Sun. Mar 26th, 2023
  en flag
  nl flag
  et flag
  fi flag
  fr flag
  de flag
  he flag
  ja flag
  lv flag
  pl flag
  pt flag
  es flag
  uk flag

  Toimittajan huomautus: eDiscoveryn kurinalaisuus, johon sisältyy tunnistaminen, säilyttäminen, ja sähköisten tietojen analysointi, käytetään yhä enemmän sotarikoksiin liittyvissä tutkimuksissa ja oikeudenkäynneissä. Venäjän ja Ukrainan sodan tapauksessa, eDiscovery-työkaluja ja -tekniikoita voidaan käyttää tunnistamaan ja keräämään sähköisiä todisteita sotarikoksista, kuten sähköpostit, sosiaalisen median viestit, ja muu digitaalinen viestintä, joka voi tarjota arvokasta tietoa konfliktiin osallistuvien henkilöiden ja organisaatioiden toiminnasta. Tätä näyttöä voidaan sitten käyttää tutkimuksissa ja oikeudenkäynneissä, jotta sotarikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan. Lisäksi, eDiscovery voi auttaa hallitsemaan tehokkaasti ja tehokkaasti valtavaa määrää sähköisiä todisteita, jotka voivat olla merkityksellisiä sotarikostapauksissa, antaa tutkijoille ja lakitiimille mahdollisuuden analysoida tiedot nopeasti ja tarkasti tärkeimpien tietojen tunnistamiseksi. Tämä viikoittainen päivitys voi olla hyödyllinen kyberturvallisuuden kannalta, tiedonhallinta, ja oikeudellisten löytöjen ammattilaiset, kun he pitävät sodan aikana tehdyistä sotarikoksista johtuvia tutkimuksia ja oikeudenkäyntejä.

  Taustahuomautus: Yksi tarkimmista ja yksityiskohtaisimmista lähteistä Ukrainan kriisin jatkuville päivityksille on Venäjän loukkaavan kampanjan arviointi sodantutkimuksen instituutilta. Institute for the Study of War (ISW) on 501 (c) (3) organisaatio ja tuottaa tiukasti puolueetonta, ei-ideologista, faktoihin perustuvaa tutkimusta. ISW pyrkii edistämään tietoista ymmärrystä sodasta ja sotilaallisista asioista kattavan avulla, riippumaton, ja saatavilla olevan avoimen lähdekoodin tutkimus ja analyysi. ISW: n tutkimus on asetettu suuren yleisön saataville, sotilaalliset ammattilaiset, päättäjät, ja median jäsenet. Tarjotaan päivittäinen synteesi tärkeimmistä tapahtumista, jotka liittyvät Venäjän aggressioon Ukrainaa vastaan, ISW-päivitykset voivat hyödyttää tutkijoita ja riita-asioita heidän seuratessaan liiketoimintaa, tietotekniikka, ja oikeudelliset suuntaukset ja polut, joihin Venäjän ja Ukrainan nykyinen konflikti vaikuttaa ja johtuu siitä.

  Arviointi ja karttat*

  Venäjän ja Ukrainan konfliktien arvioinnit - yleiskatsaus karttoihin

  Institute for the Study of War (ISW), Venäjä Team

  Kriittisten uhkien projekti (CTP), American Enterprise Institute

  Yleisen arvioinnin taustatiedot

  ISW julkaisee järjestelmällisesti Venäjän kampanja-arvioita, jotka sisältävät karttoja, joissa korostetaan Ukrainan arvioitua maaston hallintaa ja Venäjän tärkeimpiä ohjausakseleita.

  Nämä kartat lisäävät päivittäin synteettisiä tuotteita, jotka kattavat tärkeimmät tapahtumat, jotka liittyvät Venäjän uudistettuun aggressioon Ukrainaa vastaan.

