Norton Rose Fulbright-yhtiön uusi oikeudenkäyntien trendikysely

Released in February of 2021, Norton Rose Fulbright’s 16th Annual Litigation Trends Survey highlights up-to-date insight on key US dispute trends including the changes and challenges presented by the COVID-19 pandemic. Additionally, in the areas of cybersecurity and data protection, the survey report notes that disputes have increased over the last several years, with 2020 being no exception. According to the survey report, 44 percent of respondents feel more exposed than they did 12 months prior and respondents report that past attacks have disrupted operations, with others sensing that their company size or industry makes them targets.

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Lehdistötiedote (10. helmikuuta 2021)

Norton Rose Fulbright Rose Release -julkaisu 16. vuotuinen oikeustoimiin

Kyselylinkki (PDF)

Maailmanlaajuisessa asianajotoimisto Norton Rose Fulbrightin 16. vuosittaisessa oikeudenkäyntitrendien kyselyssä lähes puolet yritysneuvojen vastaajista toteaa, että COVID-19-pandemia on aiheuttanut riitojen määrän kasvua tai vähenemistä.

Ensisijaisesti kaupallisten ja sopimuskysymysten sekä työ- ja työriitojen taustalla 31 prosenttia yrityksistä ilmoitti riita-asioiden lisääntyneen COVID-19:n seurauksena. Kääntäen 12 prosenttia ilmoitti kokeneensa pandemian vuoksi riitojen vähentyneen. Lisäksi kolme prosenttia koki tietyntyyppisten riitojen lisääntyneen ja toisten vähentyneen pandemian takia.

Lisäksi, kun monet tuomioistuimet ovat suljettuina, kolmannes yrityksistä, jotka näkivät riitojensa kasvavan, kohtaavat entistä merkittävämmän rasituksen, kun ne pyrkivät selvittämään ylimääräiset aktiiviset tapaukset. COVID-19 lisäsi työmääriä lähes 70 prosenttia vastaajista, mutta vain 18 prosenttia sanoi, että heillä on valtuudet kasvattaa joukkueen kokoja.

Tutkimusten mukaan työmäärän kasvu jatkunee reippaasti vuoteen 2021, sillä 45 prosenttia vastaajista ennustaa pandemiaan liittyvien riitojen määrän kasvavan edelleen seuraavalle vuodelle.

Richard Krumholz, Norton Rose Fulbrightin oikeudenkäyntien ja riitojen maailmanlaajuinen johtaja, sanoi:

”On selvää, että pandemia on johtanut tapausten kertymiseen, joka verottaa vastaajiemme oikeudellisia osastoja. Suuremmissa asioissa yrityksen sisäisiä oikeusryhmiä pyydetään ottamaan lisävastuuta ulkopuolisten neuvonantojen kulujen vähentämisestä. On enemmän paineita kuin koskaan, että sisäiset tiimit tekevät enemmän vähemmällä, ja alle 20 prosenttia vastaajista odottaa lisäävänsä lakimiehiä henkilöstöönsä.”

Kun COVID-19 hallitsee keskustelua, on tärkeää tunnustaa, että myös muut suuntaukset ovat syntyneet tai kasvaneet esiintyvyydessä.

Kolmannes järjestöistä kokee nyt enemmän alttiiksi syrjintää ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta koskeville riitoille. Tietoisuus lisääntyneistä syrjintäkiistoista — ja siitä, mikä niitä ajaa — vaikuttaa olevan merkittävää. Noin puolet vastaajista ryhtyy joko toimiin nyt tai on tunnustanut, että heidän monipuolisen rekrytointipolitiikkansa on oltava vankempaa. Nämä yritykset myös kouluttavat työntekijöitään syrjinnän oikeudellisista vaikutuksista.

Kyberturvallisuutta ja tietosuojaa koskevat kiistat ovat lisääntyneet usean viime vuoden aikana, eikä 2020 ollut poikkeus; 44 prosenttia vastaajista kokee olevansa alttiimpia kuin 12 kuukautta aiemmin. Vastaajat kertovat, että aiemmat hyökkäykset ovat häirinneet toimintaa, kun muut ovat havainneet, että yrityksen koko tai toimiala tekee niistä kohteita.

Norton Rose Fulbrightin 16. vuotuinen Litigation Trends Survey -kyselytutkimus perustuu lähes 200 yritysneuvontaa — pääasiassa yleisen neuvonantajan — edustamaan yhdysvaltalaisia organisaatioita riitoihin liittyvissä kysymyksissä ja huolenaiheissa.

