Mustan laatikon avaaminen? Uusi E-Discovery Processing Primer Craig Ball

Recently eDiscovery expert Craig Ball published a thorough and thoughtful primer that seeks to describe and demystify many of the “black box” tasks that constitute eDiscovery processing. From bits and bytes to hashing and deduplication, Craig’s new primer is a concise and cogent guide that will benefit anyone seeking a deeper understanding of the important eDiscovery phase of processing.

en flag
nl flag
fi flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag

Toimittajan huomautus: Craig Ball on hallituksen sertifioitu Texas oikeudenkäynti asianajaja, sertifioitu tietokone oikeustieteen tutkija, oikeustieteen professori, ja sähköisen todistusaineiston asiantuntija. Hän on myös yksi tunnetuimmista, arvostetuimmista ja arvostetuimmista eDiscoveryn asiantuntijoista. Hän on parantanut eDiscovery-ekosysteemin kollektiivista ymmärrystä oikeudellisesta löydöstä omistautumalla opettamaan ammattilaisia penkiltä, baarista ja liiketoiminnasta tietotekniikan ja sähköisen löytämisen parissa. Craig julkaisi hiljattain perusteellisen ja harkitun pohjamaalin, jolla pyritään kuvaamaan ja poistamaan monia ”mustan laatikon” tehtäviä, jotka muodostavat eDiscoveryn käsittelyn. Craig's Processing in E-Discovery, a Primer on tiivis ja vakuuttava opas, joka hyödyttää kaikkia, jotka etsivät syvällisempää ymmärrystä tärkeästä eDiscovery-vaiheesta.

Prosessointi E-Discovery, Primer

Craig Ballin alukkeen ote

Puhu lakimiehille e-löytökäsittelystä, niin saat varmaan tyhjän tuijottamisen, mikä ei viittaa siihen, mistä puhut. Miksi lakimiehet haluaisivat olla tekemisissä niin epämiellyttävän teknisen asian kanssa? Käsittely on todellakin teknistä, ja se vaikuttaa asianajajilta asiana, jota heidän ei tarvitse tietää. Se on valitettavaa, koska käsittely on sähköisen löytämisen vaihe, jossa kustannukset ja lopputulos voivat mennä pahasti pieleen. Asianajajat, jotka ymmärtävät ERI-käsittelyn perusteet, ovat paremmassa sijainnissa välttääkseen kalliit virheet ja ratkaistakseen ne, kun ne tapahtuvat. Tässä asiakirjassa tarkastellaan tarkasti ESI-käsittelyä ja pyritään selvittämään sen salaisuudet.

Käsittely on ”musta laatikko” säilöntä/keräämisen ja tarkastelun ja analyysin välillä. Vaikka ikoninen Electronic Discovery Reference Model (EDRM) sijoittaa prosessoinnin, tarkistuksen ja analyysin rinnakkaisiksi poluiksi tuotantoon, prosessointi on olennainen edellytys — ”ainoa tie” — tarkasteluun, analysointiin ja tuotantoon. Miten tahansa lähestyt e-etsintää mittakaavassa, sinun on käsiteltävä ESI ennen kuin voit tarkastella tai analysoida sitä.

On satoja — ehkä tuhansia — artikkeleita sukeltaa vaiheissa e-Discovery että sivusta käsittely EDRM. Nämä ovat vaiheita, joissa lakimiehillä on ollut töitä. Mutta lakimiehet luovuttaa käsittelypäätöksiä teknikoille. Kun se tulee käsittelyyn, asianajajan pätevyys ja ken on käytännössä olematon, hieman enemmän kuin ”tavaraa menee sisään, tavaraa tulee ulos”.

Lue täydellinen pohjamaali (PDF) hiirikuva ja napsauta

Ball_Processing_2019

Alkuperäisen PDF-tiedoston käyttö

Jalostuksen pohjamaali ja virstanpylväs

Ote Craig Ballin alustavasta blogikirjoituksesta

Tutkimukset vahvistivat sen, mitä olin pitkään epäillyt alastamme. Huolimatta winsome kääreistä, kaikki johtavat e-Discovery työkalut on rakennettu kourallinen avoimen lähdekoodin ja kaupallisten koodekantojen, erityisesti ratkaisevia tehtäviä tiedostojen tunnistaminen ja tekstin poiminta. Siinä ei ole mitään pahaa, mutta se saa ajattelemaan kyberturvallisuutta ja hinnoittelua. Sukeltaessani syvälle käsittelyyn sain enemmän kunnioitusta ohjelmistoarkkitehdeille, kehittäjille ja koodaajille, jotka saavat kaiken toimimaan. Se on monimutkaista, ja on lukemattomia tapoja paeta raiteilta. Se, että välineet toimivat yhtä hyvin kuin ne toimivat, on epätodennäköinen saavutus. Silti on olemassa vaaroja, jotka sinun täytyy tietää, ja vaihtokauppaa punnitaan.

Lue koko alustava blogikirjoitus Processing in E-Discovery, A Primer

Lisää lukemista

Pallo teidän tuomioistuin (Craig Ball)

Sähköisen löytämisen viitemalli (EDRM)

eDiscoveryn käsittely: tehtävä-, kulutus- ja kustannustietopisteet

Lähde: ComplexDiscovery