  Venäjän loukkaavan kampanjan arvioinnit

  23. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Karolina Hird, George Barros, Kateryna Stepanenko, Layne Philipson, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Ukrainan tiedustelupalvelu arvioi, että Venäjän joukot valmistautuvat hyökkäysponnisteluun keväällä tai alkukesästä 2023, mikä vahvistaa osittain ISW:n pysyvän arvion siitä, että venäläisjoukot saattavat ryhtyä ratkaiseviin toimiin lähikuukausina.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan tiedustelupalvelu arvioi, että Venäjän joukot valmistautuvat hyökkäysponnisteluun keväällä tai alkukesästä 2023, mikä vahvistaa osittain ISW:n pysyvän arvion siitä, että venäläisjoukot saattavat ryhtyä ratkaiseviin toimiin lähikuukausina.

  Wagner-ryhmän ylisuurella riippuvuudella rekrytoinnista rangaistussiirtokunnista näyttää olevan yhä enemmän seurauksia Wagnerin taistelukyvystä.

  Venäjä syventää edelleen sotilaallisia ja taloudellisia suhteita Iraniin pyrkiessään molempia osapuolia hyödyttäviin pakotteiden kiertämiseen.

  Venäjän joukot jatkoivat rajoitettuja vastahyökkäyksiä saadakseen takaisin menetettyjä asemiaan Svatove-Kreminnan linjan varrella.

  Ukrainan joukot iskivät Venäjän keskitysalueille miehitetyllä Luhanskin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Bakhmutin ympäristössä ja Donetskin kaupungin länsilaitamilla.

  Venäjän joukot suorittivat todennäköisesti epäonnistuneen hyökkäysoperaation Zaporizhian alueella viimeisen 72 tunnin aikana.

  Venäjän joukot eivät ole tehneet vahvistettuja alueellisia voittoja Zaporizhian alueella huolimatta yhden Venäjän miehitysvirkamiehen jatkuvista vaatimuksista. Miehitysvirkamies saattaa ajaa kertomusta Venäjän taktisista menestyksistä Zaporizhian alueella tuottaakseen positiivisia kertomuksia, jotka häiritsevät venäläisiä luvatun edistyksen puutteesta Bakhmutissa.

  Kremlin pyrkimykset ammattimaistaa Venäjän asevoimia herättävät edelleen kritiikkiä Venäjän uusien rinnakkaisten sotilasrakenteiden kannattajien keskuudessa.

  Venäjän virkamiehet ja miehitysviranomaiset jatkavat pyrkimyksiä integroida miehitetyt alueet Venäjän sosiaalisiin, hallinnollinen, ja poliittiset järjestelmät ja torjua puolueellisia erimielisyyksiään miehitetyillä alueilla.

  Lue koko päivitys.

  22. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Wagnerin rahoittajan Jevgeni Prigozhinin tähti on alkanut asettua kuukausien ilmeisen nousun jälkeen sen jälkeen, kun hän ei onnistunut täyttämään lupauksia Bakhmutin vangitsemisesta omilla voimillaan.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän duuman puheenjohtaja Vjatšeslav Volodin esitti epäuskottavia ydinaseiden kärjistymisen uhkia osana meneillään olevaa tiedotusoperaatiota, jonka tarkoituksena oli estää länsimaiden antama uusi sotilaallinen apu Ukrainalle. ISW arvioi edelleen, että Venäjä on hyvin epätodennäköinen käyttämään ydinaseita Ukrainassa ja tavattoman epätodennäköinen käyttämään niitä länttä vastaan.

  Venäläiset milbloggaajat tammikuussa 22 jatkoi keskustelua vireillä olevan suuren venäläisen tai ukrainalaisen hyökkäyksen mahdollisuuksista ja spekuloi, mitkä alueet asettavat ensisijaiset tavoitteet.

  Venäjän joukot jatkoivat rajoitettuja vastahyökkäyksiä saadakseen takaisin menetettyjä asemiaan Svatove-Kreminna-linjan varrella 22. tammikuuta. Venäläislähteet väittivät ukrainalaisjoukkojen iskeneen teollisuuslaitokseen Kadivkassa Luhanskin alueella Himars-raketeilla.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Bakhmutin ja Donetsk City-Avdiivkan alueilla.

  Venäläiset lähteet väittivät tammikuussa 22 että Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita kahteen suuntaan Zaporizhian alueella, päätoimillaan keskittyen Hulyaipoleen ja Orikhiviin. Tavriski-suunnan puolustusvoimien Ukrainan yhteisen lehdistökeskuksen päällikkö Jevhen Yerin totesi 22. tammikuuta, että Venäjän joukot eivät suorita laajamittaisia operaatioita Zaporižžian suunnalla.

  Venäjän miehitysviranomaiset jatkoivat siviilien infrastruktuurin komentamista miehitetyillä alueilla siviilien terveyden ja turvallisuuden kustannuksella 22. tammikuuta.

  Lue koko päivitys.

  21. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Karolina Hird, Grace Mappes, Angela Howard, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Wagner-konsernin rahoittaja Jevgeni Prigozhin on käynnistänyt sarjan informaatio-operaatioita, joiden tarkoituksena on kuvata itseään Venäjän uhrautuvana sankarina ristiretkessä pieniä ja korruptoituneita venäläisiä viranomaisia vastaan.

  Keskeiset takeaways

  Ukrainan Bakhmutin puolustus on todennäköisesti strategisesti järkevä ponnistus huolimatta sen kustannuksista Ukrainalle.

  Milblogger-keskustelu, joka ympäröi kenraalieversti Mikhail Teplinskyn ilmoitettua korvaamista kenraaliluutnantti Oleg Makarevichin kanssa Venäjän ilmavoimien komentajana (VDV), on korostanut edelleen Venäjän MOD: n kahden pääryhmän välistä murtumista - Gerasimov-leiri, koostuu niistä, jotka edustavat tavanomaista MoD-laitosta, ja milblogger-suosikit, jotka ovat vähemmän linjassa MoD: n kanssa laitos. Milblogger-keskustelu tästä aiheesta tarjoaa lisäksi käsityksen Venäjän sisäisestä MoD-dynamiikasta, joka on saattanut johtaa Teplinskyn poistamiseen.

  Wagner-konsernin rahoittaja Jevgeni Prigozhin on käynnistänyt sarjan informaatio-operaatioita, joiden tarkoituksena on kuvata itseään Venäjän uhrautuvana sankarina ristiretkessä pieniä ja korruptoituneita venäläisiä viranomaisia vastaan.

  The Sun kertoi, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelu arvioi Venäjän sotilaallisten uhrien kokonaismäärän Ukrainassa olevan 188 000 tammikuun 20. päivästä alkaen, mikä viittaa mahdolliseen 47 000 venäläiseen tapettiin toiminnassa vajaan vuoden taisteluissa.

  Venäjän joukot suorittivat pienen maa-tiedustelun Koillis-Sumyn alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat rajoitettuja maahyökkäyksiä saadakseen takaisin menetettyjä asemia Svatove-Kreminnan linjalla.

  Venäjän joukot jatkoivat maahyökkäyksiä Bakhmutin ympärillä ja Donetskin kaupungin länsipuolella. Venäjän joukot tekevät todennäköisesti asteittaisia voittoja Bakhmutin ympäristössä.

  Saatavilla olevat avoimen lähdekoodin todisteet tammikuusta 21 osoittaa, että Zaporizhian alue Venäjän miehitysvirkamies Vladimir Rogovin tammikuu 20 väitteet merkittävästä alueellisesta vangitsemisesta ovat todennäköisesti osa Venäjän tiedotusoperaatiota.

  Venäläisten milbloggaajien valitukset osoittavat, että venäläiset joukot luottavat edelleen matkapuhelimiin ja ei-turvallisiin siviiliteknologioihin keskeisissä sotilaallisissa tehtävissä - vakavissa operatiivisen turvallisuuden rikkomuksissa (OPSEC).

  Lue koko päivitys.

  20. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Riley Bailey, Grace Mappes, George Barros, Layne Philipson, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Tšetšenian tasavallan päällikkö Ramzan Kadyrov jatkaa Tšetšenian taistelijoiden osallistumisen Ukrainan sotaan selvästi uskonnollisista syistä, siten rakentamalla hänen mainettaan ja valtapohjansa mainetta.

