Tue. Jan 18th, 2022
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  ru flag
  es flag

  Opmerking van de redacteur: ComplexDiscovery markeert van tijd tot tijd openbaar beschikbare of privé aankondigingen, contentupdates en onderzoek van leveranciers van cyber, data en juridische detectie, onderzoeksorganisaties en leden van de ComplexDiscovery community. Hoewel ComplexDiscovery deze informatie regelmatig benadrukt, neemt het geen verantwoordelijkheid op zich voor beweringen van inhoud.

  Neem vandaag nog contact met ons op om aanbevelingen te doen voor overweging en opname in de cyber-, data- en juridische ontdekkingsgerichte service-, product- of onderzoeksaankondigingen van ComplexDiscovery.

  Persaankondiging van de afdeling Digitaal, Cultuur, Media en Sport (DCMS) *

  VK onthult wereldwijde dataplannen na de Brexit om de groei te stimuleren, de handel te vergroten en de gezondheidszorg te verbeteren

  VK kondigt de intentie aan voor nieuwe wereldwijde datapartnerschappen van meerdere miljarden pond met de VS, Australië en de Republiek Korea

  Internationale privacy-expert John Edwards noemde als voorkeursnieuwe Informatiecommissaris om toezicht te houden op schudden

  Binnenkort overleg om te kijken naar manieren om handel en innovatie te vergroten door middel van dataregime

  Data is de basis voor innovatie en de wereldwijde digitale economie, alledaagse apps en cloudcomputing-systemen. Het stelt bedrijven in staat om te handelen, stimuleert internationale investeringen, ondersteunt wetshandhavingsinstanties die criminaliteit aanpakken, kritieke openbare diensten leveren en gezondheids- en wetenschappelijk onderzoek.

  De regering schetst de eerste gebieden waarmee zij prioriteit zal geven aan opvallende 'dataadequaatheid'-partnerschappen, nu zij de EU heeft verlaten als de Verenigde Staten, Australië, de Republiek Korea, Singapore, het Dubai International Finance Centre en Colombia.

  Het bevestigt ook dat toekomstige partnerschappen met India, Brazilië, Kenia en Indonesië prioriteit krijgen.

  Deze nieuwe partnerschappen voor dataadequaatheid, die zullen worden onderworpen aan beoordelingen die hoge normen voor gegevensbescherming garanderen, zullen aanzienlijk voortbouwen op de £80 miljard aan gegevensexport naar deze 10 bestemmingen vanuit het Verenigd Koninkrijk elk jaar.

  Schattingen suggereren dat er maar liefst £11 miljard aan handel is die over de hele wereld ongerealiseerd wordt vanwege barrières die verband houden met gegevensoverdracht*.

  Het doel is om snel en creatief te bewegen om wereldwijde partnerschappen te ontwikkelen die het voor Britse organisaties gemakkelijker maken om gegevens uit te wisselen met belangrijke markten en snelgroeiende economieën. Deze nieuwe partnerschappen zullen voortbouwen op de bestaande 42 adequaatheidsregelingen die het Verenigd Koninkrijk heeft getroffen met landen over de hele wereld.

  Het maakt deel uit van nieuwe plannen om de kracht van data te gebruiken om groei te stimuleren en banen te creëren en tegelijkertijd hoge normen voor gegevensbescherming te handhaven. Het zal hand in hand werken met de handelsovereenkomsten van het Verenigd Koninkrijk en de ambitieuze handelsagenda van het land ondersteunen om gegevensstromen te ontgrendelen en ongerechtvaardigde barrières of voorwaarden te minimaliseren.

  De regering noemt vandaag ook de Nieuw-Zeelandse privacycommissaris John Edwards als de voorkeurskandidaat om de volgende Information Commissioner van het VK te zijn, na een wereldwijde zoektocht.

