De zwarte doos openen? Een nieuwe E-Discovery Processing Primer door Craig Ball

Recently eDiscovery expert Craig Ball published a thorough and thoughtful primer that seeks to describe and demystify many of the “black box” tasks that constitute eDiscovery processing. From bits and bytes to hashing and deduplication, Craig’s new primer is a concise and cogent guide that will benefit anyone seeking a deeper understanding of the important eDiscovery phase of processing.

en flag
nl flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Noot van de redacteur: Craig Ball is een door de raad gecertificeerde Texas rechtszaak advocaat, gecertificeerde computer forensisch onderzoeker, professor in de wet en elektronisch bewijs expert. Hij is ook een van de meest bekende, gerespecteerde en geliefde experts op het gebied van eDiscovery. Hij heeft het collectieve begrip van juridische ontdekking van het eDiscovery ecosysteem verbeterd door zijn toewijding aan het opleiden van professionals van de bank, bar en business over computer forensisch onderzoek en elektronische ontdekking. Onlangs publiceerde Craig een grondige en doordachte primer die probeert te beschrijven en demystificeren veel van de „black box” taken die eDiscovery verwerking vormen. Van bits en bytes tot hashing en deduplicatie, Craig's Processing in E-Discovery, a Primer is een beknopte en cogent gids die iedereen ten goede zal komen op zoek naar een dieper begrip van de belangrijke eDiscovery fase van verwerking.

Verwerking in E-Discovery, A Primer

Een extract uit de primer van Craig Ball

Praat met advocaten over e-discovery verwerking en je krijgt waarschijnlijk een blanco blik die suggereert geen idee waar je het over hebt. Waarom zouden advocaten iets te maken hebben met iets dat zo ontevreden technisch is? Inderdaad, verwerking is technisch en valt advocaten op als iets wat ze niet hoeven te weten. Dat is betreurenswaardig, want verwerking is een fase van e-discovery waar dingen vreselijk mis kunnen gaan in termen van kosten en resultaat. Advocaten die de fundamenten van ESI-verwerking begrijpen, zijn beter geplaatst om kostbare fouten te voorkomen en op te lossen wanneer ze zich voordoen. Dit artikel kijkt goed naar de ESI-verwerking en probeert de mysteries ervan te ontrafelen.

Verwerking is de „zwarte doos” tussen bewaring/verzameling en beoordeling/analyse. Hoewel het iconische Electronic Discovery Reference Model (EDRM) Processing, Review en Analyse positioneert als parallelle paden naar Productie, is verwerking een essentiële voorwaarde — „de enige weg” — naar Review, Analyse en Productie. Elke manier waarop u e-discovery op schaal benadert, moet u ESI verwerken voordat u deze kunt bekijken of analyseren.

Er zijn honderden — misschien wel duizenden — artikelen die zich verdiepen in de stadia van e-discovery die de verwerking in de EDRM flankeren. Dit zijn de stadia waar advocaten werk te doen hebben gehad. Maar advocaten hebben de neiging om verwerkingsbeslissingen af te staan aan technici. Als het gaat om verwerking, advocaat competentie en ken is praktisch onbestaande, weinig meer dan „dingen gaan in, dingen komen uit.”

Lees de Complete Primer (PDF) Mouseover en klik op

Ball_Processing_2019

Toegang tot de originele PDF

Een primer op verwerking en een mijlpaal

Een uittreksel uit de inleidende blogpost op de primer van Craig Ball

Het onderzoek voor de krant bevestigde wat ik al lang vermoedde over onze industrie. Ondanks winsome wrappers, zijn alle toonaangevende e-discovery tools gebouwd op een handvol open source en commerciële codebases, met name voor de cruciale taken van bestandsidentificatie en tekstextractie. Niets kwaad in dat, maar het doet je denken aan cybersecurity en prijsstelling. Tijdens het verdiepen in de verwerking kreeg ik meer respect voor de software-architecten, ontwikkelaars en programmeurs die het allemaal laten werken. Het is ingewikkeld, en er zijn talloze manieren om van de rails te rennen. Dat de gereedschappen net zo goed werken als zij, is een onwaarschijnlijke prestatie. Toch zijn er ingebakken gevaren die je moet weten, en afwegingen om te worden afgewogen.

Lees de volledige inleidende blogpost voor Processing in E-Discovery, A Primer

Aanvullend lezen

Bal in uw Hof (Craig Ball)

Electronic Discovery Reference Model (EDRM)

Rekening houdend met de verwerking van eDiscovery: gegevenspunten voor taken, uitgaven en kosten

Bron: ComplexDiscovery