  Keskeiset takeaways

  Tšetšenian tasavallan päällikkö Ramzan Kadyrov jatkaa Tšetšenian taistelijoiden osallistumisen Ukrainan sotaan selvästi uskonnollisista syistä, siten rakentamalla hänen mainettaan ja valtapohjansa mainetta.

  Wagner-ryhmä näyttää kamppailevan esitelläkseen itsensä tehokkaana rinnakkaisena sotilaallisena rakenteena, osoittautuen siten yhä enemmän parasiittiseksi puolisotilaalliseksi kokonaisuudeksi.

  Yhdysvaltain tiedustelupalvelu vahvisti Venäjän puolustusministeriön (MoD) ja Wagner Groupin välisen kilpailun, josta ISW on jo pitkään raportoinut.

  Prigozhinin pyrkimys Wagner-ryhmän oikeudelliseen tunnustamiseen voi myös laukaista edelleen ryhmittymisen Venäjän hallituksessa.

  Kreml jatkaa mielenosoituksellisia julkisia toimia, joilla pyritään asettamaan informaatio-olosuhteet pitkittyneelle sodalle Ukrainassa.

  Venäläiset Telegramin lähteet väittivät Putinin erottaneen Venäjän maahanlaskujoukkojen komentajan kenraalieversti Mihail Teplinskyn, mutta nämä raportit ovat edelleen vahvistamatta.

  Kreml jatkaa läntisen Ukrainalle antaman sotilaallisen avun eskaloitumista uhkaavien informaatiooperaatioiden edistämistä länsimaiden tuen heikentämiseksi.

  Venäjän ja Ukrainan joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Svatoven ja Kreminnan lähellä.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Donetskin alueen rintamalinjan yli. Venäläislähteet väittivät edelleen valheellisesti, että Venäjän joukot ovat lähellä Bakhmutin saartamista.

  Venäjän joukot Zaporizhian alueella valmistautuvat edelleen todennäköisesti puolustusoperaatioon pitkällä aikavälillä huolimatta viimeaikaisista väitteistä alueellisista voitoista.

  Venäjän virkamiehet ja lähteet osoittavat edelleen, että mobilisointitoimenpiteet ovat käynnissä huolimatta lukuisista väitteistä, että mobilisointi on virallisesti päättynyt.

  Venäjän virkamiehet ja miehitysviranomaiset jatkavat ukrainalaisten lasten karkottamista miehitetystä Ukrainasta Venäjälle.

  Lue koko päivitys.

  19. tammikuuta 2023

  Kirjailija: George Barros, Riley Bailey, Kateryna Stepanenko, Madison Williams, Layne Philipson, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Kremlin vanhemmat virkamiehet jatkavat korkean tason tapaamisia Valkovenäjän kansallisen johdon kanssa - toimintaa, joka voisi asettaa edellytykset Venäjän hyökkäykselle Ukrainaa vastaan Valko-Venäjältä, vaikkakaan ei välttämättä eikä tulevina viikkoina.

  Keskeiset takeaways

  Kremlin vanhemmat virkamiehet jatkavat korkean tason tapaamisia Valkovenäjän kansallisen johdon kanssa - toiminta, joka voisi asettaa edellytykset Venäjän hyökkäykselle Ukrainaa vastaan Valko-Venäjältä, vaikkakaan ei välttämättä eikä tulevina viikkoina.

  Venäjän uusi hyökkäys Ukrainaa vastaan Valko-Venäjältä vuoden 2023 alussa näyttää epätodennäköiseltä, kun otetaan huomioon Venäjän nykyinen sotilaallinen toiminta Valko-Venäjällä, vaikka Valko-Venäjän hyökkäys vuoden 2023 lopulla vaikuttaa uskottavammalta.

  Ultranationalistiset venäläiset milbloggaajat kritisoivat edelleen ajatusta venäläisten joukkojen hyökkäämisestä Ukrainaan Valkovenäjältä.

  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov hyökkäsi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöä (Etyj) vastaan korostaen kolmatta Minsk-tyyppistä sopimusta tukevan Kremlin toteuttamattomuutta.

  Lukašenko jatkaa tasapainoa Kremliä vastaan lavastamalla Valko-Venäjän suvereeniksi valtioksi Venäjän hallitseman unionivaltion sisällä.

