Nieuw beleid van DoJ tot Incentivize Corporate Compliance

“The Antitrust Division is committed to rewarding corporate efforts to invest in and instill a culture of compliance,” said Assistant Attorney General Delrahim. “The Division’s Leniency Policy has long provided the ultimate credit for effective antitrust compliance programs. Beyond leniency, recently we have credited prospective compliance efforts at sentencing. Crediting compliance at charging is the next step in our continued efforts to deter antitrust violations and reward good corporate citizenship.”

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Aankondiging van de pers

Antitrust Division kondigt nieuw beleid aan voor incentive Corporate Compliance

Tijdens opmerkingen van vandaag [11 juli 2019], kondigde adjunct-procureur-generaal Makan Delrahim het nieuwe beleid van de Antitrust Division aan voor het stimuleren van de naleving van antitrust. Voor de eerste keer zal de Afdeling de naleving in de fase van de heffing van strafrechtelijke antitrustonderzoeken overwegen, een wijziging die wordt weerspiegeld in de Justice Manual. De Afdeling kondigde ook herzieningen aan van haar Handboek en publiceerde een document om de evaluatie van de naleving van de bedrijven in de fase van opladen en veroordeling begeleiden.

„De antitrustdivisie is toegewijd aan het belonen van bedrijfsinspanningen om te investeren in en een cultuur van naleving in te boezemen,” aldus adjunct-procureur-generaal Delrahim. „Het clementiebeleid van de divisie heeft al lang het ultieme krediet gegeven voor effectieve antitrustcompliance-programma's. Naast clementie, hebben we onlangs potentiële nalevingsinspanningen bij veroordeling gecrediteerd. Het crediteren van naleving bij het aanrekenen is de volgende stap in onze voortdurende inspanningen om antitrustschendingen af te schrikken en een goed ondernemingsburgerschap te belonen. We blijven ook toegewijd aan voorspelbaarheid en transparantie. Als zodanig, in overleg met de huidige beleidswijzigingen, de Division uitgegeven een openbare leidraad document dat schetst wat aanklagers zoeken bij de evaluatie van antitrust compliance programma's.”

De Justice Manual eerder uitgelegd het beleid van de Antitrust Division „dat krediet niet moet worden gegeven in de laadfase voor een compliance-programma.” Die tekst is verwijderd.

De afdeling heeft ook haar handboek bijgewerkt. De herzieningen hebben betrekking op de evaluatie van nalevingsprogramma's in de fase van opladen en veroordeling, en Division processen voor het aanbevelen van aanklachten, pleidooiovereenkomsten en het selecteren van monitoren.

Voor het eerst publiceerde de divisie ook een leidraad document dat zich richt op het evalueren van nalevingsprogramma's in het kader van criminele schendingen van de Sherman Act. Het is bedoeld om Division aanklagers te helpen bij hun evaluatie van nalevingsprogramma's in zowel de aanklacht als de veroordeling fase van onderzoeken, en om compliance officers en het publiek een grotere transparantie van de compliance analyse van de divisie te bieden. Daartoe bevat het twee secties: de eerste heeft betrekking op de evaluatie van antitrustnalevingsprogramma's in de laadfase, en de tweede heeft betrekking op nalevingsoverwegingen bij vonnissen.

Lees de volledige release bij Antitrust Division kondigt nieuw beleid aan tot incentive Corporate Compliance

Evaluatie van Corporate Compliance Programma's in Criminal Antitrust Investigations — juli 2019

Evaluatie van Corporate Compliance Programma's in Criminal Antitrust Investigations - juli 2019 (PDF)

Aanvullend lezen

DOJ kondigt wijzigingen aan in het beleid van het nalevingsprogramma

Automatisering van eDiscovery: een strategisch kader

Bron: ComplexDiscovery