Nuix verwerft natuurlijke taalverwerkingsbedrijf

According to Nuix CEO Rod Vawdrey, “Topos will strengthen Nuix’s product offering by helping customers get to relevant data even faster. The potential for user-friendly dashboards and for users to easily customise the software to their specific needs also reflects Nuix’s focus on empowering our customers to search through unstructured data at speed and scale. We look forward to Christopher Stephenson [Topos CEO] and his talented team joining Nuix.”

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
he flag
ja flag
lv flag
pl flag
pt flag
ru flag
es flag

Opmerking van de redactie: Van tijd tot tijd belicht ComplexDiscovery openbaar beschikbare of privé aantekoopbare aankondigingen, contentupdates en onderzoek van leveranciers van cyber, data en legal discovery, onderzoeksorganisaties en leden van de ComplexDiscovery community. Hoewel ComplexDiscovery deze informatie regelmatig belicht, neemt het geen enkele verantwoordelijkheid voor beweringen van inhoud.

Neem vandaag nog contact met ons op als u aanbevelingen wilt indienen voor overweging en opname in de cyber-, data- en legale op ontdekking gerichte service, product of onderzoeksaankondigingen van ComplexDiscovery.

Aankondiging van de pers

Nuix verwerft natuurlijke taalverwerkingsbedrijf

Wereldwijd softwarebedrijf Nuix Limited (Nuix; ASX:NXL) heeft vandaag [13 september 2021] aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om alle aandelen in Topos Labs, Inc. (Topos) te verwerven, een ontwikkelaar van Natural Language Processing (NLP) -software die computersystemen helpt om tekst en gesproken woorden beter te begrijpen op snelheid en schaal.

Topos is een softwarebedrijf met hoofdkantoor in Boston. Het door kunstmatige intelligentie (AI) gedreven NLP-platform is ontworpen om de werkdruk voor gegevensrecensenten en analisten te verminderen door relevante of risicovolle inhoud sneller op te duiken. Haar missie is om klanten risicovolle content intelligence te bieden voor proactief risicobeheer en naleving van regelgeving.

Het vroege platform van Topos is al in staat om nauwkeurige analyse en classificatie van complexe inhoud in documenten, elektronische communicatie en sociale media te automatiseren. NLP-modellen kunnen rechtstreeks door zakelijke gebruikers worden gedefinieerd via de gebruikersinterface zonder code, waardoor de tijd die nodig is om risico's in de gegevens van een organisatie te identificeren, wordt verkort. Topos kan dan ook de risicobeoordeling van vertrouwelijke, gevoelige en gereguleerde inhoud presenteren in gebruiksvriendelijke dashboards.

Door het Topos-team te verwelkomen en de NLP-capaciteit in deze ontwikkelingsfase te integreren, kan Nuix de technologie optimaliseren ten behoeve van zijn klanten Investigations, eDiscovery en GRC (Governance, Risk and Compliance), waardoor de ongestructureerde dataverwerkingvan de Nuix Engine verder wordt verbeterd.

David Sitsky, oprichter en hoofdwetenschapper van Nuix Engineering, zei: „De overname van Topos is een spannende evolutie in de reis van Nuix. Het integreren van het vermogen van de Nuix-engine om enorme hoeveelheden ongestructureerde gegevens te verwerken met de volgende generatie NLP-mogelijkheden van Topos, zal voor het productportfolio van Nuix baanbrekend zijn.”

Na de financiële afsluiting die in september 2021 wordt verwacht, zal het Topos team, inclusief leden van Topos senior management, zich bij Nuix voegen. Afsluiten is afhankelijk van de tevredenheid of afstand van gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Rod Vawdrey, CEO van Nuix, zei: „Topos zal het productaanbod van Nuix versterken door klanten te helpen nog sneller relevante gegevens te bereiken. Het potentieel voor gebruiksvriendelijke dashboards en voor gebruikers om de software eenvoudig aan te passen aan hun specifieke behoeften, weerspiegelt ook de focus van Nuix om onze klanten in staat te stellen ongestructureerde gegevens op snelheid en schaal te doorzoeken. We kijken uit naar Christopher Stephenson [Topos CEO] en zijn getalenteerde team dat bij Nuix komt.”

Topos CEO Christopher Stephenson zei: „We zijn verheugd om ons bij Nuix aan te sluiten en zijn enthousiast over het combineren van ons innovatieve NLP-platform met het Nuix-platform. Samen met mijn getalenteerde engineering- en productteam kijk ik er naar uit om Topos te implementeren om de krachtige verwerkingsmogelijkheden van Nuix verder te verbeteren en deel uit te maken van een wereldwijde leider op het gebied van onderzoeksanalyse en intelligentiesoftware.”

De initiële kosten van de overname bedragen US $5 miljoen bij financiële afsluiting, met het potentieel voor nog eens US $20 miljoen bestaande uit US $18,5 miljoen contant geld te betalen aan de verkoper van de aandelen in Topos, en tot US $1,5 miljoen aan prestatierechten te betalen over 30 maanden1.De prestatierechten moeten worden toegekend aan bepaalde Topos teamleden die zich aansluiten bij Nuix en diensten blijven leveren aan Nuix in de periode tussen de sluiting en op het moment van conversie van de prestatierechten.

De aanvullende contante vergoeding is alleen betaalbaar, en de prestatierechten worden alleen omgezet in gewone aandelen, bij het behalen van inkomsten, personeelsbehoud en mijlpalen voor productontwikkeling2, die elk rechtstreeks betrekking hebben op de verdere ontwikkeling van het AI-gedreven NLP-platform en het succes ervan. integratie in de Nuix-omgeving.

Nuix is van plan de contante vergoeding te betalen uit bedragen die worden gegenereerd door de gewone activiteiten van de Nuix-groep.

Deze aankondiging is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Nuix.

1Prestatierechten worden omgezet in een aantal gewone aandelen die worden bepaald aan de hand van de waarde van de mijlpaaltermijn gedeeld door de grootste van de 5-daagse VWAP van Nuix-aandelen vóór de voorgestelde uitgiftedatum, of de 20-daagse VWAP van Nuix-aandelen vóór de financiële afsluiting. Nuix kan ervoor kiezen om in plaats daarvan contant te voldoen aan de conversie. Als alle mijlpalen zijn bereikt, wordt het maximale aantal gewone aandelen dat kan worden uitgegeven, bepaald aan de hand van de 20-daagse VWAP van de gewone aandelen van Nuix vóór de sluiting en US $1,5 miljoen (omgerekend in AUD$ tegen de heersende wisselkoers op het moment van uitgifte van de gewone aandelen). Gewone aandelen die aan de houders van prestatierechten worden uitgegeven, worden vrijwillig gedurende 12 maanden vanaf de datum van uitgifte opgeheven.

2Na afsluiting vindt jaarlijks een beoordeling plaats of mijlpalen zijn bereikt. Als er niet aan een mijlpaal wordt voldaan, wordt de relevante contante termijn die is gekoppeld aan de verwezenlijking ervan niet betaald en vervalt de toepasselijke tranche van prestatierechten.

Lees de originele aankondiging.

Extra lezen

Een eDiscovery Market Size Mashup: 2020-2025 Wereldwijd overzicht van software en services

Cyber Discovery definiëren? Een definitie en framework

Bron: ComplexDiscovery

Het Amerikaanse ministerie van Financiën onderneemt acties om ransomware tegen te gaan

According to Treasury Secretary Janet L. Yellen, “Ransomware and cyber-attacks are...

Het NAVO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE): Cyber Events Report van september 2021

The twelfth installment in the cyber events series published by the...

[Legal Education Webcast] Breaches, Responses, and Challenges: Cybersecurity Essentials That Every Lawyer Should Know

Every large corporation and organization today face the significant threat of...

Ransomware classificeren? Een Ransomware-classificatiekader op basis van aanvalsstructuren voor bestandsverwijdering en bestandsversleuteling

This paper evaluates attack methodologies of a ransomware attack: the underlying...

Mitratech neemt Alyne over

According to Mike Williams, CEO of Mitratech, "The combination of Alyne...

Magnet Forensics verwerft DME Forensisch onderzoek

According to the announcement, under the terms of the agreement, Magnet...

Consilio verwerft juridische advies- en e-Discovery Business Units van Special Counsel van Adecco

According to Laurie Chamberlin, Head of Professional Recruitment and Solutions North...

Nuix verwerft natuurlijke taalverwerkingsbedrijf

According to Nuix CEO Rod Vawdrey, “Topos will strengthen Nuix’s product...

A New Era in eDiscovery? Framing Market Growth Through the Lens of Six Eras

There are many excellent resources for considering chronological and historiographical approaches...

Een eDiscovery Market Size Mashup: 2020-2025 Wereldwijd overzicht van software en services

While the Compound Annual Growth Rate (CAGR) for worldwide eDiscovery software...

De basislijn resetten? EDiscovery Marktgrootte aanpassingen voor 2020

An unanticipated pandemeconomic-driven retraction in eDiscovery spending during 2020 has resulted...

Thuis of weg? eDiscovery Collection Market Overwegingen voor afmetingen en prijzen

One of the key home (onsite) or away (remote) decisions that...

Vijf geweldige lezingen over Cyber, Data en Legal Discovery voor september 2021

From countering ransomware to predictive coding and packaged services, the September...

Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor augustus 2021

From the interplay of digital forensics in eDiscovery to collecting online...

Vijf geweldige lezingen over cyber, data en juridische ontdekking voor juli 2021

From considerations for cyber insurance and malware to eDiscovery business confidence...

Vijf geweldige lezingen op eDiscovery voor juni 2021

From remediating cyberattacks to eDiscovery pricing, the June 2021 edition of...

Nog meer keepers? Voorspellende coderingstechnologieën en protocollen enquête — Resultaten van herfst 2021

From the most prevalent predictive coding platforms to the least commonly...

Gloeiende verwachtingen? Achttien waarnemingen over het vertrouwen van eDiscovery in de zomer van 2021

In the summer of 2021, 63.3% of survey respondents felt that...

Problemen die van invloed zijn op de bedrijfsprestaties van eDiscovery: een overzicht

In the summer of 2021, 24.4% of respondents viewed increasing types...

Op zoek naar boven? Operationele statistieken van eDiscovery in de zomer van 2021

In the summer of 2021, 80 eDiscovery Business Confidence Survey participants...