Sun. Mar 26th, 2023
  en flag
  nl flag
  fr flag
  de flag
  pt flag
  es flag

  Noot van de redacteur: De 2019 eDiscovery Billing and Cost Recovery Survey, gepubliceerd met toestemming van Logikcull, presenteert een uitstekend en objectief overzicht van benchmarking wetgeving benaderingen voor het vastleggen van factureerbare werk, het beperken van afschrijvingen en het afhandelen van pushback van klanten. Het rapport kan zeer nuttig zijn voor personen die het bedrijf van eDiscovery beter willen begrijpen.

  Enquête inzake facturering en kostenherstel 2019

  Een brancheverslag van Logikcull

  Samenvatting

  Te vaak kan eDiscovery riskant, vervelend en duur zijn. Gedefinieerd door black-boxtechnologieën, exorbitante hostingkosten per GB en ondoorzichtige processen, is het geen wonder dat klanten terugdringen tegen eDiscovery kosten, wat leidt tot afschrijvingen van detectiekosten en lagere inkomsten. Voor de vele bedrijven die op dit gebied worstelen, heeft verwarring over de manier waarop ontdekkingskosten op een klantvriendelijke, bedrijfsvriendelijke manier kunnen worden aangepakt, in combinatie met beperkte zichtbaarheid in best practices, bijgedragen aan het verlies van bedrijfsactiviteiten en gespannen klantrelaties.

  Het onderzoek van Logikcull bij meer dan 100 advocatenkantoren uit het klantenbestand van Logikcull en het beroep in het algemeen belicht deze uitdagingen in grimmig zwart-wit. Van modellen voor kostenherstel tot prijsproblemen, tot de redenen achter de afschrijvingen, dit verslag wil licht schijnen op een gebied dat chronisch ondervraagd is, maar steeds consequenter wordt.

  Belangrijkste afhaalpunten uit de enquête

  1. Bedrijven hebben ontdekt in huis. Nu de ontdekking een steeds centralere rol krijgt in geschillenbeslechting en rechtspraktijk in het algemeen, zijn advocatenkantoren collectief overgegaan om meer van het bijbehorende werk op zich te nemen, waardoor het vendor-dominante regime wordt verplaatst in een poging om de kosten te beheersen en een superieure klantwaarde te bieden. In feite voeren de ondervraagde bedrijven gemiddeld 79 procent van het ontdekkingsproces in huis uit.

  2. De directe doorberekening van kosten is de dominante benadering van het terugwinnen van kosten.

  Dit model, waarbij een advocatenkantoor kosten doorgeeft aan de klant op een one-to-

  een basis, wordt gebruikt door 86 procent van de respondenten bedrijven. Echter, een profit center model, waarin een bedrijf zet een winst van ontdekking diensten, werd beoordeeld als het meest effectieve model door de respondenten, ondanks het feit dat het de minst gebruikte aanpak.

  3. Onvoorspelbaar detectievolume en terugkerende hostingvergoedingen zijn de twee grootste uitdagingen voor kostenherstel waarmee advocatenkantoren geconfronteerd worden. (Zie figuur 7.) Aangezien het volume aan data dat betrokken is bij ontdekking blijft toenemen, is het niet verwonderlijk dat hostingkosten, vaak in rekening gebracht op

  een maandelijkse, per-gigabyte basis, leiden tot zowel cliënt als advocatenkantoor frustratie. Inderdaad, de pushback van de klant op de kosten van de ontdekking blijft over de hele linie gebruikelijk. Meer dan 70 procent van de bedrijven ervaart soms pushback op ontdekkingskosten, meestal of altijd.

  4. Klanten zullen het meest waarschijnlijk terugdringen op de totale detectiekosten en hostingkosten, wat leidt tot afschrijvingen. Bijbehorende kosten, zoals beoordelingskosten die het grootste deel van de uitgaven voor ontdekkingen kunnen uitmaken, krijgen minder weerstand dan verwacht kan worden, misschien gedeeltelijk te wijten aan de grotere bereidheid van klanten om te betalen voor taken die worden gezien als „juridisch werk”. Die pushback leidt direct tot verloren inkomsten, zoals pushback werd genoemd als de belangrijkste oorzaak van afschrijvingen.

  Bezoek ComplexDiscovery.com om de volledige PDF-versie van het rapport van Logikcull te lezen en te downloaden.

  Het volledige rapport (inclusief commentaar van Robert Hilson, Sr. Directeur van LogikCull.com)

  Logikcull-2019-EDiscovery-Billing-enquête

  Directe toegang tot volledig rapport (PDF)

  Over Logikcull

  Logikcull.com is onmiddellijke ontdekking voor moderne juridische teams. De veilige, cloud-gebaseerde oplossing helpt advocatenkantoren en organisaties van elke omvang om de dure, complexe en risicovolle uitdagingen op te lossen die gepaard gaan met eDiscovery, interne onderzoeken en open records.

  Met Logikcull kunt u in vijf seconden een ontdekkingsproject starten, vanaf elke locatie en op elk apparaat. Gegevens controleren is net zo eenvoudig als het uitvoeren van een Google-zoekopdracht. En in Logikcull zijn uw gegevens altijd veilig. Daarom wordt het vertrouwd door de Fortune 500, Am Law 200, en regeringen van de grootste steden ter wereld.

  Opgericht in 2004 door CEO Andy Wilson en CTO Sheng Yang, bouwt Logikcull krachtige eenvoudige software die ontdekking democratiseert.

  Aanvullend lezen

  Een snelle blik op eDiscovery Industry Kinetics: vier gebieden van belang

  Van Alexa naar iTunes: Audio-updates op eDiscovery

  Bron: ComplexDiscovery