Sun. Mar 26th, 2023
  en flag
  nl flag
  fr flag
  de flag
  pt flag
  es flag

  Opmerking van de redacteur: Als fervent lezer van organisatorisch gedrag en leiderschapsstudies, ben ik een groot fan van geschriften over organisatorische effectiviteit en schrijf en markeer ik artikelen over gebieden rond dit onderwerp. De post van vandaag deelt uittreksels uit vijf artikelen die definiëren, beschrijven een aantal van de demografie, en benadrukken de persoonlijke en organisatorische destructiviteit van pesten op de werkplek. Werkplekpesten uitdagingen worden vaak gezien, maar niet besproken. Ze zijn echter relevant voor mensen in elke werkomgeving, inclusief het eDiscovery ecosysteem, omdat ze de acties van mensen en de productiviteit van organisaties nadelig kunnen beïnvloeden.

  2017 WBI U.S. Pesten op de werkplek 2017

  Uittreksel uit een rapport van Gary Namie, PhD (Uitgegeven door het Workplace Pesten Institute)

  In onze National Survey 2017 werd pesten gedefinieerd als herhaalde mishandeling van een werknemer door een of meer werknemers; misbruik dat is: bedreigend, vernederend of intimiderend, werksabotage of verbaal misbruik.

  Gepest individuen betalen duur met het verlies van hun economische bestaansmiddelen om het te stoppen. Bij gebrek aan wettelijke verbodsbepalingen tegen het Hof, nemen werkgevers niet de verantwoordelijkheid voor de preventie en correctie ervan op zich.

  Geselecteerde belangrijkste bevindingen uit het rapport 2017

  19% van de Amerikanen wordt gepest, nog eens 19% is getuige.

  61% van de Amerikanen is zich bewust van misbruik op de werkplek.

  60,4 miljoen Amerikanen worden getroffen door het.

  61% van de pestkoppen zijn bazen, de meerderheid (63%) opereert alleen.

  40% van de gepest doelen wordt verondersteld nadelige gevolgen voor de gezondheid te hebben.

  29% van de doelwitten zwijgt over hun ervaringen.

  71% van de reacties van werkgevers is schadelijk voor doelen.

  60% van de reacties van medewerkers zijn schadelijk voor doelen.

  Om dit te stoppen, verliest 65% van de doelwitten hun oorspronkelijke baan.

  Lees het volledige rapport 2017 WBI U.S. Workplace Pesten Survey

  Pesten op de werkplek: oorzaken, effecten en preventie

  Uittreksel uit een artikel van Arash Emamzadeh (Gepubliceerd in Psychologie Today)

  Pesten op de werkplek wordt gekenmerkt door de volgende drie componenten:

  Een persoon wordt de focus van systematisch onwelkom/ongunstig gedrag.

  Dit gaat nog een tijdje door.

  Het slachtoffer kan de situatie of de negatieve behandeling niet gemakkelijk vermijden.

  Twee gemeenschappelijke verklaringen voor pesten op de werkplek hebben betrekking op pesten op de persoonlijkheid van het gepest individu of op de aspecten van de werkomgeving.

  Ongeacht de oorzaak kunnen de gevolgen van pesten ernstig zijn, waaronder fysieke en psychologische symptomen en negatieve werkgerelateerde uitkomsten (bijv. ziekteverzuim). De beschikbare anti-pestinginterventies lijken pesten niet te voorkomen, hoewel ze wel een positief effect hebben, zoals het vergroten van het bewustzijn van het probleem.

  Lees het volledige artikel op Workplace Pesten: Oorzaken, Effecten en Preventie

  Pesten in advocatenkantoren: een probleem dat we moeten bespreken

  Uittreksel uit een artikel van Helen Hsu (Gepubliceerd door Above The Law)

  Wat advocatenkantoren kunnen doen om pesten te voorkomen

  Een nultolerantiebeleid ten aanzien van pesten. Mandaat dat werknemers, partners en andere advocatenkantoren elkaar met respect behandelen.

  Als er eenmaal een nultolerantiebeleid is aangenomen, is het belangrijkste om dat te doen. Als er sprake is van pesten, moet passende actie tegen de dader worden ondernomen. Een beleid betekent niets zonder actie en gevolgen, waaronder proeftijd, schorsing en zelfs beëindiging.

  Training uitvoeren op pesten op de werkplek met een focus op wat pesten is, hoe dit te bestrijden, en het oplossingsproces. Training kan zo casual zijn als een lunch en leren of zo intensief als een reeks seminars over pesten op de werkplek.

  Hoewel het de aard is van advocatenkantoren en hun werknemers om te worden doorzeefd met hoge spanning en stress, is er absoluut geen excuus voor iemand om een ander personeelslid mondeling te misbruiken. Iedereen heeft het recht zich veilig en gerespecteerd te voelen op zijn werkplek. Op zijn beurt zal het geluk van de werknemers van een bedrijf een positieve invloed hebben op de bedrijfscultuur en ja, zelfs de bedrijfsresultaten.

  Lees het volledige artikel bij Pesten in Law Firms: Een probleem dat we moeten bespreken

  Vijf manieren om Pesten op de werkplek af te sluiten

  Uittreksel uit een artikel van Mark Murphy (Gepubliceerd door Forbes)

  Zonlicht is het beste ontsmettingsmiddel en niets schijnt helderder dan de feiten (die punten die objectief verifieerbaar zijn). Adres pesten als het gebeurt. Zorg dat details (de feiten) klaar zijn om te gebruiken en vermijd het gebruik van absoluten (bijv. woorden als „nooit” en „altijd”), die alleen de pestkop de gelegenheid geven om het gesprek te draaien naar die ene keer dat ze het modelgedrag weergaven.

  Als je je niet op voorhand voorbereidt zodat je weet wat je moet zeggen als je een pestkop confronteert, loop je het risico levend te worden opgegeten. Probeer deze getalenteerde verschrikkingen niet te analyseren. Dit is gedragsmanagement en geen psychotherapie. Je kunt mensen niet laten veranderen, je kunt alleen consequenties afdwingen en keuzes aanbieden. Als een pestkop ervoor kiest om niet te veranderen, laat ze dan gaan.

  Ik heb het volgende vierstaps script ontwikkeld om de intimidatie te verlichten die veel managers voelen bij het confronteren van een pestkop:

  Stap 1. Een openhartige context tot stand brengen

  Stap 2. Beschrijf het actuele, objectieve en specifieke probleem

  Stap 3. Met openhartig elimineren van de status quo

  Stap 4. Kalmly bieden een keuze met een 24-uurs optie.

  Hier is een voorbeeld van het script in actie:

  „Ik heb je gebeld omdat er een probleem is met je recente optreden. Vorige week tijdens de vergadering van dinsdag maakte je drie bijtende en sarcastische opmerkingen tijdens onze brainstormsessie. Dat is niet acceptabel gedrag in die instelling en het zal niet worden toegestaan om verder te gaan. Ik kan je niet dwingen om te veranderen en ik zal het niet proberen. Maar je hebt wel een keuze: je kunt je gedrag veranderen of het houden waar het is. Als je verandert, zul je veel effectiever zijn, en ik denk dat je je teamgenoten positiever zullen reageren. Als u besluit om te veranderen kan ik met u samenwerken om een heel specifiek actieplan met duidelijke verwachtingen uit te stippelen. Als u ervoor kiest om niet te veranderen, beginnen we met een verbeterplan dat, zonder significante vooruitgang, uiteindelijk zou kunnen resulteren in beëindiging (voeg hier uw eigen HR-beleid in). Ik geloof dat je dit gedrag kunt veranderen. Maar alleen jij kunt het pad kiezen dat bij jou past. Wees duidelijk dat er hier slechts twee opties zijn en het onderhouden van uw huidige cursus is geen optie. U kunt mij nu uw beslissing geven of u kunt 24 uur nemen om een beslissing te nemen.”

  Je kunt een verscheidenheid aan reacties horen, waaronder ontkenning („Ik heb niets verkeerd gedaan”), narcisme („Ik ben de beste persoon die je hebt”) en woede („Hoe durf je me zo te beledigen”). Houd je in alle gevallen aan de feiten en wijk niet af van je script, zelfs als het betekent dat je jezelf meerdere keren moet herhalen.

  Lees de volledige Vijf manieren om Pesten op de werkplek af te sluiten

  Hoe terug te stuiteren na het verlaten van een giftige werkomgeving

  Uittreksel uit een artikel van Ellen Hendricksen (Gepubliceerd door LinkedIn Pulse)

  „Wat is de beste manier om verder te gaan van een baan waar je slecht behandeld werd en moest vertrekken vanwege de giftige omgeving?”

  Volgens een onderzoek van het Workplace Pesten Institute negeert 62% van de werkgevers gewoon giftige werknemers in hun gelederen. Het kan verleidelijk zijn om het uit te steken vanwege een gevoel van eerlijkheid of trots, maar op een gegeven moment is het gezondste om weg te lopen.

  Een veel voorkomende reactie op pesten is zelfvernietiging door drugsmisbruik of terugtrekking uit het leven. Weersta deze verleiding. Omring jezelf met mensen die je liefhebben en ondersteunen. Doe activiteiten die je batterijen opladen. Zie het als het uitbalanceren van de weegschaal; je verdient het.

  Lees het complete artikel op Hoe terug te stuiteren na het verlaten van een giftige werkomgeving

  Aanvullend lezen

  Gaslighting: geschillen, manipulatie en projectie

  Blauw-Sueded? Overwegingen voor besluitvorming

  I Me Mine: Twee Cogent Commentaar op Credit en Samenwerking op de Werkplaats

  Bron: ComplexDiscovery