuuta 2023 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 122722 - 010223

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery