Thu. Feb 9th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  21. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Katherine Lawlor, Grace Mappes, Kateryna Stepanenko, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäläisten vetäytyminen läntiseltä Khersonin alueelta on alkanut. Venäjän joukot aikovat todennäköisesti jatkaa vetäytymistä seuraavien viikkojen aikana, mutta voivat kamppailla vetäytyäkseen hyvässä järjestyksessä, jos Ukrainan joukot päättävät hyökätä. Venäjän virkamiehet ovat pysyneet epävarmoina siitä, onko Venäjän presidentti Vladimir Putin määrännyt vetäytymään Khersonista vai ei, ja jatkavatko todennäköisesti tietotilan valmistelua tällaiselle romahdukselle, kuten ISW on aiemmin arvioinut.

  Keskeiset takeaways

  Venäläisten vetäytyminen läntiseltä Khersonin alueelta on alkanut. Venäjän joukot aikovat todennäköisesti jatkaa vetäytymistä seuraavien viikkojen aikana, mutta voivat kamppailla vetäytyäkseen hyvässä järjestyksessä, jos Ukrainan joukot päättävät hyökätä.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin on todistettavasti asettamassa edellytyksiä Venäjälle jatkaa pitkittynyttä sotaa Ukrainassa, ei neuvoteltua ratkaisua tai offramppia varten.

  Venäjän joukot todennäköisesti yrittävät räjäyttää padon Kakhovkan vesivoimalaitoksessa (HPP) kattamaan vetäytymisensä Kherson Citystä ja estämään Ukrainan joukkoja jatkamasta Venäjän joukkoja syvemmälle Khersonin alueella.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti asetuksen lokakuussa 21 perustamalla Venäjän hallituksen ”koordinointineuvosto” sodan ajan liittovaltion koordinoinnin parantamiseksi.

  Venäläiset ja ukrainalaiset lähteet kertoivat taistelevansa Kharkivin kaupungista koilliseen kansainvälisen rajan varrella, Svatove-Kreminnan etulinjassa, ja Lysychanskista länteen.

  Ukrainan armeijan virkamiehet tarjosivat rajallisen yleiskuvan tilanteesta etulinjassa.

  Ukrainan eteläinen operatiivinen komento korosti, että venäläiset joukot käyttävät ukrainalaisia siviilejä ihmiskilpinä kuljettaessaan sotatarvikkeita Dnipro-joen yli, kun taas venäläiset lähteet julkaisivat kuvamateriaalia, joka osoitti joukon siviilejä, jotka odottavat lautta Kherson Citystä.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Donetskin alueella ja rutiininomaista tulta Hulyaipolen länsipuolella ja Mykolajivin alueella.

  Venäläisviranomaiset pyrkivät pitämään yllä kestävän ja vahvan logistiikan julkisivua Etelä-Ukrainassa samalla kun kiihdyttävät toimia Kertshinsalmen sillan iskun kompensoimiseksi.

  Venäjän alueellisten virkamiesten, Venäjän puolustusministeriön (MoD) ja sotilaskomissaarien ja Venäjän siviiliväestön väliset halkeamat, joista mobilisointi vetää, todennäköisesti lisääntyvät tulevina kuukausina.

  Venäjän viranomaiset estävät ukrainalaisia Venäjällä lähtemästä Venäjältä monimutkaisia oleskelu- ja lupavaatimuksia kansainvälisten rajojen ylittämiseksi.

  Venäjän miehitysviranomaiset jatkoivat siviilien joukkopakotettua poistamista Dnipro-joen länsirannalta siviilien ”evakuointien” varjolla.

  Lue koko päivitys.

  20. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Katherine Lawlor, Riley Bailey, George Barros, Nicholas Carl, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjä todennäköisesti jatkaa valmistautumista false flag -iskuun Kakhovkan vesivoimalaitokseen (HPP). Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky totesi 20. lokakuuta, että Venäjän joukot louhivat Kakhovkan voimalaitoksen padon ja totesivat, että voimalaitos pitää hallussaan 18 miljoonaa kuutiometriä vettä, mikä aiheuttaisi massiivisia ja nopeita tulvia Dnipro-joen varrella sijaitseville siirtokunnille, mukaan lukien Kherson City.

