Legiliteit verwerft Inventus

The combined company will deliver a broader range of technology-enabled legal services for the growing global legal operations market and will go forward under the Legility brand. Barry Dark will serve as the combined company’s CEO and Paul Mankoo will continue to be a key member of the executive team with responsibilities across the business.

en flag
nl flag
et flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Aankondiging van de pers

Legility en Inventus te combineren om's werelds Preferred Partner voor Legal Operations Services te creëren

Het gecombineerde bedrijf zal een breder scala aan technologie-ondersteunde juridische diensten leveren voor de groeiende wereldwijde markt voor juridische operaties.

Legility, een toonaangevende leverancier van juridische operaties, heeft vandaag [7 januari 2020] de overname aangekondigd van Inventus, een toonaangevende internationale aanbieder van eDiscovery diensten met vestigingen in Europa, Azië en Noord-Amerika. Na de overname zullen de twee bedrijven samenwerken om's werelds geprefereerde partner te creëren voor technologie-ondersteunde diensten voor de markt voor juridische operaties, waardoor toegang tot diensten, expertise en technologie op meer locaties dan ooit tevoren mogelijk is. De bedrijven zullen de bedrijfsactiviteiten begin 2020 combineren.

„Deze combinatie creëert een enorme waarde voor onze klanten door de bredere reeks diensten die we samen kunnen bieden en de verbeterde mogelijkheden van het gecombineerde team. Deze transactie vergroot onze wereldwijde voetafdruk en breidt onze mogelijkheden op het gebied van eDiscovery en in niet-procesdomeinen op het snijvlak van mensen, processen en technologie uit. Inventus is gevestigd in Azië, het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa en in complementaire Noord-Amerikaanse markten”, aldus Barry Dark, CEO van Legility. „Hoewel Legility de overnemende onderneming is, zien we het eindresultaat als een fusie tussen twee marktleiders. We kijken ernaar uit om ons gecombineerde platform te benutten om toekomstige innovatie te stimuleren en een revolutie in de juridische bedrijfssector te bewerkstelseren.”

„We bewonderen wat Legility heeft bereikt bij het aanpakken van de vereisten van juridische operaties binnen zakelijke klanten, en kijken uit naar de breedte en diepte van de dienstverlening en dekking van de gecombineerde onderneming die voortdurende groei aanjaagt,” aldus Paul Mankoo, CEO van Inventus. „De combinatie biedt een enorme kans om het soort diensten dat we aan onze klanten leveren te verbeteren en uit te breiden. Het grootste belang bij het opbouwen van deze schaal van het bedrijf blijft onophoudelijk klantgericht en verleggen de grenzen van juridische operationele innovatie om uitstekende technologie, capaciteiten en service te leveren.”

Het gecombineerde bedrijf zal verder gaan onder het merk Legility en Barry Dark zal als CEO van het gecombineerde bedrijf dienen. Paul Mankoo blijft een belangrijk lid van het executive team met verantwoordelijkheden in het hele bedrijf. Het hoofdkantoor van het gecombineerde bedrijf zal zijn in Nashville, Tennessee, met een belangrijke kantooraanwezigheid in het voormalige dubbele hoofdkantoor van Inventus, Londen en Chicago.

Gecombineerd hebben de bedrijven meer dan 500 medewerkers verspreid over 20 internationale kantoren, 8 internationale datacenters en een talentenpool van meer dan 1.000 flexibel juridisch talentpersoneel, om organisaties over de hele wereld te ondersteunen.

Over Legility

Legility, een toonaangevende leverancier van technologie-ondersteunde juridische diensten, biedt consulting, technologie, managed solutions en flexibel juridisch talent aan bedrijven en advocatenkantoren. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 advocaten, ingenieurs, consultants, technologie- en dataspecialisten en operationele experts die meer dan een derde van de Fortune 100 en een kwart van de Am Law 200 bedienen. Legility, opgericht in 2000 als Counsel On Call, helpt haar klanten de operationele efficiëntie te verbeteren. Door mensen, processen en technologie te combineren, biedt Legility innovatieve en gebundelde oplossingen die aansluiten bij hoe de juridische markt steeds meer op zoek is naar betrokkenheid. www.legility.com

Over Inventus

Inventus is een toonaangevende wereldwijde juridische dienstverlener die zich richt op het verminderen van de kosten en risico's die verbonden zijn aan detectie- en nalevingsprocessen. Corporate juridische afdelingen, advocatenkantoren, overheidsinstanties en compliance professionals vertrouwen sinds 1991 op Inventus voor kosteneffectieve en verdedigbare juridische en zakelijke procesoplossingen. We combineren juridisch projectbeheer en de beste technologieën om forensisch onderzoek en onderzoek, elektronische detectie, ESI-verwerking, geavanceerde analyses, eDiscovery managed services, documentbeoordeling en compliance en anticiperende services te leveren voor organisaties over de hele wereld. Onze tools en expertise maken onze klanten efficiënter en zijn op hun beurt beter gepositioneerd om eDiscovery uitdagingen aan te gaan. Met Inventus krijgt u de kracht en stabiliteit die u verwacht van een internationale organisatie, met de persoonlijke aandacht van lokale, hands-on support. www.inventus.com

Lees de volledige release bij Legility en Inventus Combineer om's werelds Preferred Partner for Legal Operations Services te creëren

Aanvullend lezen

Investeringen in eDiscovery (een lopende lijst)

Een verkorte blik op het bedrijf van eDiscovery: fusies, overnames en investeringen

Bron: ComplexDiscovery