  Kreml edistää edelleen valheellisesti narratiivia, jonka mukaan sota kärjistyy, jos Ukraina saa aseita, joilla on kyky iskeä Venäjän joukkoihin miehitetyllä Krimillä.

  Kremlin ääriliike otti uudelleen käyttöön ydinvoiman eskalointiretoriikan, jonka tarkoituksena oli pelottaa länsimaiset päättäjät pois ylimääräisen sotilaallisen avun tarjoamisesta Ukrainalle.

  Venäjän presidentti Vladimir Putin on yhä enemmän sivuraiteilla Wagner-ryhmän rahoittajan Jevgeni Prigozhinin vihollisten kanssa, todennäköisesti jatkuvassa pyrkimyksessä vähentää Prigozhinin vaikutusvaltaa Venäjällä.

  Prigozhinin jatkuva Wagner-ryhmän väitetyn taktisen menestyksen käyttö asemansa nostamiseksi syventää todennäköisesti konfliktia Venäjän puolustusministeriön (MoD) kanssa vaikutusvallasta Venäjän tietotilassa.

  Venäjän pääesikunnan armeijan päällikkö kenraali Valeri Gerasimov on saattanut virallisesti julistaa, että Wagner-ryhmä ei kuulu Venäjän asevoimien rakenteeseen ja että Venäjän asevoimat eivät tee yhteistyötä Wagnerin kanssa runsaista päinvastaisista todisteista huolimatta.

  Ukrainan joukot jatkoivat vastahyökkäyksiä lähellä Svatovea, ja Venäjän joukot tekivät rajoitettuja vastahyökkäyksiä Kreminnan lähellä.

  Venäläiset lähteet väittivät, että Venäjän joukot vangitsivat Klishchiivkan keskellä meneillään olevia Venäjän hyökkäysoperaatioita Soledarin ympäristössä, Bakhmut, ja Avdiivka.

  Venäläiset lähteet väittivät, että venäläiset joukot suorittivat paikallisia hyökkäysoperaatioita Zaporizhian alueella.

  Venäjän virkamiesten on ilmoitettu jatkavan valmistautumista toiseen mobilisoinnin aaltoon.

  Ukrainan partisaanit ovat saattaneet tehdä tienvarsipommin Zaporizhian alueella.

  Lue koko päivitys.

  18. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Riley Bailey, George Barros, Grace Mappes, Layne Philipson, ja Frederick W.

  Keskeinen kehitys

  Venäjän presidentin Vladimir Putinin puhe, jossa muistettiin neuvostojoukkojen murtamista Leningradin piirityksestä, havainnollisti, että hän on edelleen epävarma kyvystään muokata merkittävästi Venäjän informaatiotilaa.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän presidentin Vladimir Putinin Leningradin piiritystä muistava puhe havainnollisti edelleen, että Putin on edelleen epävarma kyvystään muokata Venäjän informaatiotilaa merkittävästi.

  Putinin puhe on todennäköisesti osa suurempaa informaatiopyrkimystä kääriä ”erityinen sotilasoperaatio” suuren isänmaallisen sodan (toisen maailmansodan) venäläisten kansallisten myyttien sisälle Venäjän tuen lisäämiseksi pitkittyneelle sodalle ja mobilisoinnille.

  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov lisäsi näitä pyrkimyksiä lisätä Venäjän tukea pitkittyneelle sodalle väittämällä suoraan ja naurettavasti Ukrainan ja lännen ajavan Venäjän kansan kansanmurhaa.

  Putin jatkaa pyrkimyksiä elvyttää Venäjän puolustusteollista perustaa tukemaan pitkittynyttä sotaa Ukrainassa.

  Putin ja Lavrov kieltävät edelleen Ukrainan itsemääräämisoikeuden ja torjuvat suoranaisesti suorat neuvottelut Ukrainan kanssa.

  Wagner-konsernin rahoittaja Jevgeni Prigozhin on yhä rohkeampi sanallisissa iskuissaan Venäjän puolustusministeriötä (MoD) ja Kremliä vastaan.

  Prigozhin ja muut merkittävät äänet Venäjällä ovat kaivertamassa uutta tilaa kritisoida Venäjän presidentti Vladimir Putinia pelkäämättä kostoa.

  Venäjän joukot jatkoivat rajoitettuja vastahyökkäyksiä saadakseen takaisin menetettyjä asemiaan Kreminnan lähellä.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäysoperaatioita Soledarin lähellä, Bakhmut, Avdiivka, ja Donetskin kaupunki.

  Venäjän pääministeriö yrittää edelleen vähätellä Wagner-ryhmän roolia väitetyssä taktisessa kehityksessä Soledarin alueella.

  Ukrainan virkamiehet ovat ilmoittaneet, että Venäjän joukot keskittyvät Zaporizhian alueella, mahdollisesti suuresta puolustava tai hyökkäävä ponnistus.

  Venäjän joukkojen lisääntyvä sytyttävien ammusten käyttö Etelä-Ukrainassa muuten rutiinilakkojen suorittamiseen tukee ISW: n äskettäistä arviota, jonka mukaan venäläisillä joukoilla on todennäköisesti pulaa tavanomaisista tykistökierroksista.

  Ukrainan ja Venäjän lähteet osoittivat edelleen, että Venäjän viranomaiset todennäköisesti valmistautuvat toiseen mobilisaatioaaltoon.

  Lue koko päivitys.

  17. tammikuuta 2023

  Kirjailija: Kateryna Stepanenko, Karolina Hird, Riley Bailey, Madison Williams, Layne Philipson, George Barros, ja Frederick W. Kagan

  Keskeinen kehitys

  Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti 17. tammikuuta panevansa täytäntöön Venäjän presidentin Vladimir Putinin direktiivin toteuttaa laajamittaisia sotilaallisia uudistuksia vuosina 2023-2026 Venäjän tavanomaisten asevoimien laajentamiseksi, todennäköisesti valmistellessaan pitkittynyttä sotaa Ukrainassa ja asettamaan myös olosuhteet huomattavasti vahvemman Venäjän armeijan rakentamiseksi nopeasti.

  Keskeiset takeaways

  Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti 17. tammikuuta panevansa täytäntöön Venäjän presidentin Vladimir Putinin direktiivin toteuttaa laajamittaisia sotilaallisia uudistuksia vuosina 2023-2026 Venäjän tavanomaisten asevoimien laajentamiseksi, todennäköisesti valmistellessaan pitkittynyttä sotaa Ukrainassa ja asettamaan myös olosuhteet huomattavasti vahvemman Venäjän armeijan rakentamiseksi nopeasti.

  Putin saattaa ilmoittaa toisen liikekannallepanoaallon lähipäivinä, mahdollisesti heti tammikuun 18. päivänä.

  Venäjän puolustusministeriö (MoD) yrittää parantaa ammattitaitoa Venäjän asevoimien sisällä ja todennäköisesti testata ja parantaa komentoketjujensa tehokkuutta pienyksikkötasoa myöten.

  Useat sotaa edistävässä tietotilassa olevat merkittävät äänet tarttuivat näihin ohjeisiin tukemaan Venäjän MoD: n lisäkritiikkiä, mikä viittaa siihen, että ministeriöillä on todennäköisesti kova vastarinta.

  Serbian presidentti Alexander Vucic vaati Wagner-ryhmää lopettamaan rekrytoinnit Serbiassa.

  Venäjän joukot jatkoivat rajoitettujen vastahyökkäysten tekemistä Kreminnan lähellä, kun Ukrainan virkamiehet ehdottivat edelleen, että Venäjän joukot saattavat valmistautua päättäväisiin ponnisteluihin Luhanskin alueella.

  Venäjän joukot jatkoivat hyökkäystoimia Donetskin alueen etulinjassa.

  Venäjän tietotila pyrkii kuvaamaan taktisia venäläisiä voittoja Soledarin ympäristössä operatiivisesti merkittävinä.

  Venäjän joukot Khersonin alueella jatkavat kamppailua ylläpitääkseen logistiikkapyrkimyksiään itään (vasen) pankki Khersonin alue Ukrainan lakkojen vuoksi.

