Het bewapenen van de CISO in eDiscovery?

The role of the Chief Information Security Officer (CISO) is becoming the norm in eDiscovery companies as these companies grow their client base and venture into compliance and data breach prevention services. In fact, one industry expert sees the CISO role also being weaponized to support the sales function during client discussions about security.

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

E-Discovery Bedrijven leunen op CISO-rollen voor service-uitbreiding, groei

Een uittreksel uit een artikel van Victoria Hudgins zoals gepubliceerd in Legaltech © Nieuws

Een zeldzaamheid 10 jaar geleden, Chief Information Security Officers (CISO) krijgen nu een zetel aan de tafel bij eDiscovery bedrijven, omdat dergelijke organisaties hun klanten en diensten willen laten groeien.

Voor Sundhar Rajan, die al bijna zeven jaar de CISO-positie bekleedde bij eDiscovery bedrijf Casepoint, zijn CISO's in peerbedrijven de afgelopen acht jaar de norm geworden. Voor mensen in deze rol is het de gemeenschappelijke taak om de doelstellingen van hun eDiscovery bedrijf af te stemmen op de behoefte aan beveiliging.

“Klantgegevens vormen het hart van het spel,” zei Rajan. “Ze moeten er heel voorzichtig mee zijn en dat ze er verantwoordelijk voor zijn.” Hij voegde eraan toe: “Als er iets gebeurt met de klantgegevens, wordt onze [bedrijf] reputatie geruïneerd in de markt.”

Computer forensisch onderzoek en eDiscovery dienstverlener HayStackID voegde onlangs ook een CISO toe aan zijn gelederen toen het voormalig voorzitter van forensisch onderzoek John Wilson promoveerde tot de nieuw gecreëerde positie.

Om zeker te zijn, is het helpen van klanten via discussies over compliance en datalek een opkomende service geworden voor eDiscovery bedrijven, en een service die CISO's kunnen helpen promoten.

Naast een potentieel betere toegang tot klanten, brengt de CISO een cyberbeveiligingsperspectief naar de c-suite van een bedrijf, een extra bonus voor het implementeren van beveiligingsmaatregelen.

Lees het complete artikel bij E-Discovery Companies Lean on CISO Rollen for Service Expansion, Groei

Extra lezen

BSA releases Framework voor veilige software

Een beveiligingsreden om te pauzeren: de kwetsbaarheid van Microarchitectural Data Sampling (MDS)

Bron: ComplexDiscovery