X1 sluit financiering van $5,1 miljoen Serie B af

“Helping clients find and take action on critical corporate information within hours – whether on laptops, desktops, corporate servers, in SaaS applications or in the cloud – is an incredibly powerful capability that the market is just now beginning to leverage,” said Craig Carpenter, CEO of X1. “X1 has an incredible opportunity in front of it, which was the catalyst for this round of growth capital. We’re ecstatic to gain the support of great partners like Palisades Growth Capital and George Kadifa for our journey to come.”

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Pers aankondigen via PR Newswire

X1 sluit $5,1 miljoen Serie B-financiering af om uit te breiden op sterke GRC- en eDiscovery Traction

Financiering onder leiding van Palisades Growth Capital met deelname van George Kadifa, voormalig hoofd van HP Software, om de agressieve groei van de ontwikkel- en verkoopteams van X1 te bevorderen naast het wereldwijde kanaal van VAR's, SI's en dienstverleners.

X1™, de wereldleider in enterprise-class, gedistribueerde GRC- en eDiscovery software, kondigde vandaag een $5,1 miljoen Serie B-financieringsronde aan onder leiding van Palisades Growth Capital. Voormalig hoofd van HP Software, George Kadifa, nam ook deel aan de financiering, die profiteerde van het sterke, recente tractie- en uitzonderlijke managementteam van het bedrijf onder leiding van CEO Craig Carpenter en CTO Brent Botta, beide veteranen van zeer succesvolle eDiscovery, GRC en cybersecurity startups zoals Fortinet, en Recommind en begeleidingssoftware. X1 zal de opbrengst van de serie B gebruiken om agressief in te huren in ontwikkeling en verkoop, en om zijn wereldwijde kanaalnetwerk en merk uit te breiden om te voldoen aan de snel toenemende vraag.

„X1 biedt zoek- en eDiscovery oplossingen voor een breed scala aan zakelijke toepassingen en IT-omgevingen en levert een enorme gebruikerservaring op de hoogste snelheden in de branche,” zegt Anders Richardson bij Palisades Growth Capital. „De diepgaande achtergrond van het X1-leiderschapsteam op het gebied van forensisch onderzoek en eDiscovery, samen met het toonaangevende X1 Enterprise Platform, biedt klanten de beste oplossing voor het vinden en verzamelen van informatie en gegevens.”

De wereldwijde markt voor corporate governance, risk and compliance (GRC) zal naar verwachting $64,62 miljard in 2025 waard zijn, terwijl de eDiscovery markt in 2023 $17,32 miljard zal bereiken. De unieke gedistribueerde architectuur van X1, die compliance, cybersecurity, eDiscovery, forensische en privacy-teams in realtime toegang biedt tot gegevens van werknemers, zowel op laptops, servers, in SaaS-toepassingen als in de cloud, maakt een revolutie teweeg in zowel de eDiscovery als de GRC-markt. Met 600.000 gebruikers in 20.000 organisaties maakt X1 gebruik van zijn grote, wereldwijde klantenbestand om datacontrole van de volgende generatie te bieden, waardoor de meest urgente gegevensuitdagingen van Global 1000-bedrijven snel en kosteneffectief worden aangepakt.

„Bedrijven hebben last van regelgeving zoals GDPR en de California CPA, CFIUS onderzoeken, FCPA en civiele/corruptieprocedures, allemaal met digitaal bewijs,” zegt George Kadifa, voormalig hoofd van HP-software. „Dit heeft een enorme impact op hun activiteiten gecreëerd die traditionele oplossingen niet kunnen aanpakken. X1 is uniek in staat om een ongelooflijk efficiënte architectuur en workflow te leveren die tijdlijnen van weken of maanden tot uren reduceert. Ik ben enorm bullish over het heden en de toekomst van X1 en kijk ernaar uit om te zien hoe ver dit getalenteerde team het bedrijf kan nemen.”

Met een ervaren team met een sterke achtergrond op het gebied van cybersecurity, forensisch onderzoek en eDiscovery en een heroriënteerde strategie onder onlangs aangekondigde CEO Craig Carpenter, is X1 van plan om het personeelsbestand agressief te verhogen en zijn wereldwijde kanaal te laten groeien om te voldoen aan de stijgende vraag. De financiering zal worden gebruikt om X1 Enterprise uit te breiden, een volledig geïntegreerde software suite bestaande uit X1 Distributed Discovery voor eDiscovery en eDisclosure, en X1 Distributed GRC voor governance, risico, compliance en privacy, en de toonaangevende X1 Social Discovery, de meest geavanceerde en populaire sociale media en webcollectie product op de markt.

„Klanten helpen binnen enkele uren kritieke bedrijfsinformatie te vinden en te ondernemen - of het nu gaat om laptops, desktops, bedrijfsservers, SaaS-toepassingen of in de cloud - is een ongelooflijk krachtige mogelijkheid die de markt nu net begint te benutten”, zegt Craig Carpenter, CEO van X1. „X1 heeft een ongelooflijke kans voor zich, die de katalysator was voor deze ronde van groeikapitaal. We zijn enthousiast om de steun te krijgen van geweldige partners zoals Palisades Growth Capital en George Kadifa voor onze reis.”

Over X1

X1 maakt bedrijfsinformatie bruikbaar, overal waar deze zich bevindt, voor eDiscovery, GRC, privacy of productiviteit doeleinden. Met meer dan 600.000 gebruikers in 20.000 verschillende organisaties wereldwijd, voldoen de X1-oplossingen dagelijks aan de bedrijfskritieke behoeften van onze klanten en gebruikers. Neem contact op met X1 op info@x1.com of bezoek www.x1.com voor meer informatie.

Lees de volledige versie op X1 Sluit $5,1 miljoen Series B financiering om uit te breiden op Strong GRC en eDiscovery Traction

Aanvullend lezen

Investeringen in eDiscovery (een lopende lijst)

Een verkorte blik op het bedrijf van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

Bron: ComplexDiscovery