Sun. Oct 2nd, 2022
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Ukrainan konfliktipäivitys sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyötyä kyberturvallisuudesta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he seuraavat liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja liikeradat, joihin vaikuttaa ja johtuvat nykyinen Ukrainan konflikti.

  Arviointi ja karttat*

  Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  21. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Mason Clark, Kat Lawlor, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentti Vladimir Putinin ilmoitus ”osittaisesta mobilisoinnista” syyskuussa 21 heijasti monia ongelmia, joita Venäjä kohtaa horjuvassa hyökkäyksessään Ukrainaan, joita Moskova ei todennäköisesti pysty ratkaisemaan tulevina kuukausina. Putin ei myöskään painokkaasti sanonut, että Venäjän ydinsateenvarjo kattaisi Ukrainan liitteenä olevat alueet, eikä hän sitonut mobilisointia liitteeseen.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän presidentti Vladimir Putinin ilmoittama ”osittainen mobilisointi” ei vaikuta olennaisesti sodan kulkuun lähikuukausina.

  Putin ei suoraan uhannut käyttää ydinaseita, jos Ukraina jatkaa vastahyökkäysoperaatioita miehitettyjen alueiden vapauttamiseksi Venäjän liittämisen jälkeen.

  Ukrainan joukot jatkoivat todennäköisesti hyökkäysoperaatioita Lymanin ympäristössä.

  Ukrainan joukot tekivät lakkoja Kherson Citystä pohjoiseen ja itään osana operatiivisen tason kieltokampanjaa Venäjän logistiikkaa vastaan, sotilaallinen, ja kuljetusvarat Khersonin alueella.

  Ukrainalaiset ja venäläiset lähteet tunnistivat kolme kineettisen toiminnan aluetta syyskuussa 21: luoteeseen Kherson Citystä, lähellä Ukrainan sillanpäätä Inhulets-joen yli, ja etelään Kherson-Dnipropetrovskin alueen rajasta Vysokopillyan ympärillä.

  Venäjän liittovaltion aiheet (alueet) jatkavat salauksen mobilisointia riippumatta Venäjän presidentin Vladimir Putinin julistuksesta osittaisesta mobilisoinnista.

  Venäjän nimittämät miehityksen ylläpitäjät lisäävät todennäköisesti lainvalvonta- ja suodatustoimenpiteitä Ukrainan miehitetyillä alueilla valmistellessaan Venäjän huijausliittymistä koskevia kansanäänestyksiä.

  Lue koko päivitys.

  20. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Katherine Lawlor, Karolina Hird, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän nimittämät miehitysvirkamiehet Luhanskissa, Donetskissa, Khersonissa ja Zaporižžan alueissa ilmoittivat 20. syyskuuta järjestävänsä ”kansanäänestyksen” Venäjälle liittymisestä, ja äänestys järjestetään 23.-27. syyskuuta.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän nimittämät miehitysvirkamiehet Luhanskissa, Donetskissa, Khersonissa ja Zaporižžan alueissa ilmoittivat 20. syyskuuta järjestävänsä ”kansanäänestyksen” Venäjälle liittymisestä, ja äänestys järjestetään 23.-27. syyskuuta.

  Kremlin liittämissuunnitelmat kohdistuvat ensisijaisesti kotimaiseen yleisöön; Putin aikoo todennäköisesti parantaa Venäjän joukkojen luomiskykyjä kehottamalla Venäjän kansaa vapaaehtoistyöhön sotaan näennäisesti puolustamaan äskettäin väitettyä Venäjän aluetta.

  Ukrainan joukot häiritsivät edelleen meneillään olevia Venäjän pyrkimyksiä palauttaa maayhteydet (GLOCS) Dnipro-joen yli Khersonin alueella.

  Venäjän joukot kohdistavat todennäköisesti Ukrainan vesitekniseen infrastruktuuriin Harkovan ja Luhanskin alueisiin uhkaamaan Ukrainan asemia Siverskyi Donets -joen varrella.

  Venäjän joukot tekivät maahyökkäyksiä Donetskin alueella 20. syyskuuta.

  Venäjän joukot eivät suorittaneet vahvistettuja maahyökkäyksiä Hulyaipolesta länteen syyskuussa 20 ja jatkoivat rutiininomaisia tykistöiskuja koko Zaporizhian alueella.

  Venäjän joukot heikentävät edelleen joukkojen luomiskykyjään kannibalisoimalla koulutuselementtejä taistelemaan taistelukokoonpanoissa Ukrainassa.

  Lue koko päivitys.

  19. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Karolina Hird, Katherine Lawlor, Mason Clark, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Kiireellinen keskustelu 19. syyskuuta Venäjän valtakirjoja siitä, että Venäjän on välittömästi liitettävä Luhanskin ja Donetskin alueet (joista suuri osa ei ole Venäjän hallinnassa) viittaa siihen, että Ukrainan jatkuva pohjoinen vastahyökkäys on paniikkia valtakirjoja ja joitain Kremlin päättäjiä.

  Keskeiset takeaways

  Kiireellinen keskustelu 19. syyskuuta Venäjän valtakirjoja siitä, että Venäjän on välittömästi liitettävä Luhanskin ja Donetskin alueet (joista suuri osa ei ole Venäjän hallinnassa) viittaa siihen, että Ukrainan jatkuva pohjoinen vastahyökkäys on paniikissa valtakirjoja ja joitain Kremlin päättäjiä.

  Ukrainan vastahyökkäävät onnistumiset ovat halventavaa moraalia venäläisten yksiköiden keskuudessa, joita pidettiin eliittinä ennen Ukrainan hyökkäystä.

  Ukrainan joukot jatkavat todennäköisesti rajoitettuja ja paikallisia hyökkäysoperaatioita Oskil-joen yli ja Lyman-Yampil-Bilohorivka-linjaa pitkin.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Bakhmutin eteläpuolella.

  Ukrainan joukot jatkavat iskuaan Venäjän armeijaan, kuljetus, ja logistiikkavarat Khersonin alueella.

  Ukrainalaiset ja venäläiset lähteet tunnistivat kolme kineettisen toiminnan aluetta 19. syyskuuta: luoteeseen Kherson Citystä, lähellä Ukrainan sillanpäätä Inhulets-joen yli, ja Pohjois-Khersonin alueella lähellä Olhine.

  Venäjän tuottamien vapaaehtoisten yksiköiden koko todennäköisesti pienenee.

  Lue koko päivitys.

  18. syyskuuta 2022

  Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Katherine Lawlor, George Barros ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentti Vladimir Putin luottaa yhä enemmän epäsäännöllisiin vapaaehtois- ja valtakirjajoukkoihin eikä Venäjän federaation asevoimien tavanomaisiin yksiköihin ja kokoonpanoihin.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän presidentti Vladimir Putin näyttää luottavan yhä enemmän epäsäännöllisiin, heikosti koulutetut tilapäiset vapaaehtois- ja valtakirjayksiköt sen sijaan, että yrittäisivät rakentaa vahingoittuneita tai tuhoutuneita tavanomaisia Venäjän maajoukkojen yksiköitä.

  Ukrainan joukot vahvistavat edelleen asemiaan Oskil-joen itärannalla Harkovan alueella huolimatta Venäjän pyrkimyksistä hillitä niitä.

  Venäjän joukot Länsi-Khersonin alueella saattavat yrittää palata takaisin puolustettavampiin asemiin hallitulla vetäytymisellä välttääkseen kaoottisen vetäytymisen, joka luonnehti Venäjän puolustuksen romahtamista Kharkivissa aiemmin syyskuussa.

  Venäjän joukot kärsivät tuhoisia työvoiman ja kaluston menetyksiä taistelussaan Itä-Ukrainasta ja erityisesti Ukrainan Harkovan vastahyökkäyksen aikana. Useita venäläisiä panssaroituja ja koneistettuja yksiköitä on todennäköisesti tuhottu tehokkaasti 18. syyskuuta julkaistujen arvioiden mukaan.

  Lue koko päivitys.

  17. syyskuuta 2022

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Grace Mappes, Angela Howard, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän joukot jatkavat merkityksettömiä hyökkäysoperaatioita Donetskin kaupungin ja Bakhmutin ympäristössä sen sijaan, että keskittyisivät puolustamaan Ukrainan vastahyökkäyksiä vastaan, jotka jatkavat etenemistä.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän joukot asettavat edelleen etusijalle strategisesti merkityksettömiä hyökkäysoperaatioita Donetskin kaupungin ja Bakhmutin ympäristössä puolustautumisen suhteen Ukrainan jatkuvilta vastahyökkäyksiltä Kharkivin alueella.

  Ukrainan joukot vapauttivat asutuksen Lymanista lounaaseen ja todennäköisesti jatkavat asemiensa laajentamista alueella.

  Ukrainan joukot jatkoivat kieltokampanjaa Khersonin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat epäonnistuneita hyökkäyksiä Bakhmutin ja Avdiivkan ympärillä.

  Ukrainalaislähteet kertoivat laajoista partisaanien hyökkäyksistä Venäjän armeijan omaisuuteen ja logistiikkaan Etelä-Zaporizhian alueella.

  Venäjän virkamiehet jatkoivat salauksen mobilisointitoimenpiteiden toteuttamista joukkojen luomiseksi Venäjän sotatoimiin.

  Venäjän viranomaiset pyrkivät sijoittamaan 125 ”orpoa” ukrainalaista lasta miehitetystä Donetskin alueesta venäläisten perheiden kanssa.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia syyskuusta 17 - 21, 2022 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 091722-092122

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery

  Markkinat valmiina? IDC tunnustaa DISCO: n varhaisen tapausten arviointiohjelmiston johtajaksi

  “As innovation continues to impact and disrupt the legal world, we’ve...

  Kyberturvallisuuden työvoiman rakentaminen? Kyberturvallisuuden taitojen eurooppalainen kehys

  According to ENISA's Executive Director, Juhan Lepassaar, "The future security of...

  Eteenpäin nojaten? Yleissopimuksen 2023-2025 strateginen suunnitelma

  The purpose of the CISA Strategic Plan is to communicate the...

  Jatkuva riskien parantaminen? Q3 Cyber Round-Up alkaen Cowbell Cyber

  According to Manu Singh, director of risk engineering at Cowbell, "Every...

  eDiscovery-sulautumiset, yritysostot ja sijoitukset kolmannella vuosineljänneksellä 2022

  From HaystackID and Relativity to Exterro and TCDI, the following findings,...

  Väitteet ja kiellot? Nuix toteaa ASIC: n täytäntöönpanomenettelyn

  The recent investor news update from Nuix on 29 September 2022,...

  Paljastava vastaus? Nuix vastaa ASX: n tietopyyntöön

  The following investor news update from Nuix shares a written response...

  Paljastavat raportit? Nuix Notes Lehdistön spekulaatio

  According to a September 9, 2022 market release from Nuix, the...

  Liikkeellä? 2022 eDiscovery Market Kinetics: Viisi kiinnostavaa aluetta

  Recently ComplexDiscovery was provided an opportunity to share with the eDiscovery...

  Luottaen prosessiin? 2021 eDiscovery-käsittelytehtävä, kulutus- ja kustannustiedot

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Tarkastelun vuosi? 2021 eDiscovery Review -tehtävä, viettää ja kustannustietopisteet

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  A 2021 Katso eDiscovery-kokoelma: Tehtävä, viettää, ja kustannustietopisteet

  Based on the complexity of cybersecurity, information governance, and legal discovery,...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö syyskuussa 2022

  From privacy legislation and special masters to acquisitions and investigations, the...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö elokuussa 2022

  From AI and Big Data challenges to intriguing financial and investment...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö heinäkuussa 2022

  From lurking business undercurrents to captivating deepfake developments, the July 2022...

  Viisi suurta lukua kyberistä, Tiedot, ja oikeudellinen löytö kesäkuussa 2022

  From eDiscovery ecosystem players and pricing to data breach investigations and...

  Kupla ongelmia? eDiscovery-operatiiviset mittarit syksyllä 2022

  In the fall of 2022, 89 eDiscovery Business Confidence Survey participants...

  Viileämmät lämpötilat? Syksy 2022 eDiscovery Business Confidence Survey -tutkimuksen tulokset

  Since January 2016, 2,874 individual responses to twenty-eight quarterly eDiscovery Business...

  Kivutus tai taipuma? Kokonaiskatsaus kahdeksasta puolivuosittaisesta eDiscovery-hinnoittelukyselystä

  Initiated in the winter of 2019 and conducted eight times with...

  Muuttuvat virtaukset? 18 havaintoa eDiscovery-liiketoiminnan luottamuksesta kesällä 2022

  In the summer of 2022, 54.8% of survey respondents felt that...

  Merkittävä operatiivinen tappio? Ukrainan konfliktien arvioinnit Mapsissa (27. syyskuuta - 1. lokakuuta 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Havainto ja todellisuus? Ukrainan konfliktin arvioinnit Mapsissa (syyskuu 22 - 26, 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Ydinvoimavaihtoehdot? Ukrainan konfliktin arvioinnit Mapsissa (syyskuu 17 - 21, 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...

  Joukkohaudat ja kidutuskammiot? Ukrainan konfliktin arvioinnit Mapsissa (syyskuu 12 - 16, 2022)

  According to a recent update from the Institute for the Study...