  Als Information Commissioner en hoofd van de Britse toezichthouder die verantwoordelijk is voor de handhaving van de wetgeving inzake gegevensbescherming, zal hij de bevoegdheid krijgen om verder te gaan dan de traditionele rol van de toezichthouder om zich alleen te concentreren op de bescherming van gegevensrechten, met een duidelijk mandaat om een evenwichtige aanpak te volgen die verdere innovatie en economische bevordering bevordert. groei.

  Plannen om te overleggen over de toekomst van het gegevensregime van het land worden ook bevestigd. Het doel is om het dataregime van het land nog ambitieuzer, pro-groei en innovatievriendelijker te maken, terwijl het nog steeds wordt ondersteund door veilige en betrouwbare privacystandaarden.

  Digitaal secretaris Oliver Dowden zei:

  Nu we de EU hebben verlaten, ben ik vastbesloten deze kans te grijpen door een wereldwijd toonaangevend gegevensbeleid te ontwikkelen dat een Brexitdividend zal opleveren voor particulieren en bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

  Dat betekent dat we opwindende nieuwe internationale datapartnerschappen zoeken met enkele van's werelds snelst groeiende economieën, ten voordele van zowel Britse bedrijven als Britse klanten.

  Het betekent dat we onze eigen datawetten moeten hervormen, zodat ze gebaseerd zijn op gezond verstand, niet op dozen tikken. En het betekent dat het leiderschap in het Bureau van de Information Commissioner is om een nieuw tijdperk van datagestuurde groei en innovatie na te streven. De enorme ervaring van John Edwards maakt hem de ideale kandidaat om ervoor te zorgen dat data op verantwoorde wijze wordt gebruikt om die doelen te bereiken.

  John Edwards zei:

  Het is een grote eer en verantwoordelijkheid om rekening te houden met de benoeming van deze sleutelrol als waakhond voor de informatierechten van de bevolking van het Verenigd Koninkrijk.

  Er is een geweldige kans om voort te bouwen op het prachtige werk dat al is gedaan en ik kijk uit naar de uitdaging om de organisatie en de Britse economie in een positie van internationaal leiderschap te sturen in het veilig en vertrouwd gebruik van data ten behoeve van iedereen.

  Internationale datapartnerschappen

  De digitale secretaris heeft de EU verlaten en heeft nu bevoegdheden om partnerschappen voor dataadequaatheid aan te gaan met partners over de hele wereld.

  De overheid gelooft dat zij meer handel en innovatie kan ontsluiten door onnodige belemmeringen en lasten voor internationale gegevensoverdracht te verminderen, waardoor wereldwijde markten worden opengesteld voor Britse bedrijven. Dit zal op zijn beurt helpen Britse klanten sneller, goedkoper en betrouwbaarder te maken van producten en diensten van over de hele wereld.

  Internationale gegevensoverdracht is van vitaal belang voor dagelijkse activiteiten zoals GPS-navigatie, videogesprekken met familie en vrienden, online bankieren, het aansturen van apps die mensen dagelijks gebruiken, retail en de backoffice van bedrijven.

  Partnerschappen voor dataadequaatheid, met landen of sectoren die hoge normen voor gegevensbescherming hebben, betekent dat organisaties geen dure nalevingsmaatregelen hoeven te nemen om persoonsgegevens internationaal te delen.

  Het beveiligen van deze regelingen zal een belangrijke stap zijn in de lopende plannen van het Verenigd Koninkrijk om de kracht van data te ontgrendelen om groei en innovatie in het VK te stimuleren.

  Het zal voortbouwen op de adequaatheidsregelingen die het Verenigd Koninkrijk al heeft getroffen met internationale partners, waaronder Nieuw-Zeeland, Japan en Canada, evenals de Crown Dependencies van Jersey, de Bailiwick of Guernsey en het Isle of Man.

  De verhuizing zal bestaande relaties versterken en datahandel gemakkelijker, sneller en veiliger maken.