  Venäläinen miehitysvirkamies väitti, että Putin antaa ”tärkeän lausunnon” Ukrainan sotaan liittyen 18. tammikuuta.

  Wagner-konsernin rahoittaja Jevgeni Prigozhin saattaa yrittää perustaa Wagner-konsernin oikeushenkilöksi Venäjällä.

  Lue koko päivitys.

  Emme raportoi yksityiskohtaisesti Venäjän sotarikoksista, koska nuo toimet ovat hyvin katettuja länsimaisessa mediassa eivätkä suoraan vaikuta arvioimiin ja ennustamiin sotatoimiin. Jatkamme näiden rikollisten toimien vaikutusten arviointia ja raportoimista Ukrainan armeijaan ja väestöön sekä erityisesti taisteluihin Ukrainan kaupunkialueilla. Tuomitsemme täysin nämä Venäjän aseellisen konfliktin, Geneven yleissopimusten ja ihmiskunnan rikkomukset, vaikka emme kuvaile niitä näissä mietinnöissä.

  Karttojen kronologia tammikuusta 17 - 23, 2023 - Hiiren osoita vierittämistä

  Ukrainan konflikti Kartat - 011723 - 012323

  Katso Institute for the Study of War Interactive Kartta Venäjän hyökkäyksestä

  Lue uusimmat Ukrainan konfliktin päivitykset Institute for the Study of War

  * Jaettu suoralla nimenomaisella luvalla Institute for the Study of War (ISW).

  Tietoja sodantutkimusmenetelmien tutkimuslaitoksesta

  ISW: n tutkimusmetodologia perustuu sekä ensisijaisiin että toissijaisiin lähteisiin, antaa tutkijoille mahdollisuuden kehittää kattava käsitys tilanteesta kentällä. Sotilaallisen ja poliittisen kehityksen analysoimiseksi tietyllä alueella, ISW: n tutkimusanalyytikoiden on ymmärrettävä täysin vihollisen ja ystävällisten voimien järjestelmät. Heidän on myös ymmärrettävä väestön väestötiedot, fyysinen maasto, politiikka, ja alueen historia. Tämä luo analyyttisen perustan tietyn kehityksen syiden ymmärtämiseen ja niiden määritettyjen tutkimustavoitteiden täyttämiseen. ISW-analyytikot viettävät aikaa myös Irakin kaltaisissa paikoissa, Afganistan, ja muualla saadakseen paremman käsityksen turvallisuudesta ja poliittisesta tilanteesta ja arvioidakseen nykyisten strategioiden ja politiikkojen täytäntöönpanoa. Tutkijamme kokoavat tietoja ja analysoivat trendejä, tuottaa rakeisen analyysin tutkimusalueiden kehityksestä, tuottaa tarkan, korkean resoluution, ajankohtainen, ja perusteellinen kuva tilanteesta. ISW: n tutkimusmenetelmä takaa sen menestyksen ja sitoutumisen parantamaan kansakunnan kykyä suorittaa sotilasoperaatioita, saavuttaa strategiset tavoitteet, ja vastata uusiin ongelmiin, jotka saattavat edellyttää amerikkalaisen sotilaallisen voiman käyttöä.

  Tietoja sodan tutkimuksen instituutista

  Sodantutkimuksen instituutti edistää tietoista ymmärrystä sotilaallisista asioista luotettavan tutkimuksen avulla, luotettava analyysi, ja innovatiivinen koulutus. Olemme sitoutuneet parantamaan maan kykyä toteuttaa sotilasoperaatioita ja vastata uusiin uhkiin Yhdysvaltain strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ISW on puolueeton, voittoa tavoittelematon, julkisen politiikan tutkimusorganisaatio.

  Lisätietoja, osallistua, ja osallistua tänään.

  Lisä lukeminen

  [Vuosipäivitys] Kansainvälinen kyberoikeus käytännössä: Interaktiivinen työkalupakki

  Tietojen suurlähetystöt: Kansallisvaltioiden suvereniteetti, turvallisuus ja jatkuvuus

  Lähde: CompleDiscovery