Kattava raportti kyselyn havainnoista on saatavilla osoitteessa litigationtrends.com. Raportin kohokohtia ovat muun muassa

Yli kymmenesosa tämän vuoden vastaajista (11 prosenttia) kertoi riitojen määrän kasvaneen merkittävästi.

Vastaukset osoittivat, että suuremmat organisaatiot (joiden tulot ovat yli miljardi Yhdysvaltain dollaria) ja rahoituslaitokset olivat todennäköisemmin nähneet riitojen määrän nousua.

Kolme neljäsosaa vastaajista oli harjoittanut jonkinlaista riita-asiaa etäympäristössä vuoden 2020 aikana; useimmat odottavat virtuaalisen toiminnan elementtien jatkuvan pandemian jälkeen.

Pandemian alusta lähtien 56 prosenttia vastaajista ilmoitti osallistuneensa kuulemisiin ja oikeuskäsittelyyn etänä. Yli puolet ilmoitti tekevänsä lausuntoja etänä, ja etäkäräjille osallistui hieman alle 40 prosenttia vastaajista.

Vuonna 2019 oikeudenkäyntimenoista 73 prosenttia kohdennettiin asianajotoimistoille. Vuonna 2020 tämä määräraha putosi 66 prosenttiin, ja niiden sisäiset menot lisääntyivät vertailukelpoisella tavalla.

Vastaajista 22 prosenttia on lisännyt varhaisasutuksen määrää vastaajana ja 14 prosenttia asianomistajana.

Noin kolmannes vastaajista kertoi riitojen lisääntyneen putkessa vedoten tuomioistuinten sulkemisten ja sulkujen yhdistelmään.

Seuraavien kahden tai kolmen vuoden odotuksella 41 prosenttia kaikista vastaajista näkee syntyvän uusia riitalähteitä COVID-19:n, ympäristön muutoksen, tietosuojan ja kehittyvien teollisuudenalojen (mukaan lukien itsenäiset ajoneuvot ja kannabis) vuoksi.

Vaikka sopimusten tarkistaminen ja päivittäminen on johtava käytäntö odotetun riita-asian kasvun lieventämiseksi, 25 prosenttia vastaajista ilmoitti tekevänsä mitään tai jatkavansa nykyisiä käytäntöjä.

Tämä raportti otettiin käyttöön vuonna 2004, ja se on yritysneuvojen pisimpään käynnissä oleva tutkimus oikeudenkäynneistä ja suuntauksista. Norton Rose Fulbrightin 16. vuosittaisen Litigation Trends Survey -tutkimuksen toteutti maailmanlaajuinen oikeudellisten palvelujen tutkimusyritys Acritas.

Muistiinpanot toimittajille:

Norton Rose Fulbright

Norton Rose Fulbright on maailmanlaajuinen asianajotoimisto, joka tarjoaa maailman etuosaisille yrityksille ja rahoituslaitoksille täyden yritysjuridipalvelun. Firmalla on yli 4 000 asianajajaa ja muuta laillista henkilökuntaa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Latinalaisessa Amerikassa, Aasiassa, Australiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä.

Norton Rose Fulbright on tunnustettu alan painopisteestä, ja se on vahva kaikilla keskeisillä toimialoilla: rahoituslaitoksissa, energiassa, infrastruktuurissa, kaivostoiminnassa ja hyödykkeissä, liikenteessä, teknologiassa ja innovaatioissa sekä biotieteissä ja terveydenhuollossa. Yritys hyödyntää maailmanlaajuisen riskineuvoa-antavan ryhmänsä kautta alan kokemuksiaan oikeudellisista, sääntelyyn, noudattamiseen ja hallintoon liittyvistä kysymyksistä ja tarjoaa asiakkailleen käytännön ratkaisuja yrityksiin kohdistuviin oikeudellisiin ja sääntelyyn liittyviin riskeihin.

Norton Rose Fulbright toimii laadun, yhtenäisyyden ja rehellisyyden maailmanlaajuisten liiketoimintaperiaatteidensa mukaisesti ja pyrkii tarjoamaan korkeimman mahdollisen oikeudellisen palvelun jokaisessa toimistossaan ja säilyttämään tämän laatutason kaikissa yhteyspisteissä.

Norton Rose Fulbright Verein, joka on sveitsiläinen, auttaa Norton Rose Fulbrightin jäsenten toiminnan koordinoinnissa, mutta ei itse tarjoa oikeudellisia palveluja asiakkaille. Norton Rose Fulbrightilla on toimipisteitä yli 50 kaupungissa ympäri maailmaa, kuten Lontoossa, Houstonissa, New Yorkissa, Torontossa, Mexico Cityssä, Hongkongissa, Sydneyssä ja Johannesburgissa. Lisätietoja on kohdassa nortonrosefulbright.com/legal-notices.

Lue alkuperäinen julkaisu Norton Rose Fulbright Release 16 Annual Litigation Trends Survey -tutkimuksessa

Lue koko raportti Litigation Trends Survey, kuudestoista Annual Edition

Lisä lukeminen

Norton Rose Fulbrightin vuoden 2019 oikeustoimiin liittyvien trendien vuotuinen kysely

Norton Rose Fulbrightin vuoden 2018 oikeustoimiin liittyvien trendien vuotuinen kysely

Norton Rose Fulbrightin vuoden 2017 oikeustoimiin liittyvien trendien vuotuinen kysely

Lähde: Complex Discover

Ensimmäinen oikeudellinen hankkii eDiscoveryn tarjoaja Redpoint Technologies

According to Alex Martinez, CEO of First Legal, “Both First Legal...

Veristar hankkii planeetan tiedot

According to Veristar company founder, CEO, and president Rick Avers, “We...

Questel hankkii DoeGalin

doeLEGAL today announced that it has been acquired by intellectual property...

Seuraatko Moneya? Mike Bryant tarjoaa SOLID tarkastella Legal Tech Sulautuminen ja hankinta

From seed and venture capital investments to private equity and Special...

Uusi aikakausi eDiscoveryssa? Kehystys markkinoiden kasvu kuuden aikakausien linssin läpi

There are many excellent resources for considering chronological and historiographical approaches...

An eDiscovery Market Koko Mashup: 2020-2025 Maailmanlaajuiset ohjelmistot ja palvelut Yleiskatsaus

While the Compound Annual Growth Rate (CAGR) for worldwide eDiscovery software...

Perusviivan nollaaminen? eDiscoveryn markkinakoon mukautukset vuodelle 2020

An unanticipated pandemeconomic-driven retraction in eDiscovery spending during 2020 has resulted...

Kotiin vai pois? eDiscovery Malliston markkinoiden mitoitukseen ja hinnoitteluun liittyvät näkökohdat

One of the key home (onsite) or away (remote) decisions that...

Viisi suurta lukee eDiscovery helmikuussa 2021

From litigation trends and legal tech investing to facial recognition and...

Viisi suurta lukee eDiscovery tammikuu 2021

From eDiscovery business confidence and operational metrics to merger and acquisition...

Viisi suurta lukua eDiscovery joulukuu 2020

May the peace and joy of the holiday season be with...

Viisi suurta lukua eDiscoveryssa marraskuulle 2020

From market sizing and cyber law to industry investments and customer...

HaysTackid tunnustettu IDC MarketScape for eDiscovery Services

According to HaystackID CEO Hal Brooks, “We are proud to once...

Sukupolvenäkymä etätietoturvasta? HaysTackid™ -julkaisut 3.0 -tietoturvaparannukset tarkistustekniikkaan

According to HaystackID's Senior Vice President and General Manager for Review...

Vain ajan kysymys? HaysTackid käynnistää uuden palvelun tietomurtojen etsimistä ja tarkastelua varten

According to HaystackID's Chief Innovation Officer and President of Global Investigations,...

Se on Match! Keskittyminen eDiscovery-tarkastelun kokonaiskustannuksiin ja tarkistusoikeus Match

As a leader in remote legal document review, HaystackID provides clients...

Kylmä sää saalis? Ennakoiva koodaustekniikat ja -protokollat -kysely — kevään 2021 tulokset

The Predictive Coding Technologies and Protocols Survey is a non-scientific semi-annual...

Tuletko ulos metsästä? 18 huomautusta eDiscovery Business Luottamus talvella 2021

In the winter of 2021, 85.0% of eDiscovery Business Confidence Survey...

eDiscovery-liiketoiminnan suorituskykyyn vaikuttavat ongelmat: Talvi 2021 -yleiskatsaus

In the winter of 2021, 43.3% of respondents viewed budgetary constraints...

Ei niin erinomainen? eDiscoveryn operatiiviset mittarit talvella 2021

In the winter of 2021, eDiscovery Business Confidence Survey more...