  Er wordt vandaag ook een Mission Statement gepubliceerd over de benadering van internationale gegevensoverdracht in het Verenigd Koninkrijk en de 'UK Adequacy Manual'. Deze zullen worden gebruikt om te informeren over de beoordeling van het engagement van een gebied aan hoge normen voor gegevensbescherming.

  Dit zijn naast een oproep aan experts om een nieuwe raad te vormen om te informeren en te raadplegen over het internationale beleid voor gegevensoverdracht van het VK. De raad zal bestaan uit de slimste en beste geesten van over de hele wereld en wordt getrokken uit de industrie, de academische wereld en het maatschappelijk middenveld.

  De overheid kijkt ook naar mogelijke toekomstige partnerschappen voor het delen van gegevens met andere snelgroeiende economieën zoals Kenia, India, Brazilië en Indonesië en zal de komende maanden meer details uitleggen.

  Nieuwe commissaris voor informatie

  De ervaring van het land met het bestrijden van de COVID-19-pandemie toonde de kracht aan om persoonlijke gegevens op verantwoorde wijze te gebruiken in het algemeen belang en de voordelen van samenwerking tussen de publieke en particuliere sectoren.

  Met data konden startups realtime dashboards bouwen met de NHS om te bepalen waar ventilatoren, bedden en medici het meest nodig waren. Het hielp de National Shielding Service om tijdens het hoogtepunt van de pandemie prioriteit te geven aan de bezorging van boodschappen aan kwetsbaren; en grote doorbraken in medicamenteuze behandeling en vaccins werden gedreven door big data-analyse en kunstmatige intelligentie.

  De regering wil de Informatiecommissaris in staat stellen het verantwoord gebruik van gegevens te bevorderen om innovatie en economische groei te stimuleren, en dat de heer Edwards een nieuw perspectief geeft op de rol, naast zijn schat aan ervaring op het gebied van datareglementering en 20-jarige loopbaanbeoefening en specialisatie op het gebied van informatie. wet.

  Zijn ervaring met het toezicht op het unieke gegevensregime van een onafhankelijk land dat ook 'adequaat' wordt geacht aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU, zal van vitaal belang zijn.

  Hij zal het Verenigd Koninkrijk kunnen helpen zijn doelstellingen te bereiken om de gelijkwaardigheid te handhaven met de gegevensnormen van de EU, zodat persoonlijke gegevens vrij kunnen blijven stromen en tegelijkertijd een nieuwe aanpak voor de groei van de gegevenswetgeving ontwikkelen.

  Het toekomstige regime voor gegevensbescherming van het VK

  Het Verenigd Koninkrijk is al een sterk verbonden hub voor datastromen en advies over hervormingen van de Britse datawetgeving zal helpen voort te bouwen op deze kracht om ervoor te zorgen dat het land de beste plek ter wereld is om een digitaal bedrijf te starten en te laten groeien.

  De overheid wil het gegevensbeschermingsregime van het VK verbeteren om het nog ambitieuzer en innovatievriendelijker te maken, terwijl het nog steeds wordt ondersteund door veilige en betrouwbare privacystandaarden. Het is van mening dat verbeterde gegevensuitwisseling kan helpen bij het leveren van wendbaardere, effectievere en efficiëntere openbare diensten en het Verenigd Koninkrijk een superkracht van wetenschap en technologie te maken.

  De nationale database van NHSX met röntgenfoto's van de borst en foto's van ziekenhuispatiënten wordt bijvoorbeeld beschikbaar gesteld aan onderzoekers, clinici en iedereen die COVID-19 wil onderzoeken. Dit helpt professionals om de ziekte beter te begrijpen en technologie te ontwikkelen die een snellere patiëntbeoordeling en zorg in A en E mogelijk maakt, waardoor uiteindelijk tijd en levens worden bespaard.

  De komende weken zal de overheid een raadpleging lanceren over veranderingen om belemmeringen voor innovatief en verantwoord gebruik van data weg te nemen, zodat het de groei kan stimuleren, vooral voor startups en kleine bedrijven, wetenschappelijke ontdekkingen kan versnellen en de openbare diensten kan verbeteren.

  De raadpleging zal naar verwachting de rol omvatten van het Information Commissioner's Office (ICO), zodat het de bevoegdheid kan worden gegeven om verantwoord gebruik van gegevens aan te moedigen om economische en sociale doelen te bereiken en privacyschendingen te voorkomen voordat ze zich voordoen.

  Het voorstel komt nadat het VK zijn innovatiestrategie heeft gelanceerd en een plan om van het land een wereldleider te maken op het gebied van innovatiegerichte digitale regelgeving om de positie van het VK als wereldleider op het gebied van wetenschap, onderzoek en innovatie te helpen versterken.

  EINDIGT

  Opmerkingen aan editors:

  *Gebaseerd op de UNCTAD definitie van gegevenssectoren voor services.

  Het ontsluiten van de kracht van data is een van de 10 technische prioriteiten van de overheid.

  Vorig jaar publiceerde de overheid haar National Data Strategy om een toonaangevende data-economie op te bouwen die voor iedereen werkt.

  In de strategie heeft de overheid toegezegd de internationale datastroom te verdedigen, die de wereldwijde bedrijfsvoering, toeleveringsketens en handel aanwakkert. Het speelt ook een bredere maatschappelijke rol, omdat de overdracht van persoonsgegevens ervoor zorgt dat de salarissen van mensen worden betaald en hen helpt om van veraf contact te maken met geliefden.

  Een raadpleging vroeg de natie om de kernprincipes van de strategie en de ambities van het Verenigd Koninkrijk voor het gebruik van gegevens te helpen vormgeven, inclusief plannen voor nieuwe regelingen voor de toereikendheid van gegevens. De respondenten gaven brede steun uit voor de beoordelingsplannen voor de toereikendheid van het Verenigd Koninkrijk en de internationale visie van de overheid om het VK te positioneren als een wereldkampioen van veilige en veilige datastromen.

  De VS werd geïdentificeerd als een prioritair land waarmee een adequaatheidsregeling kon worden geregeld, met name in het licht van de verstoring die werd veroorzaakt door de uitspraak van vorig jaar van het Hof van Justitie van de EU, waardoor de adequaatheidsregeling tussen de EU en de VS ongeldig werd gemaakt.

  De Republiek Korea en Australië werden ook aangehaald als prioriteiten en er waren oproepen aan het VK om mogelijke afspraken te maken met opkomende markten in Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en het Indische Subcontinent.

  Eerder dit jaar maakte de overheid duidelijk van plan om de lijst van geschikte bestemmingen uit te breiden in overeenstemming met haar wereldwijde ambities en toewijding aan hoge normen voor gegevensbescherming.

  Dit omvat de Verenigde Staten, Australië, de Republiek Korea, Singapore, het Dubai International Finance Centre en Colombia. Toekomstige partnerschappen met India, Brazilië, Kenia en Indonesië krijgen ook prioriteit.

  Australië

  Het VK heeft een aanzienlijke totale handel, de handel in diensten en data-afhankelijke handel met Australië, dat in de top 10 van de grootste handelspartners van het Verenigd Koninkrijk staat zonder enige vorm van adequaatheidsregeling.

  Australië heeft een snel groeiende digitale markt- en technologiesector die zich richt op de belangrijkste steden en een groeiend aantal succesvolle wereldwijde technologiebedrijven.

  Australië heeft een sterk gegevensbeschermingsregime, dat is ontworpen om transparante en robuuste praktijken voor de verwerking van persoonsgegevens en zakelijke verantwoording te bevorderen.

  Colombia

  Colombia is de op twee na grootste economie in Zuid-Amerika en heeft de afgelopen tien jaar een sterke economische groei en ontwikkeling doorgemaakt (een van de sterksten in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied). Het was in 2019 de derde grootste handelspartner van het Verenigd Koninkrijk in Zuid-Amerika.

  De groene infrastructuur van Colombia trekt investeringen in het Verenigd Koninkrijk aan en omvat uitbesteding voor engineering- en marketingmedewerkers, belangrijke datagedreven industrieën.

  Britse en Colombiaanse bedrijven en universiteiten werken samen in farmaceutische en intellectuele eigendom, bijvoorbeeld voor klinische onderzoeken van Covid-19. Een dergelijke samenwerking vereist de grensoverschrijdende overdracht van persoonsgegevens.

  Colombia hanteert een uitgebreid kader voor gegevensbescherming dat veel principes en rechten bevat die zijn opgenomen in de Britse wetgeving.

  Dubai Internationaal financieringscentrum

  Dubai International Finance Centre heeft sterke banden met financiële diensten in het Verenigd Koninkrijk en is een van de meest gerenommeerde en erkende centra voor investeringen in de regio.

  Het Dubai International Finance Centre heeft een sterke wet op gegevensbescherming ontwikkeld die vergelijkbare principes en beschermingen bevat als de Britse wetgeving.

  De Verenigde Arabische Emiraten is de grootste exportmarkt van het Verenigd Koninkrijk in het Midden-Oosten en de achttiende grootste wereldwijd, en de zesde grootste exportmarkt van het Verenigd Koninkrijk buiten de EU.

  Er zijn 5.000 Britse bedrijven die actief zijn in de VAE, waarvan vele afhankelijk zijn van gegevensoverdracht, waaronder BP, Shell, Rolls Royce, BAE Systems, SERCO, Standard Chartered, HSBC en John Lewis/ Waitrose. 107 entiteiten in het DIFC zijn filialen van bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. 16% van de financiële dienstverleners van DIFC zijn oorspronkelijk gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

  DIFC heeft verschillende Memoranda of Understanding met een aantal Britse toezichthouders en Britse organisaties, zoals de Financial Conduct Authority.

  Republiek Korea

  De Republiek Korea heeft een uitgebreid kader voor gegevensbescherming dat veel parallellen vertoont met de principes en rechten die zijn vervat in de Britse wetgeving inzake gegevensbescherming.

  Zowel het Verenigd Koninkrijk als de Republiek Korea waren oprichters van de D9 (voorheen D5 en D7),'s werelds toonaangevende netwerk van digitale overheden en werken bilateraal samen aan een aantal digitale en technische kwesties zoals creatieve industrieën, AI en 5G.

  In de vier kwartalen tot het tweede kwartaal van 2019 was de Republiek Korea de 24e grootste handelspartner van het Verenigd Koninkrijk, goed voor £13,7 miljard of 1,0% van de totale Britse handel in goederen en diensten.

  Singapore

  Singapore is de grootste handelspartner van het Verenigd Koninkrijk in Zuidoost-Azië en is een gelijkgestemde, innovatieve en toekomstgerichte partner met bijna 5.000 Britse bedrijven die een basis openen in Singapore of Singapore gebruiken als hoofdkantoor voor hun Aziatische activiteiten.

  Tussen 2016 en 2019 steeg de export van Britse diensten met £1,3 miljard, met 70% van deze export op afstand.

  Singapore heeft een sterk regime voor gegevensbescherming in de particuliere sector dat is geëvolueerd naar de steeds meer digitale wereld waarop de wereldeconomie afhankelijk is.

  Verenigde Staten van Amerika

  De VS is de belangrijkste nationale handelspartner van het Verenigd Koninkrijk op het gebied van data-export. 92% van de Britse service-export naar de VS is geschikt voor gegevens, wat £67,03 miljard bedraagt, en de overheid werkt aan het wegnemen van barrières met de VS om gemakkelijker datagestuurde stromen mogelijk te maken en deze sterke handelsrelatie te ondersteunen.

  De Britse regering heeft vorig jaar ingegrepen in de Schrems II-uitspraak. Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft het Privacy Shield ongeldig gemaakt, dat een cruciaal kader was voor transatlantische gegevensoverdracht. De Britse regering maakte duidelijk dat het teleurgesteld was in die uitspraak en het heeft van belanghebbenden gehoord hoe belangrijk het is dat er een solide en naadloos mechanisme is voor gegevensoverdracht naar de VS.

  Lees de originele release.

  Achtergrondinformatie: UK Data Partnerships (PDF)

  Kaart voor partnerschappen in het VK

  *Gedeeld met toestemming onder de Open Government License for Public Sector information.

  Extra lezing

  Een mashup voor marktgrootte van eDiscovery: 2020-2025 Wereldwijd overzicht van software en services

  Cyber Discovery definiëren? Een definitie en raamwerk

  Bron: ComplexDiscovery

  A Warning from the FTC: Remediate Log4j Security Vulnerability

  When vulnerabilities are discovered and exploited, it risks a loss or...

  Een nieuw financieel ecosysteem? NIST conceptrapport over cyberbeveiliging voor open bankieren

  This new draft report from NIST on Open Banking describes a...

  DAM Ransomware! Een detectie, vermijding en beperking (DAM) Framework voor ransomware

  Ransomware attacks have emerged as a major cybersecurity threat wherein user...

  Beoordeling en advies: ENISA-update over Log4j kwetsbaarheid

  On December 9th, information about a critical unauthenticated Remote Code Execution...

  Fusies, overnames en investeringen in eDiscovery in 2021

  Since beginning to track the number of publicly highlighted merger, acquisition,...

  eDiscovery fusies, overnames en investeringen in Q4 2021

  From Consilio and Epiq to Driven and Innovative Discovery, the following...

  Empire Technologies Risk Management Group neemt GoldMind over

  According to Kenya Parrish-Dixon, General Counsel and COO at ETRM Group,...

  Mitratech verwerft continuïteit

  According to Mitratech CEO Mike Williams, “We are excited to expand...

  Vertrouw end op het proces? 2021 eDiscovery Processing Taak-, bestedings- en kostengegevens

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Het jaar in review? 2021 eDiscovery Review Taak-, uitgaven- en kostengegevenspunten

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Een blik op eDiscovery Collection in 2021: gegevenspunten voor taken, uitgaven en kosten

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Een eDiscovery Market Size Mashup: 2021-2026 Wereldwijd overzicht van software en services

  From market retraction in 2020 to resurgence in 2021, the worldwide...

  Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor december 2021

  From CISA cybersecurity guidance to mastering megamatters, the December 2021 edition...

  Vijf geweldige leest over cyber, data en juridische ontdekking voor november 2021

  From worldwide eDiscovery market sizing and discovery intelligence to cybersecurity playbooks...

  Vijf geweldige leest over Cyber, Data en Legal Discovery voor oktober 2021

  From artificial intelligence and predictive coding to eDiscovery business confidence and...

  Vijf geweldige lezingen over Cyber, Data en Legal Discovery voor september 2021

  From countering ransomware to predictive coding and packaged services, the September...

  Overschrijvingen in bestelling? Operationele statistieken van eDiscovery in de winter van 2022

  In the winter of 2021, 43 eDiscovery Business Confidence Survey participants...

  eDiscovery Business Confidence Survey Winter 2022

  Since January 2016, 2,649 individual responses to twenty-five quarterly eDiscovery Business...

  Gewone cent? Een geaggregeerd overzicht van zeven halfjaarlijkse eDiscovery prijsenquêtes

  The anonymized aggregate results from seven semi-annual surveys highlight eDiscovery pricing...

  Alternatieve realiteit? Winter 2022 eDiscovery Prijzen Enquêteresultaten

  Based on the complexity of data and legal discovery, it is...