  Keskeiset takeaways

  Venäjä todennäköisesti jatkaa valmistautumista väärän lipun alla tehtyyn hyökkäykseen Kakhovkan vesivoimalaitokseen (HPP).

  Venäjän joukot asettavat todennäköisesti ehtoja sotilaallisten ja miehityselementtien poistamiseksi Dnipro-joen länsirannalta odottaen Ukrainan välittömiä edistysaskeleita.

  Valkoinen talo vahvisti lokakuussa 20 että Iranin sotilashenkilöstö on Venäjän miehittämässä Krimissä, Ukraina avustamaan Venäjän joukkoja drone-iskujen suorittamisessa Ukrainan siviileihin ja siviili-infrastruktuuriin.

  Iran tarjoaa sotilaallista tukea Venäjän joukoille Ukrainassa huolimatta uusista kansainvälisistä pakotteista, jotka todennäköisesti osittain siksi, että Iranin johtajat uskovat tarvitsevansa Moskovan apua Yhdysvaltojen johtaman maailmanlaajuisen järjestyksen ylläpitämiseksi.

  Venäläiset lähteet väittivät edelleen, että venäläiset joukot vakiinnuttavat rajoitettuja takaisin asemia Koillis-Harkovan alueella 20. lokakuuta huolimatta Ukrainan raporteista, että Ukraina on vapauttanut kaikki paitsi 1.8% Harkovan alueesta.

  Venäläiset lähteet ilmoittivat, että Ukrainan joukot ovat edenneet Pohjois-Khersonin alueella, kun Ukrainan joukot jatkoivat kieltokampanjaansa.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Donetskin alueella, mutta venäläiset lähteet olivat ristiriidassa omien väitteidensä kanssa Bakhmutin hallinnasta. Venäjän joukot todennäköisesti jatkavat Bakhmutin alueen edistysaskeleiden väärentämistä kuvaamaan itsensä tuottavan voittoja ainakin yhdellä sektorilla jatkuvien tappioiden keskellä Koillis-ja Etelä-Ukrainassa.

  Venäjän aluehallinnot ja Venäjän puolustusministeriö (MoD) syyttävät edelleen toisiaan sotilaallisista hallinnollisista epäonnistumisista.

  Lue koko päivitys.

  19. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Katherine Lawlor, Karolina Hird, Grace Mappes, Riley Bailey, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän viranomaiset asettavat todennäköisesti tiedotusehtoja Venäjän suunniteltujen retriittien ja merkittävien alueellisten menetysten perustelemiseksi Khersonin alueella. Venäjän asevoimien komentaja Ukrainassa Armeijan kenraali Sergey Surovikin kertoi Venäjän televisiossa esiintyessään, että Venäjän armeijan johdon on tehtävä ”vaikeita päätöksiä” Khersonin alueen suhteen ja syytti Ukrainaa aikovansa iskeä siviili- ja asuininfrastruktuuriin Khersonin alue.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän viranomaiset asettavat todennäköisesti tiedotusehtoja Venäjän suunniteltujen retriittien ja merkittävän alueen menettämisen Khersonin alueella.

  Venäjän joukot asettavat tiedotusehtoja väärän lipun hyökkäyksen tekemiseksi Kakhovkan vesivoimalaitokseen (HPP). Venäjän armeija voi uskoa, että padon rikkominen voisi kattaa heidän vetäytymisensä Dniprojoen oikealta rannalta ja estää tai viivästyttää Ukrainan etenemistä joen yli.

  Venäjä käyttää edelleen siviilien ”evakuointien” varjolla siviilien joukkopakkosiirtoa Venäjän miehittämistä Ukrainan alueilta.

  Venäjän presidentin Vladimir Putinin lokakuu 19 sotatilalain julistaminen on suurelta osin laillista teatteria, jonka tarkoituksena on laillistaa toiminta, jonka Venäjän armeijan on toteutettava tai joka on jo toteuttamassa, samalla kun luodaan puitteet tulevalle mobilisoinnille ja kotimaisille rajoituksille.

  Wagner-rahoittaja Jevgeni Prigozhin jatkaa pyrkimyksiään erottaa itsensä ja Wagner-ryhmän joukot tavanomaisista venäläisistä sotilaallisista elementeistä.

  Venäjän joukot jatkoivat rajoitettuja hyökkäyksiä kadonneen alueen takaisin vangitsemiseksi Koillis-Kharkivin alueella.

  Venäjän ja Ukrainan joukot jatkoivat hyökkäyksiä Kreminna-Svatoven alueella.

  Venäläiset lähteet väittivät laajalti, että Ukrainan joukot suorittivat uuden hyökkäyksen Luoteis-Khersonin alueella.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi asetuksen lokakuussa 19 pyritään vastaamaan Venäjän sotilashenkilöstön jatkuvaan huoleen oikea-aikaisista maksuista ja syyttämään puolustusministeri Sergei Shoigua ja valtiovarainministeri Anton Siluanovia tulevista maksukysymyksistä.

  Venäjän parlamentti ehdotti oikeudellisia toimenpiteitä, joiden avulla Venäjän viranomaiset voisivat minimoida osittaisen mobilisoinnin kotimaiset vaikutukset mahdollisissa tulevissa mobilisointiaalloissa.

  Venäjän armeijan virkamiehet jatkoivat Venäjän miehittämien alueiden ukrainalaisten asukkaiden väkisin mobilisointia työskentelyyn tai taisteluun Venäjän armeijan puolesta.

  Lue koko päivitys.

  18. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Katherine Lawlor, Grace Mappes, George Barros, ja Mason Clark

  Keskeinen kehitys

  Venäjän joukot jatkoivat Ukrainan kriittisen siviili-infrastruktuurin kohdistamista ilma-, ohjus- ja drone-iskuilla 18. lokakuuta. Nykyiset ja entiset Yhdysvaltain virkamiehet vahvistivat New York Timesille lokakuussa 18 että Iranin islamilaisen vallankumouksellisen kaartin jäsenet (IRGC) ovat Venäjän miehitetyllä Krimillä kouluttaakseen Venäjän joukkoja ostamiensa Iranin droonien käytöstä, mahdollistaen siten todennäköiset Venäjän sotarikokset.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot jatkoivat Ukrainan kriittisen siviiliinfrastruktuurin kohdistamista ilmalla, ohjus, ja drone-iskut.

  Venäjän joukot tekivät rajoitetun maahyökkäyksen Pohjois-Kharkivin alueella, näennäisesti viittaa siihen, että Venäjän joukot voivat säilyttää alueelliset pyrkimykset Kharkivin alueella huolimatta suurista tappioista Ukrainan viimeaikaisten vastahyökkäysten aikana.

  Yhdysvaltain nykyiset ja entiset virkamiehet vahvistivat, että Iranin islamilaisen vallankumouksellisen vartijakunnan jäsenet (IRGC) ovat Venäjän miehittämässä Krimissä kouluttaakseen venäläisiä joukkoja siitä, miten heidän ostamiaan Iranin lennokkeja käytetään, mahdollistaen siten todennäköiset Venäjän sotarikokset.

  Valko-Venäjä tarjoaa edelleen alueensa ja ilmatilansa tukeakseen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, mutta on edelleen erittäin epätodennäköistä, että se pääsee sotaan Venäjän puolesta.

  Venäläiset lähteet väittivät, että venäläiset joukot tekivät rajoitettuja maahyökkäyksiä Koillis-Kharkivin alueella menetettyjen asemien palauttamiseksi.

  Venäläislähteet totesivat, että Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäysoperaatioita koko etulinjassa Khersonin alueella.

  Ukrainan joukot jatkoivat kohdistamista Venäjän maadoituslinjoihin (GLOCS) ja ampumatarvikkeiden varastoihin Khersonin alueen keskustassa.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Bakhmutin ja Avdiivkan lähellä.

  Venäjän viranomaiset kamppailevat selviytyäkseen vähentyneestä logistiikkakapasiteetistaan Krimin kautta Kertšinsalmen sillalle tehdyn hyökkäyksen jälkeen.

  Venäjän miehitysviranomaiset sieppasivat Zaporizhzhian ydinvoimalaitoksen (ZNPP) henkilöstön, mikä todennäköisesti vahvistaa fyysistä valvontaa ZNPP: n toiminnassa.

  Venäjän puolustusministeriö (MoD) vahvisti, että mobilisointi päättyi 17. lokakuuta Moskovan alueella, ja venäläiset siviilit ilmaisevat edelleen tyytymättömyytensä Venäjän mobilisointiin.

  Venäjän miehitysviranomaiset yrittävät kannustaa Venäjän valvonnassa olevia Ukrainan kansalaisia Pohjois-Khersonin alueella pakenemaan Venäjälle Ukrainan joukkojen edetessä, ja miehitysviranomaiset voivat yhä enemmän pakottaa ukrainalaisia siviilejä siirtymään edelleen etulinjan taakse tai Venäjälle tulevaisuudessa päivää.

  Lue koko päivitys.

  17. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, Riley Bailey, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän joukot tekivät sarjan lennokki- ja ohjusiskuja asuinalueita ja kriittistä infrastruktuuria vastaan koko Ukrainassa 17. lokakuuta.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot tekivät lennokki- ja ohjusiskuja asuinalueita ja elintärkeän infrastruktuurin laitoksia vastaan koko Ukrainassa lokakuun 17. päivänä.

  Venäjän drone iskee Kiovassa sijaitsevia asuinalueita vastaan lokakuussa 17 ovat osoitus siitä, että venäläiset joukot asettavat psykologisen terrorin etusijalle konkreettisten taistelukentän voittojen sijaan.

  Jevgeni Prigozhin ja siihen liittyvät Telegram-kanavat kommentoivat yhä enemmän perinteisten venäläisten sotilaslaitosten tehottomuutta, mikä saattaa heikentää Kremliä.

  Veljellinen riita mobilisoitujen sotilaiden välillä Belgorodin alueen koulutusalueella lokakuussa 15 on todennäköisesti seurausta Kremlin jatkuvasta riippuvuudesta etnisiin vähemmistöyhteisöihin kantamaan mobilisoinnin taakka Venäjän federaatiossa.

  Venäjä jatkaa suhteidensa hyödyntämistä Iraniin saadakseen drooneja ja ohjuksia, todennäköisesti kompensoi yhä ahtaamman ohjusarsenaalinsa.

  Venäläinen Su-34 syöksyi maahan asuinrakennuksen lähellä Yeyskissä Krasnodarin aluepiirissä 17. lokakuuta.

  Venäläislähteet jatkoivat keskustelua mahdollisista Ukrainan vastahyökkäysoperaatioista Svatovesta luoteeseen 16. ja 17. lokakuuta.

  Venäläislähteet väittivät edelleen, että Ukrainan joukot suorittavat vastahyökkäysoperaatioita Khersonin alueella 16. ja 17. lokakuuta.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Donetskin alueella 16. ja 17. lokakuuta.

  Ukrainan joukot jatkoivat iskuaan Venäjän työvoima- ja kalustokeskittymiin Zaporižžan alueella 16. ja 17. lokakuuta.

  Venäjän viranomaiset jatkoivat toimenpiteitä Zaporizhzhian ydinvoimalan (ZNPP) täyden valvonnan varmistamiseksi.

  Moskovan kaupungin virkamiehet ilmoittivat osittaisen mobilisoinnin päätökseen kaupungissa lokakuussa 17, todennäköisesti pyrkiessään hillitsemään Moskovan asukkaiden kritiikkiä kaupungin laittomasta mobilisoinnista.

  Venäjän ja miehityshallinnon virkamiehet jatkavat ”loma” -ohjelmien edistämistä Venäjän miehittämien alueiden asukkaille, jotka todennäköisesti ovat tekosyynä Ukrainan kansalaisten karkottamiselle ja Venäjän kansalaisten uudelleensijoittamiselle.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia lokakuusta 17 - 21, 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 101722-102122

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery