Thu. Feb 9th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  31. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Katherine Lawlor, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän joukot tekivät lokakuussa uuden massiivisen ohjusiskujen aallon, joka kohdistui Ukrainan kriittiseen infrastruktuuriin koko maassa 31, todennäköisesti yrittäessään heikentää Ukrainan taistelutahtoa lämpötilan laskiessa.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot aloittivat uuden massiivisen lakkoaallon Ukrainan kriittistä infrastruktuuria vastaan, vahingoittaa edelleen sähköverkkoa ja jättää suuren osan Kiovasta ilman vettä.

  Venäjän virkamiehet muuttivat jälleen mieltään siitä, että Ukrainan joukot tuhoavat Kakhovkan padon ja tilasivat evakuoinnit alueilta, jotka voivat olla tulvia. Ei ole skenaariota, jossa Ukraina hyötyisi padon tuhoamisesta, ja tämän retoriikan on todennäköisesti tarkoitus nopeuttaa evakuointeja ja tarjota informaatiosuoja Venäjän nostoille länsirannalta.

  Venäjän joukot jatkavat vetäytymistä Dnipro-joen länsirannalta, vaikka ne asettavat olosuhteet taistelulle asemista Kherson Cityn ympäristössä.

  Wagnerin yksityisen sotilasyhtiön rahoittaja Evgeniy Prigozhin pyrki nostamaan syytteitä Pietarin pormestaria vastaan korruptiosta ja ilmoitti PMC Wagner Centerin välittömän avaamisen Pietariin. Prigozhin hyökkäsi myös ”oligarkkien” ja ”eliittien” kanssa mukavasti elämiseen ja Venäjän täydellisen mobilisoinnin estämiseen.

  Venäläiset lähteet väittivät edelleen, että Ukrainan joukot suorittivat vastahyökkäysoperaatioita Koillis-Harkovan alueella ja Svatove-Kreminnan linjalla 30. ja 31. lokakuuta.

  Venäjän joukot jatkoivat puolustusoperaatioita ja venäläislähteet kertoivat Ukrainan joukkojen jatkaneen vastahyökkäysoperaatioita Khersonin alueella 30. ja 31. lokakuuta.

  Ukrainan kieltokampanja on tiettävästi vahingoittanut Dniprojoen yli suodattuvia venäläisjoukkoja.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Bakhmutin ympäristössä 30. ja 31. lokakuuta.

  Venäläiset lähteet väittivät, että venäläiset joukot tekivät asteittaisia voittoja Avdiivka-Donetskin kaupungin alueella lokakuussa 30 ja 31, mutta ISW ei voi tarkistaa näitä väitteitä.

  Venäjän puolustusministeriö (MoD) yrittää todennäköisesti estää luonnosväistelyä yrittämällä pettää venäläisväestöä uskomaan, ettei syksyn varusmiehiä lähetetä taistelemaan Ukrainaan.

  MoD ilmoitti myös osittaisen mobilisoinnin päättymisestä lokakuussa 31, Venäjän presidentin Vladimir Putinin määräyksen lopettaa mobilisointi lokakuun loppuun mennessä

  Venäjän paikallishallinnot ovat edelleen vastuussa jopa perusasetuksista mobilisoidulle henkilöstölle, osoittaa joukkorahoitustoimien ja koordinoimattomien toimituslinjojen tehottomuuden nykyaikaisen armeijan tukemiseksi.

  Venäjän miehitysviranomaiset Khersonin alueella ilmoittivat sallivansa Ukrainan hryvnioiden käytön Venäjän ruplan rinnalla, osoittaen kuukausien pituisten ruplan epäonnistumisen Khersonissa.

  Venäjän virkamiehet luovat edelleen huonoja olosuhteita Khersonin alueen miehitetyissä osissa, todennäköisesti ajaa paikallisia asukkaita evakuoimaan.

  Lue koko päivitys.

  30. lokakuuta 2022

  arvioijalta Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentti Vladimir Putin yrittää todennäköisesti jatkaa tavanomaisia sotilasoperaatioita Ukrainassa tällä hetkellä miehitettyjen alueiden pitämiseksi, saada uusi maa, ja asettaa edellytykset länsimaisen Ukrainan tuen romahtamiselle, jonka hän todennäköisesti odottaa tapahtuvan tänä talvena.

  Keskeiset takeaways

  Vahvistamattomat venäläisraportit väittivät, että venäläinen kenraaliluutnantti Andrey Mordvichev (eteläisen sotilaspiirin 8. yhdistetyn asearmeijan komentaja) korvasi

  Kenraalieversti Alexander Lapin Keski-sotilaspiirin (CMD) komentajana 30. lokakuuta alkaen. Venäläislähteet tekevät edelleen ristiriitaisia raportteja siitä, oliko Lapin täysin vapautettu CMD: n komennosta vai vapautettiinko vain Ukrainassa toimivan Venäjän operatiivisen ”Central Group of Forces” -komennosta.

  Venäjän puolustusministeriö ja venäläiset lähteet väittivät, että venäläiset joukot torjuivat Ukrainan hyökkäykset Pershotravnevessa, Tabaivka, ja Berestove Kharkivin alueella.

  Ukrainalaislähteiden ja paikannuspaikannusraporttien mukaan Venäjän joukot tuhosivat Krasna-joen ylittävän sillan Krasnorichenskessä, Luhanskin alueella. Venäläiset milbloggaajat syyttivät Ukrainan joukkoja sillan tuhoamisesta.

  Venäläinen miehitysvirkamies totesi, että Venäjän joukot valmistautuvat puolustamaan Kherson Cityä teknisillä puolustuksilla Bilozerkassa ja Chornobaivkassa. Ukrainan armeijan virkamies totesi myös, että Venäjän virkamiehet jatkoivat puolustusten valmistelua Kherson Cityn ympäristössä.

  Ukrainan armeijan virkamiehet kertoivat, että Venäjän joukot valmistautuvat vetämään tykistöyksiköitä pois määrittelemättömistä alueista Dniprojoen länsirannalla mahdollisesti vahvistamaan muita suuntia. Ukrainan armeijan virkamiehet kertoivat myös, että useita satoja Rosgvardian sotilaita lähetettiin Tšetšenian tasavallasta Kalanchakiin Khersonin alueen lounaisosassa..

  Venäjän joukot jatkoivat Ukrainan asemien kuorimista Beryslav Raionissa, Khersonin alue, sekä ukrainalaiset että venäläiset lähteet antoivat rajoitetusti tietoa tilanteesta Khersonin alueen etulinjassa.

  Venäläiset lähteet väittivät, että venäläiset joukot vangitsivat Donetskin alueen Vodyanen (4 km luoteeseen Donetskin kansainväliseltä lentokentältä) 30. lokakuuta. Ukrainan pääesikunnan iltaraportti ei ilmoittanut torjuvansa Venäjän hyökkäyksiä tällä alueella kuten yleensä, mikä mahdollisesti viittaa siihen, että Venäjän väitteet pitävät paikkansa.

  Venäläislähteet kertoivat, että venäläiset joukot valloittivat Donetskin alueen Pavlivkan (2 km lounaaseen Vuhledarista) 30. lokakuuta. Jotkut venäläislähteet väittävät, että venäläiset joukot hallitsevat vain puolta Pavlivkasta lokakuun 30. päivästä lähtien. Ukrainan pääesikunnan iltaraportti ei ilmoittanut torjuvansa Venäjän hyökkäyksiä tällä alueella kuten yleensä, mikä mahdollisesti viittaa siihen, että Venäjän väitteet pitävät paikkansa.

  Venäjän joukot laukaisivat Kh-59-risteilyohjuksia Ochakivissa, Mykolajivin alue. Venäläislähteet väittivät, että Venäjän joukot kohdistivat ja tuhosivat sotilaallisen infrastruktuurin Ochakivissa

  Komin tasavallan mobilisoidut miehet vetosivat Venäjän viranomaisiin valituksilla riittämättömistä sotatarvikkeista ja luotiliiveistä.

  Venäjä ilmoitti aikovansa toimittaa 500 000 tonnia viljaa ”köyhimmille maille” sen jälkeen, kun se vetäytyisi sopimuksesta, joka antoi Ukrainalle mahdollisuuden viedä viljaansa. Ukraina ilmoitti aikovansa viedä maataloustuotteita maailmanlaajuisen ruokaturvan ylläpitämiseksi.

  Ukrainan armeijan virkamiehet kertoivat, että Venäjän joukot jatkoivat olosuhteiden luomista Nova Kakhovkaan ajaakseen paikallisia asukkaita evakuoimaan.

  Khersonin alueen miehitysviranomaiset ilmoittivat kaksoisvaluuttajärjestelmästä, joka sallii sekä ruplan että hryvnyan käytön, purkaminen kuukausia kestäneen pyrkimyksen valvoa rubleization alueella.

  Lue koko päivitys.

  29. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, George Barros, Karolina Hird, Grace Mappes, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Kreml tiettävästi vapautti Keski-sotilaspiirin (CMD) komentajan, kenraalieversti Aleksandr Lapinin asemastaan Ukrainan ”keskitetyn” joukkojen komentajana.

  Keskeiset takeaways

  Todennäköisesti Ukrainan joukot tekivät hyökkäyksen Mustanmeren laivaston Grigorovich-luokan fregattia (BSF) Sevastopolin lähellä miehittämättömien pinta-ajoneuvojen kanssa 29. lokakuuta.

  Kreml tiettävästi vapautti Keski-sotilaspiirin (CMD) komentajan, kenraalieversti Aleksandr Lapinin asemastaan Ukrainan ”keskitetyn” joukkojen komentajana.

  Venäjä todennäköisesti nopeuttaa ponnisteluja Khersonin alueen alueiden väkisin autioittamiseksi Dnipro-joen varrella ja asuttaa ne uudelleen venäläisten sotilaiden kanssa, jotkut heistä ovat univormussa aseellisen konfliktin lain vastaisesti.

  Venäjän puolustusministeriö (MoD) reagoi todennäköisesti milbloggaajien painostukseen koskien venäläisten sotavankien kohtelua ja vankien vaihtoa.

  Ukrainan joukot vakiinnuttivat voittoja ja jatkoivat vastahyökkäysoperaatioita Svatove-Kreminnan linjalla.

  Ukrainan tiedustelu osoitti, että korkealaatuisimmat venäläisjoukot ovat edelleen vastuussa Khersonin alueen puolustamisesta.

  Venäjän joukot jatkoivat puolustusasemien perustamista Dnipro-joen länsirannalle.

  Venäjän joukot todennäköisesti hidastivat hyökkäysoperaatioiden vauhtia Bakhmutin alueella Ukrainan iskun vuoksi.

  Venäläislähteet väittivät venäläisjoukkojen aloittaneen hyökkäyksen Vuhledarin alueella.

  Venäläiset joukot tekivät todennäköisesti marginaalisia voittoja Donetskin kaupungin ympäristössä.

  Kreml ilmoitti kehottaneen venäläisiä tuomareita olemaan myöntämättä vangeille ehdonalaista, vaan ohjaamaan heidät rekrytointiin määrittelemättömissä yksityisissä sotilaallisissa yrityksissä (PMC).

  Kreml suorittaa todennäköisesti tiedotusoperaation kristittyjen ja muslimien välisten jännitteiden vähentämiseksi Venäjällä palvelemaan uskonnollisia vähemmistöryhmiä Venäjän asevoimissa.

  Lue koko päivitys.

  28. lokakuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, George Barros, Riley Bailey, Katherine Lawlor, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän joukot eivät edisty merkittävästi Bakhmutin ympäristössä, Donetskin alue tai missään muualla rintamalinjaa pitkin.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot eivät edisty merkittävästi Bakhmutin ympäristössä, Donetskin alue tai missään muualla rintamalinjaa pitkin.

  Presidentti Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoittivat osittaisen mobilisoinnin päättymisestä.

  Putin saattaa yrittää kuntouttaa Shoigun imagoa informaatiotilassa sotaa edistävän siloviki-ryhmän kasvavan vaikutuksen torjumiseksi.

  Siloviki-ryhmittymän kasvava vaikutus murtaa edelleen Venäjän sotaa edistävän yhteisön.

  Venäläislähteet väittivät Ukrainan joukkojen suorittaneen vastahyökkäysoperaatioita Kreminnan ja Svatoven suuntaan.

  Venäjän joukot jatkoivat mobilisoidun henkilöstön lähettämistä ja puolustusasemien perustamista Dnipro-joen länsirannalla Khersonin alueella.

  Venäläiset lähteet väittivät, että Ukrainan joukot suorittivat vastahyökkäysoperaatioita Luoteis-Khersonin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Venäjän miehitysviranomaiset saattoivat päätökseen miehitetyn Khersonin alueen osien ”evakuoinnin”.

  Venäjän miehitysviranomaiset aikovat pakottaa Venäjän kansalaisuuden Ukrainan siviileille Ukrainan miehitetyissä osissa lokakuuhun mennessä 30, todennäköisesti osittain laillistaa ukrainalaisten siviilien pakotetun mobilisoinnin osana marraskuuta 1 syksyn asevelvollisuusjakso.

  Venäjän miehitysviranomaiset jatkavat pyrkimyksiään poistaa Ukrainan historia, kulttuuri, ja kansallinen identiteetti Venäjän miehitetyissä osissa Ukrainaa.

  Lue koko päivitys.

  27. lokakuuta 2022

  Kirjailija: George Barros, Riley Bailey, Karolina Hird, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentti Vladimir Putin torjuu edelleen ajatuksen Ukrainan itsemääräämisoikeudesta tavalla, joka on pohjimmiltaan ristiriidassa vakavien neuvottelujen kanssa.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän presidentti Vladimir Putin torjuu edelleen Ukrainan itsemääräämisoikeutta tavalla, joka on pohjimmiltaan ristiriidassa vakavien neuvottelujen kanssa.

  Venäjän korkea virkamies uhkasi, että Venäjä voisi kohdistaa Ukrainaa tukeviin länsimaisiin kaupallisiin satelliitteihin

  Venäläiset lähteet väittivät, että Ukrainan joukot suorittivat vastahyökkäysoperaatioita Koillis-Kharkivin alueella ja Kreminna-Lysychansk-linjaa pitkin.

  Venäjän joukot jatkavat puolustusvalmisteluja Dnipro-joen itärannalla Khersonin alueella.

  Venäläislähteet väittivät Ukrainan joukkojen suorittaneen rajoitettuja maahahauksia Khersonin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Donetskin alueella.

  Venäjän armeija lähetti liikekannallepanoilmoituksia Venäjällä työskenteleville ulkomaalaisille.

  Jevgeni Prigozhinin Wagner-ryhmä saattaa kehittää edelleen ilmasodankäyntiominaisuuksiaan ja kenttää monimutkaisempia laitteita samalla tasolla kuin perinteinen Venäjän armeija.

  Venäjän ja miehityshallinnon virkamiehet alkoivat takavarikoida asukkaiden matkapuhelimia Venäjän miehitetyillä alueilla lainvalvonnan ja operatiivisten turvatoimien tukemiseksi.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia lokakuusta 27 - 31, 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 102722-103122

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery